Szkolenia z paznokci
Moderator: verysweetcherrySzkolenia z paznokci
Hej, czy polecacie jakieś tanie szkolenia online z podstawami robienia manicure hybrydowego, opracowania skórek, używania frezarki? Chciałabym zacząć robić sobie sama paznokcie w domu, ale nie chciałabym zrobić sobie krzywdy. Kursy są w bardzo różnych cenach, a nie chcę wydawać kilku tysięcy na stacjonarny kurs z certyfikatem, jeśli nie zamierzam robić takich zabiegów zarobkowo. A może znacie jakieś dobre konta na YT pokazujące podstawy? Z góry dzięki za pomoc
- Juliaturczyniak
- FejkTiffany
Popatrz czy urząd w twoim mieście nie organizuje takich szkoleńQsylwia pisze: ↑czw sty 23, 2025 4:22 pm Hej, czy polecacie jakieś tanie szkolenia online z podstawami robienia manicure hybrydowego, opracowania skórek, używania frezarki? Chciałabym zacząć robić sobie sama paznokcie w domu, ale nie chciałabym zrobić sobie krzywdy. Kursy są w bardzo różnych cenach, a nie chcę wydawać kilku tysięcy na stacjonarny kurs z certyfikatem, jeśli nie zamierzam robić takich zabiegów zarobkowo. A może znacie jakieś dobre konta na YT pokazujące podstawy? Z góry dzięki za pomoc
Sama robię hybrydy od jakichś 3 miesięcy, ale wcześniej na płytkę paznokcia mam nakładaną keratyne. Kosmetyczka też mi powiedziała, że dobrze sobie robić przerwę ok. raz na 6 miesięcy, bo paznokcie muszą odetchnąć (ja planuję częsciej). Nie wiem, jak moje paznokcie będą wyglądały w trakcie tej przerwy, ale pomiędzy ściągnięciem starych hybryd i nałożeniem nowych paznokcie wyglądają ok - lepiej, niż wcześniej (przed przygodą z keratyną). Przyznam szczerze, że nie sprawdzałam składów tych lakierów (to jedyne niesprawdzanie składów, na jakie sobie pzwalam - żeby nie zwariowac!), ale kosmetyczka mówiła, że hybryda mają mniej szkodliwy skład od zwyklych lakierow. https://www.nailsworld.pl/lakiery-hybry ... -manicure/