StudentkaKozminski pisze: ↑sob maja 18, 2024 5:12 pm Z jaką najbardziej toksyczną społecznością się spotkałyście? Np. grupy tematyczne, fandomy itd.
Ja na kocich grupach czasem boje się odezwać, bo tam wszystko jest od linijki i jedna mądrzejsza od drugiej. A na psiej za napisanie, że uważam że pies powinien w mieście chodzić na smyczy ban xD
Najbardziej toksyczne społeczności w internecie
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
Re: Najbardziej toksyczne społeczności w internecie
Dziewczyny, może nie do końca w internecie ale jestem w takim szoku, że muszę się podzielić. Ostatnio na tt natknęłam się na rolkę o morderstwach i zaginięciach w górach (nietypowo bo to było konto z ploteczkami) . Ktoś tam napisał, ze góry są niebezpieczne i ona odpisała, że wie i osobiście unika chodzenia po górach bo się boi i ma prozopragnozję. Dziewczyny co tam się wydarzyło. laska dostała ogrom odpowiedzi, że jest głupia, ograniczona "by pojąć piękno gór", i po co nagrywa o czymś na czym się nie zna. Szkoda mi się jej zrobiło i stanęłam w jej obronie. Napisałam, że każdy ma prawo się czegoś bać, poza tym tt jest znanych z prasy faktach a nie fachową wiedzą spinaczce wiec tak jak nie trzeba być pilotem by oglądać katastrofy w przestworzach tak ona też mogła coś takiego nagrać. Oczywiście na mnie się też rzucili, że jestem "the billką". Nie miałam pojęcia, że chodzący po górach to taka sekta, jeszcze się nie spotkałam by ktoś miał taki ból dupska, ze ktoś nie podziela jego pasji. I to nie była jedna osoba tylko kilkanaście różnych kont....
- odpalskreta
- ZdalnaFanka
Grupy dla psiarzy. Jak twoi pies nie chodzi ma 10 godzinne spacery, nie żre karmy za 1000 zł i jak broń Boże zapytasz na grupie o poradę a nie polecisz do weta z byle pierdola to od razu każą ci oddać psa bo nie zasługujesz na niego xdStudentkaKozminski pisze: ↑sob maja 18, 2024 5:12 pm Z jaką najbardziej toksyczną społecznością się spotkałyście? Np. grupy tematyczne, fandomy itd.
Ja na kocich grupach czasem boje się odezwać, bo tam wszystko jest od linijki i jedna mądrzejsza od drugiej. A na psiej za napisanie, że uważam że pies powinien w mieście chodzić na smyczy ban xD
- odpalskreta
- ZdalnaFanka
Aha jeszcze dodam, że grupy o paznokciach, to całe gadanie ze jak nie stać cię na przedłużanie za 300 to weź wgl wyjdź biedaku, bo paznokcie to luksus, kolejna to grupa o tortach, zainteresowałam się tematem ale chyba odpuszczę, jak nie robisz tortu rodem z pinteresta albo robisz na zamówienie za cenę niższą niż tam jakieś standardy to zaraz cię zjedzą ze. Ir masz talentu, albo jak cena niższa to brak szacunku do samej siebie. Kolejna grupa to jedna taka kobieca (nie baby bez tabu) i tam jest wylęgarnia bab 30+ i zawsze jak trafi się post o tym że facet zrobił coś nie tak to od razu miliony komentarzy ze facet to świnia, zostaw go, nie zasługuje na otyła księżniczkę bez pracy. Następna to dla wielu pewnie znana, give her a job xd tam jak jakaś dziewczyna doda post, że potrzebuje pieniędzy asap wiec w niższej cenie zrobi jakiś projekt czy coś, od razu zaraz zleci się milion ekspertek od marketingu, samorozwoju i zjedzą cię bo tak bardzo psujesz rynek i nie szanujesz siebie i innych że sprzedajesz coś po cenie niższej niż może być to warte.odpalskreta pisze: ↑pt sty 31, 2025 9:21 am Grupy dla psiarzy. Jak twoi pies nie chodzi ma 10 godzinne spacery, nie żre karmy za 1000 zł i jak broń Boże zapytasz na grupie o poradę a nie polecisz do weta z byle pierdola to od razu każą ci oddać psa bo nie zasługujesz na niego xd
- SmokAnalog
- 120mkw
Grupy emigranckie - szczególnie dwa typy uczestniczek i uczestników, jedni wciąż nadają na lokalsów jacy są zj.bani i głupi, drudzy z kolei na innych Polaków jak to się nie integrują i nie starają się być bardziej miejscowi od autochtonów. Oba typy mnie skutecznie wygnały z tych grup. 
Torciary to straszna grupaodpalskreta pisze: ↑pt sty 31, 2025 9:36 am Aha jeszcze dodam, że grupy o paznokciach, to całe gadanie ze jak nie stać cię na przedłużanie za 300 to weź wgl wyjdź biedaku, bo paznokcie to luksus, kolejna to grupa o tortach, zainteresowałam się tematem ale chyba odpuszczę, jak nie robisz tortu rodem z pinteresta albo robisz na zamówienie za cenę niższą niż tam jakieś standardy to zaraz cię zjedzą ze. Ir masz talentu, albo jak cena niższa to brak szacunku do samej siebie. Kolejna grupa to jedna taka kobieca (nie baby bez tabu) i tam jest wylęgarnia bab 30+ i zawsze jak trafi się post o tym że facet zrobił coś nie tak to od razu miliony komentarzy ze facet to świnia, zostaw go, nie zasługuje na otyła księżniczkę bez pracy. Następna to dla wielu pewnie znana, give her a job xd tam jak jakaś dziewczyna doda post, że potrzebuje pieniędzy asap wiec w niższej cenie zrobi jakiś projekt czy coś, od razu zaraz zleci się milion ekspertek od marketingu, samorozwoju i zjedzą cię bo tak bardzo psujesz rynek i nie szanujesz siebie i innych że sprzedajesz coś po cenie niższej niż może być to warte.
Ja pamietam jak kiedyś na TT babka od tortów wstawiła rolkę gdzie opawiadała jak kiedyś się robiło torty i czy wolimy te kiedyś czy współczesne. Ja napisałam, że wolę torty jak kiedyś bo te współczesne są tak wygładzone i idealne jak spod linijki , że wyglądają jak sztuczne, dosłownie jak walce z plasteliny. No i patrzę, babka nagrała filmik w odpowiedzi - czyta mój komentarz i mówi obrażona, trzymając linijkę - "tu jest linijka, tak wygląda - jest pomarańczowa wiec lukier do naszego tortu będzie pomarańczowy"lalisa pisze: ↑pt sty 31, 2025 7:45 pm Torciary to straszna grupaMam wrażenie, że te dziewczyny nie ogarniają, że niektórzy robią tort pierwszy raz w życiu albo zwyczajnie nie mają jakiegoś wysokiego poczucia estetyki i nie będą mieć, bo tacy już są. Pamietam, ze zanim stamtąd wyszłam to przynajmniej raz w tygodniu musiała być jazda, bo jakaś Grażyna wrzuciła nieidealny tort i jak ona tak mogla xD Grażyna się broniła, że mężowi smakował. JAK TO SMAKOWAL, JA BYM SIE WSTYDZILA TAKIE GÓWNO PODAĆ!
![]()
- odpalskreta
- ZdalnaFanka
Nie wiem ale mam wrażenie ze czy torciary czy paznokciary myślą ze swoją pracą spełniają jakąś misję i ratują świat, szkoda ze nie wiedzą jak bardzo są w błędzielalisa pisze: ↑pt sty 31, 2025 7:45 pm Torciary to straszna grupaMam wrażenie, że te dziewczyny nie ogarniają, że niektórzy robią tort pierwszy raz w życiu albo zwyczajnie nie mają jakiegoś wysokiego poczucia estetyki i nie będą mieć, bo tacy już są. Pamietam, ze zanim stamtąd wyszłam to przynajmniej raz w tygodniu musiała być jazda, bo jakaś Grażyna wrzuciła nieidealny tort i jak ona tak mogla xD Grażyna się broniła, że mężowi smakował. JAK TO SMAKOWAL, JA BYM SIE WSTYDZILA TAKIE GÓWNO PODAĆ!
![]()
- odpalskreta
- ZdalnaFanka
A jak ostatnio widziałam post babeczki na tortach ze zrobiła dla dziecka pierwszy tort w życiu. Pisała ze było ciężko, nie jest idealnie ale zrobiła za 150 łącznie a nie taki za 350. Co tam się działo w komentarzach. Zaczęły co do grama wyliczać co ile kosztuje, dlaczego aż tyle, no ogółem to komentarze na zasadzie “nie stać Cię biedaku? Jakiś problem”?PEONIA pisze: ↑pt sty 31, 2025 8:07 pm Ja pamietam jak kiedyś na TT babka od tortów wstawiła rolkę gdzie opawiadała jak kiedyś się robiło torty i czy wolimy te kiedyś czy współczesne. Ja napisałam, że wolę torty jak kiedyś bo te współczesne są tak wygładzone i idealne jak spod linijki , że wyglądają jak sztuczne, dosłownie jak walce z plasteliny. No i patrzę, babka nagrała filmik w odpowiedzi - czyta mój komentarz i mówi obrażona, trzymając linijkę - "tu jest linijka, tak wygląda - jest pomarańczowa wiec lukier do naszego tortu będzie pomarańczowy"
- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
Z kotami to samo. Już w pewnym momencie zaczęłam wychodzić z tych grup bo nie mogłam czytać tej szkodliwości i toksyczności "madek" zwierzątodpalskreta pisze: ↑pt sty 31, 2025 9:21 am Grupy dla psiarzy. Jak twoi pies nie chodzi ma 10 godzinne spacery, nie żre karmy za 1000 zł i jak broń Boże zapytasz na grupie o poradę a nie polecisz do weta z byle pierdola to od razu każą ci oddać psa bo nie zasługujesz na niego xd
- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
To o tym jest już osobny wątek na forum tiktokaodpalskreta pisze: ↑pt sty 31, 2025 9:36 am Aha jeszcze dodam, że grupy o paznokciach, to całe gadanie ze jak nie stać cię na przedłużanie za 300 to weź wgl wyjdź biedaku, bo paznokcie to luksus, kolejna to grupa o tortach, zainteresowałam się tematem ale chyba odpuszczę, jak nie robisz tortu rodem z pinteresta albo robisz na zamówienie za cenę niższą niż tam jakieś standardy to zaraz cię zjedzą ze. Ir masz talentu, albo jak cena niższa to brak szacunku do samej siebie. Kolejna grupa to jedna taka kobieca (nie baby bez tabu) i tam jest wylęgarnia bab 30+ i zawsze jak trafi się post o tym że facet zrobił coś nie tak to od razu miliony komentarzy ze facet to świnia, zostaw go, nie zasługuje na otyła księżniczkę bez pracy. Następna to dla wielu pewnie znana, give her a job xd tam jak jakaś dziewczyna doda post, że potrzebuje pieniędzy asap wiec w niższej cenie zrobi jakiś projekt czy coś, od razu zaraz zleci się milion ekspertek od marketingu, samorozwoju i zjedzą cię bo tak bardzo psujesz rynek i nie szanujesz siebie i innych że sprzedajesz coś po cenie niższej niż może być to warte.
-
lajtovazemamy
- Siatkarka
E tam. Na emamie jest w pyte. Bardzo mi sie tam podoba.
- MissNobody66
- SkrzydełkaZhooters
O ghaj można elaboraty pisać, może kiedyś ta grupa miała sens, obecnie odkąd jest ogromny kryzys na rynku pracy posty wyglądają tak że ktoś szuka pracy a komentarze to:odpalskreta pisze: ↑pt sty 31, 2025 9:36 am Aha jeszcze dodam, że grupy o paznokciach, to całe gadanie ze jak nie stać cię na przedłużanie za 300 to weź wgl wyjdź biedaku, bo paznokcie to luksus, kolejna to grupa o tortach, zainteresowałam się tematem ale chyba odpuszczę, jak nie robisz tortu rodem z pinteresta albo robisz na zamówienie za cenę niższą niż tam jakieś standardy to zaraz cię zjedzą ze. Ir masz talentu, albo jak cena niższa to brak szacunku do samej siebie. Kolejna grupa to jedna taka kobieca (nie baby bez tabu) i tam jest wylęgarnia bab 30+ i zawsze jak trafi się post o tym że facet zrobił coś nie tak to od razu miliony komentarzy ze facet to świnia, zostaw go, nie zasługuje na otyła księżniczkę bez pracy. Następna to dla wielu pewnie znana, give her a job xd tam jak jakaś dziewczyna doda post, że potrzebuje pieniędzy asap wiec w niższej cenie zrobi jakiś projekt czy coś, od razu zaraz zleci się milion ekspertek od marketingu, samorozwoju i zjedzą cię bo tak bardzo psujesz rynek i nie szanujesz siebie i innych że sprzedajesz coś po cenie niższej niż może być to warte.
-Zapraszam do mnie po konsultacje CV
-popraw błędy, masa literówek
-zmień to zdjęcie wygląda jak pogrzebowe/imprezowe/za poważne/za wesołe/mina srającego kota itd.
-PRZENIES KONCOWKI SIEROTY
-oznaczanie poziomu znajomości języków paskiem jest nieczytelne zmień na poziom B1, B2, C1 itd
Czcionka taka, sraka, zielona, czerwona, za mała, za duża JEZU... Nie zrozumcie mnie źle, rady są super, ale często nikt o nie nie prosi i w wielu przypadkach dziewczyny rekrutują się na zwykle stanowiska typu sprzedawca czy recepcjonistka a nie menadżer czy dyrektor gdzie to nie ma znaczenia.
- odpalskreta
- ZdalnaFanka
Na ghaj to kiedyś faktycznie miało to sens, bo dziewczyny prostowały ze szukają pracy, a inne potencjalne oferty dawały. Teraz tam się zrobiła niemalże poradnia psychologiczna, praktycznie każdy post to wylewanie żali, jak jest ciężko, jak ciężko mają w życiu, albo zebranie o pieniądze bo “uciekłam od przemocowca”. Tam już nie ma w ogóle praktycznie ofert, tylko płakanie jak to jest złe, albo posty typu “co zmienić w cv” i ekspertkom nie pasuje nic. Tak jak piszesz od koloru aż po czcionkę. Ewentualnie w komentarzach wylęgarnia nie proszonych reklam typu “co zmienić w cv?” “ zapraszam do mnie po konsultacje, za jedyne 90 zł zrobię ci cv” i tak w kółko Macieja. Większość z nich jest tam jakaś psychiczna. Jak babka kiedyś dodała post ze w jakich branżach pracują i ile zarabiają i ze musli żeby srpvowac czegoś nowego, to się zaczęło. Jedna zaprasza do sprzedawania odchudzających suplementów, inna poleca bawienie się w giełdę i krypto waluty z igenius (kontrolowane przez uokik), kolejna jakieś wahadełka i terapie dziwne. Spróbuj napisać nieprzychylny komentarz o tych krypto walutach, to zaraz Cię zjedzą ze jesteś mało inteligenta, głupia, nie masz odwagi itp itd xdMissNobody66 pisze: ↑ndz lut 02, 2025 11:15 pm O ghaj można elaboraty pisać, może kiedyś ta grupa miała sens, obecnie odkąd jest ogromny kryzys na rynku pracy posty wyglądają tak że ktoś szuka pracy a komentarze to:
-zmień to zdjęcie wygląda jak pogrzebowe/imprezowe/za poważne/za wesołe/mina srającego kota itd.
-oznaczanie poziomu znajomości języków paskiem jest nieczytelne zmień na poziom B1, B2, C1 itd
Czcionka taka, sraka, zielona, czerwona, za mała, za duża JEZU... Nie zrozumcie mnie źle, rady są super, ale często nikt o nie nie prosi i w wielu przypadkach dziewczyny rekrutują się na zwykle stanowiska typu sprzedawca czy recepcjonistka a nie menadżer czy dyrektor gdzie to nie ma znaczenia.
W ogóle kiedyś te grupy spełniały swoje zadanie. Jak brakło grosza albo chciało się cos popróbować, to można było znaleźć na nich pracę na szybko. Ja tak pracowałam jako copywriter, wirtualna asystentka, przy dodawaniu produktów do Wordpressa. To było 6-7 lat temu. A teraz wiecej osób uczących jak robić (coaching, "eksperci"), a mniej osób co serio robią lub mają oferty. Każdy tylko naucza. Ktoś szuka pracy jako copy, a w komciach "Hej! Jestem Ewelina, od 7 lat zajmuje się budowaniem marki osobistej <emotka rakiety> Chętnie pomogę...". Tak, typiara wyda 3000 żeby budować markę osobista, kiedy ona probuje sobie dorobić na teraz 100 zł.MissNobody66 pisze: ↑ndz lut 02, 2025 11:15 pm O ghaj można elaboraty pisać, może kiedyś ta grupa miała sens, obecnie odkąd jest ogromny kryzys na rynku pracy posty wyglądają tak że ktoś szuka pracy a komentarze to:
- odpalskreta
- ZdalnaFanka
- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
Przez rok-dwa lata ta grupa upadła.MissNobody66 pisze: ↑ndz lut 02, 2025 11:15 pm O ghaj można elaboraty pisać, może kiedyś ta grupa miała sens, obecnie odkąd jest ogromny kryzys na rynku pracy posty wyglądają tak że ktoś szuka pracy a komentarze to:
O Jezu tak xd te wymagania co do CV są naprawdę mocno przesadzone, samym idealnym CV pracy się nie znajdzie, czcionka i inne pierdoły nie są, aż tak ważne. Ważne, żeby było przejrzyste, bez błędów językowych itd. te panie tam od hr to jakaś komedia. Na pewno np. przy pracy na recepcję zadecyduje o tym, że Cię przyjmą CV napisane przez specjalistę za 90zlodpalskreta pisze: ↑pn lut 03, 2025 10:06 am Na ghaj to kiedyś faktycznie miało to sens, bo dziewczyny prostowały ze szukają pracy, a inne potencjalne oferty dawały. Teraz tam się zrobiła niemalże poradnia psychologiczna, praktycznie każdy post to wylewanie żali, jak jest ciężko, jak ciężko mają w życiu, albo zebranie o pieniądze bo “uciekłam od przemocowca”. Tam już nie ma w ogóle praktycznie ofert, tylko płakanie jak to jest złe, albo posty typu “co zmienić w cv” i ekspertkom nie pasuje nic. Tak jak piszesz od koloru aż po czcionkę. Ewentualnie w komentarzach wylęgarnia nie proszonych reklam typu “co zmienić w cv?” “ zapraszam do mnie po konsultacje, za jedyne 90 zł zrobię ci cv” i tak w kółko Macieja. Większość z nich jest tam jakaś psychiczna. Jak babka kiedyś dodała post ze w jakich branżach pracują i ile zarabiają i ze musli żeby srpvowac czegoś nowego, to się zaczęło. Jedna zaprasza do sprzedawania odchudzających suplementów, inna poleca bawienie się w giełdę i krypto waluty z igenius (kontrolowane przez uokik), kolejna jakieś wahadełka i terapie dziwne. Spróbuj napisać nieprzychylny komentarz o tych krypto walutach, to zaraz Cię zjedzą ze jesteś mało inteligenta, głupia, nie masz odwagi itp itd xd
I co drugi post w którym ktoś opisuje pół swojego życia (zwykle jest matką) i chce pracę zdalna.
Druga toxic grupa to baby bez tabu i co druga odpowiedź to idź na terapię. Posty typu: chłopak mnie denerwuje, bo ma koleżankę i same komentarze, że to nie zdrowie i się leczy to na terapii
Nie zawsze terapia to wyjście i nie zawsze jest potrzebna. Mam wrażenie, że tam jest traktowana dosłownie jako lek na wszystko, a to tak nie działa. Po prostu w dużej mierze stała się sławna fraza "idź na terapię"
why you care what people think, you don't even like people
- SmokAnalog
- 120mkw
Lol, ktoś, kto ma kwalifikacje poszukiwane na rynku pracy znajdzie pracę z palcem w d... bez rozsyłania żadnych CV. xD
Ktoś, kto nie ma praktycznie żadnych kwalifikacji - jak wyżej, też CV jest mu potrzebne, jak kurtyzanie bielizna, nikogo nie interesują dyplomy przy naborze na sprzątaczkę albo śmieciarza. CV są potrzebne średniakom (to nie jest pejoratywne określenie), przy czym ważniejsza jest w nich treść i jej zgodność z prawdą od hiperpoprawności. Trust me. 200 złotych się należy.
Ktoś, kto nie ma praktycznie żadnych kwalifikacji - jak wyżej, też CV jest mu potrzebne, jak kurtyzanie bielizna, nikogo nie interesują dyplomy przy naborze na sprzątaczkę albo śmieciarza. CV są potrzebne średniakom (to nie jest pejoratywne określenie), przy czym ważniejsza jest w nich treść i jej zgodność z prawdą od hiperpoprawności. Trust me. 200 złotych się należy.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2025 10:28 pm przez SmokAnalog, łącznie zmieniany 1 raz.
- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
A jaka drama była na grupie baby bez tabu, bo wyszło, że moderotorki i administratorki na prywatnym czacie wszystko wyśmiewają, jedna co straciła pozycję czy odeszła to wywlekła, aż grupę zamknęły,

- odpalskreta
- ZdalnaFanka
Jak z fakturą będzie drożejSmokAnalog pisze: ↑pn lut 03, 2025 10:27 pm Lol, ktoś, kto ma kwalifikacje poszukiwane na rynku pracy znajdzie pracę z palcem w d... bez rozsyłania żadnych CV. xD
- SmokAnalog
- 120mkw
Nam na przykład tłukli jeszcze przed maturą do głowy, że szkoły i dotychczasowe miejsca pracy należy wypisywać w kolejności odwrotnie chronologicznej, aby to najświeższe było najwyżej. Zresztą każdy poradnik pisania CV zawiera tę radę. Rezultat: rekruter dziwi się, jak w tak krótkim czasie mam tyle miejsc zaliczonych, bo nawet nie chce mu się patrzeć na daty.
- Kolorowanoc
- Channelka
Według mnie najbardziej toksyczne społeczności w internecie to użytkownicy komentujący artykuły na pudelku, często trolle zmieniające nicki i tworzące niepotrzebny hejt. No i też trolle z portalu wp.pl . Drugie miejsce zajmują MADKI z tiktoka które umoralniaja i czepiają się byle czego u innych matek. Trzecia grupa to "psiarze" którzy potrafią przedstawiać absurdalne poglądy na temat zwierząt i ludzi. Czwarte miejsce wykop pl i męska część użytkowników którzy tam siedzą. Piąte miejsce to typowe Polskie kobiety które zawstydzają i oczerniają inne kobiety które żyją inaczej niż one.
Tutaj dodałabym jeszcze skrajnych prawaków, redpillowców, szurów, skrajnych lewaków którzy wszędzie doszukują się spisków, kobiet totalnie pustych po wielu operacjach plastycznych, kobiet konserwatywnych które narzucają innym swój styl życia oraz ludzi prostych z typową wiejską mentalnością.
Tutaj dodałabym jeszcze skrajnych prawaków, redpillowców, szurów, skrajnych lewaków którzy wszędzie doszukują się spisków, kobiet totalnie pustych po wielu operacjach plastycznych, kobiet konserwatywnych które narzucają innym swój styl życia oraz ludzi prostych z typową wiejską mentalnością.
- MissNobody66
- SkrzydełkaZhooters
Właśnie ogarnęłam że ja jestem na tej grupiezapiekanka1970 pisze: ↑pn lis 11, 2024 8:16 pm Kto nie jest na grupie „porady prawne” która na zdjęciu w tle ma swoją nazwę, wagę i młotek, to nie ma pojęcia o toksyczności społeczności, SERIO. To co sieją tam admini, jakie ubliżanie i odzywki stosują, to aż szkoda patrzeć. Jestem zdziwiony że ludzie wciąż decydują się tam cokolwiek publikować bo praktycznie każdy autor posta jest zjechany przez wszystkowiedzącą administracjęich grupa mogą robić co chcą, ale bez przesady. Są tylko adminami grupy a robią z siebie niewiadomo kogo. Oczywiście nie można im się sprzeciwić bo ta obraza majestatu jest automatycznym banem
![]()