Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Peaches
Koczkodan

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Peaches »

joalla pisze: śr kwie 02, 2025 10:07 am Myślę, że mogli zapalić papierosa, zwykłego camela, ale zaprawionego przez kogoś fentanylem, czyli innymi słowy zażyć narkotyk przed wylotem nieświadomie. Inna opcja to kupienie sobie przez nich jointa na rozluźnienie przed lotem (zakładając wypalenie małej ilości i normalne zachowanie, nie powinni mieć problemów na lotnisku) wzięcie ledwo paru buchów i utrata przytomności, ponieważ joint był zaprawiony f. Ta substancja jest wyjątkowo toksyczna nawet w mikroskopijnej ilości, więc skłaniam się ku myśli, że nie mieli pojęcia o jej przyjmowaniu. Wystarczy nieszczęśliwy przypadek typu „wysępiony” od kogoś papieros, który okazuje się nie być zwykłym wyrobem nikotynowym, co w tak imprezowym miejscu, z tak dużymi ilościami zgonów od używek przeróżnych, głównie nielegalnych, nie jest wcale nieprawdopodobne.
Tylko, że f. miała w sobie tylko Ola, jej mąż już nie - stąd mi trochę nie do końca gra Twoja teoria.
Awatar użytkownika
lichixx
Srebrna Kropeczka

Post autor: lichixx »

tasteoftruth97 pisze: śr kwie 02, 2025 3:33 pm Wiecie co, dziwię się co niektórym jeśli chodzi o wydawanie wyroków jaka Aleksandra była patrząc na jej social media. Jak dla mnie Instagram to normalne zdjęcia pięknej dziewczyny, która lubi(ła) swoje życie (przynajmniej to widać przez zdjęcia). Nie wiem skąd pomysł o nazwaniu jej stylu życia imprezowym. Mówię tu tylko o samych SM. Moim zdaniem jeśli chcieliby się zabawić to na pewno nie tak i nie tego dnia. Tu na pewno były zaangażowane osoby trzecie.
W końcu głos rozsądku. Ten tekst dziewczyny wyżej, o tym że sprawdzała fb mamy Oli i że to wydaje jej się być “szemranym towarzystwem” już w ogóle mocno kłuje w oczy. Jak łatwo przychodzi ocenianie innych, po dodawaniu fot na instagramie. Już z góry ludzie zakładają teorie, że skoro dodała zdjęcie w bikini na plaży, albo z imprezy to lubiła się dobrze zabawić i popłynęła w Miami, przez to spotkało ją co spotkało. Niesmaczne są tu niektóre komentarze.
Awatar użytkownika
tasteoftruth97
RoyalBaby

Post autor: tasteoftruth97 »

lichixx pisze: śr kwie 02, 2025 3:56 pm W końcu głos rozsądku. Ten tekst dziewczyny wyżej, o tym że sprawdzała fb mamy Oli i że to wydaje jej się być “szemranym towarzystwem” już w ogóle mocno kłuje w oczy. Jak łatwo przychodzi ocenianie innych, po dodawaniu fot na instagramie. Już z góry ludzie zakładają teorie, że skoro dodała zdjęcie w bikini na plaży, albo z imprezy to lubiła się dobrze zabawić i popłynęła w Miami, przez to spotkało ją co spotkało. Niesmaczne są tu niektóre komentarze.
Dokładnie tak. Czyli jak ktoś pokazuje się na SM, ma zdjęcie z festiwalu, z drinkiem w ręku i kostiumie kąpielowym, wali ostre narkotyki co weekend? Straszne są te opinie większości osób.
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

tasteoftruth97 pisze: śr kwie 02, 2025 3:33 pm Moim zdaniem jeśli chcieliby się zabawić to na pewno nie tak i nie tego dnia. Tu na pewno były zaangażowane osoby trzecie.
I skąd ta pewność, że "nie tak i nie tego dnia" znasz ich? Czy piszesz jak TY byś się zachowała?
Z informacji jakie są w sieci wynika że lubiła się bawić, i to nic złego, była dorosla i wielu dorosłych czasem pije, pali czy nawet coś weźmie. Ich sprawa i tak jak pisałam, to że ktoś lubi poimprezować, nie daje to przyzwolenia na zrobienie im krzywdy. Ale też nie ma co wybielać. Na ig fotki takie odważne, szara myszka by takich nie wstawiła. Ale to dalej nie daje przyzwolenia by zrobić jej krzywdę.
Ja tak jak pisałam, myślę że trafili na kogoś kto poczęstował ich zaprawionym towarem. Pytanie tylko czy celowo czy przypadkiem. Rano czasu polskiego jeszcze gadali na video że znajomymi więc po imprezie w klubie nic nie było.
Może dostali coś później, może myśleli że to zwykle papierosy. Przed wylotem byli jeszcze na plaży. A później ich znaleźli. Jak byli już pod wpływem to przestali kontrolować co się dzieje i po co.
Awatar użytkownika
tasteoftruth97
RoyalBaby

Post autor: tasteoftruth97 »

plotki3030 pisze: śr kwie 02, 2025 4:39 pm I skąd ta pewność, że "nie tak i nie tego dnia" znasz ich? Czy piszesz jak TY byś się zachowała?
Z informacji jakie są w sieci wynika że lubiła się bawić, i to nic złego, była dorosla i wielu dorosłych czasem pije, pali czy nawet coś weźmie. Ich sprawa i tak jak pisałam, to że ktoś lubi poimprezować, nie daje to przyzwolenia na zrobienie im krzywdy. Ale też nie ma co wybielać. Na ig fotki takie odważne, szara myszka by takich nie wstawiła. Ale to dalej nie daje przyzwolenia by zrobić jej krzywdę.
Ja tak jak pisałam, myślę że trafili na kogoś kto poczęstował ich zaprawionym towarem. Pytanie tylko czy celowo czy przypadkiem. Rano czasu polskiego jeszcze gadali na video że znajomymi więc po imprezie w klubie nic nie było.
Może dostali coś później, może myśleli że to zwykle papierosy. Przed wylotem byli jeszcze na plaży. A później ich znaleźli. Jak byli już pod wpływem to przestali kontrolować co się dzieje i po co.
Chyba oglądamy dwa inne instagramy. Gdzie te odważne zdjęcia niby?
Dirtymartini
LouiBag

Post autor: Dirtymartini »

Ja na tym instagramie widzę piękną szczęśliwą dziewczynę cieszącą się z życia i podróży poślubnej. Ale rozumiem że te komentarze odnośnie imprezowego stylu życia wyszły od osób które ją faktycznie znały. Jednak po samych SM nie można wyrokować czy ktoś brał czy nie.

Co i czy brała pewnie już niestety zostanie tajemnicą, jednak nie rozumiem argumentu że na pewno nie brała z własnej woli bo czemu miała by to robić w dzień wylotu - przecież te substancje nie ulatniają się w kilka godzin, mogła wziąć coś ostatniego wieczoru.

Wiadomość „cash” dla mnie jest jednoznaczna, to że Olga mówi że to było „hasło” do klubu to no comment 🤡🤡

Dla mnie to wszystko jest szemrane, szczególnie że ciało miało tyle obrażeń które zostało zatajone, i w sumie chyba nie zostało powiedziane co z tym mężem, czy doszedł do siebie i czy cokolwiek pamięta ?
plotki3030

tasteoftruth97 pisze: śr kwie 02, 2025 4:35 pm Dokładnie tak. Czyli jak ktoś pokazuje się na SM, ma zdjęcie z festiwalu, z drinkiem w ręku i kostiumie kąpielowym, wali ostre narkotyki co weekend? Straszne są te opinie większości osób.
Oddychaj. I nie dopowiadaj sobie bo nikt nie pisze ze waliła ostre narkotyki co wekend. Ale czy nie brała czegoś od czasu do czasu czy nie paliła tego nie wiemy i się nie dowiemy. Była dorosła i mogła to robić.
Może nawet nie świadomie zapaliła mieszankę z tym g.. co w stanach zbiera zniwo i wystarczyło.
plotki3030

tasteoftruth97 pisze: śr kwie 02, 2025 4:41 pm Chyba oglądamy dwa inne instagramy. Gdzie te odważne zdjęcia niby?
Tak pewnie inne.
plotki3030

A czy wiadomo co z jej mężem? Sytuacja była 3 lata temu prawie, on przeżył wtedy. Ciekawe czy coś sobie przypomniał czy nie 🤔
Dirtymartini
LouiBag

Post autor: Dirtymartini »

plotki3030 pisze: śr kwie 02, 2025 5:00 pm A czy wiadomo co z jej mężem? Sytuacja była 3 lata temu prawie, on przeżył wtedy. Ciekawe czy coś sobie przypomniał czy nie 🤔
Widziałam że dodawał na fb jakieś ich wspólne zdjęcia ale ostatni raz w marcu 2023
Awatar użytkownika
shadyshrimp
Ciastko

Post autor: shadyshrimp »

Mi w oczy rzuciły się stories w wyróżnionych z Miami, gdzie nagrywała produkty z THC w sklepie, a kilka relacji dalej jest coś, co przypomina jointa, którego trzyma w dłoni jej mąż. Wniosek nasuwa się jeden - na pewno nieobce były im te substancje i na pewno interesowali się tego typu używkami. W Miami jest bardzo dużo szemranego towarzystwa i niestety musieli trafić na kogoś, kto przyczynił się do tego tragicznego finału.
Peaches
Koczkodan

Ja się zastanawiam czy Olga Herring serio wierzy, że „CASH” (gotówka) to hasło do klubu. No jakby, to dość oczywiste, że promotor informował, że mają za coś zapłacić gotówką.
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

Post autor: malinatruskawka »

Generalnie okropna historia i bardzo współczuję rodzinie. Mi najbardziej chyba nie pasuje to, że dzień przed wylotem poszli do klubu w którym byli do białego rana, wracając jeszcze ponad godzinę rozmawiali ze znajomymi na video, wiedząc że za kilka godzin muszą wymeldować się z hotelu i potem czeka ich jeszcze cały dzień czekania na lot - kto by miał na coś takiego energię bez wspomagaczy? 🤔
Peaches
Koczkodan

malinatruskawka pisze: czw kwie 03, 2025 1:01 pm Generalnie okropna historia i bardzo współczuję rodzinie. Mi najbardziej chyba nie pasuje to, że dzień przed wylotem poszli do klubu w którym byli do białego rana, wracając jeszcze ponad godzinę rozmawiali ze znajomymi na video, wiedząc że za kilka godzin muszą wymeldować się z hotelu i potem czeka ich jeszcze cały dzień czekania na lot - kto by miał na coś takiego energię bez wspomagaczy? 🤔
Tutaj to akurat chyba bez przesady, to nie była para staruszków, tylko ludzie w wieku 26 lat. Połowa moich znajomych jeździ na OPENER, gdzie imprezują, nawet na grubo, piją do późnych godzin nocnych, później parę godzin odpoczynku często w kiepskich warunkach pod namiotem i od nowa, i tak 4 dni z rzędu. Przykład pierwszy z brzegu. Nie trzeba od razu walić koki, można wypić kawę albo energola, z myślą że „wyśpi się i odpocznie w samolocie”.
plotki3030

malinatruskawka pisze: czw kwie 03, 2025 1:01 pm ,
dzień przed wylotem poszli do klubu w którym byli do białego rana, wracając jeszcze ponad godzinę rozmawiali ze znajomymi na video, wiedząc że za kilka godzin muszą wymeldować się z hotelu i potem czeka ich jeszcze cały dzień czekania na lot - kto by miał na coś takiego energię bez wspomagaczy? 🤔
A ja myślę odwrotnie - skoro rano po klubach czuli się dobrze, rozmawiali ze znajomymi to znaczy że nikt im nic nie dosypala np. do drinków, po zabawie wszystko było ok.
W podkascie na sam koniec jest powiedziane, że poszli na plażę i Dawid ostatnie co pamięta ze zapalił papierosa i później czarna dziura, nic. W stanach ten fentanyl pala z lufek, albo mieszają z innymi narko. Mogli zapalić nie będąc tego świadomym co pala. Poza tym na podkascie jest mówione ze jak rozmawiali ze znajomymi ktoś ich zaczepiał o papierosy..
Wiec to że "papieros" ich odurzył wydaje się najbardziej prawdopodobne. Zastanawia mnie jedynie motyw, kto i po co miałby to robić?
W komentarzach też są głosy że Ola była pyskata i mogło wydarzyć się coś w klubie wcześniej, z drugiej strony może ktoś upatrzył ich jako turystów którzy mają pieniadze i motyw to napaść rabunkowa?
Dawid skoro nic nie pamięta i do dziś ma problemy neurologiczne to musiałbyc dotkliwie skatowany. Ola to samo.
Tylko ciekawi mnie czy ktoś to zaplanował czy sami się idurzyli, nawet nie świadomie jak pisałam wyżej i ktoś to wykorzystał.
plotki3030

Na marginesie - skoro ciała leżały na ulicy to nikt nawet nie zadał sobie trudu by ukryc slady jakby nie bał się odpowiedzialności.
No i że też nikt nic nie widział, nie słyszał, nie ms nic z monitoringu
Mb95
Ciastko

Post autor: Mb95 »

Straszna historia, kojarze Ole z uczelni, mialysmy razem seminaria. Nie wiem jak niektore z Was moga pisac takie paskudne teorie, stala sie tragedia na ktora nikt nie zasluzyl.
plotki3030

Mb95 pisze: pt kwie 04, 2025 11:32 am Straszna historia, kojarze Ole z uczelni, mialysmy razem seminaria. Nie wiem jak niektore z Was moga pisac takie paskudne teorie, stala sie tragedia na ktora nikt nie zasluzyl.
Myśle że zbyt emocjonalnie do tego podchodzisz. Rodzina często też nie wie wszystkiego lub wypiera to co niewygodne. I co znaczy "paskudne teorie", że paliła? Że może coś brała od czasu do czasu? Dorosła była a w stanach to legalne.
plotki3030

I nikt nie pisał że na to zasłużyła. Dyskutujemy co mogło się wydarzyc
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

Mb95 pisze: pt kwie 04, 2025 11:32 am Straszna historia, kojarze Ole z uczelni, mialysmy razem seminaria. Nie wiem jak niektore z Was moga pisac takie paskudne teorie, stala sie tragedia na ktora nikt nie zasluzyl.
"Kojarzę". I czego to dowodzi?
veeonic
Siatkarka

Post autor: veeonic »

Jak nazywa się na instagramie?
Emajla98
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Emajla98 »

A może to było tak, że faktycznie ten chłop z papierosem po prostu im coś dał, może miał z tym policjantem jakieś „porozumienie” i dlatego on tak tuszuje wszystko, bo niby jaki może mieć powód? W końcu jest detektywem i ma dowieść prawdy, co nie? Oni zapewne tam zapalili, nie wiem na tej plaży czy na ulicy, wszędzie jest napisane co innego, więc zapalili, urwał im się film i ktoś po prostu może równie naćpany im coś podał, gdzieś było, że Ola miała ślady po wkłuciach i tyle. Ciekawi mnie to, że niby była pobita, miała siniaki, niby miała krew w kroczu i właśnie ślady po wkłuciach a policjant niby oglądał każdy szczegół jej ciała, przewracał ją i była bez skazy, bez żadnego śladu. Czemu kłamie? Czemu oszukuje? Kogo chroni? Czemu nie pokazali ciała ojcu? Czemu zabalsamowali bez ich zgody? Zbyt wiele pytań i policjanta nic nie rusza, nacpali się i tyle. Kolejna prawa o co chodzi z tym, że ojciec nie wiedział, że się pobrali, a matka mówiła że byli małżeństwem?
Peaches
Koczkodan

Emajla98 pisze: pt kwie 04, 2025 4:23 pm A może to było tak, że faktycznie ten chłop z papierosem po prostu im coś dał, może miał z tym policjantem jakieś „porozumienie” i dlatego on tak tuszuje wszystko, bo niby jaki może mieć powód? W końcu jest detektywem i ma dowieść prawdy, co nie? Oni zapewne tam zapalili, nie wiem na tej plaży czy na ulicy, wszędzie jest napisane co innego, więc zapalili, urwał im się film i ktoś po prostu może równie naćpany im coś podał, gdzieś było, że Ola miała ślady po wkłuciach i tyle. Ciekawi mnie to, że niby była pobita, miała siniaki, niby miała krew w kroczu i właśnie ślady po wkłuciach a policjant niby oglądał każdy szczegół jej ciała, przewracał ją i była bez skazy, bez żadnego śladu. Czemu kłamie? Czemu oszukuje? Kogo chroni? Czemu nie pokazali ciała ojcu? Czemu zabalsamowali bez ich zgody? Zbyt wiele pytań i policjanta nic nie rusza, nacpali się i tyle. Kolejna prawa o co chodzi z tym, że ojciec nie wiedział, że się pobrali, a matka mówiła że byli małżeństwem?
Wiecie, tacy detektywi zaangażowani jak na filmach to nie jest nic, co można brać za pewnik. Wiele takich detektywów chce po prostu zamknąć sprawę i mieć ją w swoich statystykach jako rozwiązaną, a łatwiej zamknąć sprawę z wnioskiem „turyści przegięli na wakacjach z używkami” niż szukać morderców. To że kłamał itp. To jest niezaprzeczalny fakt, było słychać go na materiale Olgi, ale to nie musi oznaczać, że chronił kogokolwiek poza sobą niestety.
ewunia144
Koczkodan

Post autor: ewunia144 »

Gość pozuje do zdjęcia z krzyżem?który po odkręceniu służy jako łyżeczka do wciągania. Lubili imprezować- ich sprawa. W komentarzach na insta pod jej zdjęciami z Miami ogłaszają się promotorzy oferujący ,,atrakcje" w tym mieście więc dostęp do używek mieli od ręki. Spotkali na swojej drodze zla osobe a maz wie więcej niż mowi
anna198921
Siatkarka

Post autor: anna198921 »

Tak, przesłuchajcie podcastu Olgi na ten temat. Miami jest skorumpowane, policjant prowadzący sprawę jest skorumpowany a wszystkie ślady zostały zatarte a ciała podrzucone na plażę żeby wyglądało na to że sami wzięli narkotyki. Zostali porwani w biały dzień z ulicy bo Ola spodobała się Libańczykowi- zabrali ich na jacht. Dawida uderzyli mocno w tył głowy plus podali narkotyki a Ole doprowadzili do strasznego stanu plus zgwałcili i podali narkotyki