Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: pieczonyziemniak. »

Nie wierzę jak na CSI się spieli, ze to na pewno nie ma nic wspólnego z tym, że palili i się tym chwalili 🙈
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

Polacy to lubią dorabiać takie teorie, ze piekna dziewczyna z Polski, istny diament i od razu ktos ja sobie upatrzyl. Tak jakby w innych krajach nie bylo pieknych dziewczyn. Sa kraje gdzie jest ich oczywiscie mniej, ale miami to raczej do takich miejsc nie nalezy.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

liliona12 pisze: wt kwie 08, 2025 3:40 pm Ciekawe, że tutaj stoisz murem za dziewczyną, które regularnie brała narkotyki i lubiła się zabawić, a w wątku o zaginionej Karolinie Wróbel rzucałeś/rzucałaś (sama nie wiem, w różnych wątkach na forum masz różną płeć) patologiami na prawo i lewo. Czyżby chodziło o to, że jedna piękna i bogata, a druga miała w życiu gorzej?

To, że pracowała z takimi substancjami nie wyklucza, że nie wzięłaby przed lotem narkotyków. Właśnie dzięki temu ma wiedzę, co ile trzyma/jest wykrywalne itp. A że trafiła na trefny towar to inna sprawa. Poza tym na lotnisku nie robią testów narkotykowych, a nie po każdych narkotykach robisz jazdę i zbudzasz swoim zachowaniem jakieś podejrzenia.
Bo u Karoliny to było przecież ewidentne zgodne ze wszystkim co mówią bliscy rodzina i dziennikarze a tutaj zgadujecie. Tobie też by się przydało minimum powściągliwości. Kiedy nie wiemy na pewno nie można zakładać najgorszego. Kiedy najgorsze jest podane na tacy i potwierdzone można o tym mówić.

Serio nie wiem co w tym wybitnie skomplikowanego.
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

PrzemoKondratowicz pisze: wt kwie 08, 2025 7:11 pm Bo u Karoliny to było przecież ewidentne zgodne ze wszystkim co mówią bliscy rodzina i dziennikarze a tutaj zgadujecie. Tobie też by się przydało minimum powściągliwości. Kiedy nie wiemy na pewno nie można zakładać najgorszego. Kiedy najgorsze jest podane na tacy i potwierdzone można o tym mówić.

Serio nie wiem co w tym wybitnie skomplikowanego.
No tak, bo tu rodzina ma inne zdanie więc to na pewno prawda 🌝 tak samo jak „cash” jako hasło do klubu, a nie info od dilera.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

pieczonyziemniak. pisze: wt kwie 08, 2025 5:49 pm Nie wierzę jak na CSI się spieli, ze to na pewno nie ma nic wspólnego z tym, że palili i się tym chwalili 🙈
Gdzie? Przejrzałam sobie komentarze na szybko i 3/4 osób twierdzi, że to nieszczęśliwy wypadek po narko
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

Limonene pisze: wt kwie 08, 2025 9:02 pm Gdzie? Przejrzałam sobie komentarze na szybko i 3/4 osób twierdzi, że to nieszczęśliwy wypadek po narko
No to najwidoczniej doszły nowe ;)
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

pieczonyziemniak. pisze: wt kwie 08, 2025 9:04 pm No to najwidoczniej doszły nowe ;)
Komentarze o spisku i porwaniu są może ze trzy xd
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

liliona12 pisze: wt kwie 08, 2025 8:11 pm No tak, bo tu rodzina ma inne zdanie więc to na pewno prawda 🌝 tak samo jak „cash” jako hasło do klubu, a nie info od dilera.
Czy ty w ogóle oglądałaś materiały o Karolinie? Rodzina wprost mówi jak było, to jest powiedziane wprost na tacy podane widzowi. Przez wszystkich łącznie z dziennikarzami. Jak dla ciebie to nie ma żadnej różnicy i domniemywania traktujesz jak prawdę potwierdzoną to ja nie wiem, nie mamy o czym rozmawiać ale mnie po prostu nie atakuj bo to akurat bardzo uczciwe że jestem ostrożny przy domniemywaniach a w potwierdzone fakty wierzę. I jakbyś mnie czytała to byś wiedziała że ostatni jestem do mówienia że była grzeczna zakonnica i mówię ze wypadek mógł się zdarzyć ale po prostu nie wyskakuje z tekstami że to ćpalnia jakaś. Serio kręcisz gownoburze wciągasz w to inne wątki kryminalne tylko dlatego że nie napadam na zmarłą osobę i nie uczestniczę w domniemywaniach że na tysiąc procent wciągając koks bo koleś ma na szyi krzyż który mógłby mieć łyżeczkę ale może jej nie mieć. Paranoja. Gownoburza nad grobem dosłownie. Eot.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

PrzemoKondratowicz pisze: wt kwie 08, 2025 9:30 pm Czy ty w ogóle oglądałaś materiały o Karolinie? Rodzina wprost mówi jak było, to jest powiedziane wprost na tacy podane widzowi. Przez wszystkich łącznie z dziennikarzami. Jak dla ciebie to nie ma żadnej różnicy i domniemywania traktujesz jak prawdę potwierdzoną to ja nie wiem, nie mamy o czym rozmawiać ale mnie po prostu nie atakuj bo to akurat bardzo uczciwe że jestem ostrożny przy domniemywaniach a w potwierdzone fakty wierzę. I jakbyś mnie czytała to byś wiedziała że ostatni jestem do mówienia że była grzeczna zakonnica i mówię ze wypadek mógł się zdarzyć ale po prostu nie wyskakuje z tekstami że to ćpalnia jakaś. Serio kręcisz gownoburze wciągasz w to inne wątki kryminalne tylko dlatego że nie napadam na zmarłą osobę i nie uczestniczę w domniemywaniach że na tysiąc procent wciągając koks bo koleś ma na szyi krzyż który mógłby mieć łyżeczkę ale może jej nie mieć. Paranoja. Gownoburza nad grobem dosłownie. Eot.
Ale jej maz przeciez zyje. Moglby zaprzeczyc. ‚Nigdy z Ola nie bralismy narkotykow’. A siedzi cicho.
Shivalith
Drama Maker

Post autor: Shivalith »

Moim zdaniem dużo osób pali zioło albo nawet wciąga koks, szczególnie podczas takiej okazji jak podróż poślubna w Miami. Dla mnie bardzo możliwe, że nawet w dniu wylotu chcieli sobie jeszcze zapalić jointa.
Ale co to ma wspólnego z tym, że znaleziono podobno mieszkankę kilkunastu narkotyków? Nawet jeśli skręt był czymś zaprawiony, to serio jest to możliwe żeby od jednego bucha byli w takim stanie? I czy to możliwe, żeby w skręcie zmieścić tyle substancji. Nie znam się aż tak na narkotykach, bo sama stosuje tylko nieraz marihuanę i po prostu przykre. że z tego powodu ktoś w obliczu tragedii zrobiłby ze mnie cpuna, bo gdzieś tam przewinął się joint.
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~
Madziula1
Amigo

Post autor: Madziula1 »

Shivalith pisze: wt kwie 08, 2025 10:27 pm Moim zdaniem dużo osób pali zioło albo nawet wciąga koks, szczególnie podczas takiej okazji jak podróż poślubna w Miami. Dla mnie bardzo możliwe, że nawet w dniu wylotu chcieli sobie jeszcze zapalić jointa.
Ale co to ma wspólnego z tym, że znaleziono podobno mieszkankę kilkunastu narkotyków? Nawet jeśli skręt był czymś zaprawiony, to serio jest to możliwe żeby od jednego bucha byli w takim stanie? I czy to możliwe, żeby w skręcie zmieścić tyle substancji. Nie znam się aż tak na narkotykach, bo sama stosuje tylko nieraz marihuanę i po prostu przykre. że z tego powodu ktoś w obliczu tragedii zrobiłby ze mnie cpuna, bo gdzieś tam przewinął się joint.
Oni o 7 rano wracając z całonocnej imprezy rozmawiali jeszcze ze znajomymi, przed 11 zdali pokój. Czyli albo pospali 3h, albo dalej byli w cugu, bo te narkotyki we krwii zapewne były z tej imprezy, a potem to już równia była
Marbellaxx
Pierścionek_od_passera

Post autor: Marbellaxx »

Madziula1 pisze: wt kwie 08, 2025 10:31 pm Oni o 7 rano wracając z całonocnej imprezy rozmawiali jeszcze ze znajomymi, przed 11 zdali pokój. Czyli albo pospali 3h, albo dalej byli w cugu, bo te narkotyki we krwii zapewne były z tej imprezy, a potem to już równia była
Dokładnie. Swoją drogą nie chcę nikogo urazić, ale to normalna dziewczyna, nie żadna modelka czy miss.. W Miami są tysiące turbo petard, zrobionych, idealnych, a tu rodzina za wszelką cenę chce wierzyć, że ich najpiękniejsza niewinna córeczka zapłaciła najwyższą cenę za to jak piękna i idealna się urodziła… Rodzina broni pamięci o swoim dziecku, bo to jedyne co im zostało, ale szukanie za wszelką cenę winnego niczego nie zmieni. Czasem nie znamy swoich bliskich i nie wiemy jak się bawią. Imo wrzucanie jointów na ig nie jest naturalne i poważne, więc nad tą świętością bym się zastanawiała. Czasem sprawy są prostsze niż byśmy chcieli, niestety. A true crime to mój konik i wiem o nich bardzo dużo, tu ciężko się dopatrzeć tego, co tak bardzo chce widzieć rodzina… swoją drogą, myślę, że mąż bardziej by walczył o prawdę, gdyby wiedział, że ktoś ją skrzywdził, a chłopak siedzi cicho
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

PrzemoKondratowicz pisze: wt kwie 08, 2025 9:30 pm Czy ty w ogóle oglądałaś materiały o Karolinie? Rodzina wprost mówi jak było, to jest powiedziane wprost na tacy podane widzowi. Przez wszystkich łącznie z dziennikarzami. Jak dla ciebie to nie ma żadnej różnicy i domniemywania traktujesz jak prawdę potwierdzoną to ja nie wiem, nie mamy o czym rozmawiać ale mnie po prostu nie atakuj bo to akurat bardzo uczciwe że jestem ostrożny przy domniemywaniach a w potwierdzone fakty wierzę. I jakbyś mnie czytała to byś wiedziała że ostatni jestem do mówienia że była grzeczna zakonnica i mówię ze wypadek mógł się zdarzyć ale po prostu nie wyskakuje z tekstami że to ćpalnia jakaś. Serio kręcisz gownoburze wciągasz w to inne wątki kryminalne tylko dlatego że nie napadam na zmarłą osobę i nie uczestniczę w domniemywaniach że na tysiąc procent wciągając koks bo koleś ma na szyi krzyż który mógłby mieć łyżeczkę ale może jej nie mieć. Paranoja. Gownoburza nad grobem dosłownie. Eot.
Jakoś w tej sprawie pomijasz to, co mówią znajomi. I nagle nie przeszkadza ci, że Herring kogoś wybiela :) i już kiedy ci pisałam, żebyś zluzował/zluzowała jak stukasz w klawiaturę bo zapalasz się w moment. Ale tak jak mówisz, EOT, bo beton i dyskusji to ty prowadzić nie umiesz.
Strzalka023
SushiRoll

Post autor: Strzalka023 »

Marbellaxx pisze: śr kwie 09, 2025 3:08 am Dokładnie. Swoją drogą nie chcę nikogo urazić, ale to normalna dziewczyna, nie żadna modelka czy miss.. W Miami są tysiące turbo petard, zrobionych, idealnych, a tu rodzina za wszelką cenę chce wierzyć, że ich najpiękniejsza niewinna córeczka zapłaciła najwyższą cenę za to jak piękna i idealna się urodziła… Rodzina broni pamięci o swoim dziecku, bo to jedyne co im zostało, ale szukanie za wszelką cenę winnego niczego nie zmieni. Czasem nie znamy swoich bliskich i nie wiemy jak się bawią. Imo wrzucanie jointów na ig nie jest naturalne i poważne, więc nad tą świętością bym się zastanawiała. Czasem sprawy są prostsze niż byśmy chcieli, niestety. A true crime to mój konik i wiem o nich bardzo dużo, tu ciężko się dopatrzeć tego, co tak bardzo chce widzieć rodzina… swoją drogą, myślę, że mąż bardziej by walczył o prawdę, gdyby wiedział, że ktoś ją skrzywdził, a chłopak siedzi cicho
Też nie rozumiem pisania, że była miss itd. Osoba ta inaczej wygląda na przerobionych na maxa zdjęciach a totalnie inaczej na filmikach/zdjęciach osób trzecich. Na tych prawdziwych zdjęciach jest totalnie przecietna, raczej wtapiająca się w tłum.
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

Strzalka023 pisze: śr kwie 09, 2025 9:49 am Też nie rozumiem pisania, że była miss itd. Osoba ta inaczej wygląda na przerobionych na maxa zdjęciach a totalnie inaczej na filmikach/zdjęciach osób trzecich. Na tych prawdziwych zdjęciach jest totalnie przecietna, raczej wtapiająca się w tłum.
Nie no, była bardzo ładna, myślę, że na żywo robiła jeszcze większe wrażenie. Typ urody dość banalny, ale uroczy, bez wątpienia była ponadprzeciętnie atrakcyjna, z tym, że to nie ma większego znaczenia dla sprawy. Niektóre komentarze pod podcastem Herring głoszą, iż jej uroda może wpływać na to, że ktoś chciał ją porwać lub zgwałcić- jest to myślenie naiwne, wielokrotnie udowodnione było, że wygląd ofiary nie ma większego wpływu na bycie ofiarą gw**t czy porwania, nie ma na to wpływu również jej ubiór, jedynie chory umysł sprawcy. Jeśli już, łatwiejszym celem są kobiety poruszające się samotnie, taką z mężczyzną u boku raczej mało który zwyrol się zainteresuje, bo byłaby zbyt trudna do złapania.
Przychylam się do myśli, jaką wyrażałam w poprzednich komentarzach: za mocno zabalowali, wzięli doprawionego fentanylem papierosa, stracili przytomność, w konwulsjach Dawid uderzył się w głowę, zaś Ola umierając, wbijała paznokcie w ciało, może obiła się o jakieś kamienie czy ławki, uwolnił się kał lub krew, a złamania i wkłucia ma od prób ratowania przez służby (złamanie od sztucznego oddychania, wkłucia od podania odtrutki na fentanyl, ponieważ podaje się ją właśnie dożylnie, natychmiastowo po zauważeniu osoby nie radzącej sobie z jego wpływem, można to zobaczyć w różnych programach dokumentalnych dotyczących pomocy osobom uzależnionym od wspomnianego środka).
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

O ten środek mi chodzi, naloxone, podawany donosowo i dożylnie, odwrotny agonista receptorów opioidowych.

https://www.changegrowlive.org/advice-i ... ersal-drug
Ulapula2223
ŻonaWitolda

Post autor: Ulapula2223 »

Widziałam filmik na tiktoku gdzie jakaś dziewczyna wypowiada się na temat sprawy a w komentarzu mama O. napisała, żeby nie sprowadzała sprawy na inny tor i nie robiła z siebie koleżanki Alsina
SkarolinaS
SushiRoll

Post autor: SkarolinaS »

No tak bo jedyny słuszny kierunek w sprawie obrała OH
KK0345206239
Mokra Włoszka

Post autor: KK0345206239 »

A ja się rozpisze, wkurza mnie czytanie, że to NA BANK przedawkowanie i internetowe detektywki już wiedzą bo widziały zdj Oli ze skrętem 8 lat temu. Ludzie nawet jeśli lubiła zapalić to przede wszystkim w całej tej sprawie nie pasuje to co mówi śledczy, piszecie, że ciało po reanimacji tak może wyglądać, dobrze. Dlaczego zatem detektyw nie powiedział, że miała obrażenia po ratowaniu tylko ciągle usilnie powtarzał, że żadnych obrażeń. Żeby rodzina nie drążyła? Nie mówię, że oni nie mogli faktycznie zabalować i doszło do takiego splotu nieszczęśliwych wypadków ale wkurza mnie mówienie, że tak było na 100% i argumentowanie naszyjnikiem Dawida i starym foto Oli czy komentarzem anonimem od niby znajomego. Każdy mógł napisać aby trollować a Wy już wydajecie wyrok. Już nie wspomnę o tym umniejszaniu urody… Moim zdaniem była atrakcyjną kobietą. A nawet jeśli ktoś uważa, że nie to pisać to o zmarłej? Można zatrzymać dla siebie… Żeby obalić teorie, że porwali ją bo się spodobała? Przecież gusta są różne i dla kogoś mogła być pięknością. A nawet jeśli teoria z jachtem nie jest prawdą to rodzina zasługuje na to żeby dowiedzieć się dokładnie co się wydarzyło. Ja również jako obywatelka Polski chcę żeby mój kraj zainteresował się co się wydarzyło z moją rodaczką.
Manka2
Koczkodan

Post autor: Manka2 »

KK0345206239 pisze: śr kwie 09, 2025 4:18 pm A ja się rozpisze, wkurza mnie czytanie, że to NA BANK przedawkowanie i internetowe detektywki już wiedzą bo widziały zdj Oli ze skrętem 8 lat temu. Ludzie nawet jeśli lubiła zapalić to przede wszystkim w całej tej sprawie nie pasuje to co mówi śledczy, piszecie, że ciało po reanimacji tak może wyglądać, dobrze. Dlaczego zatem detektyw nie powiedział, że miała obrażenia po ratowaniu tylko ciągle usilnie powtarzał, że żadnych obrażeń. Żeby rodzina nie drążyła? Nie mówię, że oni nie mogli faktycznie zabalować i doszło do takiego splotu nieszczęśliwych wypadków ale wkurza mnie mówienie, że tak było na 100% i argumentowanie naszyjnikiem Dawida i starym foto Oli czy komentarzem anonimem od niby znajomego. Każdy mógł napisać aby trollować a Wy już wydajecie wyrok. Już nie wspomnę o tym umniejszaniu urody… Moim zdaniem była atrakcyjną kobietą. A nawet jeśli ktoś uważa, że nie to pisać to o zmarłej? Można zatrzymać dla siebie… Żeby obalić teorie, że porwali ją bo się spodobała? Przecież gusta są różne i dla kogoś mogła być pięknością. A nawet jeśli teoria z jachtem nie jest prawdą to rodzina zasługuje na to żeby dowiedzieć się dokładnie co się wydarzyło. Ja również jako obywatelka Polski chcę żeby mój kraj zainteresował się co się wydarzyło z moją rodaczką.
Tylko, że ona wstawiała narkotykowe tematy w relacji z Miami...

Co do urody była atrakcyjna, zrobiona, zamieszczała wyzywające fotki z tagami pozwalającymi na namierzenie jej. Ale w Miami jest takich atrakcyjnych kobiet na pęczki i raczej jakiś zamożny gościu bez problemu znajdzie taką, ktora za parę dolców zrobi co będzie chciał, bez potrzeby porywania właśnie tej na yacht, jeszcze do tego z mężem i podrzucania ich na ulicę.
KK0345206239
Mokra Włoszka

Manka2 pisze: śr kwie 09, 2025 4:24 pm Tylko, że ona wstawiała narkotykowe tematy w relacji z Miami...

Mówisz o tym sklepie z marihuaną? A nie no to faktycznie ćpunka jak nic :) ja mam fotki z kieliszkiem wina z wycieczki z Włoch i z winiarni też to już pełnoetatowa alkoholiczka?

Ja nie mówię, że ktoś ją chciał porwać tylko że powinno się tej sprawie mocniej przyjrzeć.
Martyna2904
Tritonotti

Post autor: Martyna2904 »

Plus to że mieli we krwi niezły koktajl to pewnie nazbierało się z całego tygodnia imprezowania.
Manka2
Koczkodan

Post autor: Manka2 »

KK0345206239 pisze: śr kwie 09, 2025 4:30 pm Mówisz o tym sklepie z marihuaną? A nie no to faktycznie ćpunka jak nic :) ja mam fotki z kieliszkiem wina z wycieczki z Włoch i z winiarni też to już pełnoetatowa alkoholiczka?
Nie wiem, może żyję w innej bańce, ale nie uwazam, że normalne jest wrzucanie tego typu rzeczy i chwalenie się zakupem skręta. Do tego dzwonienie do pedejrzanych typów. I hasło "cash" na wejście do klubu :')
KimberlyCordial
RoyalBaby

Post autor: KimberlyCordial »

Marbellaxx pisze: śr kwie 09, 2025 3:08 am Swoją drogą nie chcę nikogo urazić, ale to normalna dziewczyna, nie żadna modelka czy miss.
Modelki i miss to też normalne dziewczyny :p. A już zwłaszcza modelki miewają niekoniecznie ten typ urody, który sprawia, że ludzie oglądają się za nimi na ulicy. Ola z kolei nie musiała podobać się każdemu, bo nikt nie podoba się każdemu, ale w popularny kanon piękna zdecydowanie się wpisywała. A że w Miami z pewnością dałby radę znaleźć równie atrakcyjne dziewczyny, które przy okazji nie miałyby obstawy pod postacią męża, to inna sprawa.

Tak czy inaczej, jak padło wyżej, uroda Oli nie ma za bardzo znaczenia dla sprawy, bo po prostu to nie uroda jest tym, czym w głównej mierze kierują się zwyrole napadający na kobiety.
KK0345206239
Mokra Włoszka

Manka2 pisze: śr kwie 09, 2025 4:33 pm Nie wiem, może żyję w innej bańce, ale nie uwazam, że normalne jest wrzucanie tego typu rzeczy i chwalenie się zakupem skręta. Do tego dzwonienie do pedejrzanych typów. I hasło "cash" na wejście do klubu :')
Ale tzn, że nie powinno się przeprowadzić rzetelnego śledztwa? Bo byli w klubach i sklepie z marihuana? Wciąż pytanie dlaczego śledczy nie wspomniał o obrażeniach, skoro powstały w trakcie reanimacji to po co to zatajał? Czemu twierdził, że tak ja dokładnie obejrzeli i nic nie było?