Start
Mój profil

ORGANIZACJA WESELA

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
mesiere
Koczkodan

ORGANIZACJA WESELA

Post autor: mesiere »

Hejo :he:

Proszę o wszelkie pro tipy odnośnie organizacji ślubu i wesela
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
PoranneKapuczino

Post autor: Juliaturczyniak »

Pierwsze i najważniejsze pytanie jaki masz budżet?:)
Jeśli masz np. jakiś mniejszy to mogę Ci dać porady na czym można oszczędzić i w jaki sposób.
mesiere
Koczkodan

Post autor: mesiere »

Około 90-100 tyś za wszystko, ale to taki sufit, im mniej tym oczywiście lepiej
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
PoranneKapuczino

Post autor: Juliaturczyniak »

mesiere pisze: pt sty 24, 2025 11:43 am Około 90-100 tyś za wszystko, ale to taki sufit, im mniej tym oczywiście lepiej
Ogólnie tak na szybko mówiąc to jeśli szukasz usługodawców to polecam stronkę fixly- można tam sobie porównać fachowców w danych dziedzinach, ich ceny itp. można też poczytać na stronie opinie innych osób na ich temat. Jeśli chodzi o np. makijaż, paznokcie czy fryzury to można zrobić dużo taniej jeśli powiesz, że to np. makijaż czy paznokcie tak o do noszenia, bez okazji, na co dzień albo na randkę, można sporo zaoszczędzić. Często dziewczyny na grupach od makijażu, te które się tym zajmują pytają i mówią jak bardzo różni się u nich makijaż taki sytuacyjny-weselny od takiego zwykłego. Polecam sprawdzać na Booksy opinie i cenniki i tak samo porównywać. Jak planujesz mieć alkohol na weselu to zapytaj w sali albo restauracji czy możliwe jest to by mieć swój alkohol, bo często dają dużą marżę jak jest to alkohol od nich.
lifeislifenana
Mokra Włoszka

Post autor: lifeislifenana »

Ja polecam szukać usługodawców na instagramie, tam ludzie się pokazują, można ich poznać. Nie oszczędzaj na pamiątkach- foto/ video i na dobrej zabawie- DJ. To jest to, co zostanie z Wami na dłużej.
Jak musisz szukać oszczędności to lepiej zatrudnić dobrego fotografa na krócej niż kiepskiego na to standardowe 12 godzin.
Jakbyś miała jakieś pytania o branże ślubną to śmiało! Jestem fotografką, bywam na kilkunastu ślubach rocznie :)
Aha! I właśnie, ja bym się starała unikać osób które robią masówkę i dużych firm zatrudniających podwykonawców- ludzie Tworzą tą imprezę, więc to konieczne żeby wiedzieć kim będą Wasi usługodawcy i poznać ich osobiście :)
Niu90
BlondDoczep

Post autor: Niu90 »

Ja szyłam sukienkę u poleconej krawcowej, wyszła dużo taniej niż z salonu.
xKarolixx
RoyalBaby

Post autor: xKarolixx »

Komisy sukien ślubnych! Ułamek ceny a kiecka taka jaka sobie wymarzysz albo zbliżona!
Pamiętaj też, że to Wasz dzień, więc konsultuj wszystko z narzeczonym. Ustalcie sobie atrakcje/ elementy dnia które są dla was istotne. My przykładowo uznaliśmy że najważniejsze jest dla nas jedzenie i fotograf bo zależy nam na pamiątkach i na tym się skupiliśmy i na to kasy nie szczędziliśmy. Reszta dodatków to w zależności czy jest to nam potrzebne i ma znaczenie czy jest tylko kwestia chwilowej mody. Jeśli to moda to nie warto moim zdaniem bo w większości to tylko wyciąganie kasy od młodych. Jeśli wasza sala coś oferuje to często bardziej się opłaca. Poszukaj po znajomych może oferują jakieś usługi lub produkty, które was interesują (u mnie koleżanka z dawnych lat robi flowerboxy z suszonych kwiatów, które podarujemy rodzicom).
Obrączki kupiliśmy u lokalnego jubilera. Za komplet z grawerem zapłaciliśmy niecałe 2500 zł, więc też taniej niż w sieciówkach
anicz
MiamiBicz

Post autor: anicz »

Juliaturczyniak pisze: pt sty 24, 2025 12:01 pm Ogólnie tak na szybko mówiąc to jeśli szukasz usługodawców to polecam stronkę fixly- można tam sobie porównać fachowców w danych dziedzinach, ich ceny itp. można też poczytać na stronie opinie innych osób na ich temat. Jeśli chodzi o np. makijaż, paznokcie czy fryzury to można zrobić dużo taniej jeśli powiesz, że to np. makijaż czy paznokcie tak o do noszenia, bez okazji, na co dzień albo na randkę, można sporo zaoszczędzić. Często dziewczyny na grupach od makijażu, te które się tym zajmują pytają i mówią jak bardzo różni się u nich makijaż taki sytuacyjny-weselny od takiego zwykłego. Polecam sprawdzać na Booksy opinie i cenniki i tak samo porównywać. Jak planujesz mieć alkohol na weselu to zapytaj w sali albo restauracji czy możliwe jest to by mieć swój alkohol, bo często dają dużą marżę jak jest to alkohol od nich.
Oj prawda, jeśli słowa makijaż czy bukiet zestawisz ze słowem ślubny, to od razu cena idzie w górę o minimum 30 procent. I polecam zainwestować w buty ślubne, bo jednak duża szansa, że będziesz je później nosić.
Co chciałam wam jeszcze powiedzieć
monikaleszko25
ŚpioszkiKenzo

Post autor: monikaleszko25 »

Oj wesele to okropnie dużo pracy. Jeśli ktoś jest z okolic Łukowa to polecam wybrać się na makijaż ślubny do Ilave. Naprawdę to co tam tworzą to dzieło sztuki. Dziewczyna, która to prowadzi zna się na rzeczy. Oprócz makijażu polecam także zabiegi, np. zabiegi modelowania sylwetki.