Start
Mój profil

Efekt wilgotnej skóry - jaki podkład?

Moderator: verysweetcherry
Matra
RóżowePolo

Efekt wilgotnej skóry - jaki podkład?

Post autor: Matra »

Mam suchą skórę, z samym krem wygląda całkiem ok ale kiedy próbuje użyć podkładu to jest dramat - podkreśla każdą zmarszczkę, suchość jest widoczna z kilometra :'(
Czy istnieją jakieś podkłady, nie wiem, może oleiste? Żeby dawały efekt tłustej skóry? Albo takiej wilgotnej? Jeśli znacie coś takiego to proszę o polecenie :)
PS. Kremy bb też mi się nie sprawdzają, taki sam efekt jak z podkładem.
Całkiem nieźle sprawdza mi się podkład Pierre Rene advanced lift ale nie jest to jeszcze aż taki efekt którego potrzebuję.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

U mnie super sprawdza się Chanel taki lejący w czarnej buteleczce kwadratowej, nie pamiętam nazwy, ale on ma mieć satynowe wykończenie wg. producenta + kupiłam sobie taki mleczny tonik z Laneige jako zamiennik z Rhode i stosuje metodę Hailey Bieber, że nakładam go razem z podkładem i wygląda cuuuudnie. W PL macie chyba też mega tani zamiennik z Bielendy, słyszałam dobre opinie. :)
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
120mkw

Post autor: Juliaturczyniak »

Ja właśnie zauważyłam, że jeden podkład mi zaczął to robić, ale staram się sobie poprawiać pudrem i nie jest źle. Przy moim starym podkładzie było wszystko ok i 0 problemów. Używałam wtedy tego od fit me. :)
Matra
RóżowePolo

damascenka pisze: wt lut 25, 2025 7:24 pm U mnie super sprawdza się Chanel taki lejący w czarnej buteleczce kwadratowej, nie pamiętam nazwy, ale on ma mieć satynowe wykończenie wg. producenta + kupiłam sobie taki mleczny tonik z Laneige jako zamiennik z Rhode i stosuje metodę Hailey Bieber, że nakładam go razem z podkładem i wygląda cuuuudnie. W PL macie chyba też mega tani zamiennik z Bielendy, słyszałam dobre opinie. :)
Jak dorwę gdzieś próbki tego Chanel to spróbuję, a o emulsji z Bielendy słyszałam i właśnie niebawem będą testować :)
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Matra pisze: śr lut 26, 2025 2:50 pm Jak dorwę gdzieś próbki tego Chanel to spróbuję, a o emulsji z Bielendy słyszałam i właśnie niebawem będą testować :)
Polecam nałożyć sobie warstwę właśnie pod podkład i jedną zmieszać z podkładem, powinno być super! Świetnie ten suchy efekt ściąga też mgiełka utrwalająca z Charlotte Tilbury, są też mini wersje w Sephorze, a ona jest mega wydajna. Daj znać potem jak ta Bielenda, bo kusi, może bym gdzieś zamówiła z neta. <3
dont_lick_it
Koczkodan

Post autor: dont_lick_it »

a moze cushiony?
Matra
RóżowePolo

damascenka pisze: śr lut 26, 2025 2:53 pm Polecam nałożyć sobie warstwę właśnie pod podkład i jedną zmieszać z podkładem, powinno być super! Świetnie ten suchy efekt ściąga też mgiełka utrwalająca z Charlotte Tilbury, są też mini wersje w Sephorze, a ona jest mega wydajna. Daj znać potem jak ta Bielenda, bo kusi, może bym gdzieś zamówiła z neta. <3
Ok, dam znać ale to jednak chyba nie będzie szybko 😅
Na razie nakładam tłusty spf (Altruist) i na to wklepuję gąbeczką podkład i jest spoko🙂
Matra
RóżowePolo

dont_lick_it pisze: śr lut 26, 2025 3:54 pm a moze cushiony?
Widziałam to, ale nie jestem przekonana do takiego rozwiązania😅
Aksel
Ciastko

Post autor: Aksel »

Soraya PreBio, mocno nawilża ten podkład, dużo mocniej niż kryje. Ma też dobry skład chyba. Co prawda nie używam podkładu na całą twarz, jedynie punktowo na przebarwienia i wokół nosa, gdzie mam naczynka- i właśnie w tym miejscu, gdzie często występują suche skórki radzi sobie świetnie.
lalisa
GrzaneWino

Post autor: lalisa »

Rare Beauty od Seleny ale tylko jak nie masz pryszczy i tego typu problemów, bo z tym sobie nie radzi. Będzie glow.
PurrUnicorn
Mokra Włoszka

Post autor: PurrUnicorn »

Jak nie potrzebujesz mega krycia, a tylko lekkie wyrównanie kolorytu to esencja z Bourjois
Awatar użytkownika
majowy_bez
PsychoFanka

Post autor: majowy_bez »

Matra pisze: wt lut 25, 2025 12:47 pm Mam suchą skórę, z samym krem wygląda całkiem ok ale kiedy próbuje użyć podkładu to jest dramat - podkreśla każdą zmarszczkę, suchość jest widoczna z kilometra :'(
Czy istnieją jakieś podkłady, nie wiem, może oleiste? Żeby dawały efekt tłustej skóry? Albo takiej wilgotnej? Jeśli znacie coś takiego to proszę o polecenie :)
Całkiem nieźle sprawdza mi się podkład Pierre Rene advanced lift ale nie jest to jeszcze aż taki efekt którego potrzebuję.
Missha bb perfect cover - mam cerę bardzo suchą, która we wszystkich podkładach, dedykowanych do skóry suchej i innych, wygląda straszliwie sucho. Natomiast ten bb daje mi efekt zdrowej, świetlistej, nawilżonej skóry. U mnie też nie wymaga pudrowania (co jest na plus dla suchej skóry), cienko nałożony i dobrze rozklepany nie zbiera się w zmarszczkach
the best is yet to come <3
Gold_Fish
Ciastko

Post autor: Gold_Fish »

Dla takiego efektu bardzo lubię Koh Gen Do Aqua Foundation (może nie do końca to efekt wilgotnej skóry, ale mojej lepszej skóry :) z naturalnym glow) oraz Chantecaille Future Skin Foundation. Ładnie wyglądają tinty jak np. Chanel Les Beiges Eau De Teint Water Fresh Tint, Lisa Eldridge Seamless Skin Enhancing Tint ale warto pamiętać, że to wyłącznie tinty.
Bardzo zachęcająco prezentuje się również Shiseido Revitalessence Skin Glow Foundation.
Zaczarowana
Szarlotta

Post autor: Zaczarowana »

Podkład rozświetlający z Charlotte
kkecinaaj
ŚpioszkiKenzo

Post autor: kkecinaaj »

Jak dla mnie jeden z lepszych podkładów, a właściwie kremów cc, to właśnie CC CREAM od lumene, w Hebe są stacjonarnie, można iść i zobaczyc. Wcześniej się nie malowałam, a jak zaczęłam to po wszystkich maybelline, l’orealach, eveline itp, czułam się jak klaun, w masce 🤡 a ten jako jedyny wg mnie wtapia się w skórę i pozostawia ją taką naturalną, tylko lepszą
Awatar użytkownika
odpalskreta
Tritonotti

Post autor: odpalskreta »

Matra pisze: wt lut 25, 2025 12:47 pm Mam suchą skórę, z samym krem wygląda całkiem ok ale kiedy próbuje użyć podkładu to jest dramat - podkreśla każdą zmarszczkę, suchość jest widoczna z kilometra :'(
Fioletowy eveline polecam, daje taki efekt mokrej rozświetlonej skóry
Peace and love 🌸🩷