Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
KK0345206239
Mokra Włoszka

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: KK0345206239 »

flamingo44 pisze: czw kwie 10, 2025 10:15 am Zauważ, że wszystkie te informacje są nieoficjalne. To tylko tyle, co rodzina powiedziała (a jaki oni mają stosunek do tej sprawy to każdy widzi- próbują zrobić z Oli święta)
No nie do końca bo mamy rozmowę ze śledczym w materiale. Nie rozumiem czemu niektórzy tak się upierają, że to zwykłe przedawkowanie i tyle chociaż też nie mogą mieć takiej pewności skoro tam nie byli. Ja ciągle zaznaczam, że chodzi o to, że każdy zasługuje na sprawdzenie czy jego śmierć nie była zwykłym wypadkiem. Ja, Ty czy Ola nawet jeśli brała narkotyki to wciąż są dziwne aspekty tej sprawy, które powinno się wyjaśnić i tyle. To, że ktoś wziął nie oznacza, że nie zasługuje na to aby wyjaśnić nieścisłości, które wyszły w trakcie. Ja też żeby nie było nie upieram się, że na pewno ktoś miał swój udział w tym co ich spotkało. Być może faktycznie nie ma winnych ale po prostu trzeba to dokładniej sprawdzić. Stan ludzi, którzy przedawkowali fentanyl też nie jest tak drastyczny, nie bez powodu mówi się o żywych zombie, oni zamierają w bez ruchu, pół stojąc, kucając. Nie są agresywni, nie rzucają się po podłodze.
Iwalda
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Iwalda »

Po tym zdjęciu i relacjach z jej insta, mam wrażenie, że nie wiedzieli co kupili. Oby rodzina i mąż nie zostawili tak tego. Jeszcze trochę i pewnie nie będzie już możliwości sprawdzenia monitoringu…
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

A skąd t fota?
Iwalda
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Iwalda »

Z tiktoka jej mamy.
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

KK0345206239 pisze: czw kwie 10, 2025 11:47 am Stan ludzi, którzy przedawkowali fentanyl też nie jest tak drastyczny, nie bez powodu mówi się o żywych zombie, oni zamierają w bez ruchu, pół stojąc, kucając. Nie są agresywni, nie rzucają się po podłodze.
Zależy od ekspozycji na substancję. Osoby uzależnione umieją substancję dawkować, do tego są do niej przywykłe i ich organizm „lepiej” znosi jej działanie, z kolei osoba pierwszy raz w życiu biorąca fenta, jeszcze nie mając pojęcia o tym, że tak naprawdę przyjmuje te właśnie substancję, nie jest do fentanylu przyzwyczajona, jej organizm odbiera go mocniej i znacznie łatwiej przedawkować. Szczerze wątpię, żeby oni wzięli to celowo, dostali po prostu zanieczyszczone dragi, więc mimo wiedzy chemicznej, nie byli w stanie dawkować tego w sposób, który uważali za rozsądny, musieliby w tym celu najpierw sprawdzić czystość substancji, a niestety robi tak raczej dość mało osób, mimo, że to właściwie podstawa „higieny ćpania”, jeśli ktoś się na takie używki zamierza decydować.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.

Dziwne, że jej matka uważa, że córa taka święta i wrzuca jej fotę ze skrętem. Podlinkujesz?
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.

Przejrzałam tt matki. Po co ona tak okropnie przerabia zdjęcia zmarłej córki w FaceApp?
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.

Obrazek

Pierwsze z tt matki, drugie IG Oli.

Nie wiem, ta matka też dziwna. Przerabia zdjęcie swojej zmarłej córki. Żeby zachwycali się jak najbardziej jej urodą? Potrzebuje atencji po zmarłej córce?
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

pieczonyziemniak. pisze: czw kwie 10, 2025 2:30 pm Obrazek

Nie wiem, ta matka też dziwna. Przerabia zdjęcie swojej zmarłej córki. Żeby zachwycali się jak najbardziej jej urodą? Potrzebuje atencji po zmarłej córce?
Myślę, że takie przerobione zdjęcia lepiej się klikają i tym samym kierowała się Olga Herring, ustawiając taką, a nie inną miniaturkę do podcastu. Tak czy siak, po tych "ubrawieniach" rzeczywistości, wydaje mi się to niezbyt wiarygodne i rzetelne jako całość.
Ostatnio zmieniony czw kwie 10, 2025 2:42 pm przez BlueLace, łącznie zmieniany 1 raz.
dosixxx
RoyalBaby

Post autor: dosixxx »

Całe to konto na tiktoku jest takie trochę creepy. Niezręcznie się czułam patrząc na te animacje ze zdjęciami zmarłej dziewczyny z migającymi serduszkami, bąbelkami...
KK0345206239
Mokra Włoszka

joalla pisze: czw kwie 10, 2025 1:03 pm Zależy od ekspozycji na substancję. Osoby uzależnione umieją substancję dawkować, do tego są do niej przywykłe i ich organizm „lepiej” znosi jej działanie, z kolei osoba pierwszy raz w życiu biorąca fenta, jeszcze nie mając pojęcia o tym, że tak naprawdę przyjmuje te właśnie substancję, nie jest do fentanylu przyzwyczajona, jej organizm odbiera go mocniej i znacznie łatwiej przedawkować. Szczerze wątpię, żeby oni wzięli to celowo, dostali po prostu zanieczyszczone dragi, więc mimo wiedzy chemicznej, nie byli w stanie dawkować tego w sposób, który uważali za rozsądny, musieliby w tym celu najpierw sprawdzić czystość substancji, a niestety robi tak raczej dość mało osób, mimo, że to właściwie podstawa „higieny ćpania”, jeśli ktoś się na takie używki zamierza decydować.
Jeśli chodzi o reakcje na fentanyl to nawet pierwsze użycie w nadmiarze spowoduje utratę przytomności i zatrzymanie oddechu, obejrzyj sobie filmik policjantki, która przypadkowo przy kontroli jakiegoś człowieka przez podmuch wiatru wciągnęła ten syf, z banknotu zemdlała momentalnie. Dlatego trochę mi nie pasują te ich obrażenia. Ale kto wie co tam się tak naprawdę wydarzyło… tylko oni sami.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.

BlueLace pisze: czw kwie 10, 2025 2:39 pm Myślę, że takie przerobione zdjęcia lepiej się klikają i tym samym kierowała się Olga Herring, ustawiając taką, a nie inną miniaturkę do podcastu. Tak czy siak, po tych "ubrawieniach" rzeczywistości, wydaje mi się to niezbyt wiarygodne i rzetelne jako całość.
Mam to samo zdanie. A zdjęcia jak dla mnie creepy niż przyciągające uwagę - te przerobione ofc
KK0345206239
Mokra Włoszka

pieczonyziemniak. pisze: czw kwie 10, 2025 2:30 pm

Może ta fota z miniaturki została przesłana przez mamę Oli, a OH je wykorzystała niewiedząc, że jest podrasowane
Madziula1
Amigo

Post autor: Madziula1 »

Tak sobie luźno myśląc. Czytałam te komentarze, mama tam pisze moja walka itd
Nie widać w tym ojca, nie widać męża, gdyby nie podcast ja bym nie słyszała o tej sprawie, bo nikt z rodziny nie nagłaśniał sprawy w chociażby Uwadze która takie tematy chwyta dość mocno. Jak sądzicie? Dawid powiedział mniej więcej jak było, taka jest wersja a mama chce walczyć i w to nie wierzy?
Ona w komentarzach wprost pisze,że ją porwano. Skąd te wnioski? Chyba,że tak w żałobie jest mocno,że ma focus na jedną wizje.
Awatar użytkownika
joalla

KK0345206239 pisze: czw kwie 10, 2025 2:46 pm Może ta fota z miniaturki została przesłana przez mamę Oli, a OH je wykorzystała niewiedząc, że jest podrasowane
Śledziowa użyła ślubnego zdjęcia Oli, zamieszczonego na jej insta.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.

Madziula1 pisze: czw kwie 10, 2025 2:47 pm Tak sobie luźno myśląc. Czytałam te komentarze, mama tam pisze moja walka itd
Nie widać w tym ojca, nie widać męża, gdyby nie podcast ja bym nie słyszała o tej sprawie, bo nikt z rodziny nie nagłaśniał sprawy w chociażby Uwadze która takie tematy chwyta dość mocno. Jak sądzicie? Dawid powiedział mniej więcej jak było, taka jest wersja a mama chce walczyć i w to nie wierzy?
Ona w komentarzach wprost pisze,że ją porwano. Skąd te wnioski? Chyba,że tak w żałobie jest mocno,że ma focus na jedną wizje.
Tak moim zdaniem jest. Matka się zafiksowała. Przykre. A gdzie w tym mąż? Jego rodzice? Przecież on też jest dotknięty tragedia bo rzekomo ma ogromne problemy neurologiczne. Gdyby tak było to czy umiałby korzystać z SM?
Awatar użytkownika
joalla

Madziula1 pisze: czw kwie 10, 2025 2:47 pm Tak sobie luźno myśląc. Czytałam te komentarze, mama tam pisze moja walka itd
Matka była zafascynowana córką, nie może sobie poradzić ze stratą i zamiast pójść na terapię, wymyśla walkę o prawdę, którą najwyraźniej ojciec i mąż Oli już dawno przyjęli do wiadomości. Ciągłe wrzucanie zdjęć córki wygląda źle i przez takie niezborne, emocjonalne ruchy, ta kobieta wydaje się być mało wiarygodna, po prostu prezentuje się jako spanikowana, przerażona i zrozpaczona, a przy tym będąca w fazie wyparcia.
dosixxx
RoyalBaby

Post autor: dosixxx »

joalla pisze: czw kwie 10, 2025 2:48 pm Śledziowa użyła ślubnego zdjęcia Oli, zamieszczonego na jej insta.
Z jej insta ale podrasowane - na oryginale ma delikatniejszy makijaż a u Olgi na miniaturce miała dodane kreski i w ogóle był jakiś mocniejszy kontrast na tym zdjęciu
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.

Umknęło mi dlaczego mama była w Szwajcarii. Jej rodzice byli po rozwodzie?
moonly_cards
GrzaneWino

Post autor: moonly_cards »

Dobra, wszystko wszystkim, ale serio nie ma to jak się fleksować na każdym kroku jaraniem blantów, albo wciąganiem grubszego towaru.
BlueLace
LouiBag

moonly_cards pisze: czw kwie 10, 2025 3:10 pm Dobra, wszystko wszystkim, ale serio nie ma to jak się fleksować na każdym kroku jaraniem blantów, albo wciąganiem grubszego towaru.
Mnie bardziej zniesmacza ten podcast Olgi Śledź, w którym podcasterka wręcz zarzeka się, że dziewczyna NA PEWNO, NIGDY, ABSOLUTNIE nie wzięłaby żadnych substancji, narkotyki to zło, a Ola była aniołem, podczas gdy sama matka wrzuca zdjęcie córki z blantem. Jak im się to klei?
Manka2
Koczkodan

Post autor: Manka2 »

BlueLace pisze: czw kwie 10, 2025 3:18 pm Mnie bardziej zniesmacza ten podcast Olgi Śledź, w którym podcasterka wręcz zarzeka się, że dziewczyna NA PEWNO, NIGDY, ABSOLUTNIE nie wzięłaby żadnych substancji, narkotyki to zło, a Ola była aniołem, podczas gdy sama matka wrzuca zdjęcie córki z blantem. Jak im się to klei?
Mam te same odczucia, bo w tym podkaście jest więcej takich kwiatków, jak choćby ten, że dziewczyna, naukowczyni miała pracować nad lekiem ratującym życie.

No i Dawid raczej kłamie mówiąc, że pamięta, że zapalił PAPIEROSA a potem film mu się urwał. To raczej nie był papieros.

Dziś na konto facebookowe Oli wrzucono zajawkę z podkastem Śledź. Zaraz pojawiły się komentarze o chorobliwie zazdrosnym chłopaku i że należałoby go przebadać wariografem. Również pytania o naszyjnik.

Bardzo szybko ściągnięto ten post.
BlueLace
LouiBag

Manka2 pisze: czw kwie 10, 2025 3:26 pm Mam te same odczucia, bo w tym podkaście jest więcej takich kwiatków, jak choćby ten, że dziewczyna, naukowczyni miała pracować nad lekiem ratującym życie.

No i Dawid raczej kłamie mówiąc, że pamięta, że zapalił PAPIEROSA a potem film mu się urwał. To raczej nie był papieros.

Dziś na konto facebookowe Oli wrzucono zajawkę z podkastem Śledź. Zaraz pojawiły się komentarze o chorobliwie zazdrosnym chłopaku i że należałoby go przebadać wariografem. Również pytania o naszyjnik.

Bardzo szybko ściągnięto ten post.
Możliwe, że podcast był robiony we współpracy z matką i miał na celu oddalenie podejrzeń, które ludzie mieli świeżo po tamtych wydarzeniach. Pewnie miało to oczyścić dobre imię córki. Ale okazuje się, że podcast został na tyle przesadzony i nienaturalnie ubarwiony (co łatwo zweryfikować), że efekt jest zupełnie odwrotny od oczekiwanego. Ludzie się zainteresowali (taki był cel), ale ponownie znaleźli niewygodne treści i dokopują się do faktów, które przeczą rzetelności tego podcastu. Dlatego tym bardziej nie rozumiem działania tej mamy.
Awatar użytkownika
jgrng87
RóżowePolo

Post autor: jgrng87 »

A czy wy widzieliście tego meza konto na fb. Wstawia takie średnio urodziwe zdjecia dziewczyny na ktorych ona wyglada jak inna osoba niż promuje ją mama. Wspomina, logicznie pisze komentarze, odpowiada, reaguje, to nie jest uposledzony czlowiek na tyle zeby ukrywal sie przed swiatem. Czemu nie udzielil zadnego wywiadu?

Po tym podcascie sytuacja jest na prawdę kuriozalna, oskarżenia typu "upatrzył ją milioner z Libanu" są absurdalne. Poza tym dziewczyna niby pracowała nad lekiem ratującym życie a ma na insta story w relacji z Miami wrzucone produkty Delta-8 - chemiczka nie wiedziała, że jest to trucizna, która powoduje padaczke i zbiera śmiertelne żniwo w ameryce oraz europie? Promowała coś takiego pod własnym nazwiskiem? Osoba która jest ekspertem w tej dziedzinie?
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.

jgrng87 pisze: czw kwie 10, 2025 3:43 pm A czy wy widzieliście tego meza konto na fb. Wstawia takie średnio urodziwe zdjecia dziewczyny na ktorych ona wyglada jak inna osoba niż promuje ją mama. Wspomina, logicznie pisze komentarze, odpowiada, reaguje, to nie jest uposledzony czlowiek na tyle zeby ukrywal sie przed swiatem. Czemu nie udzielil zadnego wywiadu?

Po tym podcascie sytuacja jest na prawdę kuriozalna, oskarżenia typu "upatrzył ją milioner z Libanu" są absurdalne. Poza tym dziewczyna niby pracowała nad lekiem ratującym życie a ma na insta story w relacji z Miami wrzucone produkty Delta-8 - chemiczka nie wiedziała, że jest to trucizna, która powoduje padaczke i zbiera śmiertelne żniwo w ameryce oraz europie? Promowała coś takiego pod własnym nazwiskiem? Osoba która jest ekspertem w tej dziedzinie?
Na tych zdjęciach u Dawida w ogóle wygląda jak bardzo przeciętna dziewczyna a nie jakaś niebiańska piękność.
Może dlatego mama ubarwia zdjęcia? Bo Herring ja tak opisuje a co za tym idzie - miała przecież info od matki