Start
Mój profil

iwona wieczorek

Moderator: verysweetcherry
Dominikakt
ŚpioszkiKenzo

Re: iwona wieczorek

Post autor: Dominikakt »

To jest Adria (najnowsze zdjęcie) 😊
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Martyna2904
Tritonotti

Post autor: Martyna2904 »

Dzięki! Zawsze mnie zastanawiało jak ona wygląda
Lenny

Post autor: Lenny »

Abstrahując od tych wszystkich teorii, to zastanawia mnie dlaczego IW nie skorzystała z SKM. Generalnie, między Sopotem a Gdańskiem Zaspa + dojście do jej miejsca zamieszkania to jest jakieś 30 minut, ale wybrała drogę pieszą na około 1 h 30 minut.

Akurat byłam w Trójmieście w maju 2011 i pamiętam, że te SKM na dłuższych trasach kursowały w nocy z dalej położonych miejscowości (np. Rumia) na pewno do około północy, ale później była przerwa (nie wiem do której h). Przypuszczam, że na trasie Gdańsk - Sopot kursowy SKM dłużej i sama przerwa trwała krócej - czy ktoś pamięta jak to wyglądało w tamtym czasie?
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

Lenny pisze: sob mar 08, 2025 7:24 pm Abstrahując od tych wszystkich teorii, to zastanawia mnie dlaczego IW nie skorzystała z SKM. Generalnie, między Sopotem a Gdańskiem Zaspa + dojście do jej miejsca zamieszkania to jest jakieś 30 minut, ale wybrała drogę pieszą na około 1 h 30 minut.

Akurat byłam w Trójmieście w maju 2011 i pamiętam, że te SKM na dłuższych trasach kursowały w nocy z dalej położonych miejscowości (np. Rumia) na pewno do około północy, ale później była przerwa (nie wiem do której h). Przypuszczam, że na trasie Gdańsk - Sopot kursowy SKM dłużej i sama przerwa trwała krócej - czy ktoś pamięta jak to wyglądało w tamtym czasie?
Akurat od niej do stacji SKM jest kawał drogi,więc czy by szła na pieszo z Sopotu czy na pieszo z SKM to na jedno by chyba wyszło. Jasne, moglaby wziąć potem miejski- o ile takowy by jeździł. Czy taksi. Ale te same rozwiązania mogła zastosować z Sopotu. Była ładna pogoda,pewnie wracała tak nie raz i poszła pieszo
Martyna2904
Tritonotti

Post autor: Martyna2904 »

Z tego co pamiętam było kiedyś gdzieś napisane, że Iwona była wygodna i raczej nie jeździła komunikacją miejską i nie orientowała się gdzie i jak dojechać.
malachit
Channelka

Post autor: malachit »

Martyna2904 pisze: ndz mar 09, 2025 8:42 pm Z tego co pamiętam było kiedyś gdzieś napisane, że Iwona była wygodna i raczej nie jeździła komunikacją miejską i nie orientowała się gdzie i jak dojechać.
To czym jeździła? Wątpię, że wszędzie ktoś ją woził albo chodziła pieszo po całym mieście
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

malachit pisze: pn mar 10, 2025 3:04 pm To czym jeździła? Wątpię, że wszędzie ktoś ją woził albo chodziła pieszo po całym mieście
Zapewne taxi. Inna sprawa, że mając dużo imprezowych znajomych naprawdę łatwo mieć ciągle jakiegoś kierowcę.
malachit
Channelka

Post autor: malachit »

joalla pisze: pn mar 10, 2025 3:47 pm Zapewne taxi. Inna sprawa, że mając dużo imprezowych znajomych naprawdę łatwo mieć ciągle jakiegoś kierowcę.
Nie sądzę, że było ją stać jeździć wszędzie taxi ani że była wożona na zakupy i do dentysty przez znajomych z imprez
Dominikakt
ŚpioszkiKenzo

Wiadomo co z siostrą Iwony ?
niunia22
BlondDoczep

Post autor: niunia22 »

Dominikakt pisze: wt mar 11, 2025 2:10 pm Wiadomo co z siostrą Iwony ?
co masz na myśli?
Lenny

Post autor: Lenny »

Arzena pisze: sob mar 08, 2025 8:27 pm Akurat od niej do stacji SKM jest kawał drogi,więc czy by szła na pieszo z Sopotu czy na pieszo z SKM to na jedno by chyba wyszło. Jasne, moglaby wziąć potem miejski- o ile takowy by jeździł. Czy taksi. Ale te same rozwiązania mogła zastosować z Sopotu. Była ładna pogoda,pewnie wracała tak nie raz i poszła pieszo
OK - ze stacji SKM Gdańsk Zaspa jest jakieś 20 min dłużej do jej miejsca zamieszkania niż pierwotnie mi pokazało mi Google - od stacji tramwajowych, także mogło być tak, że czekanie na SKM nie było dla niej opłacalne. I oczywiście chodziło mi o maj 2010 czyli 1,5 miesiąca od zaginięcia IW - wtedy w sumie Sopot był turystyczną wsią jak teraz.
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

Post autor: Wempayer »

https://youtu.be/1-iChqhyMPg?si=J_BIeOaMF3N7z4gS - wywiad z panem Markiem Dyjaszem - byłym policjantem odnośnie zaginięcia Iwony Wieczorek
Jumhurrijat Misr Al-Arabijja 🇪🇬
Adammaly
Mokra Włoszka

Post autor: Adammaly »

malachit pisze: pn mar 10, 2025 3:04 pm To czym jeździła? Wątpię, że wszędzie ktoś ją woził albo chodziła pieszo po całym mieście

Mieszkam blisko osiedla Iwony, jestem rodowitym Gdanszczanem i jeśli chodzi o trasę Sopot -> Zaspa/Brzezno to taka stała trasa sam wielokrotnie wracałem piechotą ale to jest bardzo długa droga myślę że Iwona w złości i upojeniu nie brała tego pod uwagę ja sam wielokrotnie popełniłem ten błąd i w połowie się wkurzałem kto ze znajomych wymyślił powrót deptakiem
Ciężko mi jest to wytłumaczyć ale potocznie to jest taka zwykła trasa spacerem i w myślach nie wydaje się długa
Co do poruszania się po Gdańsku to dużo jest osób które nie poruszają się komunikacją miejską ale tutaj to raczej nie był powód powrotu piechotą. Domniemywam też że Iwona oczekiwała też że ktoś ze znajomych do niej dołączy a tel się rozładował i kontakt się urwał
Dominikakt
ŚpioszkiKenzo

Jak wygląda ? gdzie mieszka itd. :-)
TerraBicicletta
Modna

Post autor: TerraBicicletta »

Ja też z 3city. Jak myślicie w ogóle, czy sprawcą tego zniknięcia mógł być jakiś obcy zbok przyczajony w tym parku Regana?
Awatar użytkownika
Mgtyuh
Currently:Top

Post autor: Mgtyuh »

Raczej chyba nie, za dużo kombinowania znajomych.
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

Moim zdaniem Iwona wsiadła do samochodu kogoś, kogo znała. Podczas rozmowy z tą osobą doszło do jakiejś kłótni i wypadku (np. uderzyła się w głowę i zmarła, ewentualnie ten ktoś zaczął ją dusić w emocjach). Po tym wszystkim wywiózł jej ciało i bardzo dobrze ukrył, skoro przez tyle go nie odnaleziono. Taki scenariusz, który opisałam, jest możliwy, choć oczywiście nie musi. Ale jaka jest prawda? Być może nigdy się tego nie dowiemy, choć nie ukrywam, że chciałabym, żeby przyszedł taki dzień, że będziemy wiedzieć, jaki los ją spotkał w ten lipcowy poranek 2010 roku...
dzasta
TrampekLV

Post autor: dzasta »

Wempayer pisze: pt mar 21, 2025 12:13 am Moim zdaniem Iwona wsiadła do samochodu kogoś, kogo znała. Podczas rozmowy z tą osobą doszło do jakiejś kłótni i wypadku (np. uderzyła się w głowę i zmarła, ewentualnie ten ktoś zaczął ją dusić w emocjach). Po tym wszystkim wywiózł jej ciało i bardzo dobrze ukrył, skoro przez tyle go nie odnaleziono. Taki scenariusz, który opisałam, jest możliwy, choć oczywiście nie musi. Ale jaka jest prawda? Być może nigdy się tego nie dowiemy, choć nie ukrywam, że chciałabym, żeby przyszedł taki dzień, że będziemy wiedzieć, jaki los ją spotkał w ten lipcowy poranek 2010 roku...
Kiedyś myślałam tak jak Ty ,potem,ze to śmieciarze,przez moment,ze matka 😶 tam się mogło zdarzyć wszystko i coraz częściej myślę,ze nigdy się nie dowiemy prawdy
TerraBicicletta
Modna

OBYŚMY kiedyś dowiedzieli się prawdy, a przede wszystkim rodzina Iwony aby zaznała spokoju 🙏🙏🙏
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

dzasta pisze: pt mar 21, 2025 12:46 am Kiedyś myślałam tak jak Ty ,potem,ze to śmieciarze,przez moment,ze matka 😶 tam się mogło zdarzyć wszystko i coraz częściej myślę,ze nigdy się nie dowiemy prawdy
Szczerze mówiąc, ja nigdy nie podejrzewałam jej matki, mimo że były takie informacje, że ona mogła maczać w tym palce, ale jakoś nigdy ta wersja, że matka jest zamieszana mnie nie przekonywała
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

mattamwas pisze: pt mar 21, 2025 1:07 am OBYŚMY kiedyś dowiedzieli się prawdy, a przede wszystkim rodzina Iwony aby zaznała spokoju 🙏🙏🙏
Dokładnie tak, również chciałabym, żebyśmy się też dowiedzieli, co stało się z Magdą Żuk 🥺
TerraBicicletta
Modna

Wempayer pisze: pt mar 21, 2025 1:09 am Dokładnie tak, również chciałabym, żebyśmy się też dowiedzieli, co stało się z Magdą Żuk 🥺
Oj tak, dzisiaj leciał na TVN film o Komendzie, też straszna historia, 18 lat czekać na sprawiedliwość jprdl czlowiek zniszczony, rodzina zniszczona...

Generalnie w samym trójmiejskie jest conajmniej kilka glosnych, niewyjaśnionych spraw kryminalnych (o każdej jest conajmniej kilka podcastów na yt) gdzie ofiarami były młode kobiety, jednak prawie na pewno niepowiązane ze sobą. Trochę strach tu mieszkać 🥶
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

mattamwas pisze: pt mar 21, 2025 1:13 am Oj tak, dzisiaj leciał na TVN film o Komendzie, też straszna historia, 18 lat czekać na sprawiedliwość jprdl czlowiek zniszczony, rodzina zniszczona...

Generalnie w samym trójmiejskie jest conajmniej kilka glosnych, niewyjaśnionych spraw kryminalnych (o każdej jest conajmniej kilka podcastów na yt) gdzie ofiarami były młode kobiety, jednak prawie na pewno niepowiązane ze sobą. Trochę strach tu mieszkać 🥶
Ja zawsze jak słyszę hasło Trójmiasto, to od razu mi się łączy z zaginięciami... Na przykład przypomina mi się historia śmierci 13-letniej Izy :(((
TerraBicicletta
Modna

Wempayer pisze: pt mar 21, 2025 1:26 am Ja zawsze jak słyszę hasło Trójmiasto, to od razu mi się łączy z zaginięciami... Na przykład przypomina mi się historia śmierci 13-letniej Izy :(((
Oj tak 😭😭 ludzie z Dąbrowy mowili że to mógł być jakiś przejezdny, przypadkowy sk.wiel, więc jeżeli to prawda, to bardzo utrudnia to rozwiązanie sprawy pomyślne, ale pewnie wiesz, jezeli słuchałaś podcastow. I jeszcze to morderstwo w lesie Oliwskim i ten krzyz przybity kolo miejsca zbrodni w lesie z napisem, który nie wiadomo kto przybił jezuuuuu
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

mattamwas pisze: pt mar 21, 2025 1:33 am Oj tak 😭😭 ludzie z Dąbrowy mowili że to mógł być jakiś przejezdny, przypadkowy sk.wiel, więc jeżeli to prawda, to bardzo utrudnia to rozwiązanie sprawy pomyślne, ale pewnie wiesz, jezeli słuchałaś podcastow. I jeszcze to morderstwo w lesie Oliwskim i ten krzyz przybity kolo miejsca zbrodni w lesie z napisem, który nie wiadomo kto przybił jezuuuuu
Tak, słyszałam, że to mógł być przypadkowy, przejezdny śmieć, który odebrał jej życie. A co do zbrodni w lesie Oliwskim - dobrze kojarzę, że chodzi o Darię Relugę? A ten napis, jeśli mnie pamięć nie myli, to miał brzmieć, że "w tym miejscu zginęła śmiercią męczeńską Daria Reluga"