Mocne nawilżenie twarzy
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryMocne nawilżenie twarzy
Hej dziewczyny. Polecicie coś co mocno nawilży mi skórę twarzy? Stosuje pielęgnacje, wieczorem dbam o odbudowę bariery hydrolipidowej, stosuje skwalan i krem okluzyjny, rano serum hialuronowe, serum witaminowe bobbi brown, ale efekt nawilżenia jest tylko na chwile, piję też oczywiście wodę. Najgorzej jest jak nakładam krem bb albo podkład, wyglądam gorzej niż przed nałożeniem, widać tę suchą skórę szczególnie na czole, brodzie i nosie. Taką pielęgnacje jak opisałam wyżej stosuje od 4msc, dłuższe nawilżenie odczuwam kiedy nałożę dobrą maseczkę w płachcie, polecicie jakieś kosmetyki, albo może popełniam jakieś błędy? Jak zadbać o trwałe nawilżenie twarzy? Dodam może że te problemy z suchą skóra zaczęły się kiedy dowiedziałam się o Hashimoto i trwają dobre kilka lat.
Dobry krem do twarzy mam marki FaceBoom z linii skin dopamine, sprawdzona już marka. Moje odkrycie kosmetyczne krem -żel nawilzający. I cena ok, krem fajnie nawilża, przyjemnie pachnie, ma super konsystencję. Duży plus , że nie pozostawia tłustej skóry, lepiacej się. Stosuję codziennie
Też mam ten problem od 2 miesięcy. wydałam fortunę na różne maski,kremy,serum itpAgatka321 pisze: ↑pn mar 31, 2025 6:27 pm Hej dziewczyny. Polecicie coś co mocno nawilży mi skórę twarzy? Stosuje pielęgnacje, wieczorem dbam o odbudowę bariery hydrolipidowej, stosuje skwalan i krem okluzyjny, rano serum hialuronowe, serum witaminowe bobbi brown, ale efekt nawilżenia jest tylko na chwile, piję też oczywiście wodę. Najgorzej jest jak nakładam krem bb albo podkład, wyglądam gorzej niż przed nałożeniem, widać tę suchą skórę szczególnie na czole, brodzie i nosie. Taką pielęgnacje jak opisałam wyżej stosuje od 4msc, dłuższe nawilżenie odczuwam kiedy nałożę dobrą maseczkę w płachcie, polecicie jakieś kosmetyki, albo może popełniam jakieś błędy? Jak zadbać o trwałe nawilżenie twarzy? Dodam może że te problemy z suchą skóra zaczęły się kiedy dowiedziałam się o Hashimoto i trwają dobre kilka lat.
Przetestowałam krem Physiogel -bez szału,mam po nim drobne wypryski
Avene Cicalfate krem - fajnie złagodził zaczerwienioną suchą skórę,ale nie nawilżył jakoś mocno
Cicalfate serum -nie robi nic,mam wrażenie że jedynie powoduje wypryski
Haruharu esencja nawilżająca - jakiś tam efekt nawilżenia jest,ale też mam po nim kaszkę na twarzy
Cremobaza 10% - nie widziałam efektów
Retinobaza - zero efektów,zapychacz
Na chwilę ulgę daje masakra w płachcie z Muldream nawilżająca
Bielenda krem z ceramidami - za mało nawilża ,będzie ok dla mieszanych i tłustych cer
Też się męczę codziennie bo każdy podkład po godzinie wygląda jak nałożony na skórę węża
Już nie wiem co mam wyprobowac
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Wypróbuj LRP Dermallergo krem/Avene Tolerance control balsam (balsam, nie krem). Dostałam próbki od dermatologa i na mojej skórze są całkiem skuteczneZara pisze: ↑sob kwie 26, 2025 7:16 am Też mam ten problem od 2 miesięcy. wydałam fortunę na różne maski,kremy,serum itp
Przetestowałam krem Physiogel -bez szału,mam po nim drobne wypryski
Avene Cicalfate krem - fajnie złagodził zaczerwienioną suchą skórę,ale nie nawilżył jakoś mocno
Cicalfate serum -nie robi nic,mam wrażenie że jedynie powoduje wypryski
Haruharu esencja nawilżająca - jakiś tam efekt nawilżenia jest,ale też mam po nim kaszkę na twarzy
Cremobaza 10% - nie widziałam efektów
Retinobaza - zero efektów,zapychacz
Na chwilę ulgę daje masakra w płachcie z Muldream nawilżająca
Bielenda krem z ceramidami - za mało nawilża ,będzie ok dla mieszanych i tłustych cer
Też się męczę codziennie bo każdy podkład po godzinie wygląda jak nałożony na skórę węża![]()
Już nie wiem co mam wyprobowac
-
Eneduelickefucke
- Mokra Włoszka
Potwiwrdzam balsam.Testtesttest111 pisze: ↑sob kwie 26, 2025 8:19 am Wypróbuj LRP Dermallergo krem/Avene Tolerance control balsam (balsam, nie krem). Dostałam próbki od dermatologa i na mojej skórze są całkiem skuteczne
Kocham go na akliefie
Kupiłam sobie dzisiaj ten krem z La roche posay i będę testować.Testtesttest111 pisze: ↑sob kwie 26, 2025 8:19 am Wypróbuj LRP Dermallergo krem/Avene Tolerance control balsam (balsam, nie krem). Dostałam próbki od dermatologa i na mojej skórze są całkiem skuteczne
Czasami warto zrobić jakiś peeling albo użyć toniku z kwasami. Jak nie robię tego regularnie, to niestety mam suche skórki, zanieczyszczenia itd.
W diecie dużo zdrowych tłuszczy. Można kupić olej z wiesiołka i łyżkę dziennie zjadać/dodawać do warzyw.
Zastanawiam się nad zabiegiem mezoterapii.. Z takich mniej inwazyjnych bardzo fajna jest infuzja tlenowa, ale efekty nie utrzymują się długo
W diecie dużo zdrowych tłuszczy. Można kupić olej z wiesiołka i łyżkę dziennie zjadać/dodawać do warzyw.
Zastanawiam się nad zabiegiem mezoterapii.. Z takich mniej inwazyjnych bardzo fajna jest infuzja tlenowa, ale efekty nie utrzymują się długo
-
Testtesttest111
- Koczkodan
-
Vaxi_bllom
- BlondDoczep
Cetaphil PS Lipoaktywny Krem nawilżający
La Roche-Posay Cicaplast B5+ Balsam silnie regenerujący
Bardzo fajny krem, testowałam wiele różnych, tanich, aptecznych, drogich. Ten nie zostawia tłustej powieki, twarz się nie świeci a skóra jest aksamitna i mięciutka.
-
Testtesttest111
- Koczkodan
-
krowienarowie
- Tritonotti
Olejek z opuncji, wygładził i nawilżyl skórę tak, że nie muszę używać żadnych kremów.
Mogę polecić tonik żelowy z klarins; Supple Preparation Unscented Toner. Nawilża, uspokaja cerę a przez żelową konsystencję trzyma się skóry lepiej i nie odparowuje tak szybko. I na to jakieś dobre serum+ krem.
Próbowałaś suplemenwac kwas hialuronowy? Na skórę działa też kolagen, cynk, wit C, selen, omega 3.
Ewentualnie możesz spryskiwac cerę w ciągu dnia mgiełka nawilżająca/wodą kwiatową/ czymś z aloesem.
Próbowałaś suplemenwac kwas hialuronowy? Na skórę działa też kolagen, cynk, wit C, selen, omega 3.
Ewentualnie możesz spryskiwac cerę w ciągu dnia mgiełka nawilżająca/wodą kwiatową/ czymś z aloesem.
-
Aliteracja
- Ciastko
Mam baaaaardzo suchą skórę, co mi pomogło:
- Bielenda żółty krem z ceramidami (ten sam na dzień i na noc)
- Basiclab żółta seria
- Basiclab serum z retinolem
- Pod oczy: basiclab peptydowy duet
- Do mycia twarzy: Tołpa Urban garden (dostępne są chyba tylko w formie miniatur) delikatny żel i peeling
- Spf: mój faworyt to cosrx lekki krem nawilżający
- maseczki w płacie Mediheal (nawilżająca, kojąca)
- Orjena serum z wąkrotą azjatycką
Na ten moment używam cosrx krem ceramidowy + cosrx aha 7 esencja + pod oczy la roche posay z retinolem lub witaminą c (na zmianę). Cera gładka i nawilżona
- Bielenda żółty krem z ceramidami (ten sam na dzień i na noc)
- Basiclab żółta seria
- Basiclab serum z retinolem
- Pod oczy: basiclab peptydowy duet
- Do mycia twarzy: Tołpa Urban garden (dostępne są chyba tylko w formie miniatur) delikatny żel i peeling
- Spf: mój faworyt to cosrx lekki krem nawilżający
- maseczki w płacie Mediheal (nawilżająca, kojąca)
- Orjena serum z wąkrotą azjatycką
Na ten moment używam cosrx krem ceramidowy + cosrx aha 7 esencja + pod oczy la roche posay z retinolem lub witaminą c (na zmianę). Cera gładka i nawilżona
he he
- Rabarblador
- BlondDoczep
Cicaplast to moje odkrycie- kocham go, pomógł mi niesamowicie przy trądziku różowatymVaxi_bllom pisze: ↑śr kwie 30, 2025 11:09 am Cetaphil PS Lipoaktywny Krem nawilżający
U mnie też najlepiej się sprawdza Cetaphil! Mojemu facetowi też - u niego skóra z nosa potrafiła schodzić płatamiVaxi_bllom pisze: ↑śr kwie 30, 2025 11:09 am Cetaphil PS Lipoaktywny Krem nawilżający
prawda, mamusiu?