Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
auforie
RiczAsFak

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: auforie »

anna198921 pisze: pt kwie 04, 2025 5:53 pm Tak, przesłuchajcie podcastu Olgi na ten temat. Miami jest skorumpowane, policjant prowadzący sprawę jest skorumpowany a wszystkie ślady zostały zatarte a ciała podrzucone na plażę żeby wyglądało na to że sami wzięli narkotyki. Zostali porwani w biały dzień z ulicy bo Ola spodobała się Libańczykowi- zabrali ich na jacht. Dawida uderzyli mocno w tył głowy plus podali narkotyki a Ole doprowadzili do strasznego stanu plus zgwałcili i podali narkotyki
Do tego porwania libanczyka i jachtu brakuje juz tylko czarnej wołgi. Mamy 21 wiek. Powiedz mi po co mieliby ją porywac? I co potem? Co z jej mężem? Co z ola miałoby się stać?
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

Post autor: malinatruskawka »

ewunia144 pisze: pt kwie 04, 2025 5:30 pm Gość pozuje do zdjęcia z krzyżem?który po odkręceniu służy jako łyżeczka do wciągania. Lubili imprezować- ich sprawa. W komentarzach na insta pod jej zdjęciami z Miami ogłaszają się promotorzy oferujący ,,atrakcje" w tym mieście więc dostęp do używek mieli od ręki. Spotkali na swojej drodze zla osobe a maz wie więcej niż mowi
chodzi ci o to co jej mąż ma na szyi na zdjęciach z Bahamów?
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

anna198921 pisze: pt kwie 04, 2025 5:53 pm Zostali porwani w biały dzień z ulicy bo Ola spodobała się Libańczykowi- zabrali ich na jacht. Dawida uderzyli mocno w tył głowy plus podali narkotyki a Ole doprowadzili do strasznego stanu plus zgwałcili i podali narkotyki
Ale to odklejone co napisałaś. To nie była jedyna biała blond polka w arabski kraju, to była dziewczyna wśród tysięcy innych równie ładnych czy ładniejszych których do wyboru do koloru w takim Miami. Niby dlaczego taki Libanczyk miał ja porywać i to z mężem jeszcze?
Ja dalej myślę że film urwał im się po papierosie, który był zanieczyszczony. A później może ktoś "skorzystal" i ich okradł. A może ktoś dał im zapalić celowo. Że zamknęli tam sprawę to wiecie podobno w USA mają ogromny problem z fentanylem i może nie chcieli tego rozdmuchiwac i straszyć turystów.
Ciekawy komentarz jest pod podkastem gdzie ktoś napisał że wystarczy dać odpowiedni hasztag na ig i sami naganiacze i ci co mają towar cie znajdą, Co by nie mówić Miami jest imprezownia i tam to norma. Ona kontaktowała się z jakimś Kewinem, tym z klubu.
Po co? Była z mężem, po co jej kontakt z obcym typem?
I podkreślam nikt nie zasłużył na śmierć ale wygląda na to że zazyli coś czego nie powinni.
Cosmopolitanna

Post autor: Cosmopolitanna »

plotki3030 pisze: pt kwie 04, 2025 7:44 pm [quote=anna198921 post_id=<a href="tel:1574141">1574141</a> time=<a href="tel:1743782014">1743782014</a> user_id=217358]
Zostali porwani w biały dzień z ulicy bo Ola spodobała się Libańczykowi- zabrali ich na jacht. Dawida uderzyli mocno w tył głowy plus podali narkotyki a Ole doprowadzili do strasznego stanu plus zgwałcili i podali narkotyki
Ale to odklejone co napisałaś. To nie była jedyna biała blond polka w arabski kraju, to była dziewczyna wśród tysięcy innych równie ładnych czy ładniejszych których do wyboru do koloru w takim Miami. Niby dlaczego taki Libanczyk miał ja porywać i to z mężem jeszcze?
Ja dalej myślę że film urwał im się po papierosie, który był zanieczyszczony. A później może ktoś "skorzystal" i ich okradł. A może ktoś dał im zapalić celowo. Że zamknęli tam sprawę to wiecie podobno w USA mają ogromny problem z fentanylem i może nie chcieli tego rozdmuchiwac i straszyć turystów.
Ciekawy komentarz jest pod podkastem gdzie ktoś napisał że wystarczy dać odpowiedni hasztag na ig i sami naganiacze i ci co mają towar cie znajdą, Co by nie mówić Miami jest imprezownia i tam to norma. Ona kontaktowała się z jakimś Kewinem, tym z klubu.
I podkreślam nikt nie zasłużył na śmierć ale wygląda na to że zazyli coś czego nie powinni.
[/quote]

To w takim razie dlaczego na zdjęciach z sekcji jest cała poobijana, że śladami gw**t i wiązania? Dodatkowo kilkanaście śladów po wkluciach. Dlaczego ona miała koktajl z 15 narkotykow, a on nic we krwi?
Emajla98
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Emajla98 »

anna198921 pisze: pt kwie 04, 2025 5:53 pm Tak, przesłuchajcie podcastu Olgi na ten temat. Miami jest skorumpowane, policjant prowadzący sprawę jest skorumpowany a wszystkie ślady zostały zatarte a ciała podrzucone na plażę żeby wyglądało na to że sami wzięli narkotyki. Zostali porwani w biały dzień z ulicy bo Ola spodobała się Libańczykowi- zabrali ich na jacht. Dawida uderzyli mocno w tył głowy plus podali narkotyki a Ole doprowadzili do strasznego stanu plus zgwałcili i podali narkotyki
Tak się właśnie najprawdopodobniej stało. Szkód stylowo że zatajają to
Emajla98
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Emajla98 »

Cosmopolitanna pisze: pt kwie 04, 2025 9:49 pm Ale to odklejone co napisałaś. To nie była jedyna biała blond polka w arabski kraju, to była dziewczyna wśród tysięcy innych równie ładnych czy ładniejszych których do wyboru do koloru w takim Miami. Niby dlaczego taki Libanczyk miał ja porywać i to z mężem jeszcze?
To w takim razie dlaczego na zdjęciach z sekcji jest cała poobijana, że śladami gw**t i wiązania? Dodatkowo kilkanaście śladów po wkluciach. Dlaczego ona miała koktajl z 15 narkotykow, a on nic we krwi?
[/quote]

Co ciekawe detektyw oglądał jej ciało, oglądał każdy milimetr wszędzie i była bez skazy, najmniejszego siniaka lub wkłucia, więc w końcu jak było?
kasiunia777
RoyalBaby

Post autor: kasiunia777 »

Ta sprawa to zagmatwana zagadka. Myślę że niewygodne fakty ukryte jak w przypadku Iwony. Dopiero po latach przyjęto oficjalna narrację tego co było już przypuszczane wcześniej.. Instagram Oli powinien dać dużo wskazówek. Mieli ze soba telefony przecież cały czas. Dlaczego tak mało wiadomo o Dawidzie? O tym jak się czuję itd? Mam wrażenie że wycofał się z tego wszystkiego i milczy. Nie zależy mu na rozwiązaniu zagadki? Na jego miejscu zależałoby mi tylko na tym. Rozumiem że ma problemy neurologiczne, ale chyba jest świadomy tego wszystkiego.
kasiunia777
RoyalBaby

Post autor: kasiunia777 »

Poza tym uważam że sprawa jest zdecydowanie zbyt mało nagłośniona. Mam nadzieje że Olga nagra serię Śladów do tego.
flamingo44

Post autor: flamingo44 »

Pyskata dziewczyna i szemrane towarzystwo, od których kupowali dragi. Niewiele tu trzeba do tragedii 😉
plotki3030

Cosmopolitanna pisze: pt kwie 04, 2025 9:49 pm To w takim razie dlaczego na zdjęciach z sekcji jest cała poobijana, że śladami gw**t i wiązania? Dodatkowo kilkanaście śladów po wkluciach. Dlaczego ona miała koktajl z 15 narkotykow, a on nic we krwi?
Ja rozumiem że ludzie uwielbiają snuć teorie i dopowiadać ale nie przesadzaj, skąd ślady gw**t wzięłaś? Była mowa o pobrudzonej bieliźnie, ale nie wiadomo skąd te zabrudzenia. Wiesz jak ciało zachowuje się po śmierci? Poza tym poczytaj co ten fentanyl robi z ludźmi, jak ich wykręca i jak ludzie się po tym zachowują. Reanimacja też może zostawic ślady typu złamania żeber, mostka czy pęknięcie wątroby czy trzustki.
Ja nie twierdzę że nie ma tu udziału osób trzecich bo tego nie wiemy ale nie sądzę by nagle jakiś szejk akurat ja sobie upatrzył. W podkascie milion razy jest powtarzane jak ona była piękna a to rzecz gustu jednak, dla mnie wygląda podobnie jak każda insta dziewczyna. W Polsce może wyróżniała się uroda ale w Miami jest pełno ładnych, opalonych dziewczyn. Więc naprawdę nie rozumiem narracji że ktoś miałby porywać ja na jacht. Magda Żuk w Egipcie wyróżniała się uroda, była egzotyczna dla nich i była sama. A tu?
Natrudzili się żeby ich porwać, odurxyli, wykorzystali i grzecznie odwieźli na plażę i tam położyli martwe ciała? Na widoku? Dlaczego nie wrzucili do wody? Sama widzisz że to nie ma sensu

Co do narkotyków to po coś kontaktowała się z Kewinem, może coś brała w nocy co było zanieczyszczone, a ten papieros przed plaża równie zanieczyszczony po prostu spowodował kumulację fentanyluni i śmierć? Medycy wstrzynkneli im coś co neutralizuje jego działanie, może Dawid wziął mniej lub tylko to?
I nie odpowiedziałaś po co wg Ciebie ona kontaktowała się z tym Kewinem z klubu, skoro była z mężem na wakacjach?
qazwsx91
RóżowePolo

Post autor: qazwsx91 »

Czemu piszecie, że jej mąż nie miał śladów narkotyków we krwi? Przecież miał. Też ledwo go odratowano i przez pierwszy okres był warzywkiem
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

Tata widział córkę w tym oddalonym o 300 km zakładzie pogrzebowym i nie dostrzegł złamanego nosa?
D1994
SkrzydełkaZhooters

Post autor: D1994 »

qazwsx91 pisze: sob kwie 05, 2025 6:54 am Czemu piszecie, że jej mąż nie miał śladów narkotyków we krwi? Przecież miał. Też ledwo go odratowano i przez pierwszy okres był warzywkiem
"Warzywem" też mógł być przez niedotlenienie, wtedy zachodzą nieodwracalne zmiany w mózgu, a nie wiemy ile czasu tak leżał
lola!!!
Dieta 600 kcal

Na jednym ze zdjęć na jej instagramie chyba w 2018 roku wygląda jakby miała w ręce skręta
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

lola!!! pisze: sob kwie 05, 2025 1:26 pm Na jednym ze zdjęć na jej instagramie chyba w 2018 roku wygląda jakby miała w ręce skręta
Oczywiście, że to skręt. Tak samo jak skręt na zapisanej relacji Miami.
Przyjrzyjcie się na jej zdjęcia na feedzie - źrenice ma tak rozszerzone, że szok ;) zdj z 29 sierpnia

Ja uważam tak jak ktoś wyżej - lubili się zabawić. I tyle. Ot cała sprawa.
Nurtuje mnie tylko to, że rzekomo ojciec nie wiedział, że są po ślubie. Ktoś ma więcej informacji na ten temat?
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

Ponadto na zdj z 28 sierpnia - czarno białe Ola na plaży, jej mąż Dawid zostawił komentarz.
Czy osoba, która ma ogromne problemy neurologiczne i problemy w funkcjonowaniu będzie myśleć o tym aby pisać komentarze na IG?
No cóż, ja jestem zdania, że Dawid dużo wie :)
lola!!!
Dieta 600 kcal

Mi coś nie gra z tym,że byli w stanie tak ja zabalsamować, że potrafili ukryć przed rodzicem złamany nos.
anuzmc
ŚpioszkiKenzo

Post autor: anuzmc »

Możecie podać jej nick na instagramie?
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

Apropos narkotyków, jej mama mieszka w Szwajcarii, ona często tam jeździła, marzyła żeby się tam przenieść. Tak się składa że to jest kraj gdzie dostępność narkotyków jest dużo większa niż w Polsce. Oczywiście może to przypadek, ale wiele wskazuje że jednak wbrew temu co mówi rodzina Ola i jej mąż nie byli zupełnie obojętni na tą kwestię. Dziwne też wydaje mi się że jej mąż pisze komentarze w stylu "czemu Bóg mi cię odebrał" kiedy jej mama wprost pisze o morderstwie i że nie spocznie póki nie znajdzie sprawców...
lola!!!
Dieta 600 kcal

anuzmc pisze: sob kwie 05, 2025 1:56 pm Możecie podać jej nick na instagramie?
ciężko ja wyszukać , ja wpisałam chyba aleksandra rabussek
lola!!!
Dieta 600 kcal

jej mama.to.monika Grabarczyk, jak ci nie wyszuka insta Oli to znajdź mamę i tam będziesz miała
plotki3030

pieczonyziemniak. pisze: sob kwie 05, 2025 1:37 pm Ponadto na zdj z 28 sierpnia - czarno białe Ola na plaży, jej mąż Dawid zostawił komentarz.
Czy osoba, która ma ogromne problemy neurologiczne i problemy w funkcjonowaniu będzie myśleć o tym aby pisać komentarze na IG?
No cóż, ja jestem zdania, że Dawid dużo wie :)
Też mi się wydaje że Dawid może coś pamiętać, co się tam działo i co robili ale może niekoniecznie chciałby powiedzieć.
Zauwazcie że sprawa jest dość dawna, sprzed 3 lat prawie a nie była zbyt medialna. Niektóre rodziny naglasniaja solidnie tego typu sprawy. Może Dawid powiedział im co i jak i nie chcą już drążyć by nie stawiać Oli w złym świetle, jej to i tak już nie pomoze.
Szkoda tego chłopaka, on wie najlepiej co tam robili, jak się bawili czy coś brali czy nie i myślę że mimo wszystko ma swoją teorie co się mogło wydarzyć.
Verbascum1988
LouiBag

Post autor: Verbascum1988 »

Rok temu zaczęłam pracę tam gdzie miała pracować Ola. Szef chciał podpisać umowę na długo przed rozpoczęciem pracy, bo podobno ludzie się nie stawiali. Ja zażartowałam, że chyba musiałabym wpaść pod tramwaj… wtedy on opowiedział mi, jak teraz już wiem, o Oli, która się nie stawiła i powiedziała, że została zamordowana na podróży poślubnej w USA, mąż przeżył. Wiedzieli to od ojca, który poinformował ich. Ta grupa, w której miała pracować zajmuje się robakiem C. elegans, Ola miała być tam lab managerem, nie było to ani stanowisko naukowe, ani projekt nie dotyczył “lęku ratującego ludzkie życie”. Teraz mnie zastanawia, co jeszcze jest naściemniane w podcastach tego typu, a Olgi szczególnie. A sprawa wiadomości o treści “cash”, no ludzie, to chyba wiadomo, że coś kupili. No chyba, że to faktycznie brzmiało “password:cash”. Straszna historia, ale jak dla mnie jak z Magdalena Żuk, rodzina nie przyjmuje do wiadomości, że straciła dziecko w tak głupi i beznadziejny sposób i szuka winnych.
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

plotki3030 pisze: sob kwie 05, 2025 3:45 pm Też mi się wydaje że Dawid może coś pamiętać, co się tam działo i co robili ale może niekoniecznie chciałby powiedzieć.
Zauwazcie że sprawa jest dość dawna, sprzed 3 lat prawie a nie była zbyt medialna. Niektóre rodziny naglasniaja solidnie tego typu sprawy. Może Dawid powiedział im co i jak i nie chcą już drążyć by nie stawiać Oli w złym świetle, jej to i tak już nie pomoze.
Szkoda tego chłopaka, on wie najlepiej co tam robili, jak się bawili czy coś brali czy nie i myślę że mimo wszystko ma swoją teorie co się mogło wydarzyć.
Ale jej mama chce drążyć. Udostępniła ten podcast Olgi Herring na swoich socjalach z opisem "Kolejny etap mojej Wojny.
Nie ukrywam że pokładam ogromną nadzieję na uwolnienie niedostępnych mi w tej chwili kolejnych informacji.
Wskazanie osób lub instytucji które są władne Skutecznie interweniować . Szczególną nadzieję pokładam w międzynarodowym zasięgu publikacji."
gossipgirl187
RoyalBaby

Post autor: gossipgirl187 »

pieczonyziemniak. pisze: sob kwie 05, 2025 1:31 pm Oczywiście, że to skręt. Tak samo jak skręt na zapisanej relacji Miami.
Przyjrzyjcie się na jej zdjęcia na feedzie - źrenice ma tak rozszerzone, że szok ;) zdj z 29 sierpnia

Ja uważam tak jak ktoś wyżej - lubili się zabawić. I tyle. Ot cała sprawa.
Nurtuje mnie tylko to, że rzekomo ojciec nie wiedział, że są po ślubie. Ktoś ma więcej informacji na ten temat?
To jakaś bzdura że nie wiedział, jej mama wstawiała zdjęcia ze ślubu na Facebooka i na tych zdjęciach również jest jej ojciec