Start
Mój profil

Zmarszczki - ATAKSANTYNA jako cenny antyoksydant

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
ZuzaZUZU
FlafLover

Re: Zmarszczki - ATAKSANTYNA jako cenny antyoksydant

Post autor: ZuzaZUZU »

Elemel pisze: ndz lut 09, 2025 9:02 pm Obserwując otoczenie też tak uważam... :) Dlatego chcę się uchronić i jednak nie wzbogacać biznesu estetycznego. ;) A mam pytanie, jeśli nie masz czasu, nie odpowiadaj. Z ciekawości rzecz jasna, jak wygląda Twoja pielęgnacja codzienna? Masz jakieś nawyki? Widzę, że jesteś zaznajomiona z tematem, więc z chęcią przeczytam.
Jeżeli chcesz poczytać mądrego i szczerego lekarza to polecam

https://www.marekwasiluk.pl/dlaczego-rz ... tetycznej/
Elemel

Post autor: Elemel »

ZuzaZUZU pisze: pn lut 10, 2025 7:52 am Moja rutyna jest bardzo prosta.
Nie używam płynów micelarnych- tak jak nam wmawiają - zamocz wacik w takim płynie i dmuchnij a zobaczysz co nam zostaje na twarzy..
Nie używam również mleczek kosmetycznych- to jest sama chemia.
Twarz myję ciepłą i zimną wodą i pilinguje rękawicą. Następnie zmywam hydrolatami organicznymi.
Bardzo polecam ten
https://alteyaorganics.pl/organiczna-bu ... na-500-ml/
Hydrolaty niesamowicie nawilżają skórę.
Na hydrolat nakładam serum ( zawsze) krem odżywczy oraz na to krem z filtrem 50 CellFusinonC ( to krem używany przez profesjonalistów po zabiegach laserowych)
Wieczorem ta sama procedura . Zmywam twarz, przemywam hydrolatem, nakładam serum i krem w masce lub maskę w żelu z drobinkami złota.

Serum do twarzy, pod oczy - zamawiam z

https://collageni8.com/en/products/seru ... et_fermete

Maski ze zlotem, maseczka w płynie, maska z algami również kremy i serum zamawiam z symbiosis London

https://makeup.pl/product/1046883/?gad_ ... D4QAvD_BwE

Oczyszczająca

https://makeup.pl/product/619615/

Bardzo pilnuje nawodnienia skóry. Od wewnątrz i w warstwie zewnętrznej.
Oraz oczyszczania. Dlatego sama nakładam również seriami - co tydzień przez 6 tyg PQAge. A poza tym działaniem aplikuję właśnie kosmetyki z kwasami.

Kosmetyki stosuje w zależności od potrzeb. Colageni8 i symbiosis Londyn mają świetne składy. Moją cerę odżywiają rewelacyjnie.
Nie używam podkładów i pudru bo nie mam takiej potrzeby ponieważ moja cera jest w stanie idealnym.
Jeżeli jestem w tropikach to nakładam shiseido suń CARE sports 50, na kremy nałożone wcześniej. To podkład z filtrem.
On dobrze znosi klimat tropikalny i chroni przed Uv
Cieszę się że odkryłam astaksantyne ponieważ ona ma właśnie działanie ochronne przed promieniowaniem słonecznym- tym szkodliwym. Bo słońce rzecz jasna jest nam potrzebne i wit d3.

Bardzo długo szukałam dobrych kosmetyków. Odżywczych.

Kiedyś dałam się wciągnąć w spiralę zabiegów estetycznych- ale one nie działały. Wydawałam dużo pieniędzy na zabiegi które nie przyniosły efektów. Kwasu nigdy nie wstrzyknęłabym w twarz, a tak robiły moje koleżanki i teraz wyglądają strasznie. Ten kwas chłonie wodę i bardzo się puchnie. Stymulatory to bajka dla naiwnych aby powtarzać zabiegi które za którymś razem mają przynieść efekt. Nici liftingujące to bardzo zły zabieg jezeli chodzi o konsekwencje w przyszłości- nici mogą migrować, robią się zrosty, stany zapalne ….zresztą nici rowniez dają efekt na góra 2 mc i koniec.
Nie pozwól się w to wciągnąć… dbaj o cerę dobrymi kosmetykami, nawadniaj i suplementuj witaminki, minerały i związki organiczne które będą odbudowywały Twoje mitochondria. Mitochondria to małe fabryki które pracują na pełnych obrotach abyśmy były piękne i młode dlatego trzeba o nie dbać… musimy oczywiście oczyszczać organizm i odżywiać, dotleniać czyli ruch, aktywność fizyczna.
Organizm oczyszczam ziołami, uwielbiam zioła. Uwielbiam goździki- mają rewelacyjne działanie.
Często zły wygląd skóry włosów i paznokci to są niedobory. Dlatego polecam co pół roku robić badania na poziomy witamin i minerałów, z tym że od razu zaznaczam że ja nie sugeruję się normami z laboratorium- bo te normy cały czas są obniżane przez WHO. Ja utrzymuje wszystko na wysokości ponad zwyczajne normy i czuję się wspaniale. Mam mnóstwo energii, mam zdrową i piękną skórę, mocne paznokcie i gęste włosy. Ale naprawdę doszłam do tego sama. Bo był etap kiedy czułam się tragicznie, byłam wiecznie chora ,włosy wypadły mi garściami a moja cera to były same wypryski…

Jeżeli będziesz miała pytania o konkretne kosmetyki lub suplementacje to pisz śmiało, zawsze chętnie pomoge - wszystko testowałam na sobie XD

Dziękuję bardzo za wyczerpująca odpowiedź! Miło się zainspirować kimś obytym w temacie. Ja nie mam problemów ze skórą - jest ok, ale zależy mi właśnie, aby jak najdłużej tak było, a już jestem po 30, więc pierwsze zmarszczki też mogą się pojawiać.
Za miesiąc będę w Londynie to zamówię ten krem z ataksantyną, bo tu gdzie mieszkam przesyłki to ciężki temat.🤣

Bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź i super konwersacje!
Awatar użytkownika
mszaka
Samarka

Post autor: mszaka »

zastanawia mnie krem norel re-generation gf, również ma w składzie ataksantynę, no i cena nie jest taka zaporowa. czy któraś z Was stosowała? albo serum z tej samej linii?
Kurara
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Kurara »

Polski producent Beyond Functional Food oferuje także serum i krem astaksantyną
Wersow
Koczkodan

Post autor: Wersow »

Kurara pisze: pn sie 11, 2025 7:23 pm Polski producent Beyond Functional Food oferuje także serum i krem astaksantyną
stosujesz? rozważam zakup :)
Kurara
ŚpioszkiKenzo

Zakupiłam dwa tygodnie temu, krem ma nieco dziwny zapach, serum bardziej mi podpasowało pod tym względem, na razie za wcześnie, aby ocenić efekty
Agadou
RoyalBaby

Post autor: Agadou »

Czy ktos jeszcze uzywal kremu i serum Herbal Face Foods i poleca? Ceny zwalaja z nog, i zastanawiam sie czy warto kupowac krem za ponad tysiac zl. Czy rzeczywiscie dzialaja cuda?
Kaniunia
Channelka

Post autor: Kaniunia »

Dziewczyny, ale tak ataksantyna, czy jakos tak... to dla zwierząt:p czy jak? Doradźcie, proszę.
Kurara
ŚpioszkiKenzo

Astaksantyna chyba najczęściej jest pozyskiwana z alg, np w serum Flamingo, firmy Beyond Functional Food . Ta firma produkuje inne produkty głównie na bazie łoju zwierzęcego, ale akurat w serum z astaksantyną łoju nie ma. Serum używam kilka tygodni i moim zdaniem jest bardzo dobre, skóra jakby bardziej gęsta , odżywiona.
Agadou
RoyalBaby

Post autor: Agadou »

Berry.samba pisze: ndz lut 09, 2025 7:09 pm Nie znalazłaś, bo ucięłam część nazwy: Herbal Face Food

https://herbalfacefood.com/pages/the-cr ... fj68NrdePQ

On jest absurdalnie drogi, wiem. Ale traktuję go jako rewitalizator tarczycy, starcza na 6-9mcy (na twarz też używam), bardzo wydajny. Kupuję w czasie świąt za 50% taniej.
Kupialam krem i serum z Herbal Face Foods 2 tygodnie temu. Rewelacyjne nawilza i zmiekcza skore. Takiego efetu nie daly mi zadne inne kosmetyki. Oprocz nawilzenia nie widze jeszcze innych efektow typu spkycenie zmarszczek czy rozjasnienie, ale na to trzeba poczekac wiec czekam cierpliwie :) Wierze, ze oprocz poprawy stanu skory, krem i serum pomoga po prostu opoznieniu porocesu starzenia (bardziej na to licze niz na jakies wow wow efekt jak z salonu).

Jesli te kosmetyki nie dadza zadowalajacego efetku, wroce do Ordinary- kwas hialuronowy i krem nawilzajacy. Tanie i naprawde dobre produkty. U mnie sie sprawdzily.
Berry.samba
SweetsGallery

Post autor: Berry.samba »

Agadou pisze: czw paź 16, 2025 1:39 pm Kupialam krem i serum z Herbal Face Foods 2 tygodnie temu. Rewelacyjne nawilza i zmiekcza skore. Takiego efetu nie daly mi zadne inne kosmetyki. Oprocz nawilzenia nie widze jeszcze innych efektow typu spkycenie zmarszczek czy rozjasnienie, ale na to trzeba poczekac wiec czekam cierpliwie :) Wierze, ze oprocz poprawy stanu skory, krem i serum pomoga po prostu opoznieniu porocesu starzenia (bardziej na to licze niz na jakies wow wow efekt jak z salonu).

Jesli te kosmetyki nie dadza zadowalajacego efetku, wroce do Ordinary- kwas hialuronowy i krem nawilzajacy. Tanie i naprawde dobre produkty. U mnie sie sprawdzily.
O, ciekawe jakie będziesz miała efekty! Oni mają w okolicach black friday największe promocje, typu 1+1 gratis, zastanawiam się czy w tym roku też zamawiać.
Damulka123
Srebrna Kropeczka

Post autor: Damulka123 »

Dziewczyny,
Widzicie realne efekty suplementacji ataksantyny?
Jesli tak to jakie?