Start
Mój profil

Czy nagość w saunie jest czymś nie przyzwoitym ?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Dominika347
Ciastko

Czy nagość w saunie jest czymś nie przyzwoitym ?

Post autor: Dominika347 »

Witam
Mam 26 lat i mieszkam w raczej małym mieście na Podkarpaciu.
Gdy są bardzo chłodne dni w saunie bywam często, 2-3 razy w tygodniu.
W hotelowym SPA gdzie saunuje po 19:00 jest zasada dowolnośći.
To znaczy że można korzystać z sauny i strefy basenowej w stroju kąpielowym, ręczniku lub zupełnie nago.
Ja wolę relaksować się w saunie i basenie w stroju Ewy.
Lecz to nie wszystkim odpowiada.
Nawet to był jeden z głównych powodów dlaczego rozstał się ze mną chłopak.
Nie znosił tego że inni widują mnie nago.
Koleżanki w pracy często wypytują, czy się tak nie wstydzę.
Mama też nie jest zadowolona. W zeszłym tygodniu tak bez okazji dostałam od niej strój kąpielowy.
Ojciec nic nie mówi. A siostra śmieje się z tego wszystkiego.
Moja przygoda z nagośća w saunie zaczęła się gdy wiosną tego roku.
Pojechałam do koleżanki do Niemiec na tydzień czasu.
Przełamałam się ze wstydem I zasmakowalam czym jest prawdziwa sauna..i ta wspaniała wolność ducha, ciała i umysłu.
Od tamtego czasu nie wyobrażam sobie żeby podczas relaksu zakładać na siebie jakieś szmatki.
Zastanawiam się dlaczego nagość jest postrzegana jak jakieś dziwactwo I dewiacja.
Może mam zbyt liberalne poglądy na ten temat, albo żyje w zacofanym środowisku.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

No przecież sauna po to jest, by być w niej nago 😅 oczywiście można w stroju, ale znam kilka saun nie jest kategoryczny zakaz tekstyliów.

Generalnie ludzie w Polsce mają straszny problem z nagością, nawet w miejscach gdzie nagość jest mile widziana XD dlatego wyobrażam sobie ich szok jakby poszli na saunę na Islandii na przykład
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Każda sauna ma swój regulamin, zapytaj obsługę. W dużych sieciowych hotelach najpewniej dostaniesz info o konieczności noszenia kompletnego stroju i ręcznika. Takie info często jest przy wejściu. Mniejsze, typowo turystyczne obiekty - różnie. Ważne żeby być czystym i jednak siadać na czymś. Mnie widok nagiej osoby w saunie nie przeszkadza. Zobacz jak jest w twoim obiekcie i będziesz miała odpowiedź czy inni użytkownicy potrzebnie się burzą.
OffcaZManoffca
LouiBag

Post autor: OffcaZManoffca »

Weź pod uwagę, ze strój kąpielowy w połączeniu z gorącem z sauny to nic zdrowego. Ani dla skóry nie dla układu oddechowego.