może głupie, ale jak dbacie o higienę uszu?
używam sprayu do czyszczenia uszu, czyszczę patyczkiem kosmetycznym co 3 dni, a i tak mam wrażenie, że mam ciągle dużo woskowiny
dużo noszę słuchawki douszne i czasami jak wyciągnę słuchawkę to widać, że coś się na niej zebrało
mam jakoś nadprodukcję czy o co chodzi xd
Higiena uszu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Sprawdź czy nie masz infekcji, stanu zapalnego. Bez wizyt u laryngologa się nie obejdzie. Dezynfekuj też słychawki. Jeśli nie ma infekcji, to nie rozpuszczaj tej woskowiny na siłę. Głęboko w uchu jest ona potrzeba - chroni i oczyszcza ucho. Nie wkładaj do ucha patyczków. Zabieraj woskowinę tylko z zewnątrz. Po myciu głowy wysusz ucho cienkim bawełnianym ręcznikiem owiniętym na palcu. Nie wkładaj niczego do środka. Lekarz na pewno cię pokieruje.
zawsze używałam patyczków i sprayu, aż laryngolog powiedział mi że mam tak dziwne uszy, że i tak wszystko zostaje mi w środku i często miałam zatkane uszywaywardwitch pisze: ↑śr lis 05, 2025 2:40 pm może głupie, ale jak dbacie o higienę uszu?
używam sprayu do czyszczenia uszu, czyszczę patyczkiem kosmetycznym co 3 dni, a i tak mam wrażenie, że mam ciągle dużo woskowiny
dużo noszę słuchawki douszne i czasami jak wyciągnę słuchawkę to widać, że coś się na niej zebrało
mam jakoś nadprodukcję czy o co chodzi xd
znalazłam na ali taki cosiek do czyszczenia uszu z kamerką i był to game changer