Start
Mój profil

Profilaktyka starzenia cery

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Mumunmnm
Skarpeta Rakieta

Profilaktyka starzenia cery

Post autor: Mumunmnm »

Hej, co myslicie o chodzeniu do kosmetologa jesli jestescie zadowoleni ze swojej cery? Jestem lekko po 30stce, zawsze bylam zadowolona ze swojej cery (domyslam sie, ze zasluga genow i podstawowej pielegnacji). Ostatnio zauwazylam zmarszczki na czole i pomyslalam, ze moglabym zrobic mezoterapie mikroiglowa, ale boje sie ze jesli zaczne ingerowac w cere takimi zabiegami to ja pogorsze a nie polepsze. Bo tak jak wspomnialam, jestem z niej generalnie zadowolona i wyglada na mlodsza niz jest. Myslicie, ze warto chodzic na zabiegi profilaktycznie, pomimo tego, ze jestem z niej zadowolona?
Olzky
PsychoFanka

Post autor: Olzky »

Hej! Bardzo dużo pomaga stosowanie retinalu (polecam retinal, nie retinol) i przy tym obowiązkowo spf 50+. Jesli chodzi o zabiegi, wszelkie regenerujące, pobudzające do produkcji kolagenu beda w porządku. Odpuść sobie wypełniacze, nici i inne inwazyjne sprawy, ponoć laser tez długofalowo nie działa korzystnie. Mam prawie 35 lat, od conajmniej 5 lat używam retinalu (stopniowo zwiększając stężenie) i jestem zadowolona ze stanu swojej skóry. Zabiegów praktycznie nie robię, 3 lata temu zrobiłam mezoterapię igłowa pod oczy z preparatem stymulującym i na tym koniec, byc moze powtórzę. Dbaj tez o dobre nawilżenie od zewnątrz i wewnątrz, a przy retinalu polecam tez dobry ceramidowy krem do twarzy.
anja123x
RoyalBaby

Post autor: anja123x »

Olzky pisze: sob paź 04, 2025 12:58 pm Hej! Bardzo dużo pomaga stosowanie retinalu (polecam retinal, nie retinol) i przy tym obowiązkowo spf 50+. Jesli chodzi o zabiegi, wszelkie regenerujące, pobudzające do produkcji kolagenu beda w porządku. Odpuść sobie wypełniacze, nici i inne inwazyjne sprawy, ponoć laser tez długofalowo nie działa korzystnie. Mam prawie 35 lat, od conajmniej 5 lat używam retinalu (stopniowo zwiększając stężenie) i jestem zadowolona ze stanu swojej skóry. Zabiegów praktycznie nie robię, 3 lata temu zrobiłam mezoterapię igłowa pod oczy z preparatem stymulującym i na tym koniec, byc moze powtórzę. Dbaj tez o dobre nawilżenie od zewnątrz i wewnątrz, a przy retinalu polecam tez dobry ceramidowy krem do twarzy.
A jaki konkretnie retinal używasz?