Start
Mój profil

Facebook, Instagram, Meta - problemy z prowadzeniem stron

Moderator: verysweetcherry
Jagodzia1234
GreckieWakacje

Facebook, Instagram, Meta - problemy z prowadzeniem stron

Post autor: Jagodzia1234 »

Hej! Chciałabym żeby ten wątek służył do pomocy w rozwiązywaniu problemów napotykanych przy prowadzeniu stron i profili firmowych na FB i IG.
Ja prowadzę profil firmowy na Facebooku i Instagramie i co rusz napotykam na problemy techniczne - mam wrażenie że Meta jest strasznie niedopracowane, ciężko uzyskać pomoc i odpowiedzi. Czy ktoś też tak ma?
Napiszę od razu jaki jest mój najświeższy problem - publikowanie na grupach. Chciałam trochę bardziej rozpromować moje wydarzenie przez dodawanie postów na różnych grupach lokalnych. Pierwszy post który dodałam normalnie się dodał po czym zniknął, natomiast w dzienniku aktywności widniał cały czas jako dodany - raczej nie naruszyłam regulaminu grupy bo go po prostu nie ma, zresztą nic mi nie przyszło że post usunięty czy coś. Potem dodałam go ponownie i było ok. Dodałam potem post na paru grupach i znowu to samo na jednej z nich
Do tego na niektórych grupach nie mam w ogóle możliwości dodania postów - i nie, nie naruszyłam ich regulaminu, nigdy nic na nich nie dodałam. Wątpię też że to Facebook mnie przy blokował, no bo czemu tylko na niektórych grupach?
karuzella
RoyalBaby

Post autor: karuzella »

U mnie to samo. Prowadzę działalność związaną z turystyką i jestem na trzech grupach dedykowanych stricte profilowi firmy i na jednej z automatu mi kasuje wrzucany post, na drugiej wisi jako do "moderacji" po czym i tak nie jest wrzucany podczas gdy ludzie wrzucają dużo treści podobnych do moich. Już nawet miałam pisać do adminów o co chodzi, dlaczego innych wrzucają a mnie nie skoro nie ma nawet regulaminu co wolno a co nie. Ja to w ogóle jestem lvl wyżej - zablokowałam sobie konto reklamowe i czekam od 03.01 na jakąkolwiek informację czy mi je odblokują :'( ale przestałam na to liczyć. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Chyba faktycznie napiszę do tych adminów jeśli w ogóle nie widzą moich postów to jak mogą je zaakceptować
Jagodzia1234
GreckieWakacje

Post autor: Jagodzia1234 »

karuzella pisze: pt sty 24, 2025 11:27 am U mnie to samo. Prowadzę działalność związaną z turystyką i jestem na trzech grupach dedykowanych stricte profilowi firmy i na jednej z automatu mi kasuje wrzucany post, na drugiej wisi jako do "moderacji" po czym i tak nie jest wrzucany podczas gdy ludzie wrzucają dużo treści podobnych do moich. Już nawet miałam pisać do adminów o co chodzi, dlaczego innych wrzucają a mnie nie skoro nie ma nawet regulaminu co wolno a co nie. Ja to w ogóle jestem lvl wyżej - zablokowałam sobie konto reklamowe i czekam od 03.01 na jakąkolwiek informację czy mi je odblokują :'( ale przestałam na to liczyć. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Chyba faktycznie napiszę do tych adminów jeśli w ogóle nie widzą moich postów to jak mogą je zaakceptować
Ja właśnie napisałam ostatnio do admina jednej z grup, wydawało mi się że jest jakiś błąd bo moje posty były dosłownie usuwane w 10 sekund, grupa 30 tys. Osób gdzie psoty nie muszą być zatwierdzanie i jeden admin tylko. I okazało się że on usuwał bo się nie nadają, ciul że inne lokale ogłaszał się tam w identyczny sposób 🥲
Ja też mam problem z kontem reklamowym, dotychczas przez konto prywatne tworzyłam reklamy płaciłam itd a teraz meta chce żebym utworzyła konto reklamowe firmowe, ale nie mogę tego zrobić XD ale reklamy cały czas puszczam i apka reklamowa mi nie pokazuje żadnych danych 🤡
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
FejkTiffany

Post autor: Juliaturczyniak »

Jagodzia1234 pisze: śr sty 22, 2025 6:20 pm Hej! Chciałabym żeby ten wątek służył do pomocy w rozwiązywaniu problemów napotykanych przy prowadzeniu stron i profili firmowych na FB i IG.
Ja prowadzę profil firmowy na Facebooku i Instagramie i co rusz napotykam na problemy techniczne - mam wrażenie że Meta jest strasznie niedopracowane, ciężko uzyskać pomoc i odpowiedzi. Czy ktoś też tak ma?
Napiszę od razu jaki jest mój najświeższy problem - publikowanie na grupach. Chciałam trochę bardziej rozpromować moje wydarzenie przez dodawanie postów na różnych grupach lokalnych. Pierwszy post który dodałam normalnie się dodał po czym zniknął, natomiast w dzienniku aktywności widniał cały czas jako dodany - raczej nie naruszyłam regulaminu grupy bo go po prostu nie ma, zresztą nic mi nie przyszło że post usunięty czy coś. Potem dodałam go ponownie i było ok. Dodałam potem post na paru grupach i znowu to samo na jednej z nich
Do tego na niektórych grupach nie mam w ogóle możliwości dodania postów - i nie, nie naruszyłam ich regulaminu, nigdy nic na nich nie dodałam. Wątpię też że to Facebook mnie przy blokował, no bo czemu tylko na niektórych grupach?
Ja nie mogę dodawać postów na grupy ze swojego normalnego konta. Pokazują się jako spam albo odrzucone i z tego co wiem nie jestem jedyna. Jestem moderatorem na jednej grupie na fb i często wyjmuję posty ze spamu. Niestety na większości grup moderatorzy śpią i nie jest to tak łatwe. XD
karuzella
RoyalBaby

Post autor: karuzella »

Jagodzia1234 pisze: pt sty 24, 2025 11:40 am Ja właśnie napisałam ostatnio do admina jednej z grup, wydawało mi się że jest jakiś błąd bo moje posty były dosłownie usuwane w 10 sekund, grupa 30 tys. Osób gdzie psoty nie muszą być zatwierdzanie i jeden admin tylko. I okazało się że on usuwał bo się nie nadają, ciul że inne lokale ogłaszał się tam w identyczny sposób 🥲
Ja też mam problem z kontem reklamowym, dotychczas przez konto prywatne tworzyłam reklamy płaciłam itd a teraz meta chce żebym utworzyła konto reklamowe firmowe, ale nie mogę tego zrobić XD ale reklamy cały czas puszczam i apka reklamowa mi nie pokazuje żadnych danych 🤡
Obawiam się właśnie takiej odpowiedzi. Skoro inni wrzucają praktycznie to samo to dlaczego ja nie mogę? Co za różnica. To właśnie błąd, że na koncie prywatnym. U mnie było tak samo. jestem w trakcie odkręcania tego. Ale długo już się to ciągnie :'(
rozaliew
Mokra Włoszka

Post autor: rozaliew »

Meta to dno. Dla firm zero pomocy, opieszałość i niewyrabianie się. Zastanawiam się czy w tych czasach nie lepiej funkcjonować na TT , a Ig traktować jako taki pomocniczy środek i zostawiać treści z TT. Co się dzieje na IG to już jest patologia. Nie wiem czy to generalnie opłacalny rynek. Niby są ci obserwujący ale algorytmy są beznadziejne. Dużo zajmuje czasu. Z 8 lat temu meta była przyjazna. Obecnie uważam za czarną magię.