Start
Mój profil

Zmiana Stylu i Analiza kolorystyczna

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry, Moderatorzy lokalni
julietkaa
RoyalBaby

Zmiana Stylu i Analiza kolorystyczna

Post autor: julietkaa »

Czy ktoś z was zmienił może styl na elegancki? Chciałabym zmienić a kompletnie nie wiem jak się za to zabrać oraz jak zrobić sama sobie analizę aby wiedzieć jakie kolory do mnie pasują
Będę wdzięczna za pomoc
Thelea
Mokra Włoszka

Post autor: Thelea »

Jeśli chodzi o analizę kolorystyczną to możesz poszukać apek na telefon, które pomogą Ci ustalić jaki masz typ kolorystyczny, ale polecam Ci też użyć chat GPT. Kiedyś po prostu wpisałam, żeby ustalił jaki mam typ kolorystyczny na podstawie pytań. Zadał mi sporo pytań o typ urody, trzeba było szczegółowo na nie odpowiedzieć i ustalił co i jak. To było ciekawe i myślę, że dobrze trafił, bo jak zaczęłam ubierać te kolory, które sugerował to zauważyłam, że wyglądam jakoś lepiej, inaczej, a poza tym inne osoby też nagle zaczęły mi mówić, że np super mi w jakimś kolorze. Ustalił, że jestem zgaszonym latem 😃Można nawet tak dla zabawy popróbować. Co do stylu, który chcesz zmienić na elegancki, mogę jedynie polecić inspirowanie się strojami, które Ci się podobają, a potem kopiowanie tego na sobie, szukanie podobnych ubrań. Jeżeli twoja szafa przepełniona jest ubraniami w totalnie innym klimacie to polecam część sprzedać, część oddać. Zostawić tylko te ubrania, które mogą wpisywać się w styl, który Ci się podoba 😉