Start
Mój profil

Zabiegi przed ślubem

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
ajmegerl
MoetGlass

Zabiegi przed ślubem

Post autor: ajmegerl »

Za trzy miesiące mam slub i chciałabym umówić się na jakiś zabieg na twarz. Co możecie polecic?
Awatar użytkownika
pwincesska_sisi
BlondDoczep

Post autor: pwincesska_sisi »

To zależy :) Mogę spróbować Ci podpowiedzieć, ale na końcu mojej wypowiedzi dostaniesz małe ale ;)
Jaką masz cerę? Jakie masz problemy ze skórą? Jakie masz oczekiwania co do tych zabiegów? Jak wygląda Twoja codzienna pielęgnacja, jakich produktów używasz, jakieś składniki aktywne? Czy przyjmujesz jakieś leki, chorujesz na coś? Jesteś w ciąży, karmisz piersią? Czy miałaś już robione jakieś zabiegi?

Najlepiej będzie, jak się udasz do jakieś specjalistki, która sama Ci doradzi o pomoże wybrać jak faktycznie zobaczy Twoją skórę.
pitupitu
LouiBag

Post autor: pitupitu »

Jako osoba pracująca w sukniach slubych od 2010r z całego serca radzę: ŻADNYCH intensywnych zabiegów na twarz ani nowych kosmetyków przed ślubem. Żadnych wizyt u niesprawdzonych kosmetyczek z groupona! Żadnych ostrzykiwań u niesprawdzonych lekarzy medycyny estetycznej nawet jak maja 1000 pozytywnych opinii na google ( opinie mozna kupic jak followersów na insta!)

Widziałam już w mojej karierze tyle fuckupów, że długo by opowiadać.
ajmegerl
MoetGlass

Post autor: ajmegerl »

Raczej myślałam o czymś nawilżającym, rozświetlającym. Żadnych skalpeli :p
Damulka123
Srebrna Kropeczka

Post autor: Damulka123 »

Ja polecam mezoterapię. Robie sobie seriami raz do roku.
Przed ślubem (jakos 2 miesiące wcześniej) robiłam sunekos.
Ładnie rozświetla oko, skóra jakby bardziej wypoczęta.
Efekt tego miałam już po jednym zabiegu :)

Jeśli chodzi o zabiegi bez igieł to chyba tylko jakieś kwasy i oczyszczanie. Ale tutaj nie moge polecić nic konkretnego bo zawsze zdaje się na osobę wykonującą zabieg.
iiiiiii_iii
Mokra Włoszka

Post autor: iiiiiii_iii »

pwincesska_sisi pisze: czw mar 13, 2025 2:36 pm To zależy :) Mogę spróbować Ci podpowiedzieć, ale na końcu mojej wypowiedzi dostaniesz małe ale ;)
Jaką masz cerę? Jakie masz problemy ze skórą? Jakie masz oczekiwania co do tych zabiegów? Jak wygląda Twoja codzienna pielęgnacja, jakich produktów używasz, jakieś składniki aktywne? Czy przyjmujesz jakieś leki, chorujesz na coś? Jesteś w ciąży, karmisz piersią? Czy miałaś już robione jakieś zabiegi?

Najlepiej będzie, jak się udasz do jakieś specjalistki, która sama Ci doradzi o pomoże wybrać jak faktycznie zobaczy Twoją skórę.
A macie kogoś godnego polecenia ? Żeby doradził na jakie zabiegi się udać ?
Awatar użytkownika
pwincesska_sisi
BlondDoczep

iiiiiii_iii pisze: ndz maja 04, 2025 12:17 pm A macie kogoś godnego polecenia ? Żeby doradził na jakie zabiegi się udać ?
Najlepiej jak znajdziesz u siebie w mieście dobrego kosmetologa/kosmetyczkę - ich zadaniem jest dobranie odpowiedniego do rodzaju cery i jej potrzeb zabiegu :) na tym polega ich praca, więc po prostu zrób research po opiniach usług w swoim rejonie.
Awatar użytkownika
pwincesska_sisi
BlondDoczep

Dodam, że to nie jest wstyd się u nich zapytać o to, co dobrze by było wykonać - Ty się nie musisz znać na zabiegach jeśli ich nie wykonujesz, tylko one, nie musisz przychodzić obeznana w zabiegi.