Wątek dla perfumomaniaczek
Moderator: verysweetcherry
Re: Wątek dla perfumomaniaczek
Dziewczyny może znacie jakieś perfumy które mocno pachną piwoniami?
Wiem wiecej
-
- KlasaBiznes
W zeszly weekend dorwalam na wyprzedazy Fleurs de l'Himalya o zapachu piwonii i orchidei. Zapach ladny, ale srednio trwaly. Ponoc jest podobny do Givenchy Ange Ou Demon Le Secret, ktory tez jest piwoniowy.
-
- Ciastko
Ostatnio będąc w Sephorze zakochałam się w perfumach D&G 3 L'imperatrice. Będąc jednak cebulą postanowiłam je kupić online i przez pomyłkę kupiłam L'imperatrice bez tej trójki. Jak dla mnie pachą tak samo jak te z Sephory, a w internetach nie mogę znaleźć żadnego info czy one się jakoś rzeczywiście różnią. Bardziej wyglądają na ten sam zapach, gdyż na zdjęciach występują zamiennie flakony z trójką i te bez. Czy wiecie może czy to są te same perfumy, czy może jednak czymś się różnią?
-
- KlasaBiznes
Dziewczyna pracujaca w perfumerii poruszala ten tamat na watku o Olfie, mozesz sprobowac sie jej bezposrednio zapytac. Ponoc sklad sie zmienil.cisowianka pisze: ↑śr sie 31, 2022 9:53 am Ostatnio będąc w Sephorze zakochałam się w perfumach D&G 3 L'imperatrice. Będąc jednak cebulą postanowiłam je kupić online i przez pomyłkę kupiłam L'imperatrice bez tej trójki. Jak dla mnie pachą tak samo jak te z Sephory, a w internetach nie mogę znaleźć żadnego info czy one się jakoś rzeczywiście różnią. Bardziej wyglądają na ten sam zapach, gdyż na zdjęciach występują zamiennie flakony z trójką i te bez. Czy wiecie może czy to są te same perfumy, czy może jednak czymś się różnią?
Mam tak samo.blackmolly pisze: ↑sob sty 08, 2022 9:40 pm To ja się na początku pożalę. Dostałam w prezencie Versace Cristal Noir i niestety, przez Olfę, nie jestem w stanie ich używać. Cały czas mam w pamięci określenie "zapach prostytutki". Jest sposób, aby go odczarować?
jest bardzo podobny!Kokardeczka pisze: ↑wt lip 19, 2022 3:52 pmW zeszly weekend dorwalam na wyprzedazy Fleurs de l'Himalya o zapachu piwonii i orchidei. Zapach ladny, ale srednio trwaly. Ponoc jest podobny do Givenchy Ange Ou Demon Le Secret, ktory tez jest piwoniowy.
-
- Ciastko
Maison Margiela Autumn Vibes i nawet na opakowaniu jest zdjecie takiego jesiennego parku
-
- SushiRoll
Dziewczyny szukam perfum o zapachu pudru niemowlęcego, albo oliwki niemowlęcej, albo kremu. Wiem, że jest perfum o zapachu kremu Nivea ale nie wiem jak z trwałością a jak dotąd moim mydlanym ulubieńcem jest „Today” z Avon bo nie mogę nic innego znaleźć.
Widziałam na stronie „stara mydlarnia” zapach o nazwie „sandalwood” i tak się zastanawiam czy może byłby taki mydlany.
Widziałam na stronie „stara mydlarnia” zapach o nazwie „sandalwood” i tak się zastanawiam czy może byłby taki mydlany.
Petit et Maman - BvlagriMalamuszka1991 pisze: ↑pt lis 17, 2023 6:00 pm Dziewczyny szukam perfum o zapachu pudru niemowlęcego, albo oliwki niemowlęcej, albo kremu. Wiem, że jest perfum o zapachu kremu Nivea ale nie wiem jak z trwałością a jak dotąd moim mydlanym ulubieńcem jest „Today” z Avon bo nie mogę nic innego znaleźć.
J.Lo - Głów
-
- RoyalBaby
Poszukuję odpowiednika jpg gultier2
Polecam Ci spróbować Jovan - white musk lub Tesori d'oriente white musk oraz Tesori d'oriente - byzantiumRetti pisze: ↑ndz lis 19, 2023 11:30 pmPetit et Maman - BvlagriMalamuszka1991 pisze: ↑pt lis 17, 2023 6:00 pm Dziewczyny szukam perfum o zapachu pudru niemowlęcego, albo oliwki niemowlęcej, albo kremu. Wiem, że jest perfum o zapachu kremu Nivea ale nie wiem jak z trwałością a jak dotąd moim mydlanym ulubieńcem jest „Today” z Avon bo nie mogę nic innego znaleźć.
J.Lo - Głów
Oba white musk pachną podobnie. Jovan natomiast mocno idzie w kierunku mydła dove np. jest taki mydlany, pudrowy. I oba są dość trwałe, a jednocześnie niedrogie
Byzantium pachnie jak połączenie mydła dove, kremu nivea, pachnie mydlanie
Kocham Poison
Z nutą wanilii lubię też Addict, Paco Rabanne Olympea Intense, TM Alien Essence Absolue, Shalimar, Kenzo Amour, a najpiękniejszym zapachem był kiedyś L de Lolita Lempicka (wycofany ).
Ja ostatnio gdzies w necie natknelam sie polecajke tych perfum https://www.rossmann.pl/Produkt/Wody-pe ... 37281,8514 a ze jeszcze byla promocja za 19,99 to w ogole bez zastanowienia wzielam na test i szok. Zapach nie jest jakis skonplikowany i rozwijajacy sie, ale bardzo ladny (maz mowi, ze pachne ciastem) i bardzo trwaly. Polcam powachac
Dosłownie wczoraj kupiłam je żeby testować póki co nie wiem jak trwałość ale pachną tak ciasteczkowo/waniliowoduzowiem pisze: ↑pt gru 29, 2023 6:06 pmJa ostatnio gdzies w necie natknelam sie polecajke tych perfum https://www.rossmann.pl/Produkt/Wody-pe ... 37281,8514 a ze jeszcze byla promocja za 19,99 to w ogole bez zastanowienia wzielam na test i szok. Zapach nie jest jakis skonplikowany i rozwijajacy sie, ale bardzo ladny (maz mowi, ze pachne ciastem) i bardzo trwaly. Polcam powachac
"Więcej pogody ducha życzę ponuraki, życiem trzeba się bawić."
-
- RóżowePolo
Czy któraś z Was używała Molekuł? Jakieś polecajki, wrażenia?
- damascenka
- Administrator
ja używam Escentric 02 i to mój signature scent od lat, ale ważne jest, żeby na początku właśnie decydować się na te wersje wieloskładnikowe, u mnie klasyczne dwójki były strasznie słabiutko wyczuwalne. Escentric się wleką i są bardzo komplementogenne.Martini666 pisze: ↑pt gru 29, 2023 7:51 pm Czy któraś z Was używała Molekuł? Jakieś polecajki, wrażenia?
a ode mnie pytanko: czy ktoś wąchał może już coś od Maison Metine? buteleczki są piękne.
Hej! Kupiłam ostatnio odlewkę Babycat od YSL i to był mój strzał w dziesiątkę. Zapach jak z kościoła po różańcu, słodkie kadzidło. Niestety cena mnie powala. Znacie coś co by pachniało podobnie? Uzależniłam się od tego zapachu a odlewka się kończy
- damascenka
- Administrator
wszystkie podobne zapachy są w niewiele niższych lub podobnych cenach, ale z totalnie budżetowych opcji (ale nadal dobrych) masz Ishq Al Shuyukh Gold Lattafa, fajny arab, na notino masz za 238 zł/100 ml.
możesz też spróbować Duelle od Diptyque, też ma dużo wanilii i szafranu.