Fikusnik1 pisze: ↑wt paź 29, 2024 11:20 pm
PLNY Lala mam bluzy już kilka lat, dosyć często prane i nic się z nimi nie dzieje
T shirty tak samo, a w szczególności jestem zdziwiona T-shirtem w kolorze Czarnym, który namiętnie nosiłam na siłownię i prałam nawet 3 razy w tygodniu. Przez prawie rok takiego wyzysku nawet nie stracił koloru
Potwierdzam, mam z 6 bluz, kilka t-shirtow i mają naprawdę świetną jakość.
Zawsze jak kupię bluzę innej marki to żałuję albo coś mnie wkurza np teraz mam na sobie bluzę z Reserved i od spodu się kulkuje i wypadają jakieś farfocle, dramat. W bluzie z naree za to ściągacze się rozciągnęły i zupełnie nie trzyma fasonu.
Ja nie polecam naoko. Na przestrzeni czasu kupiłam od nich kilka rzeczy - sukienkę, okazało się, że dekolt jest bardzo głęboki i muszę go spinać agrafką, na zdjęciach produktu modelka zawsze była tak ustawiona, że byłam pewna, że dekolt jest zszyty tak do połowy, nie było nigdzie widać, że te zakładki się rozchodzą, ale sukienka sama w sobie sliczna; getry: po pierwszym praniu mi się skurczyły, chociaż prałam zgodnie z zaleceniami (a nawet jeszcze mniejszą temperaturę); kamizelkę, która na zdjęciach wyglądała fenomenalnie, ale na zywo miała jakiś dziwny krój i wyglądała po prostu głupio, więc ostatecznie ją zwróciłam.
Jestem bardzo zawiedziona, bo skuszona poleceniami influ, super zdjęciami produktów i ciekawymi wzorami wydałam kasę, której teraz żałuję. Nie dość, że zawsze długo czekałam na zamówienie, to jak już doszło, to byłam zwyczajnie rozczarowana.
Grubababa pisze: ↑wt sie 06, 2024 2:35 pm
Omg tak! To co jest na zdjęciach, a to co przyszło to dwa różne produkty, kolor, sposób wykonania, nic się nei zgadza. Byty za 400zl a wyglądają jak z chińczyka. Scam po prostu.
Niestety, potwierdzam powyższe opinie. Buty mnie zachwyciły w necie, nie mogłam zdecydować, które wybrać, poszłam w balerinki te ze skórzanych paseczków i jak ubrałam pierwszy raz, czułam się jakby ktoś mnie oszukał na miliony. Taki zawód. Niewygodne, leżą źle. Nigdy więcej.
Ja polecam Flawless, duzo fajnych basiców i dobra jakość. Poluje na promki, kiedys miewali 50%, teraz chyba najwieksza to 30%, ale ubrania serio spoko. Mam od kilku lat bluzy, longsleeve, płaszcz, nic sie z tym nie dzieje. Mialam tez sukienki, ale akurat odsprzedałam, bo mimo mojego rozmiaru byly troche za duże.
migdale897 pisze: ↑czw sty 02, 2025 1:20 pm
Co sądzicie o Le Prive?
Mam od nich jedną sukienkę - jest ładna, ale musiałam dokonać kilku poprawek krawieckich. Akurat dla mnie to marka na pojedynczy ciuch niż na częste wybory. Myślę też, że to marka, która zabiega o uwagę określony rodzaj kobiet - tych, które chcą wyglądać seksowanie w oczywisty sposób.
Gdzie kupić piękną sukienkę na Komunię? Czy słyszałyście coś o marce Lunedi? Lub Talya? Z wymienionych nie polecam Stone Skirts, nie wiem, co mnie podkusiło, czekałam 2 miesiące na drs, a teraz czekam 3 miesiąc na zwrot pieniędzy. Dramat
Zerdhojawr pisze: ↑czw sty 16, 2025 9:41 pm
Gdzie kupić piękną sukienkę na Komunię? Czy słyszałyście coś o marce Lunedi? Lub Talya? Z wymienionych nie polecam Stone Skirts, nie wiem, co mnie podkusiło, czekałam 2 miesiące na drs, a teraz czekam 3 miesiąc na zwrot pieniędzy. Dramat
Stone Skirts to jest jakiś fenomen, jak oni się utrzymują, wszędzie mają złe opinie, ludzie przed nimi tak ostrzegają...
też się nabrałam na nich parę lat temu
Chciałbym ostrzec stałe klientki Eidos Fashion. Od października 2024r. firma przestała szyć własne kolekcje i zaczęła przyszywać swoje metki do produktów zakupionych w hurtowni. Prawdopodobnie jest to hurtownia Luimoda, bo większość asortymentu hurtowni pokrywa się z asortymentem sklepu Eidos. Wystarczy zapisać zdjęcie i użyć wyszukiwarki zdjęć Google żeby przekonać się że sprzedają cudze produkty po zawyżonych cenach.
A wracając do początków dyskusji to dlaczego nie lubicie Bielendy? Nie, nie promuję jej, ale jestem ciekawa. W życiu użyłam jednego kosmetyku i nie narzekam, a dodam, że mam azs, więc muszę używać delikatnych kosmetyków, bez testowania na zwierzętach i naturalnych. Stąd moje pytanie xD
Odradzam zakupy w sempre with love.
Butik reklamowany przez celebrytki, jakość ubrań nie jest oszałamiająca jak na takie ceny.
dodatkowo na paczkę czeka się bardzooo bardzooo długo, na stronie mają 7 dni roboczych na wysyłkę, dzwonisz do nich w 6 dniu roboczym a oni odpowiadają że sorki ale ta paczka powinna wyjść ale nie wiedzą czemu nie została w ogóle nadana.
Ogólnie zawsze się obawiam zamawiania ze stron butików internetowych, bo problemy ze zwrotami i no i nie lubię dzwonić gdzieś i prosić aby łaskawie wysłali mi paczkę.
Paczki z zalando answear czy zagranicznych marek przychodzą szybciej niż niektore z Polski, zalando to w ogóle wysyła coś w mgnieniu oka. Polskie butiki bardzo odstraszają
maxmara11 pisze: ↑pt sty 24, 2025 9:05 am
Odradzam zakupy w sempre with love.
Butik reklamowany przez celebrytki, jakość ubrań nie jest oszałamiająca jak na takie ceny.
dodatkowo na paczkę czeka się bardzooo bardzooo długo, na stronie mają 7 dni roboczych na wysyłkę, dzwonisz do nich w 6 dniu roboczym a oni odpowiadają że sorki ale ta paczka powinna wyjść ale nie wiedzą czemu nie została w ogóle nadana.
Ogólnie zawsze się obawiam zamawiania ze stron butików internetowych, bo problemy ze zwrotami i no i nie lubię dzwonić gdzieś i prosić aby łaskawie wysłali mi paczkę.
Paczki z zalando answear czy zagranicznych marek przychodzą szybciej niż niektore z Polski, zalando to w ogóle wysyła coś w mgnieniu oka. Polskie butiki bardzo odstraszają
Zgadzam się, też parę miesięcy temu zamówiłam od nich rzeczy bo reklamowała je bodajże N. Mocha. Na żywo wyglądały beznadziejnie, wystawały nitki jakby je wzięli prosto z masowej fabryki z Turcji. Zresztą oni sami nie szyja ubrań tylko chyba po prostu zajmują się dystrybucją i nie pamiętam czy w ogóle szyja w PL czy też idą w import. Zresztą adres do zwrotu jest do ptaka w Łodzi i chyba tam się też stacjonarnie mieszczą
Marcoshoes - poznałam w sumie dlatego, że Radzka miała z nimi współpracę, ale polecam ogólnie firmę. Skusiłam się, bo firma z Radomia, raz, że miasto rodzinne, dwa, faktycznie w mieście są tradycje obuwnicze (kiedyś fabryka butów, ale też była i jest szkoła zawodowa tzw potocznie "Skórzanka") i w domyśle fachowe zaplecze od wielu lat. Materiały i wykończenie dobre. Nie wszystkie modele mi się podobają, ale generalnie są dobrze wykonane. Moje zwroty wynikały z nie z powodu złej jakości, ale zmiany zdania co do fasonu. Skusiłam się kiedyś na średniej wysokości kowbojki zamszowe, pierwsze w życiu, bo to w ogóle nie mój styl, ale te są jakieś takie nienachalne. Mojego modelu już nie ma, ale najbardziej podobny jest model Dakota. Moje są chyba ciut wyższą cholewką, może z 2 cm i są prawie całe zamszowe, tylko czubek i pięta są ze skóry licowej, co tworzy taki dodatkowy wzór i jednocześnie zabezpieczenie. Chodziłam w nich całą jesień i zimę poprzednią, a teraz drugi sezon, są super, sama się zdziwiłam. Polecam jeszcze szpilki, bo te mi najtrudniej znaleźć wygodne, a te się sprawdzają, i niższe, i wyższe, dobrze wyważone. Mam też dwie torebki, jedna biała miękka szoperka, już jej nie ma na stronie, z radzkowej, chyba drugiej współpracy - moja torba na lato, bardzo wytrzymała i praktyczna. Druga to spora. ale wg mnie zgrabna jak na ten rozmiar ,ciemnobrązowa torba- Ronia - no kocham, kupiłam w zeszłym roku jesienią, używana bez litości, dalej jak nowiutka. Obie dobrze wykończone, super mi się sprawdzają. A i mam jeszcze paski, które "wyszły" jako Marco x Suzy, czarny i beżowy, są w porządku. Generalnie zaglądam od czasu do czasu na stronę i sprawdzam, co mają. A, i jeżeli to dla kogoś ważne- pudełka na buty są porządne i ładne, a torebki i paski mają dołączone płócienne torebki przeciw kurzowe.
A torebki od kogo polecacie np? Chodzi najlepiej o taką na ramię, może być średnia lub mała, klasyczna czarna lub klasyczna czarna z ozdobieniem, ale broń boże jakieś logo na pół lub całą? :D
Juliaturczyniak pisze: ↑sob sty 25, 2025 11:43 pm
A torebki od kogo polecacie np? Chodzi najlepiej o taką na ramię, może być średnia lub mała, klasyczna czarna lub klasyczna czarna z ozdobieniem, ale broń boże jakieś logo na pół lub całą? :D
Ansin - ubrania dla kobiet, mam longsleeve od niedawna, ale jest piękny i jakościowo świetny! Zręczne wystroje - głównie dla dzieciaków ale większość rzeczy można zamówić w rozmiarach dla kobiet. MyBasic - basicowe rzeczy, w mnóstwie kolorów. Mam spodnie, spódnice, czapki z merino, koszulkę - jakość bardzo dobra, nic się nie wyciąga, nie kulkuje, po praniu cały czas super jakość. Dzień dobry - tu raczej dominują wzory, dla fanów jest to kopalnia świetnych, jakościowo wybornych rzeczy. Mam spodnie, bluzki, kurtkę. Wszystko jest świetne. Barely bags - torby i paski skórzane. Gruba, solidna skóra, w kilku kolorach. Te torby są nie do zdarcia. Modele są raczej klasyczne, to nie jest Daag, że co pół roku ma nową kolekcję.