kręcone włosy
Moderator: verysweetcherry-
- ŚpioszkiKenzo
kręcone włosy
macie może do polecenia jakieś kosmetyki do włosów kręconych? mam skręt mniej więcej 3a, włosy są teraz trochę poniżej ramion. dosyć mocno się puszą i często jak wstaje są częściowo rozprostowane albo jakby pogniecione, zawsze kładę się gdy same wyschną (swobodnie zwisają i wtedy najbardziej się kręcą), nie używam suszarki ani niczego innego. rano zwilżam je wodą żeby poprawić to co przez noc się popsuło. obecnie używam odżywki z Rossmanna (takiej z isany w pomarańczowej tubce) i po umyciu olejku i neboa. szukam czegoś co może trochę wzmocni skręt i pozwoli im przetrwać noc, fajnie byłoby gdyby znalazło się też cokolwiek na puszenie. najlepiej coś co mogę znaleźć w rossmannie albo hebe lub zamówić na allegro. będę wdzięczna też za jakieś porady!
-
- Koczkodan
na puszenie sie super sa produkty „not your mother” niestety w polsce bardzo trudno dostępne ale jakie ja miałam po nich loki o matko polecam też na koniec stylizacji nakładać żel z syossa ten power hold bo on też powstrzymuje puszenie. ogólnie większość kosmetyków z ameryki jest świetnych do takich mocniejszych loków bo mam wrażenie że te polskie są zbyt delikatne na prawdziwy skręt.apawlowska0 pisze: ↑śr sty 22, 2025 11:14 am macie może do polecenia jakieś kosmetyki do włosów kręconych? mam skręt mniej więcej 3a, włosy są teraz trochę poniżej ramion. dosyć mocno się puszą i często jak wstaje są częściowo rozprostowane albo jakby pogniecione, zawsze kładę się gdy same wyschną (swobodnie zwisają i wtedy najbardziej się kręcą), nie używam suszarki ani niczego innego. rano zwilżam je wodą żeby poprawić to co przez noc się popsuło. obecnie używam odżywki z Rossmanna (takiej z isany w pomarańczowej tubce) i po umyciu olejku i neboa. szukam czegoś co może trochę wzmocni skręt i pozwoli im przetrwać noc, fajnie byłoby gdyby znalazło się też cokolwiek na puszenie. najlepiej coś co mogę znaleźć w rossmannie albo hebe lub zamówić na allegro. będę wdzięczna też za jakieś porady!