Start
Mój profil

Co może być dla Was przydatne na Forum?

Moderatorzy: blackmolly, damascenka
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

?? Co może być dla Was przydatne na Forum?

Post autor: damascenka »

Hej! Wdrażamy kolejny etap prac nad funkcjonalnościami na naszym Forum.

1. Możliwość zobaczenia kto dał reakcje.
2. Przeskakiwanie na wybraną stronę przy dłuższych wątkach.
3. Otwieranie wątków w nowej karcie.
4. Rozbudowanie funkcji przyjaciele/wrogowie.

Tutaj jest miejsce na wszystkie sugestie o których zapomnieliśmy, piszcie w komentarzach, co sprawiłoby, że korzystanie z Forum Wanda byłoby dla Was jeszcze przyjemniejsze. :)

Jeśli podoba Ci się pomysł, który został przez kogoś podany: zareaguj serduszkiem <3, pozwoli nam to ustalić priorytety.
Awatar użytkownika
KasandraCwir
Moderator

Post autor: KasandraCwir »

Przeklejam mój wpis z innego wątku:

Propozycje na podstawie własnych obserwacji i uwag zauważonych na forum:
1. Dla nowych użytkowników przydałby się post wprowadzający w forum, tłumaczący skąd się wzięło i kim jest Wanda, bo już nie raz nie dwa natknęłam się na nowe wątki w których ludzie o nich pytali albo nie mogli ich znaleźć bo nie wiedzą żeby szukać w dziale Uniwersum
2. W wielu wątkach cyklicznie pojawiają się pytania o te same rzeczy, przydałby się np. przypięty post na początku wątku z wytłumaczeniem o co chodzi, wyjaśnieniem co oznaczają niektóre używane słowa itp.
Jsan
Mokra Włoszka

Post autor: Jsan »

Nie wiem czy to jest, ale jesli nie to fajnie by bylo miec mozliwosc dodania watku o danej osobie do ulubionego, ze zawsze twoje ulubione wyswietlaja sie u gory (obojetnie czy to z tik tok czy youtube) zeby szkac nie trzeba bylo :)
\( * )( * )/
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Jsan pisze: czw mar 20, 2025 10:47 am Nie wiem czy to jest, ale jesli nie to fajnie by bylo miec mozliwosc dodania watku o danej osobie do ulubionego, ze zawsze twoje ulubione wyswietlaja sie u gory (obojetnie czy to z tik tok czy youtube) zeby szkac nie trzeba bylo :)
Mamy sekcje ulubionych tematów, jest wygodna szczególnie w aplikacji. :)
Awatar użytkownika
fowaeli
Mokra Włoszka

Post autor: fowaeli »

nr 3 definitywnie, brakuje mi tego :c
Xklolsbdv
Koczkodan

Post autor: Xklolsbdv »

damascenka pisze: czw mar 20, 2025 10:53 am Mamy sekcje ulubionych tematów, jest wygodna szczególnie w aplikacji. :)
Jak dodać do ulubionych danych temat? Nie widzę żadnej opcji ani na stronie ani na aplikacji
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Xklolsbdv pisze: czw mar 20, 2025 12:06 pm Jak dodać do ulubionych danych temat? Nie widzę żadnej opcji ani na stronie ani na aplikacji
Załączniki
fw_1742469246357.jpg
fw_1742469246357.jpg (55.21 KiB) Przejrzano 9530 razy
Krijejtiwdirektor
BagietkaZszarlott

Post autor: Krijejtiwdirektor »

Emotka szoku w reakcjach 😃
Aleale44
BlondDoczep

Post autor: Aleale44 »

Możliwość edycji dodanych postów
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Aleale44 pisze: czw mar 20, 2025 2:51 pm Możliwość edycji dodanych postów
o na pewno nie - żeby ludzie sobie usuwali i zmieniali jak chcą po czasie? Jest opcja edycji w ciągu kilku minut od dodania - moim zdaniem wystarczająca
mruczus1234!
PoranneKapuczino

Post autor: mruczus1234! »

Krijejtiwdirektor pisze: czw mar 20, 2025 12:28 pm Emotka szoku w reakcjach 😃
Ogólnie więcej emotek bo i 🤮🤢🤦🤦 by się przydały
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

mruczus1234! pisze: czw mar 20, 2025 10:24 pm Ogólnie więcej emotek bo i 🤮🤢🤦🤦 by się przydały
Możecie wybrać jedną, to jest max.
Awatar użytkownika
Ritta12
Lilu

Post autor: Ritta12 »

KasandraCwir pisze: czw mar 20, 2025 10:41 am Przeklejam mój wpis z innego wątku:

Propozycje na podstawie własnych obserwacji i uwag zauważonych na forum:
1. Dla nowych użytkowników przydałby się post wprowadzający w forum, tłumaczący skąd się wzięło i kim jest Wanda, bo już nie raz nie dwa natknęłam się na nowe wątki w których ludzie o nich pytali albo nie mogli ich znaleźć bo nie wiedzą żeby szukać w dziale Uniwersum
2. W wielu wątkach cyklicznie pojawiają się pytania o te same rzeczy, przydałby się np. przypięty post na początku wątku z wytłumaczeniem o co chodzi, wyjaśnieniem co oznaczają niektóre używane słowa itp.
Zgadzam sie co do 1. Reszta bez sensu. Ktoś, kto przychodzi na forum plotkarskie, szuka swojej ulubionej dramy ma pojęcie kto jest kto, kto z kim i gdzie. Jeśli nie, jest Woojek Google . Absolutnie nie szukam dzioory w całym, ale to bedzie niepotrzebne zaśmiecanie wątków. Ok, zgadzam sie, co jakis czas ktoś z innego matrixa pyta " a dlaczego parkingowa?". Ale to chyba dla jaj. Dramy są tak dynamiczne, ze update byłby konieczny non stop.
Nie dla edycji postów ( po tych paru minutach). I pisze to jako królowa literówek, ktora chciałabym edytować posty non stop. Zmiany moglyby całkowicie zmienić narrację watku. Pozdr. R
Absolutely f**king biblical
d0mci4
Szpilson

Post autor: d0mci4 »

damascenka pisze: czw mar 20, 2025 10:30 pm Możecie wybrać jedną, to jest max.
Myślę, że te w/w emotki mogą być śmiało zastąpione tymi, które już są, więc imo nie ma potrzeby dodawania ich. Natomiast tak jak ktoś już wyżej napisał, emotka szoku by się totalnie przydała, podpisuję się pod tym rękoma i nogami.
Awatar użytkownika
KasandraCwir
Moderator

Post autor: KasandraCwir »

Ritta12 pisze: czw mar 20, 2025 11:57 pm Ktoś, kto przychodzi na forum plotkarskie, szuka swojej ulubionej dramy ma pojęcie kto jest kto, kto z kim i gdzie. Jeśli nie, jest Woojek Google . Absolutnie nie szukam dzioory w całym, ale to bedzie niepotrzebne zaśmiecanie wątków. Ok, zgadzam sie, co jakis czas ktoś z innego matrixa pyta " a dlaczego parkingowa?". Ale to chyba dla jaj. Dramy są tak dynamiczne, ze update byłby konieczny non stop.
Nie każdy ma absolutne pojęcie kto jest kim, nie każdy śledzi daną osobę od początku jej działalności i wie wszystko. Parkingowa to ewenement, to można wygooglować, ale są pojęcia które powstały i funkcjonują tylko na tym forum więc jak inaczej się dowiedzieć o co chodzi, zwłaszcza w wątkach które mają setki stron? Takie moderowane FAQ z informacjami o wątku wydaje mi się przydatne i właśnie powinno zapobiegać niepotrzebnemu zaśmiecaniu. Fakt, zawsze znajdzie się ktoś, kto chce mieć wszystko podane na tacy i będzie prosić o linka który jest podany na tej samej stronie, ale to pojedyncze przypadki
wyder37
RoyalBaby

Post autor: wyder37 »

możliwość otwierania w nowej karcie nr 1 do zrobienia- mocno mnie to ograniczenie zdziwiło na początku.. WOLNOŚĆ DLA KART! :)
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Ritta12 pisze: czw mar 20, 2025 11:57 pm Zgadzam sie co do 1. Reszta bez sensu. Ktoś, kto przychodzi na forum plotkarskie, szuka swojej ulubionej dramy ma pojęcie kto jest kto, kto z kim i gdzie. Jeśli nie, jest Woojek Google . Absolutnie nie szukam dzioory w całym, ale to bedzie niepotrzebne zaśmiecanie wątków. Ok, zgadzam sie, co jakis czas ktoś z innego matrixa pyta " a dlaczego parkingowa?". Ale to chyba dla jaj. Dramy są tak dynamiczne, ze update byłby konieczny non stop.
Nie dla edycji postów ( po tych paru minutach). I pisze to jako królowa literówek, ktora chciałabym edytować posty non stop. Zmiany moglyby całkowicie zmienić narrację watku. Pozdr. R
Ja się trochę nie zgodzę - swojego czasu śledziłam bardzo długo wątek o olfaktorii i ciągle te same pytania - "to ona już nie jest z Januszem1?" (od 3 lat baby) to ona już Nie mieszka na woli (też od jakiś trzech lat skarbie) kim jest Janusz (wałkowane milion razy), kto to ziemniak i o chodzi (cała Polska o tym pisała ale to szczegół)," to ona nie jest bogata?" - na początku olewasz ale jak milionowy raz przychodzi jakaś Krysia i pyta o to samo to ciśnienie skacze....
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Mieliśmy taki pomysł, żeby napisać takie FAQ(wiki): ale (!) my sami nie znamy większości osób o których tutaj się pisze. Potrzebny byłby do każdego wątku ktoś zorientowany i skupiający się tylko na faktach, które są potwierdzone.
Krijejtiwdirektor
BagietkaZszarlott

Post autor: Krijejtiwdirektor »

damascenka pisze: pt mar 21, 2025 3:06 pm Mieliśmy taki pomysł, żeby napisać takie FAQ(wiki): ale (!) my sami nie znamy większości osób o których tutaj się pisze. Potrzebny byłby do każdego wątku ktoś zorientowany i skupiający się tylko na faktach, które są potwierdzone.
Trzeba byłoby stworzyć coś na kształt Wikipedii albo… kononopedii 😅 ogólnie dużo roboty, a też niektóre fakty tracą na ważności, niektóre nazwy są wymyślane na poczekaniu, wystarczy przeczytać 2 ostatnie strony danego wątku.
Chociaż może gdyby utworzyć taką zakładkę, a w niej kolejno osoby, o których mowa i jakieś Basic totalnie wiadomości, nie wiem 🧐 myślę „głośno” na forum.
kurze_udko

Post autor: kurze_udko »

Moim skromnym zdaniem ulepszanie czegoś co dobrze działa jest zbędne.
kikiro
Currently:Greece

Post autor: kikiro »

FAQ dla długich wątków to super pomysł (przychodzę z wątku o rudej na >1000 stron)
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Post autor: FigGa »

kikiro pisze: pt mar 21, 2025 10:30 pm FAQ dla długich wątków to super pomysł (przychodzę z wątku o rudej na >1000 stron)
Dokładnie, ja wiem, że można nadrobić. ale dla kogoś kto normlane żyje i pracuje nadrobić tyle stron, gdzie pisane jest ciągle na bieżąco to serio ciężkie zadanie.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Penance
Milion subskrypcji
Instagram: youwouldliketoknow

Post autor: Penance »

damascenka pisze: czw mar 20, 2025 10:15 am Hej! Wdrażamy kolejny etap prac nad funkcjonalnościami na naszym Forum.

1. Możliwość zobaczenia kto dał reakcje.
2. Przeskakiwanie na wybraną stronę przy dłuższych wątkach.
3. Otwieranie wątków w nowej karcie.
4. Rozbudowanie funkcji przyjaciele/wrogowie.

Tutaj jest miejsce na wszystkie sugestie o których zapomnieliśmy, piszcie w komentarzach, co sprawiłoby, że korzystanie z Forum Wanda byłoby dla Was jeszcze przyjemniejsze. :)

Jeśli podoba Ci się pomysł, który został przez kogoś podany: zareaguj serduszkiem <3, pozwoli nam to ustalić priorytety.
numer 1. to kiepski pomysł na forum plotkarskim, bo:

Utrata anonimowości – Ludzie często reagują na posty, nie chcąc być identyfikowani. Jeśli każdy zobaczy, kto dał reakcję, użytkownicy mogą mniej chętnie angażować się w treści, szczególnie te kontrowersyjne.

Mniej szczerych interakcji – Na forum plotkarskim reakcje często są wyrazem opinii bez konieczności publicznego komentowania. Jeśli użytkownicy zaczną się obawiać, że inni zobaczą ich reakcje, mogą przestać z nich korzystać.

Możliwe dramy i konflikty – To forum plotkarskie, czyli miejsce, gdzie emocje bywają intensywne. Możliwość sprawdzenia, kto polubił czyj post, może prowadzić do niepotrzebnych kłótni, oskarżeń i rozliczania użytkowników za ich reakcje.

Spadek aktywności – Jeśli ludzie poczują, że są „śledzeni” za każdą reakcję, mogą ograniczyć swoją aktywność, a to negatywnie wpłynie na dynamikę forum.

Lepiej zostawić reakcje anonimowe, żeby forum pozostało żywe i spontaniczne. 😉

Reszta jak najbardziej.
:fire:
VavaKas
Mokra Włoszka

Post autor: VavaKas »

Dla mnie super byłaby opcja, dzięki której po wybraniu danego wątku, przynosiłoby Cię od razu w miejsce ostatnio czytanego posta/wpisu.
Tego mi najbardziej brakuje ;)
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

VavaKas pisze: sob mar 22, 2025 6:46 am Dla mnie super byłaby opcja, dzięki której po wybraniu danego wątku, przynosiłoby Cię od razu w miejsce ostatnio czytanego posta/wpisu.
Tego mi najbardziej brakuje ;)
Jest taka opcja przy każdym wątku. ;)