Start
Mój profil

TOP kosmetyki warte swojej ceny

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
gossipgirlxox

Re: TOP kosmetyki warte swojej ceny

Post autor: gossipgirlxox »

Dziewczyny,a polecacie jakieś serum z witaminą C? Po czym widziałyście efekty? :)
Sybillazhogwartu
Channelka

Post autor: Sybillazhogwartu »

gossipgirlxox pisze: ndz kwie 06, 2025 12:27 pm Dziewczyny,a polecacie jakieś serum z witaminą C? Po czym widziałyście efekty? :)
Beauty od joseon light on serum, pierwsze po którym widzę efekt rozjaśnienia i odmłodzenia. Ma fajne opakowanie z pompką i lekka,wchłaniająca się w mig konsystencję. Jedyny minus niewydajne. Chce jeszcze spróbować dr Althea.
Damulka123
Srebrna Kropeczka

Post autor: Damulka123 »

Jeśli chodzi o serum z witaminą C to raczej tych, które miałam to nie polecam:
Sesderma - zero efektu
Dr Althea - też kupiłam i niestety nie widziałam żadnej różnicy.
Miałam też inne nisko półkowe tj Eveline i niestety też zero efektu.

Aktualnie mam z L’Oreal stężenie 12,5 i widzę delikatną poprawę na przebarwieniach jednak nie wiem czy to zasługa tego serum czy serum i kremu z dermomedica (kupiłam bo dziewczyny polecały w tym wątku i jestem mega zadowolona).
Niestety serum z witaminą C z dermomedica trochę przekracza mój budżet aktualnie ale widziałam gdzieś opinie, że jest super.
Gdymniesenzmorzy
FejkTiffany

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Kajalova pisze: ndz mar 09, 2025 7:54 pm W ramach polecenia dobrych kremów , używałam pH doctor i nie widziałam efektów mimo stosowania kilka mcy… od jakiegoś czasu pojawiła się nowa marka dr Huczek— <3 dermstories , mysle znowu lekarz swoje kosmetyki chce promować … kupiłam przepadlam . Nie ma tu nachalnej reklamy , dobrze opisane ;robią: to co zapewnia pani doktor polecam spróbować !!
Co konkretnie polegasz?Kończę właśnie moje zapasy i niedługo szykuję mi się wizytą w Polsce 😀 Patrzyłam na krem z peptydami,krem pod oczy i lucent serum.
Laluna555555
Siatkarka

Post autor: Laluna555555 »

Jaki polecacie podkład do cery tłustej?
Katarzyna Marysia
Mokra Włoszka

Post autor: Katarzyna Marysia »

Defreg56 pisze: pn lut 10, 2025 12:25 pm Wszystko marki dermomedica. Drogie, ale świetne kosmetyki.
Do tego, może nie bardzo droga, ale zawsze kupuje i warta swojej ceny - maseczka z superstabilna wit c Bielenda (ta w płacicie w pomarańczowym opakowaniu), nie czekam nawet na promki w rossmanie, tylko kupuje ja za każdym razem, to jedna z niewielu masek w płachcie, która DZIAłA!
Kupiłam i użyłam tej maseczki, zachęcona tą rekomendacją ale niestety maska nie zrobiła nic. Jedynie może takie nawilżenie, ale raczej krótkotrwałe....mimo tego bardzo lubię czytać tutaj różne polecenia i próbować. Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Brida
GreckieWakacje

Post autor: Brida »

Revitalift z Loreal. Kończę już nie wiem które opakowanie kremu z wit.C, serum z retinolem świetne, teraz od kilku dni mam z kwasem hialuronowym i też jest rewelacyjne. Kiedyś wydawało mi się, że Loreal to badziew 😅 ale poczytałam na wizażu, zaczęłam testować i już innych linii kosmetyków nawet nie sprawdzam.
Katarzyna Marysia
Mokra Włoszka

rubi__ pisze: śr mar 05, 2025 4:18 pm Ja przetestowałam już chyba większość kosmetyków na rynku... Z wysokiej półki, ze średniej. Nie widziałam różnicy. Dopiero jak zaczęłam faktycznie się zdrowo odżywiać to i cera, włosy odżyły. Wiem, że to populizm, ale takie doświadczenie. No i zauważyłam dużą różnicę po suplementacji Omega-3.
Mam podobne doświadczenia. Omega3 i jeszcze witamina d....
Robią robotę. Białko, ale z mięsa. Nie żadne roślinne....polecam.
julkaa123

Post autor: julkaa123 »

Czy ktoras z was używała kremu pod oczy z ph.doctor multishot? Bardzo mało o nim informacji
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Testtesttest111 pisze: śr mar 12, 2025 9:39 am Szukam czegoś nawilżającego i po przeczytaniu Twojego posta zamówiłam krem peptydowy za 250 PLN z minti. Zobaczymy jak się sprawdzi :>

Mój osobisty HG to Medik8 Clarity Peptides. Trzy lata temu polecony przez kosmetolog na mój trądzik, do tej pory nie został przebity przez dosłownie nic. Nie jest najtańszy, ale jak go odstawiam to niestety widzę, że skóra powoli próbuje wrócić do "stanu wyjściowego". Mam nadzieję, że nie przestaną go produkować 🙈
Update. Krem niestety na mojej twarzy nie wchłaniał się do akceptowalnej dla mnie warstewki. Po jakimś tygodniu-dwoch musiałam zrezygnowałać z testów na twarzy, bo "coś" się wydarzyło i dostaję podrażnienia po wszystkim co nie jest niacynamidem/kremem kojącym. Krem ma pół roku ważności od momentu otwarcia, więc wmasowuję go w dekolt. Warto było spróbować, ale niestety to nie moja bajka ;)
Eneduelickefucke
Mokra Włoszka

Post autor: Eneduelickefucke »

Mam takie 3 produkty ktore uwazam za top topów
Ziaja med kuracja lipidowa kremowa baza myjaca- cudowny kremowy zel myjacy, za 10zl a dziala jak cerave

Mineral 89 booster z vichy- pewnie mozna powiedziec ze 80 zl za serum z kwasem hialuronowym to przesada- ale jako z niewielu sprawdzal mi sie na miejscowym trifarotenie aka nie draznil. A obecnie moge stosowac jako “booster” pod krem lub jako samodzielny krem nawilzajacy dla tlustej/mieszanej skory

Uvmune 400 oil control - jeden z najlepszych spfow in my opinion
julkaa123

Post autor: julkaa123 »

A kosmetyki idolab? Są warte uwagi?
Izas
Siatkarka

Post autor: Izas »

Myślałam że tylko ja jestem fanką marki dermomedica 😁
Testowałam od nich bardzo dużo kosmetyków i póki co żadnego bubla😁.
A jestem dość wybredna.
Nie mogę tylko odżałować że zmienili formułę kremu z peptydem miedziowym :( stara wersja była fajniejsza :(.
Awatar użytkownika
ineV
KlasaBiznes

Post autor: ineV »

Co do Veoli, ja mam i zużyłam już mnóstwo ich kosmetyków i bardzo lubię. Nie trafiłam jeszcze na żadnego bubla. Konsultantki z Veoli potrafią też dzwonić do klientów, z pytaniem czy kosmetyki się sprawdzają, uważam że to bardzo miłe, klient czuje się zaopiekowały (miałam kilka telefonów xd). Najbardziej krem pod oczy As smooth as silk, 30 seconds magic eye treatment (ale nie kupię nowego póki nie zmienią opakowania). Ich SPF jest super, pod makijaż się sprawdza świetnie, używałam w zeszłym roku do późnej jesieni.
Krem Divine z Samarite to coś, co zawsze muszę mieć w zapasie i eliksir - eliksir jest doskonała baza pod makijaż. Uzywam rano zamiast toniku/serum. Zużyłam chyba już z 5 opakowań, jest bardzo wydajny, to był gamechanger mojej pielęgnacji.
Zakochałam się też w serum z retinolem Lancome, i serum pod oczy.
Genialna jest linia Aknicare (na zmiany trądzikowe) i Thiospot (na przebarwienia) z Synchroline (ich filtr działający na przebarwienia jest chyba najlepszy czego dotąd używałam).
Pariensa właśnie próbuję.

No ale w ostatecznym rozrachunku nic tak dobrze nie zadziała jak zabiegi, stymulatory tkankowe, mezoterapia mikroigłowa.
pitupitu
LouiBag

Post autor: pitupitu »

Dziewczyny, po waszych opiniach chciałabym spróbowac czegos z Dermomedica i Dermaquest. Od czego radzicie zaczac?

Cera 40+ tłusta, mega zapychająca się, po latach walki z tradzikiem uwrazliwona i odwadniajaca się. Do tego zaczyna mi leciec owal :/ Trudny przypadek jestem...
Teraz używam głownie Biologique Recherche ale pojebało ich chyba z ostatnimi podwyzkami cen wiec szukam czegos rownie dobrego ale choc troche tanszego.
Katarzyna Marysia
Mokra Włoszka

Cześć wszystkim. Proszę o polecenie paletki cieni do powiek, cena nie gra roli. Obecnie kupiłam by terry ombre Black Star, i albo nie umiem się malować albo nie trafiłam z kolorem (Frozen qartz) bo wyglądają na mnie źle. W internecie nie znalazłam ani jednej złej opinii na ich temat, wręcz przeciwnie. Poszukuję paletki z ciemnymi brązami... chłodnymi. Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Ojejuu
Migocząca Świeczka

Post autor: Ojejuu »

chcepoczytac pisze: czw mar 13, 2025 10:43 am Jakie są Wasze Top polecajki na przebarwienia? Niestety mam problem z brązowymi plamkami na twarzy, pomimo stosowania filtrów.
Zdecydowanie zawsze wszystkim polecam acnederm.
Zwalczył mi ogromną ilość plam po trądziku (zarówno brązowe jak i te świeże różowe).
Pomógł na „słonecznego wąsa”. Kocham całym sercem!
Sybillazhogwartu
Channelka

Post autor: Sybillazhogwartu »

Jakie serum z wit C polecacie? Skończyłam Beauty od Joseon.
Awatar użytkownika
ineV
KlasaBiznes

Post autor: ineV »

Serum z witaminą C bandi. :)
A na przebarwienia polecam gorąco linię Synchroline Thiospot - krem i krem z SPF 50, jest też preparat punktowy. Równie dobrze sprawdza mi się obecnie Claudalie Vinoperfect (aktualnie uzywam srrum, krem jeszcze czeka na otwarcie).
Awatar użytkownika
amarenka
Migocząca Świeczka

Post autor: amarenka »

2030bejbe pisze: wt mar 25, 2025 12:20 am Stary dobry familijny szampon pokrzywowy 1 l... Warty każdej z dziesięciu złotówek;)
O Jezu, na moje włosy działał okropnie. Nigdy nie miałam takich "tępych" włosów jak po nim :(
prawda, mamusiu? :angel:
nieoznaczonareklama
Tritonotti

Post autor: nieoznaczonareklama »

Gdymniesenzmorzy pisze: sob mar 22, 2025 10:25 am Kupowałam mojego Redkena w duńskiej drogerii typu Sephora więc nie jest to seria na rynek polski.Każda koleżanka mi polecała tą serię a tu dupa. Używam cały czas,bo chcę skończyć ale no totalnie nie.Probowałam tej odżywki z szamponem Sessio mango(mój pewniak z Polski od lat) i efekt tak samo mizerny 😞 Z jakim szamponem używasz tej odżywki?
Może nie na rynek polski, za to na rynek europejski, a to w dużej mierze to samo, bo UE ma swoje regulacje dotyczące kosmetyków. Sama widzę różnicę pomiędzy perfumami, czy nawet tabletkami na alergie, które były kupione w stanach vs w Europie.
Pewiwik
LouiBag

Post autor: Pewiwik »

gossipgirlxox pisze: ndz kwie 06, 2025 12:27 pm Dziewczyny,a polecacie jakieś serum z witaminą C? Po czym widziałyście efekty? :)
Dwie półki cenowe:
Z Garnier na dzień i na noc spoko.
La roche też polecę.
Szanuj się.
Gdymniesenzmorzy
FejkTiffany

nieoznaczonareklama pisze: pn maja 19, 2025 5:20 am Może nie na rynek polski, za to na rynek europejski, a to w dużej mierze to samo, bo UE ma swoje regulacje dotyczące kosmetyków. Sama widzę różnicę pomiędzy perfumami, czy nawet tabletkami na alergie, które były kupione w stanach vs w Europie.
Możliwe. W każdym razie odżywkę zużyłam jako podkład do golenia nóg 😜 Miała któraś z was szampon i odżywkę z health labs?Tą białą linię?
Gdymniesenzmorzy
FejkTiffany

Sybillazhogwartu pisze: sob maja 17, 2025 10:22 pm Jakie serum z wit C polecacie? Skończyłam Beauty od Joseon.
Z wyższej półki Dermomedica.Z niższej Geek and Gorgeous 😀 Słyszałam, że fajne jest Eucerin ale nigdy nie stosowałam.
lavinia123
Szarlotta

Post autor: lavinia123 »

Ojejuu pisze: sob maja 17, 2025 10:03 pm Zdecydowanie zawsze wszystkim polecam acnederm.
Zwalczył mi ogromną ilość plam po trądziku (zarówno brązowe jak i te świeże różowe).
Pomógł na „słonecznego wąsa”. Kocham całym sercem!
Natywa sie acnederm czy aknederm(taki tez znalazlam😃) . Jaki dokladnie krem polecasz?