Start
Mój profil

Traktuj się priorytetowo - rozwój i potęga umysłu

Moderator: verysweetcherry
drobnezmiany
Siatkarka

idea Traktuj się priorytetowo - rozwój i potęga umysłu

Post autor: drobnezmiany »

Zaczęłam swoją przygodę z rozwojem osobistym i zagłebiłam się w książach o tym. Zaczęłam od Joseph'a Murphy i bardzo przyjemnie mi się go czytało. Pokazuję on jaką władzę ma nasza podświadomość i manifestacja. Można się wiele z jego książek dowiedzieć i wprowadzić nowe dobre nawyki do swojego życia. Naprawdę polecam jeżeli ktoś chciałby rozpocząć przygodę i dowiedzieć się, jak zadbać o swoje samopoczucie i skąd te wszystkie lęki, obawy i stres się wynoszą.
A jak wy zaczęłyście swoją drogę??
xelwirkax
Siatkarka

Post autor: xelwirkax »

Zauważyłam, że duża część osób zaczęła wchodzić w ten temat o samorozwoju i doskonaleniu siebie i jestem pełna podziwu. Nie czytałam Murphyego, ale bardzo dużo jego książek widziałam w empiku i sama się zastanawiałam, czy nie zakupić jakiejś z jego serii. Ja natomiast jestem przy książce "Atomowe nawyki", naprawdę świetnie napisane. Uczy człowieka w jaki sposób może zmienić swoje złe nawyki na te dobre i jakie procesy w naszej głowię są przeprowadzane :good:
miqia
Siatkarka

Post autor: miqia »

Mamy czasy, gdzie również mamy więcej do dyspozycji i co ważniejsze pieniądze.
Kiedyś nie pisano takich książek, czy nawet nie było internetu, więc ludzie też żyli trochę pod kamieniem. Najważniejsze było mieć prace i co do gara włożyć. Teraz może jest trochę podobnie, bo pieniądz był i będzie ważny, ale mamy tez inne priorytety. Ludzie się kształtują, ale nie zawsze w tą pozytywną stronę. Dlatego też tak dużo cwaniactwa i Januszy biznesu chodzi, haha
mikroskop
Siatkarka

Post autor: mikroskop »

z książek przeszło to już na inwestycje, haha
Ale fakt faktem nigdy wczesniej o tym nie słyszałam ze takie rzeczy maja miejsce ale coraz wiecej się o tym mowi a tym bardziej jest teraz głosno, kiedy od tygodnia barabanią w radiu i tv bo nasi politycy zostali tez wciagnieci i oszukani.....i to ma byc przyklad dla obywateli.....smiech na sali :')
kulturysta
Siatkarka

Post autor: kulturysta »

inwestowanie teraz stało się modne, wiec coraz wiecej ludzi to robi, ale nie patrzą czy strona na którą wchodzą jest legalna i nie są to złodzieje..ludzie stali sie bardzo łakliwi. Ale za to kancelarie mają co robic
rozaliew
Mokra Włoszka

Post autor: rozaliew »

Przeczytałam dużo książek o samorozwoju. Wniosek wciąż ten sam: dyscyplina, skupienie na obowiązkach mających dbać o zdrowie , porządek w życiu (od mieszkania po towarzystwo jakim się otaczamy w realu i w internecie) jest kluczowy dla naszego rozwoju. To wciąż się zmienia , tak jak zmieniają się ludzie i my.