Susze włosy po każdym myciu, czasami na szczotkę okrągłą. Używam regularnie peelingu. Włosy mam pocieniowane. Bardziej chodzi o pielęgnacji. Każda odzywka sprawia, ze włosy są tępe i wyglądają nieświeżo. A bez się elektryzują. Spraya właśnie tez sprawiają ze wyglądają nieświeżo już w połowie dnia straczkuja się itd. Czas trzymania odzywek tez nje pomaga nieważne ile są na włosach.Xyz79 pisze: ↑sob kwie 05, 2025 12:33 pm A stylizujesz jakoś włosy? Ciężko uzyskać objętość bez produktów i jakiegoś sprzętu. Być może dobre cięcie trochę pomogłoby w uzyskaniu lekkości. Dobre oczyszczanie skóry głowy (peeling/szampon z kwasami) i może odżywki w sprayu zamiast tych do spłukiwania? Jakiej używasz szczotki?
Kolejna sprawa, czasami jest to po prostu natura włosów i jakoś trzeba się z tym pogodzićlepiej mieć zdrowe włosy bez objętości, niż zniszczone wystylizowane.
https://youtu.be/OZV5_2jzr-I?si=MiW_qcRhxXWPBdHj bardzo fajny filmik
Włosomaniactwo
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
julkaa123
Re: Włosomaniactwo
-
KatsuSanPL
- RoyalBaby
Pomocy
Mam bardzo przetłuszczające się włosy. Jednego dnia umyje, szamponem dwu krotnie, spłukuje i suszę, a na drugi dzień już tłuste. Próbowałam różnych szamponów, nic nie pomagało do tej pory. Próbowałam też odżywki z firmy Bielenda, nic nie pomagała.
Oczywiście to nie jest jakiś problem mycie włosów codziennie, ale to nie jest chyba normalne by tak szybko sie przetłuszczały.
Mam bardzo przetłuszczające się włosy. Jednego dnia umyje, szamponem dwu krotnie, spłukuje i suszę, a na drugi dzień już tłuste. Próbowałam różnych szamponów, nic nie pomagało do tej pory. Próbowałam też odżywki z firmy Bielenda, nic nie pomagała.
Oczywiście to nie jest jakiś problem mycie włosów codziennie, ale to nie jest chyba normalne by tak szybko sie przetłuszczały.
-
julkaa123
Kiedyś na tiktoku polecany był taki czarny szampon z alterra na tego typu problemy.KatsuSanPL pisze: ↑sob kwie 05, 2025 8:33 pm Pomocy
Chyba, ze badania jeśli jest to duży problem.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
-
necessiteux
- SkrzydełkaZhooters
A jakie masz włosy? Długość, skręt. I jak często robisz peeling? Też mam ten problem od ponad 15 lat myję włosy codziennie. Ostatnio mam fajne włosy po szamponie barwa octowa i konieczne codziennie wcierka serum z dermeny.KatsuSanPL pisze: ↑sob kwie 05, 2025 8:33 pm Pomocy
-
necessiteux
- SkrzydełkaZhooters
Chyba już go nie ma w rossmannie
-
MelaniaBella
- Koczkodan
-
KatsuSanPL
- RoyalBaby
Mam włosy krótkie, proste. Nie używam peelingu, bo sie na tym kompletnie nie znam. Ale jeśli jakiś polecacie, to chętnie zacznę używać. Jedyne czego używałam to zwykłych odżywek.necessiteux pisze: ↑pn kwie 07, 2025 5:43 pm A jakie masz włosy? Długość, skręt. I jak często robisz peeling? Też mam ten problem od ponad 15 lat myję włosy codziennie. Ostatnio mam fajne włosy po szamponie barwa octowa i konieczne codziennie wcierka serum z dermeny.
-
necessiteux
- SkrzydełkaZhooters
Peeling to podstawa przy przetłuszczających włosach. Ja niestety nie mam żadnego do polecenia, bo mój ulubiony z neboa z drobinkami wycofany a kwasowych nie lubięKatsuSanPL pisze: ↑wt kwie 08, 2025 11:48 am Mam włosy krótkie, proste. Nie używam peelingu, bo sie na tym kompletnie nie znam. Ale jeśli jakiś polecacie, to chętnie zacznę używać. Jedyne czego używałam to zwykłych odżywek.
- manifestacja
- Samarka
Na pewno gdzieś na necie go kupisz, nie tylko Rossmann stoi Nebooą.necessiteux pisze: ↑wt kwie 08, 2025 4:29 pm Peeling to podstawa przy przetłuszczających włosach. Ja niestety nie mam żadnego do polecenia, bo mój ulubiony z neboa z drobinkami wycofany a kwasowych nie lubię
ja używam aktualnie Happy PEH z drobinkami, taki zielony dostępny w Rossmannie.
- manifestacja
- Samarka
Dziękuję, zamówię jedna z nichmanifestacja pisze: ↑wt kwie 08, 2025 10:29 pm Lotion Seboradin biała i Seboradin czarna męska. Douglas online często w promocjach (odbiór w sklepie darmo), 100 ml, bo łatwiej i szybciej zużyć. Dużo baby hairs, nie szczypie, nie podrażnia. Po myciu włosów.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
-
MelaniaBella
- Koczkodan
A co myślicie dziewczyny o perfumach do włosów? Np. tych dostępnych w Sephorze?
Też jestem ciekawa, wiele marek które lubię ma w ofercie (i są zwykle tańsze niż klasyczne perfumy, a na moich włosach zapachy się długo utrzymują, na skórze szybko znikają…MelaniaBella pisze: ↑ndz kwie 13, 2025 1:27 pm A co myślicie dziewczyny o perfumach do włosów? Np. tych dostępnych w Sephorze?
- manifestacja
- Samarka
Nawet nie wiedziałam, że istnieją perfumy do włosów, ale jak to przeczytałam to pomyślałam, że na pewno mają alkohol w składzie. Nie używałabym, on strasznie wysusza. Nie warto niszczyć sobie włosów, dla chwili, dosłownie chwili kiedy włosy pachną perfumami. I szybko się ulotnią.MelaniaBella pisze: ↑ndz kwie 13, 2025 1:27 pm A co myślicie dziewczyny o perfumach do włosów? Np. tych dostępnych w Sephorze?
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Faktycznie... te produkty zapewne wysuszają włosy! 
No to może polecicie jakieś odżywki, maski czy mgiełki, których zapach utrzymuje się na włosach dłużej niż 3h
No to może polecicie jakieś odżywki, maski czy mgiełki, których zapach utrzymuje się na włosach dłużej niż 3h
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
Zdecydowanie po dłuższym użytkowaniu stwierdzam że produkt jest w 100% oryginalny. Polecam zakupy na stronie friser, mają dobre ceny, czasami porównuje z notino. Tego mleczka nie znam.Olaskaaaa pisze: ↑wt kwie 01, 2025 1:58 am Koniecznie daj znac bo ja regularnie zamawiam na friser. Rozne kosmetyki do włosów. Olejki z moroccan, matrixa czy olaplex. Teraz przymierzam się do zakupu kilku produktów z kerastase. W koszyku mam zloty olejek, szampon genesis oraz cement. Moje włosy są farbowane blond i cienkie. Nie za geste. Patrzyłam tez na mleczko z serii Genesis ale póki co wypróbuje olejek.
Moja babka od botoxu na wlosy poleciła mi :OWAY Hmilk No Stress odżywczo-ochronne mleczko do włosów odbudowujące wiązania
Czy ktoś uzywal?
- manifestacja
- Samarka
Cały dzień intensywnie zapach utrzymuje mi się po odżywce, którą używam jako maskę (20 min trzymam) Resibo Hair Recharger. Ma cały PEH, cuuuudownie pachnie, z tym że jest bez silikonów, ale zawsze do porcji na dłoniach dodaję dużą kroplę olejku silikonowego i nakładam wszystko na włosy. Na następny dzień zapach też czuć, aż do następnego mycia tak naprawdę.MelaniaBella pisze: ↑ndz kwie 13, 2025 11:30 pm Faktycznie... te produkty zapewne wysuszają włosy!
No to może polecicie jakieś odżywki, maski czy mgiełki, których zapach utrzymuje się na włosach dłużej niż 3h![]()
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Wydajna jest ta odżywka?manifestacja pisze: ↑pn kwie 14, 2025 7:20 am Cały dzień intensywnie zapach utrzymuje mi się po odżywce, którą używam jako maskę (20 min trzymam) Resibo Hair Recharger. Ma cały PEH, cuuuudownie pachnie, z tym że jest bez silikonów, ale zawsze do porcji na dłoniach dodaję dużą kroplę olejku silikonowego i nakładam wszystko na włosy. Na następny dzień zapach też czuć, aż do następnego mycia tak naprawdę.Z każdym dniem słabiej. Jest dość droga, dlatego trzeba polować na promocje. Ja kupiłam za ok 26 w Super Pharm.
- manifestacja
- Samarka
Baaardzo! Jest bardzo gęsta, dlatego używam jej jako maski, zamiennie z olejowaniem. Najpierw kupiłam na Allegro 100ml i do tej pory mam, a później na promce w SP już tą dużą pojemność. Tylko, że przez to, że są naturalne składniki to odżywka posiada termin ważności, ale nie przejmujcie się tym, gdyż nawet po terminie jest dobra. Tej małej termin minął w styczniu, a ja jej nadal używam, zaraz skończę.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Nie używałam, ale fryzjer mi kiedyś powiedział, że szampon może być zwykły, bo jest tak krótko na skórze głowy czy włosach, że nie da nigdy tego co obiecuje... po prostu lepiej lub gorzej umyje Twoje włosy. Innej funkcji nigdy miał nie będzie
Dlatego też lepiej zainwestować w odżywkę czy maskę, której czas po nałożeniu jest zdecydowanie dłuższy niż szamponu... hmmm... także też jestem ciekawa odpowiedzi. Może ktoś używał?