Świąteczne prezenty - pomysły

Inspiracje modowe, promocje, błędy cenowe, Wasze ulubione style

Moderator: verysweetcherry

PATJ
Ciastko

Świąteczne prezenty - pomysły

Post autor: PATJ »

Hejka ! Z racji, że do świąt zostały niecałe dwa miesiące poszukuje pomysłów na prezenty dla całej rodziny. Co polecacie? Co u was się sprawdziło albo co sami chcielibyście dostać?
Awatar użytkownika
KasandraCwir
RoseGold

Post autor: KasandraCwir »

Od siebie mogę dać taki protip prezentowy: kiedy dowiaduję się że ktoś chciałby coś mieć/dostać/kupić, zapisuję to w notatniku w telefonie i mogę z tego skorzystać przy okazji świąt, urodzin itd.
Awatar użytkownika
marzanna
BagietkaZszarlott

Post autor: marzanna »

na tiktoku ktoś zrobił listę z inspiracjami na prezent dla kobiet :* ale myślę, że zawsze najlepiej się wprost zapytać :angel:

Obrazek

link: https://i.pinimg.com/564x/00/e9/cf/00e9 ... 8ad2b1.jpg
Kokardeczka
KlasaBiznes

Post autor: Kokardeczka »

Ja kupilam mezowi kalendarz adwentowy z pitna czekolada na Mikolajki.
Sama chcialabym dostac zestaw nozy, nowe reczniki kuchenne i wirowke do salaty. :') Nie pogardzilabym wymiana szybki w telefonie.
Bardzo bylismy zadowoleni z kamienia do pizzy. Co roku prosze tez o nowe przescieradla.
Jestem zawsze team praktyczne prezenty / dobre jedzonko. Dla rodziny zamawiam wloska oliwe, zestaw pesto czy wyroby z truflami.
Jesli ktos ma w domu wanne, to kupuje zestaw naturalnach soli do kapieli. Zadnych kolorowych kul, ktore po wrzuceniu zamieniaja sie w bloto.
W zeszlym roku kupilam kuzynostwu po filcowej ozdobie na choinke z TK Maxxa, wsadzilam je w foliowe opakowania z dobrymi czekoladkami.
Mieszkam za graniaca, wiec mojemu tacie kupilam roczne winiety, zeby do nas mogl dojezdzac. Mamie kupilam kaszmirowa czapke (koszt ok. 160 zl na Zalando Longue czy Best Secret).
Planujete kupic skarpetki. Ale nie jakies smieszne swiateczne, tylko eleganckie klasyczne. Troche wyzsze, zeby wystawaly ponad buta i jak sie spodnie podwina podczas siadania, to zeby noga pozostala zakryta.
Z drozszych bezpiecznych prezentow dla np. tesciowej, to zestaw basicowych kosmetykow z Rithualsa. Z tej firmy lubie tez zestawy mydlo + krem do rak czy zapachy do pomieszczen.
Osobom, ktore maja wszystko lubie kupowac ciekawe polmiski czy naczynia (sama mam do nich slabosc).
Awatar użytkownika
Brida
Srebrna Kropeczka

Post autor: Brida »

O, świetny wątek! <3
Ja co roku robiłam sama świece sojowe (łącznie z własnymi etykietami), ale w tym roku chyba się nie wyrobię ;) Poza tym lubię dawać miód - zazwyczaj z Pasieki Sadowskich, bo są pyszne i ładne ;) jakiś kosmetyk (maseczki, peeling), książki w zimowym klimacie, herbaty zimowe z Five o'Clock (Choinkowa Słodycz - uwielbiam!). Sama cieszę się z porcelany i książek :)
Awatar użytkownika
nesquik
PsychoFanka

Post autor: nesquik »

Ja co roku dostaje drogie prezenty typu biżuteria czy torebka, a najbardziej chciałabym dostać świąteczny sweter z Mikołajem albo reniferami, wecie taki kompletnie kiczowaty :') Ucieszyłby mnie tez ładny koc z motywem świątecznym <3