Jakie miasto najlepsze do życia w PL?
Moderator: verysweetcherryJakie miasto najlepsze do życia w PL?
Hej:) Zastanawiam się nad kupnem mieszkania i rozważam głównie te trzy miasta: Katowice, Łódź lub Poznań, chociaż to trochę daleko od moich rodzinnych stron, ale chyba najbardziej mi się podoba . A co Wy byście wybrały? A może jeszcze jakieś inne miasto?
- lubieogorkowa
- MolieraDress
Wrocław a tak serio... Co Cię ciągnie do Łodzi???
Tanie mieszkania Wrocław jest poza moim zasięgiem .
Mocno polecam Łódź. Mieszkam tutaj od czerwca i jestem bardzo zadowolona. Niestety, za tym miastem ciągnie się masa krzywdzących stereotypów. Przeprowadziłam się tutaj po 10 latach mieszkania we Wrocławiu. Byłam w szoku jak tutaj wszystko jest wolniej i spokojniej. Wrocław mnie bardzo wymęczył. Turystów tyle, że właściwie weekendy spędzałam w domu, bo miałam dosyć tych tłumów. Łódź jest pięknie zielona, na każdym kroku masz skwerek, parki absolutnie przepiękne, dużo ścieżek rowerowych. Miasto pięknieje, dużo remontów, ale słuchaj, jak w każdym większym mieście. We Wro identycznie, ciągle zamykane ulice, remonty po których trzeba zrobić kolejne remonty, bo wcześniejsze zrobione na odpierdziel. Historia Łodzi absolutnie wzruszająca i ciekawa. Dużo się dzieje, latem właściwie cały czas jakieś fajne akcje, koncerty, każdy jeśli chce znajdzie coś dla siebie. Dużo mogłabym dobrego napisać. Nie wiem do końca jak z rynkiem pracy, z tego co słyszałam, to słabo, ale masz elegancki dojazd do Warszawy. Wszystko też zależy też od tego czego oczekujesz od miasta i co jest Ci do życia potrzebne.
W Poznaniu spędziłam jedynie kilka dni i właściwie jedyne co przyciąga uwagę, to malta, poza tym miasto jak miasto, mnie nie zauroczyło.
Może dobrym pomysłem jest żebyś wpadła do każdego z miast które rozważasz na jakieś dłuższe weekendy i sprawdziła jak się czujesz.
W Poznaniu spędziłam jedynie kilka dni i właściwie jedyne co przyciąga uwagę, to malta, poza tym miasto jak miasto, mnie nie zauroczyło.
Może dobrym pomysłem jest żebyś wpadła do każdego z miast które rozważasz na jakieś dłuższe weekendy i sprawdziła jak się czujesz.
- Juliaturczyniak
- FejkTiffany
w
Ja teraz jestem w trakcie ogarniania mieszkania w Sosnowcu to obok Katowic. Ceny ok, wszędzie blisko, dobra komunikacja, łatwo o pracę itp. Serio jak mieszkałam w Wawie to drogo jak diabli, nie odzywali się z pracy.. a tutaj? parę telefonów, rozmowa umówiona z dniem próbnym, a szukam może jej 3\4 dni, gdzie w Wawie to miesiącami trwa
- Juliaturczyniak
- FejkTiffany
Łódź jest super!:)Lincapau pisze: ↑sob sty 11, 2025 7:22 am Mocno polecam Łódź. Mieszkam tutaj od czerwca i jestem bardzo zadowolona. Niestety, za tym miastem ciągnie się masa krzywdzących stereotypów. Przeprowadziłam się tutaj po 10 latach mieszkania we Wrocławiu. Byłam w szoku jak tutaj wszystko jest wolniej i spokojniej. Wrocław mnie bardzo wymęczył. Turystów tyle, że właściwie weekendy spędzałam w domu, bo miałam dosyć tych tłumów. Łódź jest pięknie zielona, na każdym kroku masz skwerek, parki absolutnie przepiękne, dużo ścieżek rowerowych. Miasto pięknieje, dużo remontów, ale słuchaj, jak w każdym większym mieście. We Wro identycznie, ciągle zamykane ulice, remonty po których trzeba zrobić kolejne remonty, bo wcześniejsze zrobione na odpierdziel. Historia Łodzi absolutnie wzruszająca i ciekawa. Dużo się dzieje, latem właściwie cały czas jakieś fajne akcje, koncerty, każdy jeśli chce znajdzie coś dla siebie. Dużo mogłabym dobrego napisać. Nie wiem do końca jak z rynkiem pracy, z tego co słyszałam, to słabo, ale masz elegancki dojazd do Warszawy. Wszystko też zależy też od tego czego oczekujesz od miasta i co jest Ci do życia potrzebne.