Start
Mój profil

Napad na dziecko

Moderator: verysweetcherry
liliona12
BlondDoczep

Napad na dziecko

Post autor: liliona12 »

Hej, na pewno słyszeliście o niedawnym napadzie na 13-latkę. Przeczytałam, że sprawcy grozi 5 lat lub dożywocie. I zastanawia mnie - oczywiście z całym potępieniem czynu i poglądem, że kary powinny być surowe i nieuniknione - mam pytanie dla bardziej obeznanych, skąd taka wysoka kara? Za gwłt jest od 2 do 15 lat.
Awatar użytkownika
Dora_Diamant
FejkTiffany

Post autor: Dora_Diamant »

może w toku śledztwa facet przyznał się, że chciał ją zgwałcić, a później udusić? wówczas mamy do czynienia z usiłowaniem zabójstwa, próbą gwałtu, i to jeszcze na dziecku, co wypada wyjątkowo haniebnie.
Pola86
Mokra Włoszka

Post autor: Pola86 »

I gdzie tu jest sens. Broń Boże żebym broniła tego idiotę, ale dla porównania gościu zabija rodzinę na autostradzie i spieprza za granicę i jest nie do ruszenia i największą kara to chyba do 10 czy 15 lat mu grozi 🙄 A tutaj dożywocie?
Awatar użytkownika
Dora_Diamant
FejkTiffany

Post autor: Dora_Diamant »

Pola86 pisze: pn lut 17, 2025 5:58 am I gdzie tu jest sens. Broń Boże żebym broniła tego idiotę, ale dla porównania gościu zabija rodzinę na autostradzie i spieprza za granicę i jest nie do ruszenia i największą kara to chyba do 10 czy 15 lat mu grozi 🙄 A tutaj dożywocie?
jestem pewna, że nie dostanie takiej kary, same widzicie, jakie szerokie są te widełki – inna kwalifikacja czynu. wiem, iż pewnie chodzi ci o słynnego majtczaka. miejmy nadzieję na jego szybką ekstradycję, może wówczas kwalifikacja również się zmieni.
Limonene
Mokra Włoszka

Post autor: Limonene »

Dora_Diamant pisze: ndz lut 16, 2025 12:51 pm może w toku śledztwa facet przyznał się, że chciał ją zgwałcić, a później udusić? wówczas mamy do czynienia z usiłowaniem zabójstwa, próbą gwałtu, i to jeszcze na dziecku, co wypada wyjątkowo haniebnie.
Jak podają co mu grozi to jest to suchy wycinek z kodeksu karnego, nie ma wpływu to do czego się przyznał. Konkretny zarzut ma konkretne widełki w KK i dopiero sąd ocenia jaki wyrok wyda
PrzemoKondratowicz
BlondDoczep

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Nie wiem o jaką sprawę chodzi ?
Losowa
Mokra Włoszka

Post autor: Losowa »

PrzemoKondratowicz pisze: pn lut 17, 2025 7:42 pm Nie wiem o jaką sprawę chodzi ?
Chyba o dziewczynkę napadnięta w Rabce? Początkowo nie było informacji, że chodziło o próbę gwałtu, tylko niby koleś się rzucił na trzynastolatkę, bo się trącili barkami.

Teraz jest mowa o tym, że to była próba gwałtu, a podejrzany wyszedł za poręczeniem majątkowym (50 tys) zł.

Stawka śmieszna, to jest kwota, którą można dostać z banku przez telefon, to ma go niby powstrzymać przed ucieczką?

Plus w ogóle nie powinien wychodzić, skoro jest na tyle pobudliwy, żeby rzucić się w biały dzień na kogoś.