sneakersy/buty casualowo-sportowe na nowy sezon
Moderator: verysweetcherry-
karkarkari
- Channelka
sneakersy/buty casualowo-sportowe na nowy sezon
hej, polecacie jakieś fajne/wygodne/stylowe/uniwersalne do kapsułowej szafy modele butów na co dzień z szeroko pojętego działu sneakersy/tenisówki/buty sportowe na nowy sezon? Coś subtelnego i co pasuje i do lekkiej sukienki, do jeansów i casualowych spodni. Nie conversy ani vansy. Kolory białe/beżowe/szare/brązowe
Teraz moda na mokasyny jest ogromna sądzę , że zarówno do sukienek, dżinsów czy eleganckich spodni się sprawdzą. Są też modele bardziej zabudowane. Z klasyków może też Adidas Gizelle, ale z nimi to już tak średnio sukienki niektóre czy spódnice wypadną.karkarkari pisze: ↑wt sty 28, 2025 2:03 pm hej, polecacie jakieś fajne/wygodne/stylowe/uniwersalne do kapsułowej szafy modele butów na co dzień z szeroko pojętego działu sneakersy/tenisówki/buty sportowe na nowy sezon? Coś subtelnego i co pasuje i do lekkiej sukienki, do jeansów i casualowych spodni. Nie conversy ani vansy. Kolory białe/beżowe/szare/brązowe
Ja sobie z Saway mega wygodne trampki zamawiałam. Z naturalnej skórki miękkie, lekkie i dobrze wyprofilowane, stopa się w nich nie męczy i nie poci.
https://www.gazetazoliborza.pl/artykul/ ... l-w-jednym
Zastanawialam się też nad sneakersami na koturnie ale nie wiem czy są jeszcze na czasie czy nie
https://www.gazetazoliborza.pl/artykul/ ... l-w-jednym
Zastanawialam się też nad sneakersami na koturnie ale nie wiem czy są jeszcze na czasie czy nie
Wszyscy mają te buty i za mną też zaczęły chodzić ale jest już 2025 a one ze dwa lata już są „modne” ;) więc martwię się zaraz przestaną haha, czy one naprawdę są takie super? Wygodne? Wszędzie wyprzedane więc nawet nie ma jak przymierzyć. Wypuszczają teraz zamienniki np. Adidas Court trochę szersze i tańsze.
-
karkarkari
- Channelka
Mam podobne spojrzenie na samby i gazelle, dlatego założyłam ten wątek w nadziei, że ktoś podsunie coś fajnego i innego :D Natomiast z ciekawości zamówiłam te wszystkie modele właśnie do przymierzenia, wspomniane przez Ciebie Court również - samby dla mnie niewygodne, gazelle ok, Court najbardziej mi się podobaly wykończeniem, ale miały podwyższone podbicie pod wkładką od wewnętrznej strony stopy, przynajmniej ten model, który do mnie przyszedł i dla mnie ten element był niewygodny. Odesłałam wszystkie póki co i szukam dalejmariaow pisze: ↑pn mar 31, 2025 3:55 pm Wszyscy mają te buty i za mną też zaczęły chodzić ale jest już 2025 a one ze dwa lata już są „modne” ;) więc martwię się zaraz przestaną haha, czy one naprawdę są takie super? Wygodne? Wszędzie wyprzedane więc nawet nie ma jak przymierzyć. Wypuszczają teraz zamienniki np. Adidas Court trochę szersze i tańsze.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Dla mnie te wyższe Gazelle tak. Te niższe, które są teraz bardziej modne u mnie średnio. Jeśli lubisz takie buty a'la conversy w odczuciu chodzenia to powinno być ok. Ja na dłuższe trasy lubię mieć wyższe podeszwy. Na co dzień sporo chodzę. Ja swoje kupiłam za około 250-300 na Zalando na wyprzedaży. Cudem był mój rozmiar. Też uprzedzam, że ciemniejsze, intensywne kolory dosyć szybko mi wyblakły. Teraz brałabym mniej nasycony.mariaow pisze: ↑pn mar 31, 2025 3:55 pm Wszyscy mają te buty i za mną też zaczęły chodzić ale jest już 2025 a one ze dwa lata już są „modne” ;) więc martwię się zaraz przestaną haha, czy one naprawdę są takie super? Wygodne? Wszędzie wyprzedane więc nawet nie ma jak przymierzyć. Wypuszczają teraz zamienniki np. Adidas Court trochę szersze i tańsze.
- Drogakropelkowa
- Tritonotti
Ja chyba skuszę się na markę Bench, można ją kupić w Deichmannie. Mam model a'la do biegania, to znaczy cały siateczkowy i daje radę mimo noszenia cały dzień - a stopy mam naprawdę wymagające. Teraz chcę przymierzyć takie typowo sneakersowe, jeśli będą wygodne, biorę. Kosztują niecałe dwie stówki.
- Załączniki
-
- fw_1744466126161.jpg (13.92 KiB) Przejrzano 1449 razy
Mam z oysho już chyba 4 sezon, są super wygodne!
Mam też inne buty tego typu ale poszły w odstawkę bo przy dłuższym chodzeniu bolała mnie stopa.
Może nie były najtańsze bo jakieś 400 zł i to parę lat temu ale ani jednego dnia nie żałuję. Nic się nie popsuły a w sezonie noszę prawie codziennie.
Mam też inne buty tego typu ale poszły w odstawkę bo przy dłuższym chodzeniu bolała mnie stopa.
Może nie były najtańsze bo jakieś 400 zł i to parę lat temu ale ani jednego dnia nie żałuję. Nic się nie popsuły a w sezonie noszę prawie codziennie.