Start
Mój profil

Zaginięcie Karoliny Wróbel

Moderator: verysweetcherry
Martyna2904
Koczkodan

Zaginięcie Karoliny Wróbel

Post autor: Martyna2904 »

3 stycznia w Czechowicach - Dziedzicach zaginęła 24 letnia Karolina Wróbel. Wyszła wieczorem bez żadnych rzeczy osobistych do sklepu i do dziś się nie odnalazła. W domu czeka na nią dwójka dzieci. Do sklepu miała podobno 200 metrów, mam nadzieję, że znajdzie się cała i zdrowa.
aanhedoniaa
Koczkodan

Post autor: aanhedoniaa »

Czekałam na ten temat. Podejrzana sprawa. 28 grudnia jej siostra miała ślub cywilny i podobno Karolina ją pytała czy jeśli jej się coś stanie to zaopiekuje się dziećmi. Podobno miała ciężką sytuację finansową, jakieś długi. Przed zaginięciem zniszczyła telefon i kartę sim. Ma 24 lata, starszy syn prawie 9 a młodszy 4. Ojciec pierwszego dziecka siedzi w więzieniu, z ojcem drugiego podobno nie ma kontaktu.
Mooniaa
MoetGlass

Post autor: Mooniaa »

Podobno w sprawie jej zaginięcia zatrzymali jakiegoś mężczyznę, ale to jeszcze nie jest potwierdzone.
Obawiam się, że mógł ktoś ja zamordować..
A pierwsze co pomyślałam to, że mogła popełnić samobójstwo, myślałam że może jakaś depresja poporodowa, ale jej dzieci już są większe...
Agatyczek
RoyalBaby

Post autor: Agatyczek »

W TVN Uwaga wypowiadał się Pan, że zatrzymali współlokatora, który mieszkał razem Karoliną i jej bratem. Ponoć przeprowadzili z nim wizję lokalną. Ciekawe czy już coś wiedzą więcej :c
heroinaicyjanek
Siatkarka

Post autor: heroinaicyjanek »

Mieszkam w Czechowicach.
Karolina miała podejrzane towarzystwo, był alkohol były narkotyki. Co do zatrzymanego - typowy 'seba', chyba nielegalnie z nimi mieszkał. Miał ją udusić, huczy o tym w internecie i wśród ludzi w mieście a rodzina dalej utrzymuje, że on tam nie mieszkał 🤷‍♀️
Kocieoczy
GreckieWakacje

Post autor: Kocieoczy »

heroinaicyjanek pisze: ndz sty 12, 2025 11:34 pm Mieszkam w Czechowicach.
Karolina miała podejrzane towarzystwo, był alkohol były narkotyki. Co do zatrzymanego - typowy 'seba', chyba nielegalnie z nimi mieszkał. Miał ją udusić, huczy o tym w internecie i wśród ludzi w mieście a rodzina dalej utrzymuje, że on tam nie mieszkał 🤷‍♀️
24 lata i 9 letnie dziecko… no to niestety nie brzmi ciekawie
malita
Gacie z oceanu

Post autor: malita »

heroinaicyjanek pisze: ndz sty 12, 2025 11:34 pm Mieszkam w Czechowicach.
Nie chcę nikogo obrażać, ale ta rodzina też jakaś dziwna... Wiedzieli i widzieli, że coś tam złego się dzieje.
agne_ske
Channelka

Post autor: agne_ske »

Ogólnie bardzo dużo rzeczy nie zostało w reportażu Uwagi TVN przez siostrę i ojca powiedzianych. Nie dziwi mnie to z jednej strony, bo kto chciałby stawiać swoją rodzinę w złym świetle, natomiast trochę zostało faktów ukrytych, które zapewne teraz wyjdą na jaw.
Hops_Hops
PsychoFanka

Post autor: Hops_Hops »

Właśnie przeczytałam, że aresztowali współlokatora (wynajmował pokój u jej brata) i chłop podobno wygadał się znajomym, że ją udusił :c
crystalorchid
Mokra Włoszka

Post autor: crystalorchid »

malita pisze: pn sty 13, 2025 10:12 am Nie chcę nikogo obrażać, ale ta rodzina też jakaś dziwna... Wiedzieli i widzieli, że coś tam złego się dzieje.
A żeby to pierwszy raz? W mniejszych społecznościach, dzielnicach, sasiedztwach siedzi się cicho nawet jeśli komuś się dzieje krzywda, bo co ludzie powiedzo.
Martyna2904
Koczkodan

Post autor: Martyna2904 »

No to niestety, ale chyba nie doczekamy szczęśliwego zakończenia.
KasiaBasia56
SkrzydełkaZhooters

Post autor: KasiaBasia56 »

malita pisze: pn sty 13, 2025 10:12 am Nie chcę nikogo obrażać, ale ta rodzina też jakaś dziwna... Wiedzieli i widzieli, że coś tam złego się dzieje.
Od razu było widać że nieciekawa rodzinka
xxsupergirl
Koczkodan

Post autor: xxsupergirl »

Nie ma znaczenia z jakiej była rodziny - przestańcie uprawiać victim shaming bo słabo się to czyta.
paulxxxxx
Koczkodan

Post autor: paulxxxxx »

Oglądałyście materiał z dziś? I co sądzicie?
Anja415
Bransoletka50k

Post autor: Anja415 »

W artykułach piszą że mężczyzna się przyznał do zabójstwa
agne_ske
Channelka

Post autor: agne_ske »

xxsupergirl pisze: pn sty 13, 2025 7:04 pm Nie ma znaczenia z jakiej była rodziny - przestańcie uprawiać victim shaming bo słabo się to czyta.
Ach, te zagraniczne sformułowania... Problem w tym, że nikt tu tego nie robi :')

Victim blaming is a devaluing act that occurs when the victim(s) of a crime or an accident is held responsible — in whole or in part — for the crimes that have been committed against them.

A czy ktoś powiedział, że rodzinka nieciekawa więc w sumie nie dziwota, że stało się z nią to, co się stało, case closed? Że sama na siebie sprowadziła ten los? Myślę, że raczej wszyscy jej poteznie współczujemy tego z kim przyszło jej mieszkać pod jednym dachem i w jakich warunkach oraz, że nawet obok własnego brata, który de facto nie trybił tamtego dnia kompletnie, nie była bezpieczna.
katarzyna.muszy
Ciastko

Post autor: katarzyna.muszy »

Dzieci twz tam mieszkały?
Hops_Hops
PsychoFanka

Post autor: Hops_Hops »

katarzyna.muszy pisze: wt sty 14, 2025 1:10 pm Dzieci twz tam mieszkały?
Ja czytałam, że mieszkała z dziećmi. Szkoda ich :(
PrzemoKondratowicz
Channelka

Post autor: PrzemoKondratowicz »

xxsupergirl pisze: pn sty 13, 2025 7:04 pm Nie ma znaczenia z jakiej była rodziny - przestańcie uprawiać victim shaming bo słabo się to czyta.
A Ty przestań uprawiać dywagacje używając słów i sformułowań których nie rozumiesz.

Dziewczyna od 14 roku życia w ciąży z mężczyznami z którymi nie tworzyła rodziny, ojciec jednego dziecka siedzi drugi zaginął w akcji po tym jak sypiał na klatce schodowej a dzieci mieszkały na kupie z bezrobotnym wujkiem, mama bez stałego zajęcia i obcym facetem. Według sąsiadów co tydzień imprezy, towarzystwo mocno rozrywkowe, dziewczyna zaginęła w trakcie imprezy która trwała do rana kolejnego dnia. Wszystkie media jeszcze piszą że po bułki wyszła. Wyszła po bułki w trakcie imprezy wieczorem w weekend, a dzieci zostawiła z obcymi ludźmi bez ani jednej trzeźwej osoby. Jak ktoś jest największą ofiarą to te dzieci bo przeżyły już w życiu więcej niż ja. Znowu biedne dzieci stały się ofiarami nieodpowiedzialnych wyborów dorosłych ludzi.

Wszędzie o tym piszą tu macie pierwszy lepszy artykuł https://www.onet.pl/informacje/onetslas ... g,79cfc278
liliona12
BlondDoczep

Post autor: liliona12 »

PrzemoKondratowicz pisze: śr sty 15, 2025 6:44 pm A Ty przestań uprawiać dywagacje używając słów i sformułowań których nie rozumiesz.

Dziewczyna od 14 roku życia w ciąży z mężczyznami z którymi nie tworzyła rodziny, ojciec jednego dziecka siedzi drugi zaginął w akcji po tym jak sypiał na klatce schodowej a dzieci mieszkały na kupie z bezrobotnym wujkiem, mama bez stałego zajęcia i obcym facetem. Według sąsiadów co tydzień imprezy, towarzystwo mocno rozrywkowe, dziewczyna zaginęła w trakcie imprezy która trwała do rana kolejnego dnia. Wszystkie media jeszcze piszą że po bułki wyszła. Wyszła po bułki w trakcie imprezy wieczorem w weekend, a dzieci zostawiła z obcymi ludźmi bez ani jednej trzeźwej osoby. Jak ktoś jest największą ofiarą to te dzieci bo przeżyły już w życiu więcej niż ja. Znowu biedne dzieci stały się ofiarami nieodpowiedzialnych wyborów dorosłych ludzi.

Wszędzie o tym piszą tu macie pierwszy lepszy artykuł https://www.onet.pl/informacje/onetslas ... g,79cfc278
I to znaczy, że co? Że można ją było zabić/uprowadzic/skrzywdzic?
PrzemoKondratowicz
Channelka

liliona12 pisze: śr sty 15, 2025 6:49 pm I to znaczy, że co? Że można ją było zabić/uprowadzic/skrzywdzic?
Gdzie ty to przeczytałaś? Przestań się unosić tym że ktoś napisze jakie były fakty. Fakty są takie że to było nieciekawe towarzystwo a nie biedna matka która zmarła śmiercią tragiczną w drodze po mleko dla dziecka i dosyć mam powtarzania tych bredni w Internecie. I mówię o tym bo dosyć mam Olg Herring które cukruja wszystko i wszystkich. To jakim człowiekiem była ofiara nie sprawia że sytuacja jest mniej tragiczna, nie sprawia że na coś zasłużyła, nie sprawia że sprawcą jest usprawiedliwiony. Dosyć mam po prostu udawania że wszyscy są święci a jak wychodzą w piątek wieczorem to tylko po bułki a jak mają gości to tylko kółko różańcowe. To jest podforum do dyskusji kryminalnych na temat faktów a każdy kto opisuje fakty od razu zostaje zdeptany ludźmi nakręconymi frazami których nie rozumieją i od razu wszystkim wciskają w usta słowa które nie padły.

I to jest tylko jeszcze bardziej tragiczne bo jej rodzice żyli i mieli się dobrze, tata występuje w mediach, a brata utrzymywała.
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:Top

Post autor: Chruma »

Przy podcastach kryminalnych często zarzuca się twórcom że wybielają ofiary,przestawiają w jak najlepszym świecie.Jak widać tutaj też niewolno napisać,że dziewczyna była z patologicznej rodziny
PrzemoKondratowicz
Channelka

Chruma pisze: śr sty 15, 2025 6:57 pm Przy podcastach kryminalnych często zarzuca się twórcom że wybielają ofiary,przestawiają w jak najlepszym świecie.Jak widać tutaj też niewolno napisać,że dziewczyna była z patologicznej rodziny
Zastanawiam się jak te wszystkie osoby zafascynowane true crime funkcjonowałyby w policji, czy na komendanta by się rzucały krzycząc że uprawia victim blaming szukając wśród bliskich ofiary? Czy pisałyby skargi na profilrera za to że tworzy portret wiktymologiczny ofiary? Za to że policja bada sytuację rodzinną, nawyki? To kim jest ofiara, skąd pochodzi najczęściej doprowadza do sprawcy więc o tym trzeba mówić a nie udawać i mówić bzdury że ktoś mleka dla dziecka szuka o 22 w piątek podczas domówki. Przez takie wybielanie i cukrowanie tylko przeciągają się poszukiwania, a może nawet utrudniają.
liliona12
BlondDoczep

Post autor: liliona12 »

PrzemoKondratowicz pisze: śr sty 15, 2025 6:54 pm Gdzie ty to przeczytałaś? Przestań się unosić tym że ktoś napisze jakie były fakty. Fakty są takie że to było nieciekawe towarzystwo a nie biedna matka która zmarła śmiercią tragiczną w drodze po mleko dla dziecka i dosyć mam powtarzania tych bredni w Internecie. I mówię o tym bo dosyć mam Olg Herring które cukruja wszystko i wszystkich. To jakim człowiekiem była ofiara nie sprawia że sytuacja jest mniej tragiczna, nie sprawia że na coś zasłużyła, nie sprawia że sprawcą jest usprawiedliwiony. Dosyć mam po prostu udawania że wszyscy są święci a jak wychodzą w piątek wieczorem to tylko po bułki a jak mają gości to tylko kółko różańcowe. To jest podforum do dyskusji kryminalnych na temat faktów a każdy kto opisuje fakty od razu zostaje zdeptany ludźmi nakręconymi frazami których nie rozumieją i od razu wszystkim wciskają w usta słowa które nie padły.

I to jest tylko jeszcze bardziej tragiczne bo jej rodzice żyli i mieli się dobrze, tata występuje w mediach, a brata utrzymywała.

Pisanie o tym jaka to była zła dziewczyna też nic do sprawy nie wnosi* tak samo jak cukrowanie. Akurat jedyną osobą którą się uniosła jesteś Ty, ja jestem spokojna.

Ps. Jak masz dosyć słuchania/czytania czegoś to po prostu przestań to robić.

*mówię o internetowych forach, bo policja pewnie fakty zna już dawno.
oliixii
Trening tenisa

Post autor: oliixii »

liliona12 pisze: śr sty 15, 2025 8:27 pm Pisanie o tym jaka to była zła dziewczyna też nic do sprawy nie wnosi* tak samo jak cukrowanie. Akurat jedyną osobą którą się uniosła jesteś Ty, ja jestem spokojna.

Ps. Jak masz dosyć słuchania/czytania czegoś to po prostu przestań to robić.

*mówię o internetowych forach, bo policja pewnie fakty zna już dawno.
Ale nikt tu nie pisze "jaka to była zła dziewczyna", a jeśli już tak oceniasz FAKTY o niej, to zauważ, że jest to podawane po to, aby spróbować dojść do tego, co mogło się wydarzyć tamtej nocy i jakie okoliczności do tego doprowadziły.