Start
Mój profil

Czy dam sobie radę robić paznokcie sama w domu?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Sermowykotek
Mokra Włoszka

Czy dam sobie radę robić paznokcie sama w domu?

Post autor: Sermowykotek »

Odkąd pamiętam lubię mieć pomalowane paznokcie, ale zwykły lakier zwykle po 2-3 dniach nadaje się u mnie do zmycia. Miałam kiedyś hybrydy i byłam z nich bardzo zadowolona, ale w tym momencie nie bardzo mam czas żeby regularnie jeździć do kogoś na manicure, więc wpadłam na pomysł kupienia zestawu i robienia go sobie samodzielnie, skąd wynikają moje wątpliwości:
czy w ogóle coś takiego to dobry pomysł i dam radę robić sobie taki manicure sama w domu?
co ewentualnie w składzie takiego zestawu (oprócz lampy, lakieru i jakiegoś mocniejszego środka do zmywania) powinno się według Was obowiązkowo znaleźć?
czy polecacie konkretnie jakiś produkt/firmę?
Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki i opinie, dziękuję
Awatar użytkownika
malinowepola2013
LouiBag

Post autor: malinowepola2013 »

Poradzisz sobie oczywiście ale warto skorzystać z kursów nawet tych online by poszerzyć wiedzę teoretyczną ☺️.
Działaj i kombinuj a kto wie może to się okaże Twoje ulubione zajęcie ☺️.
Też jestem samoukiem
Piiiniaa
GreckieWakacje

Post autor: Piiiniaa »

Ja też robię sobie sama w domu paznokcie.
Najlepiej kupić gotowy zestaw z lampą np. z Neonail. W takim zestawie znajdują się, oprócz bazy, topu, lakierów, aceton, cleaner, waciki bezpyłowe, pilnik, polerki, patyczki drewniane. Ja ze swojej strony mogę polecić, żeby kupić sobie jeszcze frezarkę i cążki lub nożyczki do skórek.
Powodzenia :)
Jonno
Mokra Włoszka

Post autor: Jonno »

Hybrydę jak najbardziej dasz radę sobie zrobić sama w domu. Jedyne co bym doradziła, to kupić sobie frezarkę! Nie jakąś dużą i drogą ale taka na własny użytek - bo o niebo wygodniej i krócej zdejmuje się wtedy poprzedni lakier i można nią obsłużyć skórki jeśli masz dobrany frez
Jeśli chodzi o produkty to są takie zestawy na start, gdzie wszystkie początkowo potrzebne rzeczy masz.
https://portalsremski.pl/pl/651_artykul ... icure.html
Daje tutaj namiar na artykuł o tym jak skompletować zestaw.
auforie
RiczAsFak

Post autor: auforie »

Sermowykotek pisze: śr mar 19, 2025 2:52 pm Odkąd pamiętam lubię mieć pomalowane paznokcie, ale zwykły lakier zwykle po 2-3 dniach nadaje się u mnie do zmycia. Miałam kiedyś hybrydy i byłam z nich bardzo zadowolona, ale w tym momencie nie bardzo mam czas żeby regularnie jeździć do kogoś na manicure, więc wpadłam na pomysł kupienia zestawu i robienia go sobie samodzielnie, skąd wynikają moje wątpliwości:
czy w ogóle coś takiego to dobry pomysł i dam radę robić sobie taki manicure sama w domu?
co ewentualnie w składzie takiego zestawu (oprócz lampy, lakieru i jakiegoś mocniejszego środka do zmywania) powinno się według Was obowiązkowo znaleźć?
Jest lakier Semilac 5w1 (do kupienia nawet w Rossmann). Wtedy wystarczy lampa, odtłuszczacz, waciki bezpyłowe i ten lakier. Nakładasz dwie warstwy tego cuda. 10min i masz hybrydę
serdelek00

Post autor: serdelek00 »

auforie pisze: śr mar 26, 2025 8:23 pm Jest lakier Semilac 5w1 (do kupienia nawet w Rossmann). Wtedy wystarczy lampa, odtłuszczacz, waciki bezpyłowe i ten lakier. Nakładasz dwie warstwy tego cuda. 10min i masz hybrydę
Ile czasu trzyma Ci ten 5 w 1?
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Uważaj na uczulenie. Ja niestety kiedyś przesadziłam z eksperymentami i już zostało na zawsze, teraz zostaje mi tylko Kabos, może miałam słabą lampę. Ale do dziś wszystko inne sprawia, że jest dramat, mogę dla przestrogi podesłać zdjęcia co miałam na rękach. XD
ola906090
RóżowePolo

Post autor: ola906090 »

Ja zaczęłam robić sama i bardzo się to opłaca!
Takie zestawy są serio tanie

Sermowykotek pisze: śr mar 19, 2025 2:52 pm Odkąd pamiętam lubię mieć pomalowane paznokcie, ale zwykły lakier zwykle po 2-3 dniach nadaje się u mnie do zmycia. Miałam kiedyś hybrydy i byłam z nich bardzo zadowolona, ale w tym momencie nie bardzo mam czas żeby regularnie jeździć do kogoś na manicure, więc wpadłam na pomysł kupienia zestawu i robienia go sobie samodzielnie, skąd wynikają moje wątpliwości:
Fotografuje, gotuję i przychodzę się tu dochamić.
Serci
MoetGlass

Post autor: Serci »

Też istotnym faktem jest długość paznokci. Jeżeli chcesz robić hybrydę, to maksymalna długość powinna być delikatnie za opuszek, przy dłuższych paznokciach baza hybrydowa, bądź sam jakieś ileś w jednym, będzie za elastycznym materiałem i to nie będzie długo wytrzymywało. A paznokcie mogą szybko się połamać. Jeśli chodzi o dłuższe paznokcie, to ja osobiście polecam żel w buteleczce (ja używam SPN nails). Taki żel plus wcierka pod nim faktycznie może wytrzymać trzy tygodnie bez uszczerbków 😊
zjs65481
RoyalBaby

Post autor: zjs65481 »

Jak najbardziej dasz radę robić sobie sama hybrydy w domu! Ja robię od 10 lat, trzymają się spokojnie 2 tygodnie. Dostałam kiedyś zestaw z lampą z neonail i używam do tej pory. Moje przyjaciolka ma z kolei z Semilaca i tez jest zadowolona. Możesz kupić sobie na promce taki zestaw startowy, z lampą, bazą topem, zmywaczem i wszystkim, co tam jest jeszcze potrzebne, tylko nie przesadzaj z ilością lakierów- wystarczają na baaardzo długo, więc szkoda żeby się przeterminowały.