Egipt- co zabrać i co zobaczyć
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryEgipt- co zabrać i co zobaczyć
Hejka, z końcem września wybieram się do Egiptu (Sharm El Shiekh). Co polecacie zobaczyć i zabrać a co nie warto?
-
unfaithfully
- Samarka
Wykup sobie wycieczke do Gizy, zeby zobaczyc piramidy i Sphinxa. Dosyc dlugo jedzie sie z Sharmu, ale warto.
Gora Synaj- wyjscie na gore w nocy, zeby zobaczyc wschod slonca. Wychodzi sie kilka godzin, ale raczej wolnym tempem. W sumie to niezapomniane przezycie. Przy okazji tej wycieczki zobaczysz tez krzew gorejacy, o ile mnie pamiec nie myli.
Przy okazji wycieczki do Gizy jest chyba jeszcze Muzeum w Kairze, ktore jest ogromne!
Jesli Ci starczy czasu, to polecam rowniez Doline Krolow.
Wycieczka do wioski Beduinskiej jest rowniez super. Daja Ci male kozki na rece, czestuja ichniejsza herbata i chlebkiem.
Zabierz sobie wygodne buty i jakas chuste czy czapke na glowe, bo slonce dobrze wali, ewentualnie arafatki czy inne mozesz kupic na miejscu.
Jak bedziesz miala okazje to przejedz sie wielbladem.
A tak to po prostu ciesz sie sloncem i cieplem
Gora Synaj- wyjscie na gore w nocy, zeby zobaczyc wschod slonca. Wychodzi sie kilka godzin, ale raczej wolnym tempem. W sumie to niezapomniane przezycie. Przy okazji tej wycieczki zobaczysz tez krzew gorejacy, o ile mnie pamiec nie myli.
Przy okazji wycieczki do Gizy jest chyba jeszcze Muzeum w Kairze, ktore jest ogromne!
Wycieczka do wioski Beduinskiej jest rowniez super. Daja Ci male kozki na rece, czestuja ichniejsza herbata i chlebkiem.
Zabierz sobie wygodne buty i jakas chuste czy czapke na glowe, bo slonce dobrze wali, ewentualnie arafatki czy inne mozesz kupic na miejscu.
A tak to po prostu ciesz sie sloncem i cieplem
Właśnie zastanawialiśmy się nad wycieczką do Kairu. Na pewno park narodowy i białą wyspę chcemy. Ja się waham co do góry synaj ale jak polecasz to chyba pójdziemy. Dzięki za polecenia!unfaithfully pisze: ↑wt wrz 02, 2025 10:50 am Wykup sobie wycieczke do Gizy, zeby zobaczyc piramidy i Sphinxa. Dosyc dlugo jedzie sie z Sharmu, ale warto.
A tak to po prostu ciesz sie sloncem i cieplem![]()
- sleep token
- Koczkodan
Do bagażu ze sobą Nifuroksazyd w razie w na ew. klątwę faraona;) jak tylko coś zacznie kręcić w jelitkach! Nawet i dwie paczki. Niby są apteki, a jednak dwa razy się na nich przejechałam i cud leku bez recepty u nas mnie uratował.