Start
Mój profil

Jak się wybić w 2025 na instagramie?

Moderator: verysweetcherry
aniakowalczyk7221
Migocząca Świeczka

Jak się wybić w 2025 na instagramie?

Post autor: aniakowalczyk7221 »

Hej,

prowadzę profil na instagramie o tematyce fitness: dodaje cwiczenia treningi z siłowni, domowe, co jem w ciągu dnia.
Niestety wyświetlenia to kilkaset max po 1000.

Obserwujecie takie profile? Na co zwracacie uwagę jeśli widzicie taki profil, co Was skłania żeby kilknąć follow?
Jakie profile są teraz modne takich fit dziewczyn? Czy ten temat juz ludzi nie interesuje?

Przyznam, że dużo obserwuje takich profili ale większość które ma duze liczby to wyswietlają mi się takie z pupą w stringach a nie chce czegoś takiego dodawać.

Wiem że problemem może byc jakość, jest w porządku ale w najbliższym czasie kupuję nowszego Iphone zeby podnieść jakość nagrań.
Djendka
Siatkarka

Post autor: Djendka »

W treningach ważne aby były bardzo dobrze wyjaśnione cwiczenia( jak je poprawnie wykonywać) takie konta często szybciej zyskują nowych obserwatorów.
Awatar użytkownika
justhink
Channelka

Post autor: justhink »

Dla mnie ważne są takie ciekawostki,jakieś przepisy najlepiej za darmo
Awatar użytkownika
mszaka
MiamiBicz

Post autor: mszaka »

jeśli są dodawane ćwiczenia, to przede wszystkim jedno, max dwa na rolkę, nie więcej. i najlepiej takie, które można wykonać samemu w domu, a nie na siłowni. jeśli jedno ćwiczenie, to z pokazaniem na czym się skupić, żeby wykonywać je prawidłowo, jakie mięśnie pracują, ile powtórzeń, jaki może być rezultat, po jakim czasie, itp.
raz na jakiś czas plany treningowe z ćwiczeń, które dodawałaś - to pomoże Ci podbijać wyświetlenia już istniejących rolek. czyli np. każda pierwsza sobota miesiąca to udostępnione na stories rolki z tymi ćwiczeniami, w odpowiedniej kolejności, żeby ktoś mógł wykonać sekwencję + zapisać te stories w wyróżnionych.
lubię też przepisy, ale nie jakieś nawymyślane, ze składnikami, po które musiałabym jechać do kilku sklepów, bardziej szybkie pomysły na lunch, drugie śniadanie ze składników dostępnych w przeciętym sklepie, nawet na wioseczce.
i nienawidzę totalnie autopromocji w każdym stories, wtedy na bank odobserwuję taki profil, bo obserwuję po określone treści, a nie żeby w kółko mnie nagabywano.
Awatar użytkownika
Brida
Tritonotti

Post autor: Brida »

O tak, autopromocja mnie również odstrasza. Dodatkowo ja dotarłam już do etapu, na którym zleży mi na bardzo ograniczonej liczbie obserwowanych kont, za to z super jakościowymi treściami (dla mnie). Dlatego np. gdybym obserwowała konta o ćwiczeniach, to byłyby to max 2-3 konta prowadzone przez ekspertów w swojej dziedzinie (wykształcenie, wiedza, doświadczenie). Dodatkowo lubię jak jest jasno określony cel danego konta - czy ma ono pomagać osobom, które chciałyby się czegoś dowiedzieć na dany temat czy będzie to bardziej lansowanie siebie i swojego kaloryfera na brzuchu ;)
Dr.Quinn
Ciastko

Post autor: Dr.Quinn »

Instagram to świetna platforma do pokazywania ćwiczeń, zwłaszcza dzięki formatom wideo, jak Reels czy Stories, które idealnie nadają się do szybkich i dynamicznych treści. Ważne, żeby postawić na jakość – dobre oświetlenie, wyraźne nagrania i przemyślane kadry robią różnicę. Kluczem jest też autentyczność i angażowanie odbiorców, np. poprzez pytania, wyzwania czy pokazywanie kulis swojego stylu życia. Konkurencja w tej niszy jest duża, ale wyróżnienie się własnym stylem i pomysłami może naprawdę przyciągnąć uwagę.
Awatar użytkownika
Brida
Tritonotti

Post autor: Brida »

Dr.Quinn pisze: śr sty 22, 2025 6:19 am Instagram to świetna platforma do pokazywania ćwiczeń, zwłaszcza dzięki formatom wideo, jak Reels czy Stories, które idealnie nadają się do szybkich i dynamicznych treści. Ważne, żeby postawić na jakość – dobre oświetlenie, wyraźne nagrania i przemyślane kadry robią różnicę. Kluczem jest też autentyczność i angażowanie odbiorców, np. poprzez pytania, wyzwania czy pokazywanie kulis swojego stylu życia. Konkurencja w tej niszy jest duża, ale wyróżnienie się własnym stylem i pomysłami może naprawdę przyciągnąć uwagę.
A mogę zapytać tak z ciekawości, w jaki sposób korzysta się z takich krótkich filmików z ćwiczeniami? Nie jest to złośliwe pytanie, po prostu mnie to ciekawi :) Odpalasz rolkę, na której ktoś robi powiedzmy 1-2-3 ćwiczenia, i co dalej? Zapisujesz ją i potem jak chcesz sama ćwiczyć to odtwarzasz sobie ją (trwa powiedzmy niecałą minutę), potem bierzesz telefon i odpalasz inną rolkę? W mojej opinii rolki są właśnie słabym nośnikiem dla ćwiczeń (jako instrukcji, nie ćwiczeń dla szpanu - tu się akurat sprawdzają ;) ). Dla mnie na socjalach najlepszym nośnikiem takiego contentu jest youtube, gdzie są całe sekcje ćwiczeń, z góry wiesz ile czasu to zajmie, nie trzeba się odrywać itd. Ale może właśnie nie znam wszystkich funkcji IG i jakoś da się z tego rzeczywiście korzystać :)