Start
Mój profil

Włosomaniactwo

Moderator: verysweetcherry
aniolek82
Channelka

Re: Włosomaniactwo

Post autor: aniolek82 »

Alex TMS pisze: ndz lut 16, 2025 2:54 am Moge zapytac, jaki filtr konkretnie kupilas?
Dzieki
https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-pr ... 3002037323

Ten, ale nie jestem przekonana, czy firm ama znaczenie :D Ta konkretna ma jeszcze taki srebrny filtr, który wygląda estetyczniej na armaturze.
Alex TMS
Koczkodan

Post autor: Alex TMS »

aniolek82 pisze: ndz lut 16, 2025 7:38 am https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-pr ... 3002037323

Ten, ale nie jestem przekonana, czy firm ama znaczenie :D Ta konkretna ma jeszcze taki srebrny filtr, który wygląda estetyczniej na armaturze.
Dzieki slicznie za odpowiedz
Awatar użytkownika
Blue Spirit
Koczkodan

Post autor: Blue Spirit »

Hej dziewczyny. Przy okazji tematu o włosach, może któraś z Was zna jakiś sposób/kosmetyk na dociążenie włosów. Większość kosmetyków ma na celu uczynić włosy puszystymi, a ja chciałabym takie ciężkie. Takie, kiedy są jeszcze lekko wilgotne po myciu, nawilżone. Znacie coś?
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Post autor: Katarzyna Marysia »

Cześć wszystkim! Kerastase, jakiś konkretny produkt typu serum, olejek polecacie? Są bardzo drogie i próbuje zrobić rozeznanie przed zakupem. Mam włosy cienkie, półdługie, lekko falowane, puszące, ciemne. Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam 🙂
Niu90
Mokra Włoszka

Post autor: Niu90 »

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 11:05 am Cześć wszystkim! Kerastase, jakiś konkretny produkt typu serum, olejek polecacie? Są bardzo drogie i próbuje zrobić rozeznanie przed zakupem. Mam włosy cienkie, półdługie, lekko falowane, puszące, ciemne. Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam 🙂
Mam olejek orginal, ten w złotym białym opakowaniu, bardzo fajny. Seria dla zniszczonych włosów, zwłaszcza maska i szampon są super, szampon jest bardzo wydajny. Z nawilżających szamponów podobny jest apteczny dercos
Xyz79
KlasaBiznes

Post autor: Xyz79 »

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 11:05 am Cześć wszystkim! Kerastase, jakiś konkretny produkt typu serum, olejek polecacie? Są bardzo drogie i próbuje zrobić rozeznanie przed zakupem. Mam włosy cienkie, półdługie, lekko falowane, puszące, ciemne. Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam 🙂
Ja lubię różową serię Genesis (szampon, odżywkę i serum termoochronne) i olejek złoty. Na notino są zestawy z próbkami do kupienia, niektóre są gotowe, ale jest też taki do skompletowania samemu. Kerastase ma też miniatury :)
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Niu90 pisze: sob lut 22, 2025 2:14 pm Mam olejek orginal, ten w złotym białym opakowaniu, bardzo fajny. Seria dla zniszczonych włosów, zwłaszcza maska i szampon są super, szampon jest bardzo wydajny. Z nawilżających szamponów podobny jest apteczny dercos
Dopytam z ciekawości...serio jest jakaś różnica między tym olejkiem a takim drogeryjnym np z Loreal za 20zł z rosmana? Porównuje składy i nie widzę nic tam nadzwyczajnego.
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 3:05 pm Ja lubię różową serię Genesis (szampon, odżywkę i serum termoochronne) i olejek złoty. Na notino są zestawy z próbkami do kupienia, niektóre są gotowe, ale jest też taki do skompletowania samemu. Kerastase ma też miniatury :)
Dziękuję za podpowiedź. Myślę, że skorzystam z opcji miniatur. Nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość.
Xyz79
KlasaBiznes

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 4:40 pm Dopytam z ciekawości...serio jest jakaś różnica między tym olejkiem a takim drogeryjnym np z Loreal za 20zł z rosmana? Porównuje składy i nie widzę nic tam nadzwyczajnego.
Nie używałam olejku L’Oreal. Ja nie lubię zapachu kosmetyków drogeryjnych, to główny powód dla którego ich nie używam 😅 Może składy są podobne, ale formuły się różnią. Jak byłam u kuzynki to spróbowałam olejku Gliss Kur i niestety totalnie obkleił mi włosy, mimo minimalnej ilości 😬 Moroccan Oil i Davines też lubię, chyba bardziej niż Kerastase.
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 4:56 pm Nie używałam olejku L’Oreal. Ja nie lubię zapachu kosmetyków drogeryjnych, to główny powód dla którego ich nie używam 😅 Może składy są podobne, ale formuły się różnią. Jak byłam u kuzynki to spróbowałam olejku Gliss Kur i niestety totalnie obkleił mi włosy, mimo minimalnej ilości 😬 Moroccan Oil i Davines też lubię, chyba bardziej niż Kerastase.
No dobra, namówiłaś, dziękuję za odpowiedź 🙂
Xyz79
KlasaBiznes

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 5:00 pm No dobra, namówiłaś, dziękuję za odpowiedź 🙂
Moroccan Oil ma wersje w buteleczce 10 ml.
Davines można kupić w saszetce 4ml
Kerastase : w notino można stworzyć swój zestaw próbek za 28 zł. i widziałam, że jest olejek 2ml (wbrew pozorom wystarcza nawet na tydzień 😉)

Także na spokojnie można sprawdzić i jak będziesz zadowolona, to zainwestujesz w większy format 😊

Aha, w notino w wyszukiwarce trzeba wpisać : Discovery box 😉
I jeszcze jedno, najlepiej kupować na sprawdzonych stronach, ja raz chciałam oszczędzić i zamówiłam na allegro Moroccan Oil i niestety to była jakaś podróbka (dostałam zwrot pieniędzy).
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 5:16 pm Moroccan Oil ma wersje w buteleczce 10 ml.
Davines można kupić w saszetce 4ml
Kerastase : w notino można stworzyć swój zestaw próbek za 28 zł. i widziałam, że jest olejek 2ml (wbrew pozorom wystarcza nawet na tydzień 😉)

Także na spokojnie można sprawdzić i jak będziesz zadowolona, to zainwestujesz w większy format 😊

Aha, w notino w wyszukiwarce trzeba wpisać : Discovery box 😉
I jeszcze jedno, najlepiej kupować na sprawdzonych stronach, ja raz chciałam oszczędzić i zamówiłam na allegro Moroccan Oil i niestety to była jakaś podróbka (dostałam zwrot pieniędzy).
Nawet nie wiesz jak jestem wdzięczna za te wskazówki 🙂 nic a nic się nie orientuje, bo wypadłam z obiegu. Od razu łatwiej od czegoś zacząć. Dziękuję 🙂
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Bardzo proszę o polecenie peelingu do skóry głowy. Tylko raczej taki z Rossmanna.. nigdy nie używałam. Raz w tygodniu robicie ?
Niu90
Mokra Włoszka

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 4:40 pm Dopytam z ciekawości...serio jest jakaś różnica między tym olejkiem a takim drogeryjnym np z Loreal za 20zł z rosmana? Porównuje składy i nie widzę nic tam nadzwyczajnego.
Tak, ja widzę różnicę. W wydajności również a mam bardzo sztywne i ciężkie do wygładzenia włosy.
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Niu90 pisze: czw lut 27, 2025 10:36 am Tak, ja widzę różnicę. W wydajności również a mam bardzo sztywne i ciężkie do wygładzenia włosy.
Mam już próbkę z notino. Bardzo jestem ciekawa jak mi się sprawdzi.
Niu90
Mokra Włoszka

Katarzyna Marysia pisze: czw lut 27, 2025 11:04 am Mam już próbkę z notino. Bardzo jestem ciekawa jak mi się sprawdzi.
Czasami na Vinted można upolować nowe, w dobrej cenie. Zauważyłam, że po świętach jest wysyp kosmetyków bo ktoś dostał w nietrafionym prezencie. W Douglas są też często promocje i na notino :)
Rzeka.chaosu
RoyalBaby

Post autor: Rzeka.chaosu »

Blue Spirit pisze: wt lut 18, 2025 10:01 pm Hej dziewczyny. Przy okazji tematu o włosach, może któraś z Was zna jakiś sposób/kosmetyk na dociążenie włosów. Większość kosmetyków ma na celu uczynić włosy puszystymi, a ja chciałabym takie ciężkie. Takie, kiedy są jeszcze lekko wilgotne po myciu, nawilżone. Znacie coś?
To jest tzw. mój temat. Mam puszące się włosy. Lata kombinowana, eksperymentowania. Na włosach miałam już wszystko, łącznie z zabiegami na mięsistość (efekt utrzymał się na 3 mycia, zapłaciłam z 600 zł :D). Teraz za radą fryzjerki myję włosy dwa razy, nakładam odżywkę (anwen na wysokoporowate lub jakąś drogeryjną na fale) i suszę włosy głową do dołu. Potem jak są lekko puchate po suszeniu to przez około minutę wmasowuję olejek z opuncji figowej. W trakcie masowanie wygładzam je i skręcem w ruloniki. I jakimś cudem robią się ładne i dociążone.
Awatar użytkownika
maly.ludek
MoetGlass

Post autor: maly.ludek »

Rzeka.chaosu pisze: czw lut 27, 2025 5:50 pm To jest tzw. mój temat. Mam puszące się włosy. Lata kombinowana, eksperymentowania. Na włosach miałam już wszystko, łącznie z zabiegami na mięsistość (efekt utrzymał się na 3 mycia, zapłaciłam z 600 zł :D). Teraz za radą fryzjerki myję włosy dwa razy, nakładam odżywkę (anwen na wysokoporowate lub jakąś drogeryjną na fale) i suszę włosy głową do dołu. Potem jak są lekko puchate po suszeniu to przez około minutę wmasowuję olejek z opuncji figowej. W trakcie masowanie wygładzam je i skręcem w ruloniki. I jakimś cudem robią się ładne i dociążone.
Muszę wypróbować. Jakiego konkretnego olejku (firma) używasz?
Ja tu tylko czytam

:zzz: :zzz: :zzz:
Rzeka.chaosu
RoyalBaby

Post autor: Rzeka.chaosu »

maly.ludek pisze: pt lut 28, 2025 8:01 am Muszę wypróbować. Jakiego konkretnego olejku (firma) używasz?
Rica. Jest bardzo wydajny.
Chochlik
Tritonotti

Post autor: Chochlik »

Hej. Wiem że generalnie szampom head&shoulders jest krytykowany.
Że jest za mocny itd. (chociaż przyznaje, nie wiem które składniki dokładnie są w nim nie okej)
Ale u mnie to jedyny szampon który domywa mi włosy i ich nie plącze przy tym...jestem w stanie normalnie je rozczesać (i tak długość myje odżywką ale i tak przy innych mam problem).
Czy jest aż taki zły i czy ewentualnie są jakieś zamienniki które możecie polecić?
Włosy przetłuszczające się dość szybko ale suche i plączące się na końcach.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Katarzyna Marysia pisze: czw lut 27, 2025 8:59 am Bardzo proszę o polecenie peelingu do skóry głowy. Tylko raczej taki z Rossmanna.. nigdy nie używałam. Raz w tygodniu robicie ?
Ja przywożę sobie specjalnie z Polski peeling kwasowy od Anwen, łatwo się nakłada, ja robię średnio co dwa tygodnie, bo mam dość wrażliwą skórę głowy, ale działa świetnie, ładnie unosi od nasady i czuję, że ta skóra jest taka domyta. No i na pewno jest w Rossku. :)
olka2700
Koczkodan

Post autor: olka2700 »

Dziewczyny a macie coś na siwienie włosów ? Nie chcę ich jeszcze farbować ale pojawia się ich coraz więcej.
Xyz79
KlasaBiznes

Chochlik pisze: sob mar 01, 2025 8:26 am Hej. Wiem że generalnie szampom head&shoulders jest krytykowany.
Że jest za mocny itd. (chociaż przyznaje, nie wiem które składniki dokładnie są w nim nie okej)
Ale u mnie to jedyny szampon który domywa mi włosy i ich nie plącze przy tym...jestem w stanie normalnie je rozczesać (i tak długość myje odżywką ale i tak przy innych mam problem).
Czy jest aż taki zły i czy ewentualnie są jakieś zamienniki które możecie polecić?
Włosy przetłuszczające się dość szybko ale suche i plączące się na końcach.
Jak Ci służy to nie zmieniaj :) Może Twoja skóra głowy potrzebuje peelingu? Chociaż ja myślę, że dobry szampon może go zastąpić.
Z oczyszczających szamponów lubię Vichy dercos K (taki z drobinkami, jest bardzo gęsty i wydajny), Kevin Murphy Maxi wash (b. mocno doczyszcza, ale włosy koniecznie potrzebują odżywki) i Dermomedica ma świetne szampony z kwasami (są mini wersje, można przetestować). Te które wymieniłam 1-2x w tygodniu nie więcej.
Na codzień używam szamponów Davines dede/Kerastase Genesis/vichy dercos detox (niedostępny w PL od jakiegoś czasu). Myję włosy codziennie.
Eneduelickefucke
RoyalBaby

Post autor: Eneduelickefucke »

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 4:56 pm Nie używałam olejku L’Oreal. Ja nie lubię zapachu kosmetyków drogeryjnych, to główny powód dla którego ich nie używam 😅 Może składy są podobne, ale formuły się różnią. Jak byłam u kuzynki to spróbowałam olejku Gliss Kur i niestety totalnie obkleił mi włosy, mimo minimalnej ilości 😬 Moroccan Oil i Davines też lubię, chyba bardziej niż Kerastase.
Funfact- loreal magiczna moc olejkow i kerastase w starej wersji to byly 1-1 , jedyna roznica byl zapach
Alex TMS
Koczkodan

Post autor: Alex TMS »

olka2700 pisze: czw mar 06, 2025 1:06 pm Dziewczyny a macie coś na siwienie włosów ? Nie chcę ich jeszcze farbować ale pojawia się ich coraz więcej.
Firma AREY ,NOT TODAY GREY supplementy, ponoc swietne.Nie uzywalam,ale zamierzam zakupic