Start
Mój profil

Skylar Neese

Moderator: verysweetcherry
greenlight9
Channelka

Skylar Neese

Post autor: greenlight9 »

Jak myślicie, co było najbardziej prawdopodobnym powodem, dlaczego shelia i rachel zabiły Skylar? Mi najbardziej zapadły w pamięć dwie rzeczy, powód morderstwa podany przez rachel ("po prostu przestałyśmy ją lubić") i zachowanie shelii w trakcie poszukiwań Skylar- płacz w jej dawnym pokoju i mama Skylar nie mająca pojęcia, że przytula i pociesza mordercę córki.
SmokAnalog
Samarka

Post autor: SmokAnalog »

Mnie się ta sprawa myli z próbą zabójstwa Payton Leutner, też sprawczyniami były jej rówieśniczki, w tym jedna kompletnie niepoczytalna, jak się później okazało, powód też był podobny, różnica jest taka, że były jeszcze młodsze (po 12 lat) i Payton przeżyła, chociaż ledwo uszła z życiem. Była o tym książka, jak sobie przypomnę tytuł, to napiszę.
agave
Gacie z oceanu

Post autor: agave »

Jakiś czas temu Rachel Shoaf ubiegała się o przedterminowe zwolnienie. W trakcie przesłuchania wyznała, że powodem zabójstwa był strach, że Skylar wygada wszystkim, że Shoaf i Eddy były w związku od conajmniej roku. A miały wtedy chłopaków. Potwierdził to ojciec Skylar obecny przy przesłuchaniu.
Awatar użytkownika
mariwaifu
Ciastko

Post autor: mariwaifu »

greenlight9 pisze: ndz sty 05, 2025 3:12 am Jak myślicie, co było najbardziej prawdopodobnym powodem, dlaczego shelia i rachel zabiły Skylar? Mi najbardziej zapadły w pamięć dwie rzeczy, powód morderstwa podany przez rachel ("po prostu przestałyśmy ją lubić") i zachowanie shelii w trakcie poszukiwań Skylar- płacz w jej dawnym pokoju i mama Skylar nie mająca pojęcia, że przytula i pociesza mordercę córki.
Mogę się już mylić, ale pamiętam, że był pewien wątek gdzie dziewczyny rzekomo nagrywały seks taśmę i Skylar miała być świadkiem tego zajścia, a później miała dziewczyny szantażować. Oczywiście to była tylko jakaś spekulacja, a jej źródła nie kojarzę. Chociaż jeżeli taka sytuacja hipotetycznie mogła się wydarzyć, to nie sądzę, żeby dziewczyny obrały sobie to za powód zamordowania Skylar.
NocPolarna
RoyalBaby

Post autor: NocPolarna »

SmokAnalog pisze: ndz sty 05, 2025 1:42 pm Mnie się ta sprawa myli z próbą zabójstwa Payton Leutner, też sprawczyniami były jej rówieśniczki, w tym jedna kompletnie niepoczytalna, jak się później okazało, powód też był podobny, różnica jest taka, że były jeszcze młodsze (po 12 lat) i Payton przeżyła, chociaż ledwo uszła z życiem. Była o tym książka, jak sobie przypomnę tytuł, to napiszę.
"Slenderman. Internetowy demon, choroba psychiczna i zbrodnia dwunastolatek". Przy czym oprócz wieku sprawczyń i ofiar obu spraw, to nie widzę tu punktów wspólnych.

Morderstwo Skylar to sprawa, która mi siedzi w głowie chyba najmocniej ze wszystkich, o jakich słyszałam. Pewnie w dużej mierze to zasługa podcastu Jaśmin na jej temat (jak ktoś nie słyszał, to bardzo polecam). Wydaje mi się, że mimo wszystko tam musiało być coś więcej, jakiś powód, przez który stwierdziły, że ją "uciszą". Też słyszałam o tym wątku związku dziewczyn i myślę, że jest tu kluczowy, zwłaszcza że Rachel już w więzieniu również związała się z jakąś kobietą.
Niemniej jednak sam fakt, jak bardzo jedna osoba może zmanipulować drugą i to, na jak podatny grunt trafiła, jest po prostu przerażające.
greenlight9
Channelka

Post autor: greenlight9 »

agave pisze: wt sty 07, 2025 11:40 am Jakiś czas temu Rachel Shoaf ubiegała się o przedterminowe zwolnienie. W trakcie przesłuchania wyznała, że powodem zabójstwa był strach, że Skylar wygada wszystkim, że Shoaf i Eddy były w związku od conajmniej roku. A miały wtedy chłopaków. Potwierdził to ojciec Skylar obecny przy przesłuchaniu.
Pewnie w ich głowach byłby to koniec świata i długie nękanie w szkole i desperacja+ skłonności psychopatyczne shelii zadziałały swoje. Straszne że uznały to za rozwiązanie. Myślę że gdyby na miejscu shelii była inna dziewczyna sytuacja nie skończyłaby się tragedią, jak myślę o Skylar łamie mi się serce...