Start
Mój profil

odkurzacz mopujący

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
hasztag
Drama Maker

odkurzacz mopujący

Post autor: hasztag »

Co polecacie? Hizero, dyson?
Mam w domu płytki i panele
landrynkaa
Gacie z oceanu

Post autor: landrynkaa »

Używalam Hizero i Karchera FC7 i przyznam, że Karcher wygrywa jakością i ceną. Przede wszystkim dojeżdża do krawędzi i drugi dla mnie istotny plus to dużo łatwiej się prowadzi od Hizero. Z Hizero niestety trzeba się namachać - zwłaszcza jak się wraca nim do siebie. No chyba, że to ja trafiłam na jakiś ferelny model. Tak czy siak dużo przyjemniej korzysta mi się z Karchera :)
Calkalubi
Skarpeta Rakieta

Post autor: Calkalubi »

Kupiłam tineco, kocham miłością wielką, pół rodziny też kupiło 😄
Awatar użytkownika
Morena82
Skarpeta Rakieta

Post autor: Morena82 »

Żaden. Po roku używania ipaaca chętnie był go oddała nawet za darmo. I nie chodzi o to, jak się prowadzi, gdzie dojeżdża i jak myje - chodzi o uciążliwości w korzystaniu z niego związane z myciem i czyszczeniem po każdym użyciu. Nawet jak biorę go tylko na chwilę do zmycia jakiejś plamy, to muszę go po tym użyciu czyścić, płukać, bo zostawiony choć na chwilę z brudną wodą po 2-3 dniach śmierdzi niemiłosiernie. Polecam dobry odkurzacz pionowy i zwykłego mopa. Serio.
storyteller
Ciastko

Post autor: storyteller »

Calkalubi pisze: wt sty 07, 2025 6:13 pm Kupiłam tineco, kocham miłością wielką, pół rodziny też kupiło 😄
Też kupiliśmy ostatnio, jest fenomenalny, w porównaniu do starego hizero dużo łatwiejszy w utrzymaniu i świetnie czyści - w dodatku wybrałam model który suszy wałki, więc nie śmierdzą <3
Agatka321
Currently:Dubaj

Post autor: Agatka321 »

storyteller pisze: śr maja 28, 2025 8:47 am Też kupiliśmy ostatnio, jest fenomenalny, w porównaniu do starego hizero dużo łatwiejszy w utrzymaniu i świetnie czyści - w dodatku wybrałam model który suszy wałki, więc nie śmierdzą <3
A który to model dokładnie?
storyteller
Ciastko

Agatka321 pisze: śr maja 28, 2025 1:22 pm A który to model dokładnie?
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/spr ... YoQAvD_BwE - kupiliśmy na Aliexpress jak była promo chyba coś koło 2200 zł
Agatka321
Currently:Dubaj

Post autor: Agatka321 »

storyteller pisze: śr maja 28, 2025 1:34 pm https://www.mediaexpert.pl/agd-male/spr ... YoQAvD_BwE - kupiliśmy na Aliexpress jak była promo chyba coś koło 2200 zł
I mam rozumieć że zaschniętą plame np po kawie umyje tak? Szukam od dawna mopa ale często jest napisane że on tylko mopuje, czyli tak jak moja roomba, a ja właśnie potrzebuje czegoś zamiast zwykłego mopa.
storyteller
Ciastko

Agatka321 pisze: śr maja 28, 2025 1:36 pm I mam rozumieć że zaschniętą plame np po kawie umyje tak? Szukam od dawna mopa ale często jest napisane że on tylko mopuje, czyli tak jak moja roomba, a ja właśnie potrzebuje czegoś zamiast zwykłego mopa.
Moim zdaniem bez problemu - jeśli chodzi o mopowanie w Roombie to ona przejezdża płaskim mopem - tutaj mop jest w kształcie walca i się obraca. Dla porównania Hizero nie domywał mi okruszków karmy mokrej wokół miseczek kota - Tineco bez problemu. Jak za pierwszym przejechaniem nie zmyje zaschniętej plamy to można przejechać kilka razy lub przytrzymać tego mopa w miejscu tej plamy. Ja posiadam zwykłego mopa z wiadrem tylko do mycia ścian - od kiedy miałam hizero a teraz tineco nie używam go do mycia podłogi :)
karkarkari
Channelka

Post autor: karkarkari »

Mam w domu: klasycznego mopa (najstarszy), mopującą roombę (od ponad 4 lat) i hizero (prawie od 3 lat) - obecnie używam tylko hizero, roomba baaardzo sporadycznie (kilka razy w roku), a mop tradycyjny odszedł w zapomnienie. Opinie są skrajne, ale ja bardzo polecam hizero, mam obecnie trzyletnie dziecko i wielkoformatowe białe płytki na wysoki połysk w kuchni - życia by bez niego nie było :D Jedyny minus: brak dojeżdzania do krawędzi ale po osiągnięciu wprawy w prowadzeniu jest to do ogarnięcia. Reszta same plusy, polecam