Start
Mój profil

„Rozruszanie” głowy przed powrotem do pracy

Moderator: verysweetcherry
Kinderka99
Szarlotta

„Rozruszanie” głowy przed powrotem do pracy

Post autor: Kinderka99 »

Hej,

dziewczyny, które wracają na rynek pracy po dłuższej przerwie, jesteście tu?

Szykuje się do powrotu do pracy (a raczej jej szukania 😄) po prawie rocznej przerwie. Mam wrażenie, że przez ten czas jakby hmm… ogłupiałam? Czuję po prostu, że moje zdolności poznawcze i koncentracja nie są na tym poziomie, na którym były gdy pracowałam, byłam poniekąd zmuszona do przyswajania informacji w pracy.
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi 😄

Co pomogło Wam, fizycznie i mentalnie, w powrocie do pracy? Jak rozruszałyście umysł aby z powrotem nadążał za korpo dynamiką? Może jakieś ćwiczenia, zagadki umysłowe, treningi?
Kinderkowe love i czysta micha :angel:
Plotkara
Willa z basenem

Post autor: Plotkara »

Kinderka99 pisze: sob sty 25, 2025 10:47 pm Hej,

Szykuje się do powrotu do pracy (a raczej jej szukania 😄) po prawie rocznej przerwie. Mam wrażenie, że przez ten czas jakby hmm… ogłupiałam? Czuję po prostu, że moje zdolności poznawcze i koncentracja nie są na tym poziomie, na którym były gdy pracowałam, byłam poniekąd zmuszona do przyswajania informacji w pracy.

Co pomogło Wam, fizycznie i mentalnie, w powrocie do pracy? Jak rozruszałyście umysł aby z powrotem nadążał za korpo dynamiką? Może jakieś ćwiczenia, zagadki umysłowe, treningi?
Na pewno pomoze Ci detoks od telefonu, social media i czytanie książek. Wystarczy w zupełności. A „przyzwyczajenie” i wdrożenie się przyjdzie z czasem - jak w kazdej nowej pracy. Warto juz teraz zadbać o rutynę dnia i przyzwyczajać się do wczesniejszego wstawania - chyba, ze ta przerwa spowodowana macierzyństwem, to nie trzeba :D
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Kinderka99
Szarlotta

Plotkara pisze: wt sty 28, 2025 12:01 pm Na pewno pomoze Ci detoks od telefonu, social media i czytanie książek. Wystarczy w zupełności. A „przyzwyczajenie” i wdrożenie się przyjdzie z czasem - jak w kazdej nowej pracy. Warto juz teraz zadbać o rutynę dnia i przyzwyczajać się do wczesniejszego wstawania - chyba, ze ta przerwa spowodowana macierzyństwem, to nie trzeba :D
Masz rację z tymi social mediami, łapie się na tym, że scrolluje Instagram przez pół dnia a potem czuję się cholernie przebodzcowana. Dzięki za rady 😍
Minimonimini123
VlogmasEnjoyer

Post autor: Minimonimini123 »

Kinderka99 pisze: sob sty 25, 2025 10:47 pm Hej,

Ja powoli przymierzam się do powrotu do życia zawodowego po 1,5 rocznej przerwie zdrowotnej i doskonale wiem co masz na myśli, bo ja czuję dokładnie to samo. Ja na rozruszanie mózgu biorę udział w darmowych szkoleniach. Masz takie na m.in. parp.gov.pl. Ja polecam szkolenia z szkolenia.pfp.com.pl, ponieważ odbywają się w czasie rzeczywistym, więc skłaniają mózg do szybszego działania. :) Jakbyś chciała z nich skorzystać, to takie szkolenia odbywają się od poniedziałku do piątku o 9:30 i 11:00 ( z różnych obszarów). Musisz być na 75% takiego szkolenia w czasie rzeczywistym (ja czasami jak nie mogę, to odpalam i zostawiam kompa włączonego), a potem masz 72h dostęp do tego webinaru, więc możesz obejrzeć na spokojnie np. wieczorem. Choć nie jest łatwi, to pomaga mi to rozkręcić koncentrację. XD
Kinderka99
Szarlotta

Minimonimini123 pisze: ndz lut 09, 2025 4:46 pm Ja powoli przymierzam się do powrotu do życia zawodowego po 1,5 rocznej przerwie zdrowotnej i doskonale wiem co masz na myśli, bo ja czuję dokładnie to samo. Ja na rozruszanie mózgu biorę udział w darmowych szkoleniach. Masz takie na m.in. parp.gov.pl. Ja polecam szkolenia z szkolenia.pfp.com.pl, ponieważ odbywają się w czasie rzeczywistym, więc skłaniają mózg do szybszego działania. :) Jakbyś chciała z nich skorzystać, to takie szkolenia odbywają się od poniedziałku do piątku o 9:30 i 11:00 ( z różnych obszarów). Musisz być na 75% takiego szkolenia w czasie rzeczywistym (ja czasami jak nie mogę, to odpalam i zostawiam kompa włączonego), a potem masz 72h dostęp do tego webinaru, więc możesz obejrzeć na spokojnie np. wieczorem. Choć nie jest łatwi, to pomaga mi to rozkręcić koncentrację. XD
Dzięki za polecajkę! 🥰🥰 to trochę jak powrót na studia 😄