Nauka angielskiego
Moderator: verysweetcherryNauka angielskiego
Hej, możecie powiedzieć jak nauczyliście się angielskiego? Jakieś kursy, aplikacje?
ja cały czas się uczę ale od siebie mogę polecić aplikację etutor.
testowałam kilka różnych darmowych aplikacji i żadna nie sprawdziła mi się tak dobrze jak etutor, najpierw robiłam kilka lekcji próbnych za darmo i to ostatecznie mnie przekonało, jak dla mnie najlepsza forma powtórek ze słówek, niektóre zagadnienia gramatyczne średnio mi odpowiadają w opracowaniu ale ogólnie aplikację polecam całym sercem bo sama przyswoiłam już z nią sporo słownictwa
testowałam kilka różnych darmowych aplikacji i żadna nie sprawdziła mi się tak dobrze jak etutor, najpierw robiłam kilka lekcji próbnych za darmo i to ostatecznie mnie przekonało, jak dla mnie najlepsza forma powtórek ze słówek, niektóre zagadnienia gramatyczne średnio mi odpowiadają w opracowaniu ale ogólnie aplikację polecam całym sercem bo sama przyswoiłam już z nią sporo słownictwa
-
- Ciastko
Z aplikacji to wiadomo Duo Lingo. Co do korepetycji itd, to myślę najlepiej sobie znaleźć jakiegoś nauczyciela na OLX ;) ja tak znalazłam dla dziewczyn panią z angielskiego, ale powiem Wam, ze ciężko było w rozsądnej cenie coś znaleźć. Co do szkoleń to ja się zastanawiam nad czymś takim jak tutaj https://koszla.pl/
-
- RoyalBaby
Hej, możecie powiedzieć jak nauczyliście się angielskiego? Jakieś kursy, aplikacje?
A jaki masz poziom?
A jaki masz poziom?
- Juliaturczyniak
- FejkTiffany
Co do korków to polecam na e-korepetycje
Ja polecam zapisać się na kurs języka angielskiego.
Ja chodziłam kilka lat temu do Profi-Lingua i jeżeli dobrze pamiętam, to zapisałam się na jakiś taki krótki kurs, który miał tylko kilka spotkań. Wybrałam poziom B1, czyli teoretycznie niższy niż ten co miałam w szkole, ale u mnie z mówieniem był duży opór. Tekst rozumiałam, ze słuchu nie było najgorzej, ale nic nie byłam w stanie powiedzieć.
Finalnie zapisałam się na 2-letni kurs B2/C1, zajęcia prowadził w połowie polski nauczyciel (po angielsku), w połowie native speaker. Bardzo dobrze wspominam ten kurs, nie jestem wybitnie dobra, ale jestem w stanie się odezwać po angielsku i mam mniejszy opór przed tym. Reszta już należy do mnie, aby szlifować wymowę i uczyć się nowych słów.
Podsumowując, polecam kurs z native speakerem.
Ja chodziłam kilka lat temu do Profi-Lingua i jeżeli dobrze pamiętam, to zapisałam się na jakiś taki krótki kurs, który miał tylko kilka spotkań. Wybrałam poziom B1, czyli teoretycznie niższy niż ten co miałam w szkole, ale u mnie z mówieniem był duży opór. Tekst rozumiałam, ze słuchu nie było najgorzej, ale nic nie byłam w stanie powiedzieć.
Finalnie zapisałam się na 2-letni kurs B2/C1, zajęcia prowadził w połowie polski nauczyciel (po angielsku), w połowie native speaker. Bardzo dobrze wspominam ten kurs, nie jestem wybitnie dobra, ale jestem w stanie się odezwać po angielsku i mam mniejszy opór przed tym. Reszta już należy do mnie, aby szlifować wymowę i uczyć się nowych słów.
Podsumowując, polecam kurs z native speakerem.
-
- SushiRoll
Na poczatek mozesz zaczac czytac na glos proste teksty, a potem, po przeczytaniu, sama sobie je streszczac - rowniez na glos. Nie wazne, ze bedziesz robic bledy, jak sie rozkrecisz to mozesz wziac lekcje online. Grunt to przyzwyczaic mozg i aparat mowy do wypowiadania angielskich slow.
Do slowek polecam Supermemo.
Do gramatyki, stare dobre podreczniki typu "Repetytorium leksykalne".
Kupowałam speakup słabo mi poszła regularność. Do wykorzystania przez rok lekcje. Znalazłam lektora online (Anglik) i on raz w tygodniu rozmawia ze mną po angielsku. Najlepsza dla mnie forma. Mój lektor ma żonę polkę, więc dużo rozumie i mówi komunikatywnie po polsku. W moim przypadku mówienie jest najlepszą formą nauki. Może i dla Ciebie będzie odpowiednie. Próbuj i szukaj musi ci odpowiadać przede wszystkim osoba!