Morderstwo po Amerykańsku: Gabby Petito
Moderator: verysweetcherryMorderstwo po Amerykańsku: Gabby Petito
Oglądam właśnie ten dokument na Netflix i jestem wstrząśnięta. Pamiętam tę sprawę z dzienników gdy była relacjonowana. Młoda dziewczyna, której marzyło się zostać influenserka podróżnicza i żyć z relacjonowania życia w vanie została zamordowana przez chłopaka z którym była zaręczona i z którym podróżowała. Do mediów trafiła m.in. zarejestrowana interwencja policji, gdzie zatrzymano ich bo ktoś zgłosił, że on ja uderzył na parkingu, szarpali się. Swoją drogą to dziwne, że cała interwencja toczyła się jakby to ona uderzyła jego, choć zgłoszenie było inne i oboje mieli jakieś ślady. Jestem właśnie w połowie drugiego odcinka i normalnie się zagotowałam, rodzice go ewidentnie kryli, już prawdopodobnie wiedząc że ja zabił. Znacie te historie?
Znam właśnie.
A to nowy program o niej? Bo wcześniej coś było i oglądałam i ciekawa jestem. W tym co oglądałam to była sprawa jej i czytali po gestach i mowie tego gościa jak kłamał. Ogolnie duzo skupiali sie na gestach i mowie. I co działo się jak wrócił do domu.
Ciekawe o co się pokłócili w ogóle, że aż ją zabił.
A to nowy program o niej? Bo wcześniej coś było i oglądałam i ciekawa jestem. W tym co oglądałam to była sprawa jej i czytali po gestach i mowie tego gościa jak kłamał. Ogolnie duzo skupiali sie na gestach i mowie. I co działo się jak wrócił do domu.
Jestem na swiezo, bo dopiero skończyłam to ogladac dokument na Netflixie. Na moje to poklocili się o cos. gosc wyczail (może zerknąl jej w telefon czy cos), że kontaktuje się z byłym i poczul, że ona zostawi, a że to psychol był to wystarczylo, że cos mu odwarknela i zaatakowal w furii. W ostatnim chyba odcinku jest przypuszczalny przebieg zdarzen. Chlopak ja zabil, zadzwonił niebawem po do mamy (gadali niecala godzinę i kontaktowali się co chwilę) I rodzice wynajeli mu prawnika za 25k- kwota jak za obronce do zarzutu o mordestwo. Na moje rodzice wiedzieli I go kryli, zwłaszcza, że matka napisala mu list w stylu “jak przeczytasz to spal, zrobię wszystko żeby cię obronic”. Szkoda, że nie da się ich wsadzic do pierdla. Biedna dziewczyna.mari pisze: ↑wt lut 18, 2025 7:18 pm Znam właśnie.
-
dont_lick_it
- BlondDoczep
a gdzie masz dowody, ze to psychol? bo swiadkowie wszyscy tiwerdzą, co ich widzieli, ze to ona byla agresoremTFUrca88 pisze: ↑śr lut 19, 2025 12:21 am Jestem na swiezo, bo dopiero skończyłam to ogladac dokument na Netflixie. Na moje to poklocili się o cos. gosc wyczail (może zerknąl jej w telefon czy cos), że kontaktuje się z byłym i poczul, że ona zostawi, a że to psychol był to wystarczylo, że cos mu odwarknela i zaatakowal w furii. W ostatnim chyba odcinku jest przypuszczalny przebieg zdarzen. Chlopak ja zabil, zadzwonił niebawem po do mamy (gadali niecala godzinę i kontaktowali się co chwilę) I rodzice wynajeli mu prawnika za 25k- kwota jak za obronce do zarzutu o mordestwo. Na moje rodzice wiedzieli I go kryli, zwłaszcza, że matka napisala mu list w stylu “jak przeczytasz to spal, zrobię wszystko żeby cię obronic”. Szkoda, że nie da się ich wsadzic do pierdla. Biedna dziewczyna.
-
crystalorchid
- BlondDoczep
Wszyscy świadkowie? Ci "wszyscy" świadkowie to raptem kilku policjantów którzy dziewczynę na skraju ataku paniki zostawili samą sobie w kamperze, a kolesia odwieźli do... hostelu dla ofiar przemocy domowej. Gabby się bała, zanosiła się płaczem, a koleś żartował że "ma nadzieję że Gabby nie powie nic złego na niego". Oglądałaś ten dokument? :Ddont_lick_it pisze: ↑czw lut 20, 2025 2:25 am a gdzie masz dowody, ze to psychol? bo swiadkowie wszyscy tiwerdzą, co ich widzieli, ze to ona byla agresorem
crystalorchid pisze: ↑czw lut 20, 2025 8:18 am Wszyscy świadkowie? Ci "wszyscy" świadkowie to raptem kilku policjantów którzy dziewczynę na skraju ataku paniki zostawili samą sobie w kamperze, a kolesia odwieźli do... hostelu dla ofiar przemocy domowej. Gabby się bała, zanosiła się płaczem, a koleś żartował że "ma nadzieję że Gabby nie powie nic złego na niego". Oglądałaś ten dokument? :D
Ja uważam że policjanci zachowywali się super. Gabby dostała auto i mogła wrócić do domu albo uciec od gościa gdzie tylko będzie chciała. To była jej decyzja że tego wtedy nie zakończyła.
-
crystalorchid
- BlondDoczep
No tak, czego innego się spodziewać niż klasycznego victim blamingu. Widać że nie macie pojęcia jak działają toksyczne relacje.
-
dont_lick_it
- BlondDoczep
tak, bo to ona go uderzyla pierwsza.Tak dziala prawo- lak by on ją uderzyl pierwszy to byloby pozamiatane, ale jak to robi kobieta to macie wymówki?crystalorchid pisze: ↑czw lut 20, 2025 8:18 am Wszyscy świadkowie? Ci "wszyscy" świadkowie to raptem kilku policjantów którzy dziewczynę na skraju ataku paniki zostawili samą sobie w kamperze, a kolesia odwieźli do... hostelu dla ofiar przemocy domowej. Gabby się bała, zanosiła się płaczem, a koleś żartował że "ma nadzieję że Gabby nie powie nic złego na niego". Oglądałaś ten dokument? :D
Przedstawiłam swoją opinię. Wg mnie na podstawie jego zachowań, zaborczości i jej reakcji (typowa ofiara przemocy, brała wszystko na siebie przy policji, bo bała się co on zrobi w zemście potem) to on był zaburzony. I chyba nie oglądasz uważnie, wszyscy świadkowie? Z zeznan świadków to wynika, że on ją próbował odizolować od wszystkich. Nie musisz się ze mną zgadzać, ochłoń trochę.dont_lick_it pisze: ↑czw lut 20, 2025 2:25 am a gdzie masz dowody, ze to psychol? bo swiadkowie wszyscy tiwerdzą, co ich widzieli, ze to ona byla agresorem
-
dont_lick_it
- BlondDoczep
daruj sobie ty wycieczki osobiste i uspokajanie. Ona byla zaburzona psychicznie, do czego się przyznala./Wg mnie oni obydwoje byli nienormalniTFUrca88 pisze: ↑czw lut 20, 2025 1:42 pm Przedstawiłam swoją opinię. Wg mnie na podstawie jego zachowań, zaborczości i jej reakcji (typowa ofiara przemocy, brała wszystko na siebie przy policji, bo bała się co on zrobi w zemście potem) to on był zaburzony. I chyba nie oglądasz uważnie, wszyscy świadkowie? Z zeznan świadków to wynika, że on ją próbował odizolować od wszystkich. Nie musisz się ze mną zgadzać, ochłoń trochę.
Ale to ty dzowniszdont_lick_it pisze: ↑czw lut 20, 2025 2:05 pm daruj sobie ty wycieczki osobiste i uspokajanie. Ona byla zaburzona psychicznie, do czego się przyznala./Wg mnie oni obydwoje byli nienormalni
-
dont_lick_it
- BlondDoczep
ja nie mam żadnego problemu. Problem ty masz, ze mam inne zdanie. I ty krytykujesz toksyczne zachowanie?TFUrca88 pisze: ↑czw lut 20, 2025 3:03 pm Ale to ty dzowniszmasz problem z uważnym oglądaniem i uogólniasz treść, nie ja
To, że miała nerwice czy coś tam nie oznacza, że ona była agresorem. Jak dla mnie się bronila i nie tylko ja tak uwazam. Więc odklej się ode mnie i idź obejrzeć jeszcze raz, tym razem może uważniej
Gabby jak na stlamszoną kobietę w toksycznym związku miala buźkę. Te jej teksty o jego brudnych stopach( on się smieje jak glupek) czy przewalanie gałami gdy miala pretensje , ze nie umie montować. Wszystkie te docinki wpuszcza do neta. Oczywiscie na pewno, po wyłączeniu kamery dał jej z liścia ;)
O jaka ładna projekcja. A co do jej buźki ty serio masz chyba bardzo stereotypowe myślenie o ofiarach. No nic pozostaje mi tylko współczuć.dont_lick_it pisze: ↑czw lut 20, 2025 3:22 pm ja nie mam żadnego problemu. Problem ty masz, ze mam inne zdanie. I ty krytykujesz toksyczne zachowanie?![]()
Gabby jak na stlamszoną kobietę w toksycznym związku miala buźkę. Te jej teksty o jego brudnych stopach( on się smieje jak glupek) czy przewalanie gałami gdy miala pretensje , ze nie umie montować. Wszystkie te docinki wpuszcza do neta. Oczywiscie na pewno, po wyłączeniu kamery dał jej z liścia ;)
-
dont_lick_it
- BlondDoczep
to nie jest zadna projekcja, daruj sobie te lewackie docinki. . Podobno oglądałaś dokument ,a przeoczałaś jej zachowanie?
Ach dziękuję za diagnozę doktorze z dupydont_lick_it pisze: ↑czw lut 20, 2025 3:33 pm to nie jest zadna projekcja, daruj sobie te lewackie docinki. . Podobno oglądałaś dokument ,a przeoczałaś jej zachowanie?
Komuś tu się soczyście odkleiło, ona nie była wariatką, miała zaburzenia kompulsywne i tyle, życie z kimś takim może być dość trudne ale bez przesady. Natomiast z dokumentów wyraźnie wynika że koleś miał poważne problemy i był cholernie zaburzony, miał problemy z kontrolą, serio osoba która obejrzała ewidentnie ten serial zapamiętała tylko tyle że laska go uderzyła, tymczasem pierwszy świadek, ten który zgłosił scysję wierdził, że to on uderzył ją, a dopiero potem jakiś świadek, o którym nikt wcześniej nie słyszał podobno twierdził, ze jednak to ona uderzyła jego, a ślady szarpaniny mieli oboje. I w świetle tego, że wszystko skończyło się na tym, że krótko później ją zabił no to chyba jednak policja się nie popisała. Ewidentnie interwencja toczyła się na korzyść tego faceta który zresztą soczyście śmieszkował nazywając ją wariatką, kiedy ona w tym czasie mówiła policjantowi, że go kocha. No i w końcu to on ja udusił, potem robił wszystko żeby to ukryć, łącznie z wydawaniem jej kasy, więc osobo, która tak rychło twierdzi, że ona była wariatką to może się opanuj.
- maly.ludek
- Naczelny Zapierdalacz
Jestem po obejrzeniu dokumentu. Jestem w szoku, że jego rodzice nie dostali żadnych zarzutów odnośnie utrudniania śledztwa. Matka mocno odklejona skoro była zazdrosna o narzeczoną swojego syna.
Ja tu tylko czytam

Pocieszające, że muszą żyć ze świadomością, że to prawdopodobnie oni w dużej mierze przyczynili się do śmierci syna. Jakby jak normalni ludzie oddali go w ręce sprawiedliwości to by żył pewnie, siedziałby w więzieniu ale pewnie by żył.
Oraz to, że nigdy już nie wejdzie w związek z żadną kobietą. Mierzi mnie ten psychol.
Nasuwa mi się pytanie. Oglądałeś cały dokument bądź śledziles ta sprawe? wydaje mi sie ze nie. Calego dokumentu nie obejrzalam, skonczylam dzis 1 odcinek i lece do nastepnych ale sledzilam ta sprawe od poczatku i naprawde kazdy uwazal go za psychola ( ofc wlasna rodzina nie) W pierwszym odcinku masz wspomniane przez znajomych jezeli sie nie myle ze byl strasznie dziwny, byl kontrolujący i zaburzony. Dla ciebie to gabby jest wszystkiego winna i to ona jest zaburzona bo do wlasnego chlopaka momentami glupio mowila np o stopach? ze go uderzyla raz podczas dramy? czy to juz swiadczy o jej zaburzeniu i tego ze wedlug ciebie zasluzyla na taki los? Przypominam ci znowu ze jej chlopak byl doslownie o wszystko zazdrosny, o jej przyjaciol, o jej prace, o marzenia, nieustannie wylewal na nia swoją frustrację. Mieli ciężki zwiazek i to kazdy wie a to ze momentami do niego glupio mowila nie jest czyms nienormalnym bo wydaje mi sie ze praktycznie w kazdym zwiazku ktos do siebie momentami tak glupio mowi, no chyba ze w twoim przypadku jest klatka i pelna powaga. Wspólczuć. Nie zasluzyla na smiercdont_lick_it pisze: ↑czw lut 20, 2025 2:25 am a gdzie masz dowody, ze to psychol? bo swiadkowie wszyscy tiwerdzą, co ich widzieli, ze to ona byla agresorem
- SmokAnalog
- 120mkw
Ona też do końca stabilna chyba nie była. Ale ta jego rodzinka... to dopiero zbieranina creepów.
Tego do końca nie wiadomo, na dokumencie widać reżyserowane kadry albo histerię po awanturze. Samo OCD nie determinuje niestabilności. Jej były chłopak nic nie mówił o tym, że była niestabilna, wręcz mówił, że na kamerce policyjnej była w stanie, w którym on jej nigdy nie widział.SmokAnalog pisze: ↑sob lut 22, 2025 6:46 am Ona też do końca stabilna chyba nie była. Ale ta jego rodzinka... to dopiero zbieranina creepów.
W awanturze brali udział oboje. Ale fochy, że ona chodzi do pracy i akcja pt. zabiorę dziewczynie dowód, żeby nie poszła beze mnie do klubu, dużo mówi o charakterze Briana. Jego rodzina powinna ponieść konsekwencje prawne tego, jak się zachowywała.
-
Vinylka
Problem z ta policja jest taki, ze nie byl w tym dokumencie udostepniony caly zapis z kamer, ani wszystkie zgloszenia. Ciezko wiec stwierdzic co ich sklonilo do takiej reakcji.Lila13 pisze: ↑czw lut 20, 2025 4:20 pm Komuś tu się soczyście odkleiło, ona nie była wariatką, miała zaburzenia kompulsywne i tyle, życie z kimś takim może być dość trudne ale bez przesady. Natomiast z dokumentów wyraźnie wynika że koleś miał poważne problemy i był cholernie zaburzony, miał problemy z kontrolą, serio osoba która obejrzała ewidentnie ten serial zapamiętała tylko tyle że laska go uderzyła, tymczasem pierwszy świadek, ten który zgłosił scysję wierdził, że to on uderzył ją, a dopiero potem jakiś świadek, o którym nikt wcześniej nie słyszał podobno twierdził, ze jednak to ona uderzyła jego, a ślady szarpaniny mieli oboje. I w świetle tego, że wszystko skończyło się na tym, że krótko później ją zabił no to chyba jednak policja się nie popisała. Ewidentnie interwencja toczyła się na korzyść tego faceta który zresztą soczyście śmieszkował nazywając ją wariatką, kiedy ona w tym czasie mówiła policjantowi, że go kocha. No i w końcu to on ja udusił, potem robił wszystko żeby to ukryć, łącznie z wydawaniem jej kasy, więc osobo, która tak rychło twierdzi, że ona była wariatką to może się opanuj.
Ale wiecie, oni oboje byli w stanie, w ktorym nie mieszkaja. Auto nalezalo do niej, wiec uwazam ze akurat tutaj policja nie miala innego wyjscia jak odseparowac ich i jej dac kluczyki. Oboje byli pobici wiec watpie ze policja przypuszczala ze zakilkanascie dni okaze sie, ze on ją zamorduje.
A do osoby, ktora twierdzi ze ona byla wariatka i go zaatakowala. Wiesz, jesli ktos od miesiecy wjezdza ci na psyche, stosuje przemoc fizyczna i psychiczna, to w koncu tez puszczaja ci nerwy. Zwlaszcza ze on nie chcial jej wpuscic do JEJ vana w miejscu, gdzie ona nie miala nikogo i nic, a wszystkie jej rzeczy byly w vanie-pewnie wlacznie z dokumentami, pieniedzmi. Co to za zagrywki w ogole. To zwykly szantaz i pokazywanie wladzy.
Mówimy o typie, który udusił narzeczoną, zostawił ją w lesie, potem przelał sobie z jej konta pieniądze i poszedł do mamy, która w liście napisała, że pomoże zakopać mu ciało.
Szok, że znajdują się jeszcze ludzie, którzy w niej będą szukać winy.
Szok, że znajdują się jeszcze ludzie, którzy w niej będą szukać winy.
-
meandazz
Boże dosłownie
Dziewczyna mogła być psycholką, mogła mieć problemy, cokolwiek, ale właśnie - szukanie winy w jej zachowaniu to jest ku*wa przesada
nie ważne, jakby zj*bana była, to jednak nikogo nie zabiła; i mówienie, że może wcale on nie był psycho jest conajmniej dziwne - normalne osoby nie zabijają innych, nieważne jakby się zachowywali
szok i niedowierzanie.
i tylko proszę mi nie mówić, że jej bronie, bo ja o sprawie słyszałam dawno, i dokumentu nie oglądałam. są nagrania, które pokazują ją w panice, może była nie do końca zrównoważona. ale koleś ją zamordował i nic go nie usprawiedliwia, nawet jakby go zdradzała, dawała dupy na lewo i prawo, robiła awantury o podniesioną klapę.
mam nadzieję, że to trolling na który dałam się złapać, bo aż mnie trzęsie na samą myśl, że ktoś to mówi na serio xd
i tylko proszę mi nie mówić, że jej bronie, bo ja o sprawie słyszałam dawno, i dokumentu nie oglądałam. są nagrania, które pokazują ją w panice, może była nie do końca zrównoważona. ale koleś ją zamordował i nic go nie usprawiedliwia, nawet jakby go zdradzała, dawała dupy na lewo i prawo, robiła awantury o podniesioną klapę.
mam nadzieję, że to trolling na który dałam się złapać, bo aż mnie trzęsie na samą myśl, że ktoś to mówi na serio xd