Zaginiona Beata Klimek
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginiona Beata Klimek
https://www.youtube.com/watch?v=U_v5Xm_PfT4 oni juz wiedzą
Niby wiedzą ale ciekawe co na te ich materiały prokuratura. Sprawa ciągnie się tyle miesięcy i nadal NIC nie wiadomo. Może to jan, a może jan kogoś kryje? A może ktoś ze wsi...Mam wrażenie że w takich filmikach chodzi tylko o klikalność i tyle.
Ten komentarz to czysta prawda. Zresztą sprawcy interesują się 'swoją' sprawą... Był przypadek czytałam gdzie morderca pojawił sie jako jeden ze statystow w programie 997. Tu chodzi o życie człowieka, ci ludzie mają prawdopodobnie krew na rękach...Chruma pisze: ↑wt sty 14, 2025 1:49 pm Wczoraj czytałam ciekawy wpis pod jednym z postem na fb, cyt.
"Przestańcie instruować podejrzanych, jak mają potem zeznawać...
Dziwi mnie to, że administrator pozwala im się tu udzielać i czytać wszystko...
Przecież w ten sposób mogą sobie wyrabiać dowolne alibi i wersje... Bo ludzie sami im podsuwają wszystkie możliwe opcje podejrzeń
Będą mieć przygotowaną odpowiedź na wszystko.
Czy wy jesteście poważni??
Przecież to sprawa dla prokuratury.
A nie fejsbukowa zabawa w kotka i myszkę...
Czy wam się naprawdę w swojej naiwności wydaje, że zmusicie kogoś do przyznania się??
Oni tylko na tym korzystają...
Badając co ludzie już podejrzewają, a co nie.
Naprawdę większość tu komentujących jest całkowicie niepoważna...
Dzięki wam, jeśli będą podejrzewani o to samo, co tutaj - będą już mieli przygotowane wersje do powiedzenia.
Ludzie to nie są żarty... Zastanowcie się co wy w ogóle robicie...
Bo naprawdę już szkodzicie tej sprawie.
Jeszcze oznaczając ich tutaj.
W głowie się nie mieści
Część z was widzę, że w ogóle zrobiła sobie taką rozrywkę z oznaczania ich tutaj...
A oni w ten sposób przygotowują sobie już wersje na przyszłość.
Czy tu nie ma żadnej administracji?!
Zamiast pomagać - szkodzicie i to bardzo... Domorośli "detektywi".
Na koniec dodam wam tylko, jako osoba zawodowo związana z psychologią, że sprawca bardzo często jest potem w pobliżu "miejsca zbrodni" lub śledzi na bieżąco sprawę
Właśnie po to, aby trzymać rękę na pulsie. I aby wiedzieć, "co się mówi" na jego temat. Historia kryminalistyki zna bardzo wiele takich przypadków, gdzie sprawca w ten sposób mógł sobie przygotować bardzo dobre "alibi".
Naprawdę nie pomagacie sprawie w ten sposób...
A podpinając ich do tych konwersacji popełniacie ogromny błąd...
Możecie mieć wręcz z tego tytułu niemałe problemy prawne
Radzę więc się wam dziesięć razy zastanowić co robicie...
Bo to nie jest zabawa."
-
- BlondDoczep
Słaby komentarz, nic odkrywczego. Że sprawca się kręci przy sprawie to chyba dzieci z podstawówki wiedzą. To wręcz wiedza powszechna a każdy kto w życiu wysłuchał podcastu kryminalnego wie to doskonale. Inna sprawa że babka przecenia możliwości intelektualne sprawców tych konkretnych i trochę nie docenia możliwości policji. Nie wiem jakie są oczekiwania. Żeby dać zapomnieć sprawie? O Iwonie Wieczorek też nie należy mówić żeby nie podsuwać sprawcom rozwiązań? średnio mi się podobaChruma pisze: ↑wt sty 14, 2025 1:49 pm Wczoraj czytałam ciekawy wpis pod jednym z postem na fb, cyt.
"Przestańcie instruować podejrzanych, jak mają potem zeznawać...
Dziwi mnie to, że administrator pozwala im się tu udzielać i czytać wszystko...
Przecież w ten sposób mogą sobie wyrabiać dowolne alibi i wersje... Bo ludzie sami im podsuwają wszystkie możliwe opcje podejrzeń
Będą mieć przygotowaną odpowiedź na wszystko.
Czy wy jesteście poważni??
Przecież to sprawa dla prokuratury.
A nie fejsbukowa zabawa w kotka i myszkę...
Czy wam się naprawdę w swojej naiwności wydaje, że zmusicie kogoś do przyznania się??
Oni tylko na tym korzystają...
Badając co ludzie już podejrzewają, a co nie.
Naprawdę większość tu komentujących jest całkowicie niepoważna...
Dzięki wam, jeśli będą podejrzewani o to samo, co tutaj - będą już mieli przygotowane wersje do powiedzenia.
Ludzie to nie są żarty... Zastanowcie się co wy w ogóle robicie...
Bo naprawdę już szkodzicie tej sprawie.
Jeszcze oznaczając ich tutaj.
W głowie się nie mieści
Część z was widzę, że w ogóle zrobiła sobie taką rozrywkę z oznaczania ich tutaj...
A oni w ten sposób przygotowują sobie już wersje na przyszłość.
Czy tu nie ma żadnej administracji?!
Zamiast pomagać - szkodzicie i to bardzo... Domorośli "detektywi".
Na koniec dodam wam tylko, jako osoba zawodowo związana z psychologią, że sprawca bardzo często jest potem w pobliżu "miejsca zbrodni" lub śledzi na bieżąco sprawę
Właśnie po to, aby trzymać rękę na pulsie. I aby wiedzieć, "co się mówi" na jego temat. Historia kryminalistyki zna bardzo wiele takich przypadków, gdzie sprawca w ten sposób mógł sobie przygotować bardzo dobre "alibi".
Naprawdę nie pomagacie sprawie w ten sposób...
A podpinając ich do tych konwersacji popełniacie ogromny błąd...
Możecie mieć wręcz z tego tytułu niemałe problemy prawne
Radzę więc się wam dziesięć razy zastanowić co robicie...
Bo to nie jest zabawa."
-
- Mokra Włoszka
Dziś o 19.30 na Polsacie w programie Państwo w Państwie ma być wyemitowany reportaż nt. Beaty Klimek.
- Dora_Diamant
- FejkTiffany
ta sprawa jest szalenie dziwna. czy policja serio ma tak wywalone, że nie umie przycisnąć średnio inteligentnych ludzi do wyznania prawdy?
Ludzie od dawna spekulują,że to kochanka albo jego matka załatwiła ,,problem",a janek to tuszuje.Zresztą na kanale kryminalnym extra niejako to potwierdzili i sugerują im żeby przyznali się ,,że był to wypadek"Dora_Diamant pisze: ↑ndz mar 02, 2025 12:53 pm ta sprawa jest szalenie dziwna. czy policja serio ma tak wywalone, że nie umie przycisnąć średnio inteligentnych ludzi do wyznania prawdy?
Szef płetwonurków powiedział,że trafiło do prokuratora który bardzo się przykłada do tego co robi i rozwiązanie sprawy to kwestia tygodni,a profesor kryminalistyki powiedziała,że niestety czeka dość długi proces,o ile nie znajdą ciała.
Prowadzący pytał też kolesia ze zbrodni ikara o wrażenie jakie zrobił na nim JK,to ten powiedział,że jak poszedł z nim na rozmowę,to ,,J.rozpoczął ten swój teatr",że ma wrażenie,że wszystko było zaplanowanym teatrem żeby zdyskredytować Beatę.
Była też poruszona kwestia płacenia za wywiady i pani profesor powiedziała,że to wszystko jest traktowane jako układanie puzzli i to też składa się na cały obraz J.
-
- Mokra Włoszka
Ta partnerka Janka to z geby wyglada na zdolna do wszystkiego,poza tym to ja sie dziwię ze on chce te babę,ani to ladne ani mądre. Ja to myślę ze oni ukryli cialo na swojej posesji.
Klimek na wariografie!
,,Sąd Okręgowy w Szczecinie wydał dwa postanowienia w sprawie rozwodowej zaginionej Beaty K. z Poradza pod Łobzem, zmieniając wysokość zabezpieczenie bytu rodziny z 4000 zł na 3000 zł (po 1000 zł na dziecko) i zawieszając postępowanie rozwodowe do czasu zakończenia postępowania karnego w sprawie (w sprawie, nie przeciwko komuś!!!) nieumyślnego spowodowania śmierci (art. 155 Kodeksu Karnego)"
https://lobez24.pl/news/4140/
,,Sąd Okręgowy w Szczecinie wydał dwa postanowienia w sprawie rozwodowej zaginionej Beaty K. z Poradza pod Łobzem, zmieniając wysokość zabezpieczenie bytu rodziny z 4000 zł na 3000 zł (po 1000 zł na dziecko) i zawieszając postępowanie rozwodowe do czasu zakończenia postępowania karnego w sprawie (w sprawie, nie przeciwko komuś!!!) nieumyślnego spowodowania śmierci (art. 155 Kodeksu Karnego)"
https://lobez24.pl/news/4140/
- babycowboy
- RoyalBaby
-
- Channelka
Wydaje mi się że jeśli dobrowolnie poddal się badaniu wariografem (z tego co widzę zorganizowali to chłopacy z kanału Kryminalni) to koleś może rzeczywiście nie przyczynił się do śmierci Beaty. Może to ktoś z jego otoczenia ale nie on. Może był świadkiem ..nie wiem ..
Wydaje mi się że ciężko będzie wariograf oszukać..
Teraz kiedy niby leczy się psychiatrycznie, kto wie czy bierze leki nagle wariograf..
Nie wiem.. wkurza mnie postawa policji i prokuratury.. zero informacji choćby informacji czy sprawa posuwa się do przodu czy nie..
A skąd wiecie że to on się poddał temu badaniu ? Nie widać tam twarzy chybaReacher8808 pisze: ↑pt mar 07, 2025 4:50 pm Wydaje mi się że jeśli dobrowolnie poddal się badaniu wariografem (z tego co widzę zorganizowali to chłopacy z kanału Kryminalni) to koleś może rzeczywiście nie przyczynił się do śmierci Beaty. Może to ktoś z jego otoczenia ale nie on. Może był świadkiem ..nie wiem ..
Wydaje mi się że ciężko będzie wariograf oszukać..
Teraz kiedy niby leczy się psychiatrycznie, kto wie czy bierze leki nagle wariograf..
Nie wiem.. wkurza mnie postawa policji i prokuratury.. zero informacji choćby informacji czy sprawa posuwa się do przodu czy nie..
- Dora_Diamant
- FejkTiffany