Start
Mój profil

Smartwatche - (anty)polecajki

Moderator: verysweetcherry
Sarcia
Koczkodan

Smartwatche - (anty)polecajki

Post autor: Sarcia »

Hej,
Zakładam temat abysny mogły się wypowiedzieć o elektronicznych zegarkach, polecić albo ostrzec kogos przed zakupem.

Osobiście od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem. Nie jestem jakimś sportowym świrem, dlatego nie celuję w zegarki typu Garmin. Bardziej chciałabym aby ten zegarek był przedłużeniem smartfona, ewentualnie zapisywał mi treningi rolkowe.
Myślałam o Samsung Watch, ale nie podoba mi się najnowsza kolorystyka + czytałam duzo opinii, że bateria nie wytrzymuje nawet dnia.
Teraz w moje oko wpadł huawei watch fit 3.
Jest stosunkowo tani i wydaje się być w porządku. Ma ktoś? Jakie wrażenia?
Sarcia
Koczkodan

Post autor: Sarcia »

A co powiecie o Samsung Watch FE ?
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

a ja nie polecam apple watch i podobne spostrzeżenia mam od swoich koleżanek - trzeba zrezygnować z większości funkcji i wszystko powyłączać, żeby był w stanie utrzymać baterie przez jeden dzień. 😨
ydnaa_
RealDiamond

Post autor: ydnaa_ »

Ja mam Huawei Watch fit 2 i jestem bardzo zadowolona, ładuję go raz na tydzień a nawet i rzadziej, mam wymienne opaski i etui na ekran, ma wszystkie fit funkcje, chociaż ja głównie korzystam tylko z monitorowania treningów, kroków i mam ustawione alarmy na nim. Najlepszy budzik :D

Jedyna rzecz o której warto wiedzieć przed kupnem czegokolwiek z Huawei to to że apka do zegarka nie jest dostępna normalnie w żadnym sklepie z apkami i trzeba ją pobrać ze strony Huaweia. Tak samo jak apki google nie są tak normalnie dostępne na Huawei. Ja mam zegarek sparowany z Samsungiem i wszystko śmiga.

A i od niedawna mam jeszcze Samsung Watch Fit 3, jest piękny wizualnie, ale jeszcze go nie używałam, więc trudno polecić poza wyglądem ;P
kensi
TrampekLV

Post autor: kensi »

damascenka pisze: pn sty 13, 2025 4:45 pm a ja nie polecam apple watch i podobne spostrzeżenia mam od swoich koleżanek - trzeba zrezygnować z większości funkcji i wszystko powyłączać, żeby był w stanie utrzymać baterie przez jeden dzień. 😨
Miałam to samo, bateria kompletnie nie trzymała jak się miało powłączane te wszystkie funkcje, a jak muszę mieć wszystko powyłączane, to równie dobrze mogę mieć na ręce zwykły zegarek. Taka sama funkcjonalność, a przynajmniej bateria trzyma
Awatar użytkownika
Veskuu22
Gacie z oceanu

Post autor: Veskuu22 »

Jakby ktoś by zainteresowany to mam na sprzedaż na vinted zegarek Xiaomi redmi Watch 3 active. Stan bdb
Deedee51313
Mokra Włoszka

Post autor: Deedee51313 »

Ja miałam samsung watch 5 i faktycznie z baterią było słabo. Teraz mam samsung watch 7 i nawet przy wszystkich fancy funkcjach włączonych wytrzymuje 2 dni na luzie.
la3
Srebrna Kropeczka

Post autor: la3 »

Ja mam apple watch 10 i bardzo polecam. Według producenta jego działanie po pełnym naładowaniu to 36 godzin w trybie niskiego zużycia energii. Ja ładuję wtedy, kiedy idę się myć - czyli codziennie :D. Ale jak jednego dnia nie podłączę, to na spokojnie wytrzyma mi następny dzień. Nie mam wyłączonych żadnych funkcji, mierzy mi wszystko co chcę, nie zdejmuję go na noc. Jedyny spadek baterii jaki zauważyłam, to tej w telefonie. Ale myślę, że na to spory wpływ może mieć jego kondycja. Mam iPhone 13 Pro od grudnia 2021, a jego kondycja to 79%. Co nie zmienia faktu, że bez stresu mogę wyjść na cały dzień z telefonem.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Też mnie dziwią te opinie o apple watchu, mam apple watch 9 I bateria trzyma powyżej 24 godzin, chociaż i tak ładuję codziennie wieczorem. Funkcje mam włączone wszystkie, dodatkowo cały czas aktywny ekran. Jak włączyłabym odpalanie ekranu tylko na podniesienie ręki to na spokojnie wystarcza na 2 dni. Wiem że kiedyś był problem i zainstalowana na zegarku apka Spotify bardzo drenowała baterię, było to naprawione później w aktualizacji
Pimpus
RóżowePolo

Post autor: Pimpus »

Mialam 2 zegarki od Apple - SE i 9 oraz aktualnie używam Samsunga Watch 6.

Applowskie - ładne, nieźle liczą kroki, tętno rowniez - wyniki z zegarka były porównywalne z EKG, mnóstwo funkcji i tyle z plusów moim zdaniem. Ale nie jestem sportowym świrem, więc tez ciężko mi coś więcej powiedzieć. Bateria - oba zegarki musiałam ładować codziennie.

Samsung watch 6 - nie widze różnic, poza wizualnymi, z Apple Watch, tyle tylko, że bateria wytrzymuje 36-48h w moim przypadku.

Jak rozmawiałam ze szwagrem i siostra, którzy mieli Apple Watch i przesiedli sie na Garmina to mówią, ze różnica jest ogromna. Dużo lepsza bateria(trzymają im ponad 2 tygodnie) przy codziennych treningach i mówią, że lepiej działają i sa bardziej zadowoleni niż z zegarków Apple.

Moim zdaniem - zależy, czego sie szuka i do czego ten zegarek ma służyć.
Awatar użytkownika
sleep token
Koczkodan

Post autor: sleep token »

A czy ktoś ma smartwatch AM:PM ( dokładnie ten ) i coś może powiedzieć za/przeciw? Nie jestem wymagającym użytkownikiem, poza wytrzymałością baterii.
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Czy ktoś używa Huawei GT5 lub GT4? Zastanawiam się nad kupnem ale nie chciałabym wtopić. Co do tego, że apkę trzeba pobrać ze strony Huaweia - nie mam z tym najmniejszego problemu 😊
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

Limonene pisze: pt cze 06, 2025 10:02 am Też mnie dziwią te opinie o apple watchu, mam apple watch 9 I bateria trzyma powyżej 24 godzin, chociaż i tak ładuję codziennie wieczorem. Funkcje mam włączone wszystkie, dodatkowo cały czas aktywny ekran. Jak włączyłabym odpalanie ekranu tylko na podniesienie ręki to na spokojnie wystarcza na 2 dni. Wiem że kiedyś był problem i zainstalowana na zegarku apka Spotify bardzo drenowała baterię, było to naprawione później w aktualizacji

Moja mama jeszcze do kilku miesiecy temu miala mojego starego Apple Watch 1 i tez spokojnie wytrzymywal jej caly dzien. Teraz ja zmienilam na SE, wiec mama dostala moja stara 3 i tez caly dzien jej wytrzymuje, a moj SE 24h, natomiast ja laduje co wieczor, wiec mi to nie przeszkadza.
blablamarchewka
Koczkodan

Post autor: blablamarchewka »

Testtesttest111 pisze: wt lip 15, 2025 12:54 pm Czy ktoś używa Huawei GT5 lub GT4? Zastanawiam się nad kupnem ale nie chciałabym wtopić. Co do tego, że apkę trzeba pobrać ze strony Huaweia - nie mam z tym najmniejszego problemu 😊
Nie wiem czy jeszcze aktualne, ja mam ten zegarek, ale wersje gt3 i jestem zachwycona, użytkuję od 2,5 roku, apke normalnie ściąga się w sklepie i na androidzie i na ios:)
powers
RoyalBaby

Post autor: powers »

Jakie konkretnie mają modele?
Pimpus pisze: śr cze 25, 2025 2:48 pm Mialam 2 zegarki od Apple - SE i 9 oraz aktualnie używam Samsunga Watch 6.

Applowskie - ładne, nieźle liczą kroki, tętno rowniez - wyniki z zegarka były porównywalne z EKG, mnóstwo funkcji i tyle z plusów moim zdaniem. Ale nie jestem sportowym świrem, więc tez ciężko mi coś więcej powiedzieć. Bateria - oba zegarki musiałam ładować codziennie.

Samsung watch 6 - nie widze różnic, poza wizualnymi, z Apple Watch, tyle tylko, że bateria wytrzymuje 36-48h w moim przypadku.

Jak rozmawiałam ze szwagrem i siostra, którzy mieli Apple Watch i przesiedli sie na Garmina to mówią, ze różnica jest ogromna. Dużo lepsza bateria(trzymają im ponad 2 tygodnie) przy codziennych treningach i mówią, że lepiej działają i sa bardziej zadowoleni niż z zegarków Apple.

Moim zdaniem - zależy, czego sie szuka i do czego ten zegarek ma służyć.