Różnica kolosalna
Włosy rozjaśnione blond
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Włosy rozjaśnione blond
Ja przedewzystkim nie myję włosów szamponem, tylko maskami, od czasu do czasu szampon (raz na miesiąc w sumie) - myję włosy 2 razy w tygodniu.
Różnica kolosalna
szampon na długości bardzo wysusza włosy
Różnica kolosalna
-
serdelek00
U mnie sprawdza się stary dobry Olaplex lub szampon regenerujący z Insight plus maska z Insight na przemian z tą serią Daily use - też Insight.
Jeśli zaś chodzi o Olaplex to przy cienkich wlosach polecam tylko szampon, bo jak dla mnie odżywki nie robią nic specjalnego poza obciążeniem włosów.
Nie olejuje włosów olejami typu kokosowy czy lniany, miałam wrażenie, że na dłuższą metę one bardziej mi się wysuszały. Zamiast tego 1-2x tyg nakładam maskę lub olejek Biolage na jakieś 2h.
Polecam również te malutkie olejki z BioElixire, które pięknie nabłyszczają i nie obciążają włosów. Nie zliczę ile opakowań zużyłam
- fajnasasiadka
- Skarpeta Rakieta
Ja farbuje włosy od 6 lat metodą airtouch.
Myje co 2 dzień, czasem co 3.
Używam:
- peeling cerkogel 30% raz w tygodniu po tym szampon łagodny,
- olaplex N0 i N3
- olejuje włosy raz, dwa w tygodniu
- nie łączę olaplexu z olejowaniem, moje włosy tego nie lubią
- szampon mocny z allterry,
- maska neboa plus dwie odżywki.
Olejuje na sucho
Myje co 2 dzień, czasem co 3.
Używam:
- peeling cerkogel 30% raz w tygodniu po tym szampon łagodny,
- olaplex N0 i N3
- olejuje włosy raz, dwa w tygodniu
- nie łączę olaplexu z olejowaniem, moje włosy tego nie lubią
- szampon mocny z allterry,
- maska neboa plus dwie odżywki.
Olejuje na sucho
- Marianna77
- TłinkiBoss
Myję codziennie
Irytują Cię moje wpisy a mimo to, wciąż je czytasz a nawet komentujesz? To brak Ci piątej klepki.
Lubię pisać bo..nieźle mi za to płacą 
-
Cebula Po Polsku
- Samarka
Co ile miesięcy robisz airtouch? jaki koszt i miasto?
- fajnasasiadka
- Skarpeta Rakieta
Co pół roku, robi mi teściowej koleżanka. Także cena jest zaniżona. Wcześniej płaciłam 450, małe miasto w woj. lubelskim.Cebula Po Polsku pisze: ↑pt kwie 18, 2025 9:09 am Co ile miesięcy robisz airtouch? jaki koszt i miasto?![]()
-
fiusiusiusiu
- Bransoletka50k
To ja zadam pytanie o toner. Szukam czegoś co DZIALA. Po wykściu od fryzjera zawsze mam super perłowy blond ale mija tydzień i już mam żóltą górę. Zauważyłam że tam bardzo szybko mi te włosy żółkną i nic nie pomaga ani szampony, toner milkshake też prawie nie łapie. Użyłam też only bio perła ale efekt był słaby i na jedno mycie. Fanola przetestowana i też odrostu nie rusza. Ja mam już dość... Polećcie coś co nie ruszy mi natury bo mam odrost w moim naturalnym kolorze brąz i nie chce zeby mi się zarudził czy coś. Jakie są spoko tonery które mi ten żółty zjedzą bo nie stać mnie co miesiąc chodzić do fryzjera.