podcasty kryminalne
Moderator: verysweetcherryRe: podcasty kryminalne
Ja się bardzo zawiodłam na Kezu. Wrzucił teraz na insta, że był u Olgi Śledź „najlepszej jutuberki”. Kogo jak kogo, ale jego podejrzewałam o jakieś rozeznanie z kim się zadaje i kogo promuje.
-
- Channelka
Sporo całkiem merytorycznych komentarzy widziałam na kanałach Skok w mrok i Papillaria, chociaż lojalnie ostrzegam, że obydwa podcasty są prowadzone dość specyficzne i nie każdemu podpasują.Sylwia7396 pisze: ↑pn gru 16, 2024 3:49 pm Czy ktoś zna podcasty, gdzie nie trzeba przebijać się przez 1000 komentarzy o autorze żeby dotrzeć do tych dotyczących omawianej sprawy? Czasem mega chcę poczytać czyjeś przemyślenia dotyczące tematyki odcinka, ale na niektórych kanałach graniczy to z cudem, 99% to wychwalanie twórcy albo jakieś inside joke’i (niezwiązane ze sprawą)
-
- RoyalBaby
Jak dla mnie Kezu zaczynał dobrze, ale potem z tych jego podcastów zaczęła bić narracja jednej jedynej prawdy objawionej, plus "jaki to on nie jest odważny", że się nie boi mówić o danych sprawach. I jakoś tak... no nie. Momentalnie mnie takie coś odrzuca.
-
- RoyalBaby
Coś nowego... lecę słuchaćsysunia pisze: ↑śr paź 16, 2024 8:11 am hej, nie będę tu ściemniał ze jest taki fajny podcast Alibi Podcast Kryminalny https://youtu.be/74cBy2-YUMs bo to mój
Dajcie znać co sadzicie i czy da się tego słuchać. Ogólnie pomysł na kanał jest taki żeby było konkretnie, bez ględzenia i przeciągania dlatego filmiki takie raczej miedzy 15 a 25 min.
- CebulaBjuti
- Gacie z oceanu
Moje top 3 to Kompulik, Aga Rojek, i nie widzę, by ten kanał pojawił się w tym wątku jeszcze- nagle, ostatniej nocy. Ciekawa tematyka (zbrodnie ze świata showbiznesu, głównie old Hollywood,), autorka ma świetną dykcję i włada ładną polszczyzną. Szkoda jedynie, że filmy pojawiają się tak rzadko.
https://www.youtube.com/@nagleostatniejnocy
https://www.youtube.com/@nagleostatniejnocy
-
- ŚpioszkiKenzo
A właśnie, Kompulik. Wiecie może o jakiej sprawie będzie podcast, którego publikacja zapowiedziana jest na 17-tego?
Dziewczyny, wrzucam żebyście wiedziały kogo słuchacie - komentarz pod filmem z kontentem redpillowym
https://www.youtube.com/watch?v=ZXto-eSBLPc
https://www.youtube.com/watch?v=ZXto-eSBLPc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Już maszRena143143 pisze: ↑śr sty 15, 2025 6:26 pm A właśnie, Kompulik. Wiecie może o jakiej sprawie będzie podcast, którego publikacja zapowiedziana jest na 17-tego?
KiciBumBum!
- Autorka 1221
- Siatkarka
Ostatnio moją topką jest Profanum,strefa mroku i gęsia skórka. Ten pierwszy podcast bardzo mroczny,a filmiki wgniatają w fotel poprostu.kostyraSa pisze: ↑sob kwie 20, 2024 3:18 pm Jakieś polecanki? Kryminatorium słucham co tydzień z sentymentu ale ostatnio mega drażnią mnie przerywniki na reklamę.
Skok w mrok też fajnie się słucha, ciekawe historie ale wcięcia z prywaty są drażniące na dłuższą metę bo gdyby nie one to każdy odcinek byłby przynajmniej 10 minut krótszy
-
- Siatkarka
myślicie, że obecnie opłaca się w ogóle zakładać taki kanał na YT z podcastami kryminalnymi? Czy jest tego wysyp za duży
Jeśli masz na siebie pomysł i coś nowego do zaoferowania to tak, ale w innym przypadku - nie ma to sensu, „rynek” się już dawno wysycił i nikt nie będzie wysłuchiwał tej samej historii 10 raz od 2137 podcasterki, gdzie przecież historia i zakończenie się nie zmieniaNiewiernyczlowiek pisze: ↑ndz sty 19, 2025 9:24 am myślicie, że obecnie opłaca się w ogóle zakładać taki kanał na YT z podcastami kryminalnymi? Czy jest tego wysyp za duży
A czy ktoś może mi polecić stronę, gdzie poczytam o tych wszystkich historiach? Nie zawsze mam możliwość słuchać podcasty, ale czytać już bardziej chętnie przygarnę polecajki stron, gdzie są (najlepiej szczegółowo) opisane sprawy kryminalne.
O,ja też bym była zainteresowana. Swego czasu czytałam archiwum zbrodni(blog),ale nie wiem,czy nawet jeszcze istnieje. Poza tym był też o polskich sprawach niewyjaśnionych,ale tam też już cisza
[/quote]
Odwagi ja spróbowałam jakiś czas temu, coś tam sobie dłubię.Niewiernyczlowiek pisze: ↑ndz sty 19, 2025 9:24 am myślicie, że obecnie opłaca się w ogóle zakładać taki kanał na YT z podcastami kryminalnymi? Czy jest tego wysyp za duży
Defreg56 pisze: ↑ndz sty 19, 2025 7:27 pm
Jeśli masz na siebie pomysł i coś nowego do zaoferowania to tak, ale w innym przypadku - nie ma to sensu, „rynek” się już dawno wysycił i nikt nie będzie wysłuchiwał tej samej historii 10 raz od 2137 podcasterki, gdzie przecież historia i zakończenie się nie zmienia
Jest jeszcze sporo historii - mniej medialnych, nieporuszonych przez innych - które można opowiedzieć.