Polskie miasta, które warto odwiedzić.
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
Polskie miasta, które warto odwiedzić.
Hej, tak się stało, że w tym roku Wielkanoc spędzam sama, chciałam sobie od 17 do 21/22 pojechać gdzieś, by nie siedzieć w domu. Padło na Polskę, ale dalej zastanawiam się jak to zrobić w miarę tanio i budżetowo. Najlepiej, żeby się zmieścić tak ze wszystkim do 1000 zł max. Myślę nad Rzeszowem bądź Zamościem, ale może macie jakieś inne polskie miasta do polecenia. Z góry dzięki.

- Echoidalia
- HottStripper
Augustów jest miastem turystycznym, ma piękne zakątki (jeziora,lasy, agroturystyka w okolicy), pyszne jedzenie.
- Rabarblador
- BlondDoczep
Tylko trochę gorzej ze zwiedzaniem, jak się nie ma auta ;) I tanio już było, mówię jako ex lokals.Echoidalia pisze: ↑ndz mar 16, 2025 8:10 pm Augustów jest miastem turystycznym, ma piękne zakątki (jeziora,lasy, agroturystyka w okolicy), pyszne jedzenie.
Zależy czego oczekujesz- zwiedzania miast i historii czy kontaktu z przyrodą?
Mnie urzekł Toruń i Kazimierz Dolny.
-
karolinka32
Mozesz zrobic tour: Lublin - Zamosc - Naleczow - Kazimierz Dolny, z baza w Lublinie. Do wszystkich pozostalych dostaniesz sie bez problemu transportem publicznym.
Świetny pomysł na święta!
Rzeszów i Zamość to piękne miasta, ale może warto też rozważyć Lublin – klimatyczne Stare Miasto i sporo atrakcji, a ceny wciąż dość przystępne.
Święta - wszystkie spędzam zawsze w Krakowie to zdecydowanie moje ulubione miasto na mapie Polski.
Łódź też jest ciekawa o ile lubisz takie klimaty. A z wymienionych tutaj - swoją drogą cieszę się, że każdy poleca Lublin
na pewno będzie tu więcej do zobaczenia i w najbliższej okolicy niż w Rzeszowie. Chętnie doradzę gdzie warto zjeść w LBN. Do Kazimierza nie jechałabym w takim okresie. Kazik ma swój urok po sezonie bez turystów i Cyganek.
Łódź też jest ciekawa o ile lubisz takie klimaty. A z wymienionych tutaj - swoją drogą cieszę się, że każdy poleca Lublin
-
TerraBicicletta
- Modna
Krakow na spacer zawsze najlepszy, jednak nie wiem co Ci się uda zobaczyć i tam zdziałać w Niedzielę wielkanocną czy w poniedziałek, który jest świętem państwowym, wolnym od pracy. Czy cokolwiek będzie otwarte?
Trójmiasto super, zwłaszcza zwiedzanie Sopotu i Gdańska, w Gdyni wiele do zobaczenia nie ma, może Orłowo? Ja mieszkam w Trójmieście, lubię czasami przejść sobie pieszo plażą z Orłowa do Sopotu a nawet i do Brzeźna (zwłaszcza gdy pogoda dopisuje, chociaż nie wiem jakie są prognozy).
- montekarbon
- RoyalBaby
Polecam Ełk! Byliśmy ostatnio i jest uroczo - spokojnie, pięknie i przyjemnie. A do tego Mazury, czyli wspaniałe miejsce na urlopix.