Dziewczyny! Czy znacie ten temat? Teraz wyszła afera i zakaz stosowania tego preparatu pod oczy w gabinetach wydany przez gov.pl wklejam link poniżej
Ja sama jestem tą która zrobiła sobie ten zabieg w 2023 i 2 tyg temu pojawiły mi się grudki pod oczami połączone z opuchlizną. Nie wiem czy to efekt uboczny tego zabiegu czy inna przyczyna. Idę z tym do internisty i osobno do lekarza który zajmuje się takimi tematami i będę wiedziała więcej.
Może znajdą się wśród nas takie przypadki i możemy wymienić się doświadczenieniami.
https://www.gov.pl/web/urpl/notatka-bez ... olice-oczu
Juvelook
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryCześć,
ja miałam podany preparat dwa lata temu. Mimo licznych zabiegów problem nie zniknął w 100%. Ja się poddałam, a moja lekarka już tematu nie podejmuje. Jednak w tej sytuacji może warto odświeżyć temat. Kiedyś pisałam z kilkoma dziewczynami, które również miały podany juvelook pod oczy. Niestety nie mam już z nimi kontaktu.
ja miałam podany preparat dwa lata temu. Mimo licznych zabiegów problem nie zniknął w 100%. Ja się poddałam, a moja lekarka już tematu nie podejmuje. Jednak w tej sytuacji może warto odświeżyć temat. Kiedyś pisałam z kilkoma dziewczynami, które również miały podany juvelook pod oczy. Niestety nie mam już z nimi kontaktu.
Przykro mi. Napisz jaki czas po zabiegu Ci wyszły komplikacje?Dorsy pisze: ↑czw sty 16, 2025 6:48 pm Cześć,
Więc jestem już po zabiegach naprawiających. Otóż w rok od podania juvelook pod oczy został mi podany w to samo miejsce kwas hialuronowy radiesse 1 co nie powinno mieć miejsca zwłaszcza u osoby która ma tendencję do worków pod oczami. Zabieg ten wykonano też kaniulą która podaje produkt za głęboko.
Wdał się stan zapalny opuchlizna i powstały widoczne gródki pod skórą. Zostało to skutecznie rozpuszczone hialuronidazą pod kontrolą USG.
Po miesiącu poddałam się zabiegowi wypełnienia tych miejsc własnym osoczem co dało rewelacyjny efekt bo zniwelowało zwis powstały po poprzednich zabiegach.
Wdał się stan zapalny opuchlizna i powstały widoczne gródki pod skórą. Zostało to skutecznie rozpuszczone hialuronidazą pod kontrolą USG.
Po miesiącu poddałam się zabiegowi wypełnienia tych miejsc własnym osoczem co dało rewelacyjny efekt bo zniwelowało zwis powstały po poprzednich zabiegach.