Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: SmokAnalog »

To wyciszanie jest serio bekowe xD ale ten najnowszy odcinek dla mnie OK, bo nie znałem dobrze sprawy tego zaginięcia.
abrakadabralol
Tritonotti

Post autor: abrakadabralol »

hipek007 pisze: ndz mar 23, 2025 8:31 pm Wy jesteście albo głupie, albo udajecie, tylko po to żeby jątrzyć. Pytanie było o to, co ona uważa, za początek problemów z wagą i podała tam dwie przyczyny. Jeśli przytyjesz kilkanaście kg w ciągu paru miesięcy od brania sterydów i braku atkywności fizycznej to jak najbardziej może to być początek do zaburzeń odżywiania, o których ona opowiadała dużo razy (m.in. napadowego objadania się). Serio aż tak trudno jest to zrozumieć, czy po prostu specjalnie pomijacie części wypowiedzi, żeby się nad kimś poznęcać?
W ogóle wtf, weszłam na ten wątek pierwszy raz. Liczyłam na jakieś dyskusje nad materiałami. Rozmowy o ich jakości, pomysłach autorki i tak dalej. Już nawet zwykłe plotki byłyby niezbyt zaskakujące, w końcu to forum plotkarskie/dyskusyjne. Natomiast w tym wątku ciągną się rozważania o WADZE autorki podcastów. No nieźle macie, faktycznie kwestie kluczowe XDD
abrakadabralol
Tritonotti

abrakadabralol pisze: pn mar 24, 2025 1:21 pm W ogóle wtf, weszłam na ten wątek pierwszy raz. Liczyłam na jakieś dyskusje nad materiałami. Rozmowy o ich jakości, pomysłach autorki i tak dalej. Już nawet zwykłe plotki byłyby niezbyt zaskakujące, w końcu to forum plotkarskie/dyskusyjne. Natomiast w tym wątku ciągną się rozważania o WADZE autorki podcastów. No nieźle macie, faktycznie kwestie kluczowe XDD

* Oczywiście nie kieruję tego do autorki wpisu, na który odpowiadam. On jako jeden z nielicznych tutaj jest sensowny i na normalnym poziomie.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Ogrzyca pisze: pn mar 24, 2025 8:49 am Podobnie jak tydzień temu i dwa tygodnie temu. Faktycznie jest strasznie leniwa. Od końca zapowiedzianej przerwy 2 tygodnie temu wrzuciła na kanał tylko 7 filmów. Koleżanka powyżej ma rację z tą wybiórczością.
Hulaj dusza wstawiła w tym czasie 7 filmików o sprawach do których trzeba zrobić jakikolwiek research a nie zrobić odczyt miksów materiałów gotowych XD
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Ogrzyca pisze: pn mar 24, 2025 2:35 pm Ale zrobiła w ostatnim ten odczyt czy nie? Bo przed chwilą pisałeś, że nie zamierzasz słuchać :)
Kochana, nie wiem, :) bo nie zamierzam słuchać, ostatnie 45 jej podcastów to był nagrany odczyt, więc z dużą dozą prawdopodobieństwa ten też taki będzie, :) zwłaszcza że wychodzi zaraz po innych dużo lepszych :) materiałach z wypowiedziami policji na ten temat. :) :) :) :)
Grzybolek1323
Tritonotti

Post autor: Grzybolek1323 »

abrakadabralol pisze: pn mar 24, 2025 1:21 pm W ogóle wtf, weszłam na ten wątek pierwszy raz. Liczyłam na jakieś dyskusje nad materiałami. Rozmowy o ich jakości, pomysłach autorki i tak dalej. Już nawet zwykłe plotki byłyby niezbyt zaskakujące, w końcu to forum plotkarskie/dyskusyjne. Natomiast w tym wątku ciągną się rozważania o WADZE autorki podcastów. No nieźle macie, faktycznie kwestie kluczowe XDD
Justyna sama ciągle porusza ten temat, ba, ma nawet o tym podcast, a ty się dziwisz, że tu są na ten temat dyskusje... :alien:
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Ogrzyca pisze: pn mar 24, 2025 3:14 pm Nie słuchając wiesz że coś jest lepsze a coś gorsze. To jest kwintesencja tej dyskusji
Dokładnie tak :) a jak się nie podoba to idź na grupę piąte nie zabijaj tam masz inną kwintesencję pt wiemy że coś jest lepsze nawet jak nie jest zanim odpalimy i przesłuchamy :) przestań smęcić ;)
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Ogrzyca pisze: pn mar 24, 2025 3:14 pm Nie słuchając wiesz że coś jest lepsze a coś gorsze. To jest kwintesencja tej dyskusji
Swoją drogą co za logika - naprawdę musisz włączać podcast i słuchać całego żeby wiedzieć kto jest ofiarą? Bo ja to widzę z tytułu i wiem że temat przegadany milion razy turbo popularny i nie wystarczy żadnego researcheru bo mógłbym tak jak stoję wyrecytować własny podcast na temat sprawy. XD no ale najwidoczniej nie siedzisz w temacie skoro potrzebujesz aż godzinki słuchania żeby sobie odświeżyć. I widać też że masz bardzo słabe porównanie do reszty twórców i tego co kto aktualnie wypuszcza. Naprawdę, filozofii tu nie trzeba ani Nobla żeby takie rzeczy ocenić.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

O jakości się tu dyskutuje (głównie zj3bki, ale mniejsza o to xd), a jeśli chodzi o wagę, to przecież JM sama opowiada o swojej walce z otyłością, więc nie chodzi o to, żeby monitorować jej wagę czy sylwetkę, natomiast można chyba skomentować, że to czy tamto powiedziała lub zrobiła w tym kontekście. 😀
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Ryczka pisze: pn mar 24, 2025 3:48 pm Tyle że tu jest często jazda po problemach Justyny z wagą, typu: ciekawe kiedy znowu przytyje itp. a to różnica.

Po nikim tak świetnie się nie jeździ jak po kobiecie z problemem nadwagi/otyłości, co widać po innych wątkach.

Otyłość jest niezdrowa i niebezpieczna, ale chamstwo, jakie tu czasami leci, uzasadniane tym, że jest to forum plotkarskie, jest obrzydliwe.

No i typowe powyżej: nie podoba ci się to se stąd idź.

Odpowiadam zbiorczo: pójdę jak będę chciała. Przecież to forum ponoć dyskusyjne.
No dobrze to zostań tak długo jak chcesz ale przestań tupać nóżkami że ktoś wypowiada to czego nie ma prawa powiedzieć na grupie piąte nie zabijaj bo się wrzodów nabawisz xD
abrakadabralol
Tritonotti

SmokAnalog pisze: pn mar 24, 2025 3:55 pm O jakości się tu dyskutuje (głównie zj3bki, ale mniejsza o to xd), a jeśli chodzi o wagę, to przecież JM sama opowiada o swojej walce z otyłością, więc nie chodzi o to, żeby monitorować jej wagę czy sylwetkę, natomiast można chyba skomentować, że to czy tamto powiedziała lub zrobiła w tym kontekście. 😀
Okej, ale wątek jest założony na „kryminalne”, nazwa nawiązuje do podcastu „5NZ”, więc jednak człowiek spodziewa się nawiązań do jej kryminalnego podcastu, a nie wszystkiego poza nim. Ja nawet nie wiedziałam, że kobieta prowadzi coś innego o otyłości. Weszłam tu, bo słucham kryminalnych, chciałam coś na ten temat poczytać. Może warto przerzucić ten wątek (i zmienić jego nazwę na imię i nazwisko autorki) do innej kategorii, skoro dyskutujecie tu głównie o kwestiach odbiegających od true crime?
kurkawodna3
LouiBag

Post autor: kurkawodna3 »

abrakadabralol pisze: pn mar 24, 2025 10:42 pm Weszłam tu, bo słucham kryminalnych, chciałam coś na ten temat poczytać. Może warto przerzucić ten wątek (i zmienić jego nazwę na imię i nazwisko autorki) do innej kategorii, skoro dyskutujecie tu głównie o kwestiach odbiegających od true crime?
No właśnie! Ale skoro sama autorka podcastów kreuje taki wizerunek swojej osoby, że nie skłania do dyskusji o kwestiach kryminalnych tylko beki ze swojej osoby to do kogo tu mieć pretensje?
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

kurkawodna3 pisze: wt mar 25, 2025 8:58 am No właśnie! Ale skoro sama autorka podcastów kreuje taki wizerunek swojej osoby, że nie skłania do dyskusji o kwestiach kryminalnych tylko beki ze swojej osoby to do kogo tu mieć pretensje?
5 przez 10 to nie jest podcast kryminalny, tylko jej pogadanki z Krzysiem. I to jest właśnie clue problemu, ona jest obecnie znana ze wszystkiego, ale nie TC. To, że kiedyś tam dostała nagrodę za podcast i Ty akurat ją kojarzysz z true crime, nie oznacza, że każdy kojarzy ją tylko z tego. Obecnie piate nie zabijaj jest robione na odwal, bo tam ma jakiś fanbase, ale od paru lat skupią się na innych rzeczach, typu ta pożal się Boże książka, uczuciownik, pogadanki o życiu, pseudowywiady, no i oczywiście całą historia jej otyłości.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
kurkawodna3
LouiBag

Grubababa pisze: wt mar 25, 2025 9:14 am 5 przez 10 to nie jest podcast kryminalny, tylko jej pogadanki z Krzysiem. I to jest właśnie clue problemu, ona jest obecnie znana ze wszystkiego, ale nie TC. To, że kiedyś tam dostała nagrodę za podcast i Ty akurat ją kojarzysz z true crime, nie oznacza, że każdy kojarzy ją tylko z tego. Obecnie piate nie zabijaj jest robione na odwal, bo tam ma jakiś fanbase, ale od paru lat skupią się na innych rzeczach, typu ta pożal się Boże książka, uczuciownik, pogadanki o życiu, pseudowywiady, no i oczywiście całą historia jej otyłości.
Więc czemu ona poczuła syndrom boga, że skoro wyszedł jej podcast na jeden temat to teraz będzie wypowiadać się z pozycji autorytetu o wszystkim? 🧐 Nie żartujmy, bo gdyby nie podcast kryminalny, a ona robiłaby castmasy raz do roku to pies z kulawą nogą by tam nie zajrzał. Wiadomo, że ponad 90% widowni jej innych projektów to ludzie którzy zajrzeli z ciekawości, bo znają ją z TC.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

kurkawodna3 pisze: wt mar 25, 2025 9:21 am Więc czemu ona poczuła syndrom boga, że skoro wyszedł jej podcast na jeden temat to teraz będzie wypowiadać się z pozycji autorytetu o wszystkim? 🧐 Nie żartujmy, bo gdyby nie podcast kryminalny, a ona robiłaby castmasy raz do roku to pies z kulawą nogą by tam nie zajrzał. Wiadomo, że ponad 90% widowni jej innych projektów to ludzie którzy zajrzeli z ciekawości, bo znają ją z TC.
No ok i co z tego? XD co to za argument? 5nz miało swoje lata świetności, uzbierała fanów, po czym przerzuciła się na to wszystko co już zostało wspomniane. Ale na forum możemy gadać tylko o podcascie kryminalnym, a resztę jej twórczości od niej odciąć, bo Ty tak mówisz? Przecież Ty sama sobie przeczysz. Tak, tc przyniosło jej popularność, a my ru rozmawiamy o autorce i wielu jej projektach. Tytuł wątku to Justyna, a nie "Podcast 5nz".
kurkawodna3
LouiBag

Grubababa pisze: wt mar 25, 2025 9:24 am No ok i co z tego? XD co to za argument? 5nz miało swoje lata świetności, uzbierała fanów, po czym przerzuciła się na to wszystko co już zostało wspomniane. Ale na forum możemy gadać tylko o podcascie kryminalnym, a resztę jej twórczości od niej odciąć, bo Ty tak mówisz? Przecież Ty sama sobie przeczysz. Tak, tc przyniosło jej popularność, a my ru rozmawiamy o autorce i wielu jej projektach. Tytuł wątku to Justyna, a nie "Podcast 5nz".
Pomyliłaś mnie z poprzednią komentującą :')
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

kurkawodna3 pisze: wt mar 25, 2025 9:30 am Pomyliłaś mnie z poprzednią komentującą :')
Masz racje, mea culpa.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Ryczka pisze: wt mar 25, 2025 9:32 am Ale tu się nie doczekasz merytorycznej dyskusji. Jak tylko trochę masz inne zdanie, to od razu ci napiszą, że masz wrzody, jesteś fanką Justyny, a potem zleci się bariatryczno - dietetyczny kongres wandziar.
Jak ktoś próbuje merytorycznie dyskutować, chociażby o jej błędach w podcascie, to też obrywa, że jest hejterem, więc to działa w dwie strony.
malalejde
BlondDoczep

Post autor: malalejde »

Ryczka pisze: wt mar 25, 2025 9:32 am Ale tu się nie doczekasz merytorycznej dyskusji. Jak tylko trochę masz inne zdanie, to od razu ci napiszą, że masz wrzody, jesteś fanką Justyny, a potem zleci się bariatryczno - dietetyczny kongres wandziar.
Dokładnie, to już od dawna idzie za daleko, bo uważam, że nie zawsze Justyna zasługuje na tak wielką krytykę, jaka się tutaj odprawia. Ludzie po prostu lubią sobie znaleźć ofiarę i wszystko, co ta ofiara powie lub zrobi, obracać tak, aby znowu móc z niej szydzić. W sumie to współczuję takim osobom, bo muszą być głęboko nieszczęśliwe, nie znajduję innego usprawiedliwienia dla takich zachowań.
Podkreślam, że Justyna zasługuje na krytykę, jeśli chodzi o kierunek, w jakim poszła, robiąc piąte, o to że od dawna jest już tylko głosem we własnym podcascie, że odczytuje z kartki, więc piąte straciło dawny klimat. Ale to co się tutaj wyrabia to przechodzi pewne granice. Pan Przemysław, który jest tak do Justyny zniechęcony, że nawet bez odsłuchania podcastu wie, jak został poprowadzony, i jego sposób odnoszenia się do osób, które zwróciły nu uwagę, jest na to najlepszym dowodem.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Ogrzyca pisze: wt mar 25, 2025 10:00 am Podaj przykład.

Pytanie do innych: Znacie jakieś fora/grupy gdzie można podyskutować merytorycznie i na poziomie? Bez uczepiania się co kilka stron, że jakaś laska jak była dzieckiem to zdarzyło jej się w stresującej sytuacji połknąć własne wymioty (bo to jest głównym tematem dyskusji - brawo dziewczyny i chłopaku)
Nie będę Ci szukać przykładów, chcesz to pogrzeb w wątku. Ja byłam fanką Justyny, nawet kupowałam jej płatne odcinki, ale już nie jestem. I to naprawdę nie jest moja wina ani innych komentujących, że ona teraz słynie z opowieści o jedzeniu rzygow, o niemożności podtarcia tyłka, jak była w piku wagi, o tym, jak biedna kilka dni po porodzie musiała nagrać podcast, o jej stosunku do Ukrainy, czy jakiegokolwiek innego społeczne istotnego tematu. To Justyna wywleka wszystko o sobie, a nie ludzie z forum jej wynajdują. I tak, to wszystko staje się tematem dyskusji, czy tego chcesz czy nie. Możemy też podyskutować o tym, jak każdy z ostatnich kilkunastu 5nz był parę dni lub tygodni wcześniej na innym kanale niż u Justyny i jaki to dziwny zbieg okoliczności. Tylko po co, chyba każdy wie jak jest. Trzeba zarobić, a się nie narobić.
kurkawodna3
LouiBag

Ogrzyca pisze: wt mar 25, 2025 10:00 am Podaj przykład.

Pytanie do innych: Znacie jakieś fora/grupy gdzie można podyskutować merytorycznie i na poziomie? Bez uczepiania się co kilka stron, że jakaś laska jak była dzieckiem to zdarzyło jej się w stresującej sytuacji połknąć własne wymioty (bo to jest głównym tematem dyskusji - brawo dziewczyny i chłopaku)
A czemu nie możesz po prostu pójść na grupę facebookową jej podcastu albo udzielać się u niej w komentarzach? Jesteś tam zbanowana?
kurkawodna3
LouiBag

Ogrzyca pisze: wt mar 25, 2025 11:03 am Wyszła z grupy. Tam jest to samo co tutaj, tylko w drugą stronę.
To samo, ale w drugą stronę? Nic nie rozumiem.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Ogrzyca pisze: wt mar 25, 2025 12:51 pm Jest tem sam vibe, ale ma odwrotny kierunek. Tam, jeśli skrytykujesz Justyne zlatują się ratlerki i cie wyganiają z grupy (chyba, że coś się ostatnio zmieniło) A tutaj jeśli zwrócisz uwagę że ktoś przegina, to tak samo zlatują się ratlerki i odsyłają do grupy 5nz. Jeżeli to miejsce miało być czymś lepszym niż grupa 5nz, to sorry, ale wam nie wyszło. Jeszcze to wałkowanie tematu :puke: w szaliku? Serio? Ja kiedyś nie doniosłam do toalety jak miałam 8 lat i co? Gdybym została podcasterką to byłby główny zarzut pod moim adresem? A wiecie co jest najzabawniejsze? Że pomimo tego całego rozczarowania i marudzenia cały czas ją obserwujecie, słuchacie i nabijacie kabze.
Nie jest problemem, że coś takiego miało miejsce, a fakt, że o tym opowiada. Po co? Na czym ona buduje swoją popularność? A no, na wywlekaniu wszystkiego wszędzie, bo jest attention seeker. Piszesz, że wanda miała być "czymś lepszym" niż grupa Justyny i nie wyszło. Kto tak powiedział? Kto miał takie ambicje? XD wiadomo, że tu i tu przyjdą ludzie bardzo różni, jedno otwarci na dyskusje inni nie. Naprawdę nie wiem co Cie tak dziwi. A jako, że ja osobiście ten wątek założyłam (w dziale youtube, nie w kryminalnym), to powiem Ci, że kompletnie nie było w tym misji *lepszego miejsca*, raczej było podyktowane to tym, jak bardzo spadła jakość 5nz i jak zaciekle usuwane są komentarze na yt, albo odpyskiwane przez Krzysia, gdzie np ktoś poprawia FAKTY historyczne przeinaczone przez autorkę.
Awatar użytkownika
Pajac12
MiamiBicz

Post autor: Pajac12 »

Jak można porównywać wymiotowanie przez 8 letnie dziecko do zwymiotowania do szalika i zjedzenia tego przez prawie 18 letnia osobę xD

To jest po prostu bardzo jaskrawy przykład, że JM ma bardzo mocno przesuniętą granicę w tematach, które większości osób zachowałoby tylko dla siebie. I nikt jej tej historii nie wygrzebał z jakichś kronik szkolnych i teraz wypomina bo jest znana tylko ona się nią podzieliła z uśmiechem na ustach.

Nie wiem dlaczego to miejsce miałoby być w jakiś sposób „lepsze” - to forum plotkarskie gdzie ujście mają komentarze, które często pod oficjalnymi kanałami byłyby skasowane.

Ja wielokrotnie się tu nie zgadzałam z różnymi osobami, były wpisy, które wyraźnie były zmyśleniem jakichś rzeczy czy zwykłym hejtem. I nikt mnie nie odesłał do 5nz 🤷🏻‍♀️ komentarze, które łamią regulamin trzeba zgłaszać, a takie, z którymi się nie zgadzasz możesz olewać albo wchodzić w dyskusję.
Jak chcesz podyskutować o poziomie jakichś odcinków to sama zacznij temat - tak niejednokrotnie było w tym wątku.
Awatar użytkownika
Bombelino
RoyalBaby

Post autor: Bombelino »

Ogrzyca pisze: wt mar 25, 2025 12:51 pm Jest tem sam vibe, ale ma odwrotny kierunek. Tam, jeśli skrytykujesz Justyne zlatują się ratlerki i cie wyganiają z grupy (chyba, że coś się ostatnio zmieniło) A tutaj jeśli zwrócisz uwagę że ktoś przegina, to tak samo zlatują się ratlerki i odsyłają do grupy 5nz. Jeżeli to miejsce miało być czymś lepszym niż grupa 5nz, to sorry, ale wam nie wyszło. Jeszcze to wałkowanie tematu :puke: w szaliku? Serio? Ja kiedyś nie doniosłam do toalety jak miałam 8 lat i co? Gdybym została podcasterką to byłby główny zarzut pod moim adresem? A wiecie co jest najzabawniejsze? Że pomimo tego całego rozczarowania i marudzenia cały czas ją obserwujecie, słuchacie i nabijacie kabze.
Kto powiedział, że to miało być “lepsze miejsce”? Wszystkie takie fora mają to do siebie, że gromadzą się na nich ludzie o różnych poglądach i charakterach. Jeśli nie pasuje Ci tor, w jakim idzie krytyka na tym wątku, może spróbuj go nadać? Napisz, co Tobie pasuje, a co nie. Podyskutujmy.
Natomiast w kwestii wywlekania prywaty takiej jak podcieranie się i jedzenie własnych wydzielin, to też nie bierze się znikąd. Raczej nikt się grzebał w biografii Justy żeby znaleźć przypałowe akcje z jej życia, to ona sama o nich opowiada. I jest to w pewnym sensie symptom tego, na co większość z nas przyszła tu sobie ponarzekać - spadku jej zainteresowania tematyka true crime, na której się wybiła. Co Justyna robi zamiast tego? Wywleka intymne sytuacje ze swojego życia, wałkuje temat otyłości, macierzyństwa, w sumie czegokolwiek, co dałoby się skapitalizowac.