Indie - New Delhi
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryIndie - New Delhi
Cześć, rozważam wyjazd do Indii w lutym. Czy ktoś był i może opowiedzieć o swoich wrażeniach? Nie będę ukrywać - jesteśmy otwarci na to że nie będzie to all inclusive w Egipcie i chcemy zobaczyć trochę świata. Dotychczas podróżowaliśmy jedynie po Europie i Ameryce Północnej i marzy nam się Azja. Po przeglądzie co jest w naszych możliwościach budżetowych, żeby faktycznie pozwiedzać i zanurzyć się w tej kulturze, a nie tylko poleżeć na plaży w kurorcie, New Delhi wydaje nam się najsensowniejszym pomysłem. Niestety trafiłam na sporo wypowiedzi, gdzie wydawałoby się że ludzie wyjeżdżali z otwartą głową a mówią, że nigdy więcej
Oscylowałabym w granicach 10-14 dni max, w tym właśnie sama stolica jak i Agra i Jaipur. Chętnie posłucham waszych wrażeń 🩷
Byłam kilkukrotnie. Zależy na co się nastawiacie. Prawda jest taka, że Indii (moim zdaniem) nie da się porównać do niczego. New Dehli jest głośne, brudne, śmierdzące, owszem są to Indie więc dla nas egzotyka, ale 14 dni tam.. No powiem tak, przemyślcie to.tlen pisze: ↑ndz sie 24, 2025 6:09 pm Cześć, rozważam wyjazd do Indii w lutym. Czy ktoś był i może opowiedzieć o swoich wrażeniach? Nie będę ukrywać - jesteśmy otwarci na to że nie będzie to all inclusive w Egipcie i chcemy zobaczyć trochę świata. Dotychczas podróżowaliśmy jedynie po Europie i Ameryce Północnej i marzy nam się Azja. Po przeglądzie co jest w naszych możliwościach budżetowych, żeby faktycznie pozwiedzać i zanurzyć się w tej kulturze, a nie tylko poleżeć na plaży w kurorcie, New Delhi wydaje nam się najsensowniejszym pomysłem. Niestety trafiłam na sporo wypowiedzi, gdzie wydawałoby się że ludzie wyjeżdżali z otwartą głową a mówią, że nigdy więcejOscylowałabym w granicach 10-14 dni max, w tym właśnie sama stolica jak i Agra i Jaipur. Chętnie posłucham waszych wrażeń 🩷
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
No, od czasu dodania posta już trochę zresearchowalam temat i chyba faktycznie nie chcemy 2 tygodni przebywać w Delhi
Polecam jeszcze Goa, ale prawda jest taka, że dużo zależy jaki termin wybierzecie na wizytę w Indiach - czy będzie monsun, jakie będą temperatury. Indie są bardzo ciekawe pod względem kulturowym, często bieda miesza się z bogactwem(mam na myśli piękne drogie hotele, kosztowne stroje, a dzielnica dalej ludzie bez zebrzacy bez oczu czy nóg).
Myślę że fajnie zorganizować zwiedzanie żeby zobaczyć jak najwięcej - Kerala, Goa, ale też Mumbaj, Delhi, Jaipur, Bangalore, Varanasi
Myślę że fajnie zorganizować zwiedzanie żeby zobaczyć jak najwięcej - Kerala, Goa, ale też Mumbaj, Delhi, Jaipur, Bangalore, Varanasi
Byłam ponad rok temu w Ladakhu i Kaszmirze ponad 2 tygodnie. Oczywiście zahaczyłam też o Agrę, Tadż Mahal (ostatni cud świata), New Delhi, ale nie wiem, co można robić w samym New Delhi 2 tygodnie.tlen pisze: ↑ndz sie 24, 2025 6:09 pm Cześć, rozważam wyjazd do Indii w lutym. Czy ktoś był i może opowiedzieć o swoich wrażeniach? Nie będę ukrywać - jesteśmy otwarci na to że nie będzie to all inclusive w Egipcie i chcemy zobaczyć trochę świata. Dotychczas podróżowaliśmy jedynie po Europie i Ameryce Północnej i marzy nam się Azja. Po przeglądzie co jest w naszych możliwościach budżetowych, żeby faktycznie pozwiedzać i zanurzyć się w tej kulturze, a nie tylko poleżeć na plaży w kurorcie, New Delhi wydaje nam się najsensowniejszym pomysłem. Niestety trafiłam na sporo wypowiedzi, gdzie wydawałoby się że ludzie wyjeżdżali z otwartą głową a mówią, że nigdy więcejOscylowałabym w granicach 10-14 dni max, w tym właśnie sama stolica jak i Agra i Jaipur. Chętnie posłucham waszych wrażeń 🩷