Start
Mój profil

Zaginiona Beata Klimek

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Chruma
RiczAsFak

Re: Zaginiona Beata Klimek

Post autor: Chruma »

Awatar użytkownika
florella
MoetGlass

Post autor: florella »

chcą jana wkręcić w akcje z wariografem :')
Pola86
Mokra Włoszka

Post autor: Pola86 »

Niby wiedzą ale ciekawe co na te ich materiały prokuratura. Sprawa ciągnie się tyle miesięcy i nadal NIC nie wiadomo. Może to jan, a może jan kogoś kryje? A może ktoś ze wsi...Mam wrażenie że w takich filmikach chodzi tylko o klikalność i tyle.
Awatar użytkownika
Kagami
Gacie z oceanu

Post autor: Kagami »

Chruma pisze: wt sty 14, 2025 1:49 pm Wczoraj czytałam ciekawy wpis pod jednym z postem na fb, cyt.
"Przestańcie instruować podejrzanych, jak mają potem zeznawać... 👍
Dziwi mnie to, że administrator pozwala im się tu udzielać i czytać wszystko...
Przecież w ten sposób mogą sobie wyrabiać dowolne alibi i wersje... Bo ludzie sami im podsuwają wszystkie możliwe opcje podejrzeń 🤦‍♀️
Będą mieć przygotowaną odpowiedź na wszystko.
Czy wy jesteście poważni??
Przecież to sprawa dla prokuratury.
A nie fejsbukowa zabawa w kotka i myszkę...
Czy wam się naprawdę w swojej naiwności wydaje, że zmusicie kogoś do przyznania się??
Oni tylko na tym korzystają...
Badając co ludzie już podejrzewają, a co nie.
Naprawdę większość tu komentujących jest całkowicie niepoważna...
Dzięki wam, jeśli będą podejrzewani o to samo, co tutaj - będą już mieli przygotowane wersje do powiedzenia.
Ludzie to nie są żarty... Zastanowcie się co wy w ogóle robicie...
Bo naprawdę już szkodzicie tej sprawie.
Jeszcze oznaczając ich tutaj.
W głowie się nie mieści 🤦‍♀️
Część z was widzę, że w ogóle zrobiła sobie taką rozrywkę z oznaczania ich tutaj... 🤦‍♀️
A oni w ten sposób przygotowują sobie już wersje na przyszłość.
Czy tu nie ma żadnej administracji?!
Zamiast pomagać - szkodzicie i to bardzo... Domorośli "detektywi".
Na koniec dodam wam tylko, jako osoba zawodowo związana z psychologią, że sprawca bardzo często jest potem w pobliżu "miejsca zbrodni" lub śledzi na bieżąco sprawę 👍
Właśnie po to, aby trzymać rękę na pulsie. I aby wiedzieć, "co się mówi" na jego temat. Historia kryminalistyki zna bardzo wiele takich przypadków, gdzie sprawca w ten sposób mógł sobie przygotować bardzo dobre "alibi".
Naprawdę nie pomagacie sprawie w ten sposób...
A podpinając ich do tych konwersacji popełniacie ogromny błąd...
Możecie mieć wręcz z tego tytułu niemałe problemy prawne 👍
Radzę więc się wam dziesięć razy zastanowić co robicie...
Bo to nie jest zabawa."
Ten komentarz to czysta prawda. Zresztą sprawcy interesują się 'swoją' sprawą... Był przypadek czytałam gdzie morderca pojawił sie jako jeden ze statystow w programie 997. Tu chodzi o życie człowieka, ci ludzie mają prawdopodobnie krew na rękach...
PrzemoKondratowicz
BlondDoczep

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Chruma pisze: wt sty 14, 2025 1:49 pm Wczoraj czytałam ciekawy wpis pod jednym z postem na fb, cyt.
"Przestańcie instruować podejrzanych, jak mają potem zeznawać... 👍
Dziwi mnie to, że administrator pozwala im się tu udzielać i czytać wszystko...
Przecież w ten sposób mogą sobie wyrabiać dowolne alibi i wersje... Bo ludzie sami im podsuwają wszystkie możliwe opcje podejrzeń 🤦‍♀️
Będą mieć przygotowaną odpowiedź na wszystko.
Czy wy jesteście poważni??
Przecież to sprawa dla prokuratury.
A nie fejsbukowa zabawa w kotka i myszkę...
Czy wam się naprawdę w swojej naiwności wydaje, że zmusicie kogoś do przyznania się??
Oni tylko na tym korzystają...
Badając co ludzie już podejrzewają, a co nie.
Naprawdę większość tu komentujących jest całkowicie niepoważna...
Dzięki wam, jeśli będą podejrzewani o to samo, co tutaj - będą już mieli przygotowane wersje do powiedzenia.
Ludzie to nie są żarty... Zastanowcie się co wy w ogóle robicie...
Bo naprawdę już szkodzicie tej sprawie.
Jeszcze oznaczając ich tutaj.
W głowie się nie mieści 🤦‍♀️
Część z was widzę, że w ogóle zrobiła sobie taką rozrywkę z oznaczania ich tutaj... 🤦‍♀️
A oni w ten sposób przygotowują sobie już wersje na przyszłość.
Czy tu nie ma żadnej administracji?!
Zamiast pomagać - szkodzicie i to bardzo... Domorośli "detektywi".
Na koniec dodam wam tylko, jako osoba zawodowo związana z psychologią, że sprawca bardzo często jest potem w pobliżu "miejsca zbrodni" lub śledzi na bieżąco sprawę 👍
Właśnie po to, aby trzymać rękę na pulsie. I aby wiedzieć, "co się mówi" na jego temat. Historia kryminalistyki zna bardzo wiele takich przypadków, gdzie sprawca w ten sposób mógł sobie przygotować bardzo dobre "alibi".
Naprawdę nie pomagacie sprawie w ten sposób...
A podpinając ich do tych konwersacji popełniacie ogromny błąd...
Możecie mieć wręcz z tego tytułu niemałe problemy prawne 👍
Radzę więc się wam dziesięć razy zastanowić co robicie...
Bo to nie jest zabawa."
Słaby komentarz, nic odkrywczego. Że sprawca się kręci przy sprawie to chyba dzieci z podstawówki wiedzą. To wręcz wiedza powszechna a każdy kto w życiu wysłuchał podcastu kryminalnego wie to doskonale. Inna sprawa że babka przecenia możliwości intelektualne sprawców tych konkretnych i trochę nie docenia możliwości policji. Nie wiem jakie są oczekiwania. Żeby dać zapomnieć sprawie? O Iwonie Wieczorek też nie należy mówić żeby nie podsuwać sprawcom rozwiązań? średnio mi się podoba
Awatar użytkownika
weroneax
BlondDoczep

Post autor: weroneax »

florella pisze: śr lut 26, 2025 9:59 pm chcą jana wkręcić w akcje z wariografem :')
On na początku tej sprawy się zgodził i miał zostać poddany badaniu wariografem, ale później odmówił. Moim zdaniem wniosek nasuwa się sam 🤷🏻‍♀️
grazynapieczara
Mokra Włoszka

Post autor: grazynapieczara »

Dziś o 19.30 na Polsacie w programie Państwo w Państwie ma być wyemitowany reportaż nt. Beaty Klimek.
Awatar użytkownika
Dora_Diamant
FejkTiffany

Post autor: Dora_Diamant »

ta sprawa jest szalenie dziwna. czy policja serio ma tak wywalone, że nie umie przycisnąć średnio inteligentnych ludzi do wyznania prawdy?
Awatar użytkownika
Chruma
RiczAsFak

Dora_Diamant pisze: ndz mar 02, 2025 12:53 pm ta sprawa jest szalenie dziwna. czy policja serio ma tak wywalone, że nie umie przycisnąć średnio inteligentnych ludzi do wyznania prawdy?
Ludzie od dawna spekulują,że to kochanka albo jego matka załatwiła ,,problem",a janek to tuszuje.Zresztą na kanale kryminalnym extra niejako to potwierdzili i sugerują im żeby przyznali się ,,że był to wypadek"
Pola86
Mokra Włoszka

Post autor: Pola86 »

Nie oglądałam do końca Państwa w Państwie, skończyłam na tym jak Jackowski rysował mapkę. Co było dalej? Na czym stanęło? Czy coś odkrywczego powiedzieli?
Awatar użytkownika
Chruma
RiczAsFak

Pola86 pisze: ndz mar 02, 2025 8:30 pm Nie oglądałam do końca Państwa w Państwie, skończyłam na tym jak Jackowski rysował mapkę. Co było dalej? Na czym stanęło? Czy coś odkrywczego powiedzieli?
Szef płetwonurków powiedział,że trafiło do prokuratora który bardzo się przykłada do tego co robi i rozwiązanie sprawy to kwestia tygodni,a profesor kryminalistyki powiedziała,że niestety czeka dość długi proces,o ile nie znajdą ciała.
Prowadzący pytał też kolesia ze zbrodni ikara o wrażenie jakie zrobił na nim JK,to ten powiedział,że jak poszedł z nim na rozmowę,to ,,J.rozpoczął ten swój teatr",że ma wrażenie,że wszystko było zaplanowanym teatrem żeby zdyskredytować Beatę.
Była też poruszona kwestia płacenia za wywiady i pani profesor powiedziała,że to wszystko jest traktowane jako układanie puzzli i to też składa się na cały obraz J.
Buka@
LouiBag

Post autor: Buka@ »

Konrad z kanału "między słowami" powiedział coś na ostatnim filmie w stylu, że niebawem coś w mediach mocno gruchnie czy tam wypłynie odnośnie tej sprawy ..
Awatar użytkownika
Bythewhy
BlondDoczep

Post autor: Bythewhy »

Czy są jakieś nowe wątki/informacje? Bardzo mnie poruszyła ta historia.
Awatar użytkownika
florella
MoetGlass

Nic nie ma. Wszystko utkwiło w miejscu.
Jasimalgosia
Mokra Włoszka

Post autor: Jasimalgosia »

Ta partnerka Janka to z geby wyglada na zdolna do wszystkiego,poza tym to ja sie dziwię ze on chce te babę,ani to ladne ani mądre. Ja to myślę ze oni ukryli cialo na swojej posesji.
Awatar użytkownika
Chruma
RiczAsFak

Klimek na wariografie!

,,Sąd Okręgowy w Szczecinie wydał dwa postanowienia w sprawie rozwodowej zaginionej Beaty K. z Poradza pod Łobzem, zmieniając wysokość zabezpieczenie bytu rodziny z 4000 zł na 3000 zł (po 1000 zł na dziecko) i zawieszając postępowanie rozwodowe do czasu zakończenia postępowania karnego w sprawie (w sprawie, nie przeciwko komuś!!!) nieumyślnego spowodowania śmierci (art. 155 Kodeksu Karnego)"

https://lobez24.pl/news/4140/
Awatar użytkownika
florella
MoetGlass

Właśnie widziałam film z przygotowania do badania wariografem. Umowa była, że zostanie opublikowany jeśli wynik będzie korzystny dla Jana ;P czyli widocznie jest korzystny.
Może ona popełniła samobójstwo?
Awatar użytkownika
Chruma
RiczAsFak

Jak zwykle bzdury piszesz..Przecież wyniku nie pokazują
Awatar użytkownika
babycowboy
RoyalBaby

Post autor: babycowboy »

Chruma pisze: pt mar 07, 2025 4:00 pm Jak zwykle bzdury piszesz..Przecież wyniku nie pokazują
Moim zdaniem trzeba ją ignorować. Wystarczy przeczytać jej wcześniejsze odpowiedzi żeby wiedzieć, że inteligencją nie grzeszy
Awatar użytkownika
florella
MoetGlass

Chruma pisze: pt mar 07, 2025 4:00 pm Jak zwykle bzdury piszesz..Przecież wyniku nie pokazują
Jak zwykle ty piszesz bzdury. Gdyby wynik był niekorzystny to by nie było dzisiejszego filmiku i zapowiedzi kolejnego. Masakra jak bardzo jesteś stronniczy. Rodzina Beaty?
Reacher8808
Channelka

Post autor: Reacher8808 »

florella pisze: pt mar 07, 2025 4:30 pm Jak zwykle ty piszesz bzdury. Gdyby wynik był niekorzystny to by nie było dzisiejszego filmiku i zapowiedzi kolejnego. Masakra jak bardzo jesteś stronniczy. Rodzina Beaty?
Wydaje mi się że jeśli dobrowolnie poddal się badaniu wariografem (z tego co widzę zorganizowali to chłopacy z kanału Kryminalni) to koleś może rzeczywiście nie przyczynił się do śmierci Beaty. Może to ktoś z jego otoczenia ale nie on. Może był świadkiem ..nie wiem ..
Wydaje mi się że ciężko będzie wariograf oszukać..
Teraz kiedy niby leczy się psychiatrycznie, kto wie czy bierze leki nagle wariograf..
Nie wiem.. wkurza mnie postawa policji i prokuratury.. zero informacji choćby informacji czy sprawa posuwa się do przodu czy nie..
Pako
RiczAsFak

Post autor: Pako »

Reacher8808 pisze: pt mar 07, 2025 4:50 pm Wydaje mi się że jeśli dobrowolnie poddal się badaniu wariografem (z tego co widzę zorganizowali to chłopacy z kanału Kryminalni) to koleś może rzeczywiście nie przyczynił się do śmierci Beaty. Może to ktoś z jego otoczenia ale nie on. Może był świadkiem ..nie wiem ..
Wydaje mi się że ciężko będzie wariograf oszukać..
Teraz kiedy niby leczy się psychiatrycznie, kto wie czy bierze leki nagle wariograf..
Nie wiem.. wkurza mnie postawa policji i prokuratury.. zero informacji choćby informacji czy sprawa posuwa się do przodu czy nie..
A skąd wiecie że to on się poddał temu badaniu ? Nie widać tam twarzy chyba
Awatar użytkownika
florella
MoetGlass

Pako pisze: pt mar 07, 2025 6:04 pm A skąd wiecie że to on się poddał temu badaniu ? Nie widać tam twarzy chyba
Na końcówce nagrania widać, że to On
Kalina
Collagen z chlorellą

Post autor: Kalina »

Zawsze myslalam, ze wariograf nie jest niczym pewnym
Awatar użytkownika
Dora_Diamant
FejkTiffany

Post autor: Dora_Diamant »

Kalina pisze: pt mar 07, 2025 7:05 pm Zawsze myslalam, ze wariograf nie jest niczym pewnym
i dobrze myślałaś. tym bardziej nie wiem, dlaczego koleżanka wyżej wszędzie węszy rodzinę beaty. może to rodzina jana, hę?