Co ubieracie na wigilie/wigilie firmowa?
Moderator: verysweetcherry
Co ubieracie na wigilie/wigilie firmowa?
Jak w tytule, macie jakieś swoje typy? i wiecie juz jakie buty do tego założyć?
Jako że Wigilia co roku odbywa się w moim domu, więc znaczna część przygotowań jest na mojej głowie to outfit najczęściej uzależniony jest od tego, ile czasu mam ażeby się do tej wigilii przygotować.
Jakiś czas temu udało mi się wyrwać "małą czarną" w lumpie więc pewnie to będzie moja tegoroczna stylizacja. Do tego jakieś świąteczne kapcie/ skarpety .
W pracy mamy obiad wigilijny więc nie ma presji, żeby ubierać się bardzo elegancko. Nawet sama firma sugeruje, aby w ten dzień założyć coś z motywem świątecznym, więc pewnie wleci jakiś świąteczny sweterek
Jakiś czas temu udało mi się wyrwać "małą czarną" w lumpie więc pewnie to będzie moja tegoroczna stylizacja. Do tego jakieś świąteczne kapcie/ skarpety .
W pracy mamy obiad wigilijny więc nie ma presji, żeby ubierać się bardzo elegancko. Nawet sama firma sugeruje, aby w ten dzień założyć coś z motywem świątecznym, więc pewnie wleci jakiś świąteczny sweterek
-
- PsychoFanka
Jeżeli chodzi o wigilie firmową to ja stawiam na ubrania eleganckie, takie jak bym założyła na np. ważne spotkanie, ale stawiam przy tym na mocniejszy makijaż, tak aby jednak zaznaczyć, że jest to "impreza" i niecodzienny moment
Wiem, że lepiej być overdressed niż underdressed ale źle bym się czuła gdybym się odwaliła jak nie wiem co a inni by byli ubrani "zwyczajnie".
Wiem, że lepiej być overdressed niż underdressed ale źle bym się czuła gdybym się odwaliła jak nie wiem co a inni by byli ubrani "zwyczajnie".
-
- RoyalBaby
Ja ubieram cekinowe spodnie i puszysty sweterek z głębszym dekoltem na plecach do tego buty na obcasie. W zeszłym roku miałam sukienkę bordową na to marynarkę oversize i rajstopy z lekkim połyskiem a 2 lata temu czarny garnitur pod spodem body z długim rękawem i buty z brokatową kokardą. U mnie więc styl biurowo elegancki ale zawsze przełamany czymś błyszczącym/ świątecznym. Raczej każdy z nas się trochę stroi i to jest fajne, bo czuć ten odświętny klimat, że to nie jest zwykły biurowy dzień tylko spotykamy się, żeby świętować.