Start
Mój profil

Indie - New Delhi

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
tlen
PsychoFanka

Indie - New Delhi

Post autor: tlen »

Cześć, rozważam wyjazd do Indii w lutym. Czy ktoś był i może opowiedzieć o swoich wrażeniach? Nie będę ukrywać - jesteśmy otwarci na to że nie będzie to all inclusive w Egipcie i chcemy zobaczyć trochę świata. Dotychczas podróżowaliśmy jedynie po Europie i Ameryce Północnej i marzy nam się Azja. Po przeglądzie co jest w naszych możliwościach budżetowych, żeby faktycznie pozwiedzać i zanurzyć się w tej kulturze, a nie tylko poleżeć na plaży w kurorcie, New Delhi wydaje nam się najsensowniejszym pomysłem. Niestety trafiłam na sporo wypowiedzi, gdzie wydawałoby się że ludzie wyjeżdżali z otwartą głową a mówią, że nigdy więcej :( Oscylowałabym w granicach 10-14 dni max, w tym właśnie sama stolica jak i Agra i Jaipur. Chętnie posłucham waszych wrażeń 🩷
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

tlen pisze: ndz sie 24, 2025 6:09 pm Cześć, rozważam wyjazd do Indii w lutym. Czy ktoś był i może opowiedzieć o swoich wrażeniach? Nie będę ukrywać - jesteśmy otwarci na to że nie będzie to all inclusive w Egipcie i chcemy zobaczyć trochę świata. Dotychczas podróżowaliśmy jedynie po Europie i Ameryce Północnej i marzy nam się Azja. Po przeglądzie co jest w naszych możliwościach budżetowych, żeby faktycznie pozwiedzać i zanurzyć się w tej kulturze, a nie tylko poleżeć na plaży w kurorcie, New Delhi wydaje nam się najsensowniejszym pomysłem. Niestety trafiłam na sporo wypowiedzi, gdzie wydawałoby się że ludzie wyjeżdżali z otwartą głową a mówią, że nigdy więcej :( Oscylowałabym w granicach 10-14 dni max, w tym właśnie sama stolica jak i Agra i Jaipur. Chętnie posłucham waszych wrażeń 🩷
Byłam kilkukrotnie. Zależy na co się nastawiacie. Prawda jest taka, że Indii (moim zdaniem) nie da się porównać do niczego. New Dehli jest głośne, brudne, śmierdzące, owszem są to Indie więc dla nas egzotyka, ale 14 dni tam.. No powiem tak, przemyślcie to.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
tlen
PsychoFanka

Post autor: tlen »

Grubababa pisze: pt sie 29, 2025 9:58 pm Byłam kilkukrotnie. Zależy na co się nastawiacie. Prawda jest taka, że Indii (moim zdaniem) nie da się porównać do niczego. New Dehli jest głośne, brudne, śmierdzące, owszem są to Indie więc dla nas egzotyka, ale 14 dni tam.. No powiem tak, przemyślcie to.
No, od czasu dodania posta już trochę zresearchowalam temat i chyba faktycznie nie chcemy 2 tygodni przebywać w Delhi 😆 a byłaś może w Kerali?
Tellmewhy
Szarlotta

Post autor: Tellmewhy »

Kerala jest super. Na pewno lagodnijsze wejscie w Indie na poczatek. Pewnie przylecialabys do kochin, i to jest dobra baza wypadowa do appaluzy i Munnnaru.
Polecam Marrari beach , jesli chcesz pobyc troche na plazy.
Quraura
Ciastko

Post autor: Quraura »

Polecam jeszcze Goa, ale prawda jest taka, że dużo zależy jaki termin wybierzecie na wizytę w Indiach - czy będzie monsun, jakie będą temperatury. Indie są bardzo ciekawe pod względem kulturowym, często bieda miesza się z bogactwem(mam na myśli piękne drogie hotele, kosztowne stroje, a dzielnica dalej ludzie bez zebrzacy bez oczu czy nóg).
Myślę że fajnie zorganizować zwiedzanie żeby zobaczyć jak najwięcej - Kerala, Goa, ale też Mumbaj, Delhi, Jaipur, Bangalore, Varanasi
mincer
Szarlotta

Post autor: mincer »

tlen pisze: ndz sie 24, 2025 6:09 pm Cześć, rozważam wyjazd do Indii w lutym. Czy ktoś był i może opowiedzieć o swoich wrażeniach? Nie będę ukrywać - jesteśmy otwarci na to że nie będzie to all inclusive w Egipcie i chcemy zobaczyć trochę świata. Dotychczas podróżowaliśmy jedynie po Europie i Ameryce Północnej i marzy nam się Azja. Po przeglądzie co jest w naszych możliwościach budżetowych, żeby faktycznie pozwiedzać i zanurzyć się w tej kulturze, a nie tylko poleżeć na plaży w kurorcie, New Delhi wydaje nam się najsensowniejszym pomysłem. Niestety trafiłam na sporo wypowiedzi, gdzie wydawałoby się że ludzie wyjeżdżali z otwartą głową a mówią, że nigdy więcej :( Oscylowałabym w granicach 10-14 dni max, w tym właśnie sama stolica jak i Agra i Jaipur. Chętnie posłucham waszych wrażeń 🩷
Byłam ponad rok temu w Ladakhu i Kaszmirze ponad 2 tygodnie. Oczywiście zahaczyłam też o Agrę, Tadż Mahal (ostatni cud świata), New Delhi, ale nie wiem, co można robić w samym New Delhi 2 tygodnie.