Administrator to wpuszcza,do tego sami też piszą idiotyzmy.Np na grupie o klimek jedna z aminek sugerowała związek siostry w zaginięciu i wyłudzanie kasy na zbiórce
Zaginięcie Karoliny Wróbel
Moderator: verysweetcherryAż tak nie śledzę tego, ale wiesz no każdy ma jakieś swoje poglądy i przemyślenia. Może akurat tak myśli.
https://youtu.be/vndF03adp8s?si=o5BnVppAdY6md9mc
Jest tam ciekawy komentarz pod filmem
Brzmi sensownie jeszcze biorac pod uwage ze sie czegos bala
I miala grozby
No ale z drugiej strony niby wspolokator sie przyznal
-
- Mokra Włoszka
No raczej nie.Kobieteria pisze: ↑sob sty 18, 2025 12:06 am Myślę, że chodziło o to, by fakt, że w danym momencie był odurzony nie zadziałał na jego korzyść. Żeby się nie okazało, że przez to, że długo tankował, nie był w stanie w pełni kontrolować swojego zachowania… i jeb - niepoczytalność - kierunek psychiatryk.
Art. 31. [Niepoczytalność, poczytalność ograniczona. Warunki odpowiedzialności karnej]
§ 1.
Nie popełnia przestępstwa, kto, z powodu choroby psychicznej, upośledzenia umysłowego lub innego zakłócenia czynności psychicznych, nie mógł w czasie czynu rozpoznać jego znaczenia lub pokierować swoim postępowaniem.
§ 2.
Jeżeli w czasie popełnienia przestępstwa zdolność rozpoznania znaczenia czynu lub kierowania postępowaniem była w znacznym stopniu ograniczona, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary.
§ 3.
Przepisów § 1 i 2 nie stosuje się, gdy sprawca wprawił się w stan nietrzeźwości lub odurzenia powodujący wyłączenie lub ograniczenie poczytalności, które przewidywał albo mógł przewidzieć.
- polkakibolka
- Koczkodan
Zdecydowanie, bardzo młodo została matką, po czym równie szybko zaszła w ponowną ciążę.
Tak czy siak szukanie ciała jak dla mnie..
Mocne słowa jak na nastolatkę.
-
- RóżowePolo
-
- Gacie z oceanu
No to mamy „matkę maluszków co wyszła po bułeczki” - uczestniczka imprezy mówi że wciągała i piła a do sklepu wyszła po piwo. Przypominam że małe dzieci były na tej imprezie. Tak jak myślałem - dzieci szkoda najbardziej.
Dzięki za link!
Obejrzałam od początku do końca i aż w głowie się nie mieści to wszystko. Skala patologii jaka jest u niektórych to efekt naszego wspaniałego państwa. Łosiemset plus to i jest na używki.
Dziewczyna mająca dwójkę dzieci imprezuje w pokoju obok, a potem jeszcze wychodzi po "chleb" i zostawia je z innymi nietrzeźwymi ludźmi.
I to ja pewno nie była pierwszy raz taka sytuacja, a sąsiedzi jak zwykle pewnie nic nie widzieli i nie słyszeli... Ważne że na klatce mówiła DZIEŃ DOBRY i szła z dziećmi za rękę
A gdzie reszta rodziny? Nie wiedziała co się tam dzieje?
Teraz będą wszyscy utrzymywać wersję że miała jakieś zwidy albo że ktoś faktycznie ją śledził?
Jeżeli miała takie podejrzenia to nikt nie wpadł na pomysł żeby zgłosić to na policję?
Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi.
Zresztą wystarczy posłuchać wypowiedzi brata zaginionej i tej koleżanki, raczej nie brzmią zbyt mądrze. I nie mam na celu tu nikogo obrazić, ale to po prostu słychać.
Ich wersję w ogóle się nie pokrywają.
Najbardziej rażące dla mnie jest to, że niby wyszła po ten chleb , następnie nie wróciła i totalnie nikt się tym nie przejął... Typ twierdzi że ona tak sobie lubiła znikać.
Tak robi matka dwójki dzieci?
Totalnie nie wiadomo co myśleć, bo tam każdy kręci i nie umiem wywnioskować czy oni sami nie wiedzą co i jak, bo byli w takim stanie i nie są zbyt mądrzy czy sami przyczynili się do jej zniknięcia....
I jeszcze to przyznanie się tego lokatora do zabójstwa.
Dziwne ;)
Ja trafiłam dziś na taki artykuł:
https://www.radiobielsko.pl/wiadomosci/ ... otki/62216
rejestracja 7 stycznia, 5 postów, wszystkie w tym temacie bardzo najeżdżające na Karolinę. CiekawePrzemoKondratowicz pisze: ↑pt sty 24, 2025 12:24 am No to mamy „matkę maluszków co wyszła po bułeczki” - uczestniczka imprezy mówi że wciągała i piła a do sklepu wyszła po piwo. Przypominam że małe dzieci były na tej imprezie. Tak jak myślałem - dzieci szkoda najbardziej.
-
- Gacie z oceanu
No tak, idź na policję. Zgłoś mnie, Lipowa 13A/5 Olsztyn. Chyba ci true crime wjechało za mocno, i jakieś detektywistyczne zapędy ci się włączają. Jakiś random w internecie pisze prawdę powtarzana z prasy i powtarza co powiedziano w podcaście, faktycznie, najeżdżające. Na całe szczęście jestem jedyną taką osobą w całym Internecie. Weź liliona sobie daruj i nie wprowadzaj gownoburzy do poważnego wątku.
Zosia22, czy Ty oglądając też miałaś wrażenie że najbardziej składne zdania składa właśnie ta dziewczyna która uczestniczyła w imprezie? Bo brat i reszta towarzystwa - mam wrażenie że nie do końca ich wypowiedzi są spójne i logiczne, kluczą, gubią wątki. Brat raz mówi że wszystko było normalnie i w ciągu minuty sobie przeczy mówiąc że tak się nie zachowuje normalny człowiek tylko że miała jakąś małą manie prześladowczą. Bardzo dziwnie się tych wypowiedzi słucha.
Jeśli mam być szczery to w Internecie spotkałem tylko wypowiedzi broniących chłopaka co się przyznał do zbrodni. Wszyscy pisali że był w takim cugu że przyznałby się do zabójstwa Kennediego i że to raczej nie miało miejsca…
PrzemoKondratowicz pisze: ↑pt sty 24, 2025 9:51 am No tak, idź na policję. Zgłoś mnie, Lipowa 13A/5 Olsztyn. Chyba ci true crime wjechało za mocno, i jakieś detektywistyczne zapędy ci się włączają. Jakiś random w internecie pisze prawdę powtarzana z prasy i powtarza co powiedziano w podcaście, faktycznie, najeżdżające. Na całe szczęście jestem jedyną taką osobą w całym Internecie. Weź liliona sobie daruj i nie wprowadzaj gownoburzy do poważnego wątku.
Zosia22, czy Ty oglądając też miałaś wrażenie że najbardziej składne zdania składa właśnie ta dziewczyna która uczestniczyła w imprezie? Bo brat i reszta towarzystwa - mam wrażenie że nie do końca ich wypowiedzi są spójne i logiczne, kluczą, gubią wątki. Brat raz mówi że wszystko było normalnie i w ciągu minuty sobie przeczy mówiąc że tak się nie zachowuje normalny człowiek tylko że miała jakąś małą manie prześladowczą. Bardzo dziwnie się tych wypowiedzi słucha.
Jeśli mam być szczery to w Internecie spotkałem tylko wypowiedzi broniących chłopaka co się przyznał do zbrodni. Wszyscy pisali że był w takim cugu że przyznałby się do zabójstwa Kennediego i że to raczej nie miało miejsca…
Dla mnie wszyscy to jakieś szemrane towarzystwo. Być może dla nich to "normalne" żyć w taki sposób i imprezować tak długo, tym bardziej nie mając kasy i żyjąc na kupie z dwójką dzieci.
Uważam że to kwestia czasu aż kogoś z nich przycisną i zaczną mówić prawdę i to jak było.
Najbardziej mnie śmieszy jak jej mama broni ją i mówi że była super matką. Jakby była super matką to nie zostawiłaby dzieci z pijanymi ludźmi. Nikt normalny nie wychodzi po pieczywo o 20, bo zwyczajnie w sklepach o tej porze już go nie ma.
Oni wiedzą po co poszła i ja mam swoje przypuszczenia, ale to tylko nic nieznaczące spekulacje, bo w sumie scenariuszy może być wiele.
Uważam że kwestią tygodnia i ktoś zacznie sypać.
-
- Gacie z oceanu
Studiowałem komentarze i ludzie piszą że mogła być umówiona przy garażach z kimś po odbiór dalszych elementów do imprezowania, dlatego nie złapały ją kamery bo nie szła do żadnego sklepu, a ten co się przyznał to nie wie na jakim świecie się znajduje. Ja mam nadzieję tylko że to nie jest jakiś biedny zwichrowany chłopak którego policja butem przycisnęła żeby znaleźć sprawcę.Zosia22 pisze: ↑pt sty 24, 2025 10:03 am Dla mnie wszyscy to jakieś szemrane towarzystwo. Być może dla nich to "normalne" żyć w taki sposób i imprezować tak długo, tym bardziej nie mając kasy i żyjąc na kupie z dwójką dzieci.
Uważam że to kwestia czasu aż kogoś z nich przycisną i zaczną mówić prawdę i to jak było.
Najbardziej mnie śmieszy jak jej mama broni ją i mówi że była super matką. Jakby była super matką to nie zostawiłaby dzieci z pijanymi ludźmi. Nikt normalny nie wychodzi po pieczywo o 20, bo zwyczajnie w sklepach o tej porze już go nie ma.
Oni wiedzą po co poszła i ja mam swoje przypuszczenia, ale to tylko nic nieznaczące spekulacje, bo w sumie scenariuszy może być wiele.
Uważam że kwestią tygodnia i ktoś zacznie sypać.
- AlojzyDupa
- GreckieWakacje
Kurde, po tym materiale Pawła trudno nie odnieść wrażenia, że dziewczyna chyba od zawsze szukała trochę guza…
Mało kto, ma w swoim życiorysie powiązania z taką ilością szemranych ludzi z tak szemranych domów. Co oczywiście w żaden sposób nie usprawiedliwia tego, by zrobić jej krzywdę, czy żeby uznać, że nie była kochającą mamą. Ale na Boga! Dwie, bardzo wczesne ciąże z kryminalistami, ćpanie i chlanie od 8 rano to nie jest coś, co się po prostu zdarza…
Mało kto, ma w swoim życiorysie powiązania z taką ilością szemranych ludzi z tak szemranych domów. Co oczywiście w żaden sposób nie usprawiedliwia tego, by zrobić jej krzywdę, czy żeby uznać, że nie była kochającą mamą. Ale na Boga! Dwie, bardzo wczesne ciąże z kryminalistami, ćpanie i chlanie od 8 rano to nie jest coś, co się po prostu zdarza…
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
-
- Gacie z oceanu
Dlatego się obawiam że nie poznamy prawdy. Szemrany kryje szemranego a tu niby się ktoś przyznał że szczegółami opowiedział gdzie i co a ciała już dwa tygodnie znaleźć nie mogą. Coś mi się tu nie zgadza.AlojzyDupa pisze: ↑sob sty 25, 2025 12:03 am Kurde, po tym materiale Pawła trudno nie odnieść wrażenia, że dziewczyna chyba od zawsze szukała trochę guza…
Dziękuję za link do materiału Zbrodnia Ikara. Wow. To zmienia obraz sytuacji. Co za patologia... myślę, że jeśli Karolina dostałaby takiej psychozy i sama coś sobie zrobiła, to raczej już ktoś by znalazł jej ciało.
Raczej ktoś musiał ją skrzywdzić.
Jej otoczenie mogłoby brać udział w konkursie głupi i głupszy i dziwię się, że śledczy nie potrafią przycisnąć takich ludzi.
Jej otoczenie mogłoby brać udział w konkursie głupi i głupszy i dziwię się, że śledczy nie potrafią przycisnąć takich ludzi.
•
- polkakibolka
- Koczkodan
Mocny komentarz. W punkt.oliixii pisze: ↑sob sty 25, 2025 4:49 pm Dziękuję za link do materiału Zbrodnia Ikara. Wow. To zmienia obraz sytuacji. Co za patologia... myślę, że jeśli Karolina dostałaby takiej psychozy i sama coś sobie zrobiła, to raczej już ktoś by znalazł jej ciało.
Co do przyciśnięcia, jest wiele spraw gdy przycisnęli aż „za mocno” albo wprost przeciwnie powinni a obchodzą się jak z jajkiem przez co wyjaśnienia niektórych spraw do dziś nie ma
Mocne słowa jak na nastolatkę.
Myślę, że wyjaśnienie sprawy usłyszymy dość szybko, ta ekipa to nie są geniusze zbrodni. Przy czym brak spójnosci może świadczyć zarówno o uwikłaniu, jak i o tym, że świadkowie są przećpanyni patusami na granicy normy intelektualnej, które nie potrafią połączyć zdań sensownie.
A czy to ma znaczenie, jak ta Karolina się prowadziła, czy była dobrą mamą, czy nie była? Pewnie, że ma. Tu nie chodzi o to, że to była jej wina, tylko styl życia ofiary uprawdopodabnia albo eliminuje pewne wersje śledcze.
Nie ma w tym żadnego obwiniania ofiary. Pierwsze wersje były takie, że w życiu by dzieci nie zostawiła. Teraz wychodzi na to, że w sumie dlaczego nie, już bywało, że na noc nie wracała i zostawiała dzieci nie wiadomo z kim. Jeśli ćpała, to coś jej się mogło odkleić, mogła zadać się z kimś, kto nafurany pomylił ja z demonem, mogło się wydarzyć wiele rzeczy, o które byśmy nie podejrzewali np. Beaty Klimek, która, choć też z wyżyn społecznych nie pochodziła, z takim elementem się nie zadawała. U niej prawdopodobny scenariusz jest inny. Żadna historia nie jest mniej czy bardziej tragiczna, żadna ofiara nie jest lepsza, ale spojrzenie na fakty sprawia, że szybciej można dotrzeć do sprawcy i go przymknąć, żeby nie skrzywdził kolejnej osoby.
A czy to ma znaczenie, jak ta Karolina się prowadziła, czy była dobrą mamą, czy nie była? Pewnie, że ma. Tu nie chodzi o to, że to była jej wina, tylko styl życia ofiary uprawdopodabnia albo eliminuje pewne wersje śledcze.
Nie ma w tym żadnego obwiniania ofiary. Pierwsze wersje były takie, że w życiu by dzieci nie zostawiła. Teraz wychodzi na to, że w sumie dlaczego nie, już bywało, że na noc nie wracała i zostawiała dzieci nie wiadomo z kim. Jeśli ćpała, to coś jej się mogło odkleić, mogła zadać się z kimś, kto nafurany pomylił ja z demonem, mogło się wydarzyć wiele rzeczy, o które byśmy nie podejrzewali np. Beaty Klimek, która, choć też z wyżyn społecznych nie pochodziła, z takim elementem się nie zadawała. U niej prawdopodobny scenariusz jest inny. Żadna historia nie jest mniej czy bardziej tragiczna, żadna ofiara nie jest lepsza, ale spojrzenie na fakty sprawia, że szybciej można dotrzeć do sprawcy i go przymknąć, żeby nie skrzywdził kolejnej osoby.
-
- Mokra Włoszka
Na grupie FB Zbrodnia Ikara siostra Karoliny napisała w komentarzu, że akurat zeznań tej „koleżanki” nikt nie będzie brał na poważnie, bo przyszła na tą imprezę w charakterze pani do towarzystwa dla chłopaków. Sama nie wiem jak mam to skomentować - patologiczna sytuacja.PrzemoKondratowicz pisze: ↑pt sty 24, 2025 9:51 am
-
- Gacie z oceanu
To jeszcze lepiej świadczy i tym otoczeniu. Jeśli to prawda, że przyszła w takim charakterze to niezła patologia. Jeśli to nieprawda, to chyba jeszcze większa patologia, że siostra mówieniem publicznie takich rzeczy się zajmuje. Trochę ręce opadają. Ale tak czy inaczej, w jakim charakterze by nie przyszła jestem naprawdę skłonna uwierzyć że po bułki do sklepu nie poszła.RanekPanek pisze: ↑sob sty 25, 2025 8:32 pm Na grupie FB Zbrodnia Ikara siostra Karoliny napisała w komentarzu, że akurat zeznań tej „koleżanki” nikt nie będzie brał na poważnie, bo przyszła na tą imprezę w charakterze pani do towarzystwa dla chłopaków. Sama nie wiem jak mam to skomentować - patologiczna sytuacja.
Wszystkie możliwe patologie ..RanekPanek pisze: ↑sob sty 25, 2025 8:32 pm Na grupie FB Zbrodnia Ikara siostra Karoliny napisała w komentarzu, że akurat zeznań tej „koleżanki” nikt nie będzie brał na poważnie, bo przyszła na tą imprezę w charakterze pani do towarzystwa dla chłopaków. Sama nie wiem jak mam to skomentować - patologiczna sytuacja.
Alko ,dragi i jeszcze prostytutka ponoć każdy z nią się przespał ..i dzieci za ściana w tym wszystkim ,słuchające tych patoli