TOP kosmetyki warte swojej ceny
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
gossipgirlxox
Re: TOP kosmetyki warte swojej ceny
Dziewczyny,a polecacie jakieś serum z witaminą C? Po czym widziałyście efekty? 
-
Sybillazhogwartu
- Channelka
Beauty od joseon light on serum, pierwsze po którym widzę efekt rozjaśnienia i odmłodzenia. Ma fajne opakowanie z pompką i lekka,wchłaniająca się w mig konsystencję. Jedyny minus niewydajne. Chce jeszcze spróbować dr Althea.gossipgirlxox pisze: ↑ndz kwie 06, 2025 12:27 pm Dziewczyny,a polecacie jakieś serum z witaminą C? Po czym widziałyście efekty?![]()
-
Damulka123
- Srebrna Kropeczka
Jeśli chodzi o serum z witaminą C to raczej tych, które miałam to nie polecam:
Sesderma - zero efektu
Dr Althea - też kupiłam i niestety nie widziałam żadnej różnicy.
Miałam też inne nisko półkowe tj Eveline i niestety też zero efektu.
Aktualnie mam z L’Oreal stężenie 12,5 i widzę delikatną poprawę na przebarwieniach jednak nie wiem czy to zasługa tego serum czy serum i kremu z dermomedica (kupiłam bo dziewczyny polecały w tym wątku i jestem mega zadowolona).
Niestety serum z witaminą C z dermomedica trochę przekracza mój budżet aktualnie ale widziałam gdzieś opinie, że jest super.
Sesderma - zero efektu
Dr Althea - też kupiłam i niestety nie widziałam żadnej różnicy.
Miałam też inne nisko półkowe tj Eveline i niestety też zero efektu.
Aktualnie mam z L’Oreal stężenie 12,5 i widzę delikatną poprawę na przebarwieniach jednak nie wiem czy to zasługa tego serum czy serum i kremu z dermomedica (kupiłam bo dziewczyny polecały w tym wątku i jestem mega zadowolona).
Niestety serum z witaminą C z dermomedica trochę przekracza mój budżet aktualnie ale widziałam gdzieś opinie, że jest super.
-
Gdymniesenzmorzy
- FejkTiffany
Co konkretnie polegasz?Kończę właśnie moje zapasy i niedługo szykuję mi się wizytą w PolsceKajalova pisze: ↑ndz mar 09, 2025 7:54 pm W ramach polecenia dobrych kremów , używałam pH doctor i nie widziałam efektów mimo stosowania kilka mcy… od jakiegoś czasu pojawiła się nowa marka dr Huczek—dermstories , mysle znowu lekarz swoje kosmetyki chce promować … kupiłam przepadlam . Nie ma tu nachalnej reklamy , dobrze opisane ;robią: to co zapewnia pani doktor polecam spróbować !!
-
Laluna555555
- Siatkarka
Jaki polecacie podkład do cery tłustej?
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
Kupiłam i użyłam tej maseczki, zachęcona tą rekomendacją ale niestety maska nie zrobiła nic. Jedynie może takie nawilżenie, ale raczej krótkotrwałe....mimo tego bardzo lubię czytać tutaj różne polecenia i próbować. Pozdrawiam serdecznieDefreg56 pisze: ↑pn lut 10, 2025 12:25 pm Wszystko marki dermomedica. Drogie, ale świetne kosmetyki.
Do tego, może nie bardzo droga, ale zawsze kupuje i warta swojej ceny - maseczka z superstabilna wit c Bielenda (ta w płacicie w pomarańczowym opakowaniu), nie czekam nawet na promki w rossmanie, tylko kupuje ja za każdym razem, to jedna z niewielu masek w płachcie, która DZIAłA!
Revitalift z Loreal. Kończę już nie wiem które opakowanie kremu z wit.C, serum z retinolem świetne, teraz od kilku dni mam z kwasem hialuronowym i też jest rewelacyjne. Kiedyś wydawało mi się, że Loreal to badziew
ale poczytałam na wizażu, zaczęłam testować i już innych linii kosmetyków nawet nie sprawdzam.
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
Mam podobne doświadczenia. Omega3 i jeszcze witamina d....rubi__ pisze: ↑śr mar 05, 2025 4:18 pm Ja przetestowałam już chyba większość kosmetyków na rynku... Z wysokiej półki, ze średniej. Nie widziałam różnicy. Dopiero jak zaczęłam faktycznie się zdrowo odżywiać to i cera, włosy odżyły. Wiem, że to populizm, ale takie doświadczenie. No i zauważyłam dużą różnicę po suplementacji Omega-3.
Robią robotę. Białko, ale z mięsa. Nie żadne roślinne....polecam.
-
julkaa123
Czy ktoras z was używała kremu pod oczy z ph.doctor multishot? Bardzo mało o nim informacji
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Update. Krem niestety na mojej twarzy nie wchłaniał się do akceptowalnej dla mnie warstewki. Po jakimś tygodniu-dwoch musiałam zrezygnowałać z testów na twarzy, bo "coś" się wydarzyło i dostaję podrażnienia po wszystkim co nie jest niacynamidem/kremem kojącym. Krem ma pół roku ważności od momentu otwarcia, więc wmasowuję go w dekolt. Warto było spróbować, ale niestety to nie moja bajka ;)Testtesttest111 pisze: ↑śr mar 12, 2025 9:39 am Szukam czegoś nawilżającego i po przeczytaniu Twojego posta zamówiłam krem peptydowy za 250 PLN z minti. Zobaczymy jak się sprawdzi :>
Mój osobisty HG to Medik8 Clarity Peptides. Trzy lata temu polecony przez kosmetolog na mój trądzik, do tej pory nie został przebity przez dosłownie nic. Nie jest najtańszy, ale jak go odstawiam to niestety widzę, że skóra powoli próbuje wrócić do "stanu wyjściowego". Mam nadzieję, że nie przestaną go produkować![]()
-
Eneduelickefucke
- Mokra Włoszka
Mam takie 3 produkty ktore uwazam za top topów
Ziaja med kuracja lipidowa kremowa baza myjaca- cudowny kremowy zel myjacy, za 10zl a dziala jak cerave
Mineral 89 booster z vichy- pewnie mozna powiedziec ze 80 zl za serum z kwasem hialuronowym to przesada- ale jako z niewielu sprawdzal mi sie na miejscowym trifarotenie aka nie draznil. A obecnie moge stosowac jako “booster” pod krem lub jako samodzielny krem nawilzajacy dla tlustej/mieszanej skory
Uvmune 400 oil control - jeden z najlepszych spfow in my opinion
Ziaja med kuracja lipidowa kremowa baza myjaca- cudowny kremowy zel myjacy, za 10zl a dziala jak cerave
Mineral 89 booster z vichy- pewnie mozna powiedziec ze 80 zl za serum z kwasem hialuronowym to przesada- ale jako z niewielu sprawdzal mi sie na miejscowym trifarotenie aka nie draznil. A obecnie moge stosowac jako “booster” pod krem lub jako samodzielny krem nawilzajacy dla tlustej/mieszanej skory
Uvmune 400 oil control - jeden z najlepszych spfow in my opinion
Myślałam że tylko ja jestem fanką marki dermomedica
Testowałam od nich bardzo dużo kosmetyków i póki co żadnego bubla
.
A jestem dość wybredna.
Nie mogę tylko odżałować że zmienili formułę kremu z peptydem miedziowym
stara wersja była fajniejsza
.
Testowałam od nich bardzo dużo kosmetyków i póki co żadnego bubla
A jestem dość wybredna.
Nie mogę tylko odżałować że zmienili formułę kremu z peptydem miedziowym
Co do Veoli, ja mam i zużyłam już mnóstwo ich kosmetyków i bardzo lubię. Nie trafiłam jeszcze na żadnego bubla. Konsultantki z Veoli potrafią też dzwonić do klientów, z pytaniem czy kosmetyki się sprawdzają, uważam że to bardzo miłe, klient czuje się zaopiekowały (miałam kilka telefonów xd). Najbardziej krem pod oczy As smooth as silk, 30 seconds magic eye treatment (ale nie kupię nowego póki nie zmienią opakowania). Ich SPF jest super, pod makijaż się sprawdza świetnie, używałam w zeszłym roku do późnej jesieni.
Krem Divine z Samarite to coś, co zawsze muszę mieć w zapasie i eliksir - eliksir jest doskonała baza pod makijaż. Uzywam rano zamiast toniku/serum. Zużyłam chyba już z 5 opakowań, jest bardzo wydajny, to był gamechanger mojej pielęgnacji.
Zakochałam się też w serum z retinolem Lancome, i serum pod oczy.
Genialna jest linia Aknicare (na zmiany trądzikowe) i Thiospot (na przebarwienia) z Synchroline (ich filtr działający na przebarwienia jest chyba najlepszy czego dotąd używałam).
Pariensa właśnie próbuję.
No ale w ostatecznym rozrachunku nic tak dobrze nie zadziała jak zabiegi, stymulatory tkankowe, mezoterapia mikroigłowa.
Krem Divine z Samarite to coś, co zawsze muszę mieć w zapasie i eliksir - eliksir jest doskonała baza pod makijaż. Uzywam rano zamiast toniku/serum. Zużyłam chyba już z 5 opakowań, jest bardzo wydajny, to był gamechanger mojej pielęgnacji.
Zakochałam się też w serum z retinolem Lancome, i serum pod oczy.
Genialna jest linia Aknicare (na zmiany trądzikowe) i Thiospot (na przebarwienia) z Synchroline (ich filtr działający na przebarwienia jest chyba najlepszy czego dotąd używałam).
Pariensa właśnie próbuję.
No ale w ostatecznym rozrachunku nic tak dobrze nie zadziała jak zabiegi, stymulatory tkankowe, mezoterapia mikroigłowa.
Dziewczyny, po waszych opiniach chciałabym spróbowac czegos z Dermomedica i Dermaquest. Od czego radzicie zaczac?
Cera 40+ tłusta, mega zapychająca się, po latach walki z tradzikiem uwrazliwona i odwadniajaca się. Do tego zaczyna mi leciec owal
Trudny przypadek jestem...
Teraz używam głownie Biologique Recherche ale pojebało ich chyba z ostatnimi podwyzkami cen wiec szukam czegos rownie dobrego ale choc troche tanszego.
Cera 40+ tłusta, mega zapychająca się, po latach walki z tradzikiem uwrazliwona i odwadniajaca się. Do tego zaczyna mi leciec owal
Teraz używam głownie Biologique Recherche ale pojebało ich chyba z ostatnimi podwyzkami cen wiec szukam czegos rownie dobrego ale choc troche tanszego.
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
Cześć wszystkim. Proszę o polecenie paletki cieni do powiek, cena nie gra roli. Obecnie kupiłam by terry ombre Black Star, i albo nie umiem się malować albo nie trafiłam z kolorem (Frozen qartz) bo wyglądają na mnie źle. W internecie nie znalazłam ani jednej złej opinii na ich temat, wręcz przeciwnie. Poszukuję paletki z ciemnymi brązami... chłodnymi. Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Zdecydowanie zawsze wszystkim polecam acnederm.chcepoczytac pisze: ↑czw mar 13, 2025 10:43 am Jakie są Wasze Top polecajki na przebarwienia? Niestety mam problem z brązowymi plamkami na twarzy, pomimo stosowania filtrów.
Zwalczył mi ogromną ilość plam po trądziku (zarówno brązowe jak i te świeże różowe).
Pomógł na „słonecznego wąsa”. Kocham całym sercem!
-
Sybillazhogwartu
- Channelka
Jakie serum z wit C polecacie? Skończyłam Beauty od Joseon.
Serum z witaminą C bandi. 
A na przebarwienia polecam gorąco linię Synchroline Thiospot - krem i krem z SPF 50, jest też preparat punktowy. Równie dobrze sprawdza mi się obecnie Claudalie Vinoperfect (aktualnie uzywam srrum, krem jeszcze czeka na otwarcie).
A na przebarwienia polecam gorąco linię Synchroline Thiospot - krem i krem z SPF 50, jest też preparat punktowy. Równie dobrze sprawdza mi się obecnie Claudalie Vinoperfect (aktualnie uzywam srrum, krem jeszcze czeka na otwarcie).
-
nieoznaczonareklama
- Tritonotti
Może nie na rynek polski, za to na rynek europejski, a to w dużej mierze to samo, bo UE ma swoje regulacje dotyczące kosmetyków. Sama widzę różnicę pomiędzy perfumami, czy nawet tabletkami na alergie, które były kupione w stanach vs w Europie.Gdymniesenzmorzy pisze: ↑sob mar 22, 2025 10:25 am Kupowałam mojego Redkena w duńskiej drogerii typu Sephora więc nie jest to seria na rynek polski.Każda koleżanka mi polecała tą serię a tu dupa. Używam cały czas,bo chcę skończyć ale no totalnie nie.Probowałam tej odżywki z szamponem Sessio mango(mój pewniak z Polski od lat) i efekt tak samo mizernyZ jakim szamponem używasz tej odżywki?
Dwie półki cenowe:gossipgirlxox pisze: ↑ndz kwie 06, 2025 12:27 pm Dziewczyny,a polecacie jakieś serum z witaminą C? Po czym widziałyście efekty?![]()
Z Garnier na dzień i na noc spoko.
La roche też polecę.
Szanuj się.
-
Gdymniesenzmorzy
- FejkTiffany
Możliwe. W każdym razie odżywkę zużyłam jako podkład do golenia nógnieoznaczonareklama pisze: ↑pn maja 19, 2025 5:20 am Może nie na rynek polski, za to na rynek europejski, a to w dużej mierze to samo, bo UE ma swoje regulacje dotyczące kosmetyków. Sama widzę różnicę pomiędzy perfumami, czy nawet tabletkami na alergie, które były kupione w stanach vs w Europie.
-
Gdymniesenzmorzy
- FejkTiffany
Z wyższej półki Dermomedica.Z niższej Geek and GorgeousSybillazhogwartu pisze: ↑sob maja 17, 2025 10:22 pm Jakie serum z wit C polecacie? Skończyłam Beauty od Joseon.
-
lavinia123
- Szarlotta
Natywa sie acnederm czy aknederm(taki tez znalazlam