Start
Mój profil

Polecajki na zniszczone włosy

Moderator: verysweetcherry
Menia1.
RoyalBaby

Polecajki na zniszczone włosy

Post autor: Menia1. »

Cześć dziewczyny!

Szukam jakichś sprawdzonych kosmetyków na słabe włosy, rozdwojone końcówki, oklapnięte, bez objętości, szorstkie, szybko przetłuszczające się.
Swoje włosy prostuję (używam termoochrony) oraz farbuję - niestety nie ma opcji bym z tych czynności zrezygnowała.
Na pewno wiele z Was ma takie problemy z ww. i mam nadzieję na jakieś sprawdzone polecajki.

Może macie jakieś sprawdzone tipy na takie włosy? Ewentualnie jakieś zabiegi, które pomogły Wam z takimi problemami?

Z racji 24 grudnia - Wesołych Świąt tym, którzy je obchodzą, a tym, co nie obchodzą po prostu uściski. 🌲🌲

Pozdrawiam i liczę na Was! :)
Orzeszek44
Koczkodan

Post autor: Orzeszek44 »

Rozjaśniam włosy i pewnym momencie zaczęły mi się strasznie łamać. Zmieniłam swoją pielęgnację w okolicach sierpnia i jest już dużo lepiej.
Czego używam i co wg mnie najwięcej dało? Raz w tygodniu kuracja olaplex 0 i 3, a po każdym myciu olejek do końcówek basiclab. Oprócz tego wcieram wcierke Bosko te czerwoną, dużo nowych włosów mi urosło.

Szampon też basiclab i dwie odżywki również basiclab (jako główne, mam kilka innych, których też używam). Ale to wyżej wydaje mi się, że dało najwięcej.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
FejkTiffany

Post autor: Juliaturczyniak »

Menia1. pisze: wt gru 24, 2024 8:43 pm Cześć dziewczyny!

Szukam jakichś sprawdzonych kosmetyków na słabe włosy, rozdwojone końcówki, oklapnięte, bez objętości, szorstkie, szybko przetłuszczające się.
Swoje włosy prostuję (używam termoochrony) oraz farbuję - niestety nie ma opcji bym z tych czynności zrezygnowała.
Na pewno wiele z Was ma takie problemy z ww. i mam nadzieję na jakieś sprawdzone polecajki.

Może macie jakieś sprawdzone tipy na takie włosy? Ewentualnie jakieś zabiegi, które pomogły Wam z takimi problemami?

Z racji 24 grudnia - Wesołych Świąt tym, którzy je obchodzą, a tym, co nie obchodzą po prostu uściski. 🌲🌲

Pozdrawiam i liczę na Was! :)

Rozjaśniałam włosy i wtedy używałam tej odżywki http://www.rossmann.pl/Produkt/Odzywki- ... 2818,13183, a oprócz tego fioletowego szamponu z so!Flow, na codzień aktualnie wystarczyja mi zestawy kosmetyków do włosy z isany :p wszystkie te kosmetyki są weganskie i testowane na zwierzętach, przez co są delikatne i dość dobre, mi pomagają i pomogły
Mirana
Siatkarka

Post autor: Mirana »

Na początku warto wykonać badania hormonalne, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku od wewnątrz.

Jeżeli masz rozdwojone końcówki, jedynym rozwiązaniem jest ich obcięcie, ponieważ nie da się ich naprawić. Na oklapnięte i przetłuszczające się włosy, jak wspomniałam wcześniej, warto wykonać badania hormonalne, ale również zadbać o odpowiedni szampon. W moim przypadku sprawdził się Yope Super Soft z Rossmana – dodatkowo ma proteiny, więc unosi włosy u nasady. Niektórym osobom dobrze służy Petal Fresh, ale w moim przypadku jest słaby bo nie mył mi skóry głowy.

Też farbuje włosy (chemiczna na odrosty i na resztę ziołowa), a kiedy zaczynałam o nie dbać, były bardzo suche i pełne kołtunów. Moja pielęgnacja polega na olejowaniu raz w tygodniu (używam zwykłego oleju rzepakowego, który dobrze się u mnie sprawdza), stosowaniu raz w tygodniu odżywki proteinowej od Happy PEH, a w pozostałe dni odżywki Garnier Grow Strong. Po każdym myciu nakładam serum silikonowe na końcówki. W skrócie, moja pielęgnacja składa się z dużej ilości emolientów, humektantów, silikonów oraz trochę protein. Po miesiącu ogromna poprawa, a włosy mam średnioporowate.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
FejkTiffany

Post autor: Juliaturczyniak »

Ostatnie czasy myślę czy nie zacząć przyjmować jakiś tabletek na porost paznokci oraz włosów, by były zdrowe. Co polecacie? :)
Niu90
Gacie z oceanu

Post autor: Niu90 »

Juliaturczyniak pisze: ndz sty 26, 2025 12:01 pm Ostatnie czasy myślę czy nie zacząć przyjmować jakiś tabletek na porost paznokci oraz włosów, by były zdrowe. Co polecacie? :)
Ja piję krzem w żelu, na moje paznokcie dobrze zadział a mam je słabe i kruche.
rozaliew
Mokra Włoszka

Post autor: rozaliew »

Ostatnio kupiłam fajne serum na noc Schwarzkopf
Gliss Night Elixir i przyznam, że pierwsze wrażenie bardzo dobre. Pielęgnacja skóry głowy również jest istota. Warto dodać olejek z rozmarynu do pielęgnacji.