Zaginiona Beata Klimek
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginiona Beata Klimek
Jest film na Kanale Kryminalnym
-
gossipgirlxox
A skąd wiadomo, że jest niewinna? Wariograf ma raczej charakter pomocniczy. Jeśli śledztwo wciąż jest na początkowym etapie, szukają poszlak, oficjalnie nie ma podejrzanego to przecież nikomu zarzutów nie postawią po wariografie.
Ale przecież wariograf niczego nie udowadnia. Jest tylko delikatną wskazówką dla śledczych, ale bez dowodów nawet negatywne przejście testów na wariografie o niczym nie świadczy. Swoją drogą fakt, że Agnieszka przeszła ten test pozytywnie traktowałabym z przymrużeniem oka biorąc pod uwagę jej przeszłość. Nie jest trudno oszukać wariograf, a skoro ona ma związek z kryminałem to nie wykluczałabym opcji, że posiada takie zdolności.
Jest to jednak tylko moje gdybanie, podparte tym że jestem bardzo negatywnie nastawiona do osoby Agnieszki i Jana.
𖦹:・゚⋆。°⭒✩・:*:。°.•☆•.°。:*:・✩⭒°。⋆・゚:𖦹
-
gossipgirlxox
Ja te słowa o "dojściu do ściany" przez prowadzącego zrozumiałam jako wyczerpanie ich możliwości. Badanie wariografem Jana potwierdziło, że Jan miał coś wspólnego ze śmiercią Beaty i pozostało czekać na odnalezienie ciała jego żony aby przycisnąć Jana- tak to zrozumiałam.
Swoją drogą ciekawe jak takiemu prostemu chłopu udaje się bawić z policją w kotka i myszkę.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Myślę, że mógł wpaść na coś sprytnego nawet przez przypadek. Zna dobrze okolicę. Czasem nawet głupek skojarzy, że trafia mu się okazja. Ja mam przeczucie, że w tej sprawie najciemniej jest pod latarnią.gossipgirlxox pisze: ↑ndz mar 23, 2025 9:10 pm Ja te słowa o "dojściu do ściany" przez prowadzącego zrozumiałam jako wyczerpanie ich możliwości. Badanie wariografem Jana potwierdziło, że Jan miał coś wspólnego ze śmiercią Beaty i pozostało czekać na odnalezienie ciała jego żony aby przycisnąć Jana- tak to zrozumiałam.
Swoją drogą ciekawe jak takiemu prostemu chłopu udaje się bawić z policją w kotka i myszkę.
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Widziałam gdzieś dzisiaj post o piwnicy w kształcie U, gdzie jedno pomieszczenie jest ukryte. Nie wiem, czy taka znajduje się akurat w ich domu, jednak dało mi to trochę do myślenia. Psy szukały tylko na zewnątrz, czy były też wprowadzane do wnętrza domu?Rzeka.chaosu pisze: ↑ndz mar 23, 2025 10:42 pm Myślę, że mógł wpaść na coś sprytnego nawet przez przypadek. Zna dobrze okolicę. Czasem nawet głupek skojarzy, że trafia mu się okazja. Ja mam przeczucie, że w tej sprawie najciemniej jest pod latarnią.
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Wątpię. Przecież w więzieniach nie zajmują się raczej testowaniem wariografuyukimmaro pisze: ↑ndz mar 23, 2025 3:10 pm Ale przecież wariograf niczego nie udowadnia. Jest tylko delikatną wskazówką dla śledczych, ale bez dowodów nawet negatywne przejście testów na wariografie o niczym nie świadczy. Swoją drogą fakt, że Agnieszka przeszła ten test pozytywnie traktowałabym z przymrużeniem oka biorąc pod uwagę jej przeszłość. Nie jest trudno oszukać wariograf, a skoro ona ma związek z kryminałem to nie wykluczałabym opcji, że posiada takie zdolności.
Jest to jednak tylko moje gdybanie, podparte tym że jestem bardzo negatywnie nastawiona do osoby Agnieszki i Jana.
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Od kiedy wariograf udowadnia niewinność?
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
- alicecooper
- FlafLover
-
gossipgirlxox
Możliwe, podobno jest też w okolicy wiele zbiorników wodnych i ciężko wszystkie sprawdzić. W Kanale Kryminalnym powiedzieli dzisiaj, że Jan ma wiele doradców spoza posesji. Ciekawe kogo mieli na myśli. Jana na sztab prawników na pewno nie stać.Rzeka.chaosu pisze: ↑ndz mar 23, 2025 10:42 pm Myślę, że mógł wpaść na coś sprytnego nawet przez przypadek. Zna dobrze okolicę. Czasem nawet głupek skojarzy, że trafia mu się okazja. Ja mam przeczucie, że w tej sprawie najciemniej jest pod latarnią.
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Tak śmiechem żartem, mogli mieć na myśli nawet internautów. Dyskusjami i domniemaniami możemy mu podsuwać różne pomysły.gossipgirlxox pisze: ↑ndz mar 23, 2025 11:15 pm Możliwe, podobno jest też w okolicy wiele zbiorników wodnych i ciężko wszystkie sprawdzić. W Kanale Kryminalnym powiedzieli dzisiaj, że Jan ma wiele doradców spoza posesji. Ciekawe kogo mieli na myśli. Jana na sztab prawników na pewno nie stać.
-
gossipgirlxox
W sumie nie wpadłam na to :D Myślałam, że chodzi o ludzi z jego miejscowości, którzy jakoś mu pomagają
-
Dora_Diamant
- Kciuk
tak myślę, że agnieszka nie ma nic wspólnego z tym morderstwem. nie w sensie dosłownym. wątpię, iż była przy tym, iż uczestniczyła w ukryciu zwłok, jednak może posiadać wiedzę na ten temat. przypomnę, jak janek wpadł w szał, gdy rozmawiała z mediami.
po drugie, zastanawiamy się – w jaki sposób taki półgłówek może wodzić za nos służby? historia pokazała, że często inteligentne osoby (jak kajetan poznański) łatwo mogą wpaść. natomiast często zdarza się sytuacja, gdy ludzie po prostu głupi mają w sobie spryt.
po drugie, zastanawiamy się – w jaki sposób taki półgłówek może wodzić za nos służby? historia pokazała, że często inteligentne osoby (jak kajetan poznański) łatwo mogą wpaść. natomiast często zdarza się sytuacja, gdy ludzie po prostu głupi mają w sobie spryt.
-
gossipgirlxox
Też się nad tym zastanawiam, ale obstawiam że może to wynikać z działań policji. O ile od razu zareagowali na informację o zaginięciu tak nie zabezpieczyli mieszkania. Czyli kolejna sprawa w której mamy wiele niewiadomych bo policja olała sprawę..Dora_Diamant pisze: ↑ndz mar 23, 2025 11:25 pm tak myślę, że agnieszka nie ma nic wspólnego z tym morderstwem. nie w sensie dosłownym. wątpię, iż była przy tym, iż uczestniczyła w ukryciu zwłok, jednak może posiadać wiedzę na ten temat. przypomnę, jak janek wpadł w szał, gdy rozmawiała z mediami.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Wiesz to czasem jest tak, że mózg wypiera w mechanizmie obronnym pewne fakty. Dosłownie je wymazuje. Czasem sprawcą jest święcie przekonany że nic nie zrobił, bo jego mózg żyje w zaprzeczeniu i pewne fakty po prostu tymczasowo położył na bardzo odległą półkę. Jeśli ktoś naprawdę NAPRAWDĘ żyje w przekonaniu że nie ma z czymś związku, i naprawdę w to wierzy tak jak niektórzy wierzą w Boga a inni w duchy, to jest szansa że policja z takiej osoby nic nie wydusi… ktoś kto żyje z oddechem zbrodni na karku, szybko się potknie. Ktoś kto to wyparł, żyje jakby nic się nie stało.Dora_Diamant pisze: ↑ndz mar 23, 2025 11:25 pm tak myślę, że agnieszka nie ma nic wspólnego z tym morderstwem. nie w sensie dosłownym. wątpię, iż była przy tym, iż uczestniczyła w ukryciu zwłok, jednak może posiadać wiedzę na ten temat. przypomnę, jak janek wpadł w szał, gdy rozmawiała z mediami.
Dzisiaj ktoś na grupie napisał,że J koleguje się z jakimś policjantem Erwinem który ,,lubi pomagać"gossipgirlxox pisze: ↑ndz mar 23, 2025 11:23 pm W sumie nie wpadłam na to :D Myślałam, że chodzi o ludzi z jego miejscowości, którzy jakoś mu pomagają